Jump to content

Pistolmannen

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Pistolmannen

 • Birthday 06/30/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1/4-28" gjenger på de boltene. industrivarehus bær ha slikt. kan sjekke i skuffene her på riggen om jeg finner noen. hvor lang i mm (målt fra undersiden av hodet) skal de være? er ikke de skruene orginalt forsenket? Altså skrå på undersiden av hodet. Finner jeg noen kan du få de
 2. Jeg har erfaring med begge. hva som er verdt 7-10000 kr må hver enkelt selv avgjøre, jeg mener det er verdt det. Men det er tydlige forskjeller på de to siktene. det er dorull effelt på meoptaen. Swaroen er rett å slett bedre å se igjennom. men for all del meoptaen er en veldig god kikkert men ikke like god som Swaroen i bruk. Egenskapene i mørket skal jeg ikke si noe om da jeg kun har brukt Swaroen til dette. Men det skal også sies, hadde en z4i 2,5-10x56 som var hakket bedre i dårlig lys enn z6i 2,5-15x56 jeg har i dag. er vel ofte slik at superzoom kikkertene med 6-8 zoom er dårligere i mør
 3. 35whelen kan jeg leve med men om den skal være i mauser må det bli en 03. men den får jeg ikke til mitt budgett. 35whelen gjør vel strengt tatt mer eller mindre akkurat det samme som en 9,3x62??? begge basert på 3006 hylse eneste differanse er vel 0,17mm dia forskjell på kula???? Noen som kan forklare?
 4. http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... rough=true Noen som har kjennskap til denne? Det ligger også et par 458win ute. de må velø være fine på elg også? noen som har?
 5. Skal ha meg en billig elg rifle. har andre børser men ønsker en dedikert elgvelter. Har sett litt på en CG2000 i 300wm http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... uery=300wm" target="_blank" target="_blank men har hatt flere 300wm rifler tidligere, så har blitt litt lei det kaliberet. Men dukker det ikke opp noe annet blir det nok den. Jeg er hjemmelader så tilgang på kjøpeammo er ikke noe problem .villkatter er aktuellt. (har ikke kjøpt en fabrikk ladet patron på 10år) jeg har i dag senter tennte rifler i 223. 6,5 308. men savner den med det lille ekstra, etter at den siste 300en ble solgt
 6. Ja ser man det, har jeg ikke sett før. Men for normal kalibere utgjør det ingen differanse. i de fleste vanlige kalibere er man over den høyeste hastigheten som er oppgitt. det er når man starter med meget lave utgangs hastigheter det blir differanse. i 308 skal man ligge på maks oppgitt hastighet. Det er jo klart man får andre parametere om hastigheten blir veldig lav. jeg har eksperimentert en del med sub i 308 og det er helt andre ting som blir problemet når hastigheten blir såpass lav.
 7. BC har ingeting med fart og gjøre. man får ikke differanse i bc om man lader en 180 grain kule til 750m/s i 308 eller om man lader samme kule til 1000m/s i en 30-378wm. men selvfølgelig må det være slik at kula stabiliserer. så lenge man er innenfor det kula var tiltenkt fra levrandør mtp. vo etc. jeg har aldri sett at noen oppgir forskjellig bc på en og samme kule.
 8. Nå ble jeg litt usikker på hva du mener. BC er ikke en variabel, BC er lik uansett hastighet. Det er en verdi som sier noe om kulas flyegenskaper. jo høyere BC jo flatere kulebane ( i terorien iallefall ) dersom man sammenligner BC på et lang spiss kule (høy BC) mot en rundneset kule(lav BC) vil kula med høy BC ha flatere kulebane dersom de har samme utgangshastighet, dette fordi høy BC mister mindre hastighet enn ei kule med lav BC.
 9. Er jo der jeg har vært og lest. Den eneste konklusjonen må jo være at Meopta har solgt sjelen sin til tommeltott veldet over dammen.
 10. Da var jeg egentlig bestemt på og handle en Meopta R2 (har innbetalt depositum da den måtte best) men oppdaget nå på hjemmesiden til Meopta at de fleste kikkertene i Meopta porteføljen har 0,7 cm på 100m klikk korreksjon, det er jo en "europifisert" omregning av 1/4 100yrd. Har det vært slik lenge? mener og huske ekte metriske knepp på en gammel Artemis som var innom huset her en gang. Kan se ut til at det bare er noen slike tactical kikkerter med oplyste juletre retikkel som fortsatt har ekte cm, og slikt vil jeg ikke ha. http://www.meoptasportsoptics.com/# Det er jo en av grunnene til
 11. Har nok skjedd ganske mye på produskjonssiden de siste 10-15 årene både på de europeiske og på kina produserte kikkertene. Men personlig har jeg ikke merket dette på mine kikkerter. Har en eldre 8-32 Japansk produsert Tasco som er blitt brukt til ammo testing. har ikke merket noe på den heller. men når det er sagt har jeg ikke brukt den på lavere forst. enn ca 15. Men dette skal testes.
 12. OK. Var ikke klar over det. har aldri opplevd det du beskriver her. Hva tror dere om Meopta R2? Hadde jo vært litt tøft med en tsjekker på en tsjekker. (Jada jeg vet, er ikke frisk i hodet.) Har noen her erfaring med R2? er de på høyde med de andre store europeiske? de skryter jo av 95% lystransmisjon de også . er dette et supersikte til Leupold pris? Det skal vist nok være nye glass og en ny type coating som skal gjøre underverker. dessuten har den natt og daglys. Har ikke lyst til og bestille meg en slik før jeg har fått tittet på en.
 13. Kjenner ingen andre fordeler enn at stolpene/rektikkelet er uendret på bakrunnen og at typ T4 funker som avstansbedømning på rådyr mellom stolpene. Dersom det er andre ting ville jeg satt pris på litt lærdom
 14. amatør. Har hatt to kikkerterter med medforst. rektikkel. en S&B 3-12x50 med tysk4 og en Zeiss victory Variopoint 3-12x56 rektikkel 60. Opplevde begge trådkorsene som tykke og klumpete på maks forstr. Liker veldig godt Swaro sin 4A1 da denne er like tynn som min leupold fine crosshair. Liker ikke det tykke trådkorset når jeg skal skyte på papp. under praktisk jakt spiller det liten rolle. Har aldri satt mine bein i en Sightron, er det på høyde med det beste?
 15. Har kjøpt meg en pent brukt 527 American. Tanken bak kjøpet var et kona kunne være med på litt jaktfelt og etter hvert litt jakt på rådyr/rev dersom ho tar jegerprøven. Men har blitt veldig usikker på hva jeg skal sette på toppen. Har tenkt at 56 objektiv blir litt for stort på den lille rifla, men siden jeg vil ha mulighet for litt gluggejakt på rev vil jeg helst ha 50 åpning. Jeg vil også ha 12ganger forst da den sikkert blir brukt mest i jegerklasse på jaktfelt. vil også ha lys. Vil ikke ha rektikkelet i første plan, da jeg ikke liker medforst. Har et par swarovskier(Z6i ogZ4I begge med 5
×
×
 • Create New...