Jump to content

Bobil som åtebu?


barerobert

Recommended Posts

har det, har det hatt eller skulle det hatt motor, er det forbudt å jakte fra

Dette har vært avgjort en gang, og jeg mener å huske at for å kunne bruke en bil som jaktbu må motor være fjernet. Da regnes det ikke som motorkjøretøy i jaktsammenheng.

Link to comment
Share on other sites

@klumsen

 

Hvis du ligger under bilen så blir vel det på en måte "bruk av".......? Nei, her må autoritetene komme på banen. Det er Miljødirektoratet som styrer forskriften dette forekommer i. Spør der og fortell oss hva de sier.

Når det gjelder syndsforlatelse så ligger det såvidt jeg vet ikke under Miljødirektoratet.

 

@MorganKane

Du er helt klart inne på noe viktig der. Det vil etterhvert komme i konflikt med folks rettsoppfatning.

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke bare å spørre politiet om det er greit å bruke bobilen som åtebu? Bor du på bygda og har et godt forhold til politiet er det vel en risiko for at de sier det er ok?

Vil tro intensjonen med forbud mot bruk av motorvogn ikke er å hindre at noen bruker en parkert bobil som jaktbu. Men som en ser av kommentarene her så risikerer en å bli rævkjørt om en prøver et slikt stunt og blir anmeldt.

Link to comment
Share on other sites

I en rettsstat er det ikke det personlige forholdet til politiet som skal være avgjørende hvorvidt man får lov til å gjøre dette eller hint. Det skal være basert på lovgiving - og loven er lik for alle. Når noen har spørsmål om hva som er lov eller ikke så henvender man seg til den som administrerer det regelverket som gjelder i sakens anledning. Forvaltningen har en lovpålagt plikt å besvare de henvendelser den får fra borgerne - og så får man like det svaret man får eller la vær å like det.

Link to comment
Share on other sites

Folk er blitt anmeldt for å ha brukt avskiltet, ikke kjørbar bil som posteringsbu..

Endte med påtaleunnlatelse pga rettsvillfarelse (er det ikke ca det det heter? Noe sånt).

 

Bil er bil, uansett hav intensjonen er. Om en kan jakte fra en parkert bobil; jaha-hvorfor kan en ikke da sitte i framsetet på en parkert Golf eller baki en Hiace?

Hver eneste en som tenker seg om skjønner dette...

Link to comment
Share on other sites

Det er faktisk heller ikke lov og bruke bilen som anlegg for børsa når man er på jakt

Eh beklager, men det er ikke det som står i lov/forskrift. Det er ikke lov å bruke motorkjøretøy til å avlede viltets oppmerksomhet, og det er ikke lov å løse skudd fra motorvogn (Dvs i og på som i på lasteplan eller tilhenger om denne er tilkoblet motorvogn).

 

Under er en annen sak, da kommer lovens intensjon inn (Dvs. Går motor eller er motorvognen brukt til å avlede viltets oppmerksomhet? Å bruke parkert motorvogn til å skjule seg er ikke regnet som bruk av motorvogn til jakt, forutsatt at kjøretøyet har stått parkert og skytter ikke kom med kjøretøyet og så gjemte seg). Men dette er i gråsonen, og bevisbyrden for at motorvognen ikke er brukt til å avlede viltets oppmerksomhet ligger nok på jeger.

 

Motorvogn uten motor er ikke motorvogn i jakt sammenheng, vi har rettskraftige dommer som går på båt motor og jakt. Dette vil stille seg likt for motorvogn, forutsatt at motor ikke er montert i kjøretøyet (At den ikke går holder ikke).

 

Reglene er i grunn lette å forholde seg til, men det er ikke så enkelt å bevise at man ikke har benyttet motorvogn til å avlede viltets oppmerksomhet når påtalemyndighet inntar det standpunktet. Sååå, play safe.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg lærte da jeg tok jegerprøven for 4 år siden(fortsatt relativt friskt i minne) er at men ikke har lov til å være borti motordrevet kjøretøy når man jakter. Altså heller ikke anlegg for børsa. Sitt gjerne ved siden av, og bruk den som skjul (???dette vet jeg ikke???), men ikke være i kontakt med kjøretøyet. enten det er bil, traktor, bobil eller fly.

Link to comment
Share on other sites

Går vel fint dette sålenge man ikke blir tatt ( :shh: ), spørsmålet er: Kan man bruke frontlysene på bobilen som fastmontert lys ved åtejakt? Eller burde man legge en stein på bremsen - og benytte bremselysene. Da er det iallefall ingen tvil om at motoren ikke er igang?

 

Eller er lyskastere på taket å foretrekke?

 

:crazy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...