Jump to content

angvik

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

About angvik

  • Birthday 08/17/1970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

angvik's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du får ikke tilsendt jegeravgiftskortet før jegerprøven er bestått. Det er denne som det skal bekreftes oppskyting av hvert enkelt våpen på. Treningsskudd kan du få registrert på egen seddel der du deltar i jegertrening.
  2. @Baneskyttarn; det høres ut til at du egentlig allerede har bestemt deg for hva du vil gjøre, men vil ha bekreftet din avgjørelse. Bedde rifla, du. Det er som 1983 skriver; det blir aldri feil å gjøre det. Sent from my iPad using Tapatalk
  3. Også når den er festet til en bil?
  4. Min var ikke dropin, den måtte pusses på for å rifla nedi, men dette var en Tikka 695. Sendte den likegodt til børsemakeren for bedding med en gang. Han bekreftet at stokken nok ikke var helt tight. Ikke er det store kostnaden for bedding, og ikke ulemper heller. Men du kan jo prøve børsa først, og føle litt på magefølelsen om hva du ska gjøre.
  5. Jeg skifter nå fra vv160 til Norma 19 og lurer på om noen kan hjelpe meg litt på vei. Skal bruke Nosler 140cc og Partitition og ønsker en fart på ca 830 m/s. Rifla er en Tikka M695, har ikke målt løpslengde, men den er tilnærmet original, og gjenget for demper. Jeg har tidligere brukt COL 76,8mm. Skal jeg gå for det samme med nytt krutt? Har noen prøvd den kombinasjonen jeg har tenkt å bruke, og kan foreslå ca mengde krutt for å oppnå den ønskede hastighet? Jeg er optimist, og takker på forhånd for all hjelp.
  6. Det samme var det vel også med jakt fra kjøretøy med drift på minimum 4 hjul eller belter. Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. Dette må da være en kjempeflott gave til svigerfar. Har hatt Meopta som kikkertsikte, og det har vært veldig bra kvalitet på dette. Jeg veksler mellom bruk av hånkikkert ettersom om jeg har behov for å jakte i skumring eller ikke. Har både 10x42 og 8,5x56 (da i et annet merke). 10x42 er en lett kikkert i forhold, og for meg ligger den alltid klar i hanskerommet i bilen. Jeg tror svigerfar blir fornøyd med denne, og skulle han trenge noe større eller i bedre kvalitet, er det ikke noe problem med å få byttet denne inn. Lykke til
  8. Da vil jeg ha vurdert Nikon Monarch hos XXL. 8x eller 10x42 Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Jeg innbiller meg at det hjalp når jeg satte 0047 foran mobilnummeret og ikke +47.
  10. Jeg har denne, og Nikon Monarch 8,5x56. Til sammenligning holder 8,5x56 ca 1/2-time lengre i skumring. Jeg fikk også låne med meg 8x56 Vortex og Swarovski i samme forstørrelse ut på post. Vortex syntes jeg rett og slett var for nøye på øyeplassering, og Nikon føltes skarpere, og fulgte Swarowskien. Jeg syntes forskjellen var veldig liten på de to sistnevnte. Swarovski knapt et hakk bedre, men verdt prisforskjellen...? Jeg har ikke testet ut Zeiss sin håndkikkert, men har en 3-12x56 HT montert på rifla. Jeg hadde gått for Nikon Monarch 10x42. Den har større forstørrelse, er mindre, og ikke minst mye lettere. Min ligger alltid i hanskerommet på bilen når den ikke er med andre steder. En topp budsjettkikkert.
  11. Fjellduken Jerven Hunter ligger i hvert fall i den prisklassen. Ideell til postering nå i disse dager, men han har kanskje denne allerede?
  12. Dårlig vær i kveld vart kvalitetstid på hjemmefronten her også.
  13. Nydelig sak... Og heldig med valg av svigermor. Vi gratulerer kona.
  14. Du må nok på skytebanen uansett for å teste/skyte inn kikkerten etter reparasjon.
×
×
  • Create New...