Jump to content

Pistolmannen

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pistolmannen

 1. 1/4-28" gjenger på de boltene. industrivarehus bær ha slikt. kan sjekke i skuffene her på riggen om jeg finner noen. hvor lang i mm (målt fra undersiden av hodet) skal de være? er ikke de skruene orginalt forsenket? Altså skrå på undersiden av hodet. Finner jeg noen kan du få de
 2. Jeg har erfaring med begge. hva som er verdt 7-10000 kr må hver enkelt selv avgjøre, jeg mener det er verdt det. Men det er tydlige forskjeller på de to siktene. det er dorull effelt på meoptaen. Swaroen er rett å slett bedre å se igjennom. men for all del meoptaen er en veldig god kikkert men ikke like god som Swaroen i bruk. Egenskapene i mørket skal jeg ikke si noe om da jeg kun har brukt Swaroen til dette. Men det skal også sies, hadde en z4i 2,5-10x56 som var hakket bedre i dårlig lys enn z6i 2,5-15x56 jeg har i dag. er vel ofte slik at superzoom kikkertene med 6-8 zoom er dårligere i mørket enn de med 4 gangeren. Har fortsatt et par meopta kikkerter å det som irriterer meg mest med de er tommeklikk. Jeg mener europeiske kikkerter skal ha mm. men markedet er nok størst i USA så da får de det de vil ha.
 3. 35whelen kan jeg leve med men om den skal være i mauser må det bli en 03. men den får jeg ikke til mitt budgett. 35whelen gjør vel strengt tatt mer eller mindre akkurat det samme som en 9,3x62??? begge basert på 3006 hylse eneste differanse er vel 0,17mm dia forskjell på kula???? Noen som kan forklare?
 4. http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... rough=true Noen som har kjennskap til denne? Det ligger også et par 458win ute. de må velø være fine på elg også? noen som har?
 5. Skal ha meg en billig elg rifle. har andre børser men ønsker en dedikert elgvelter. Har sett litt på en CG2000 i 300wm http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... uery=300wm" target="_blank" target="_blank men har hatt flere 300wm rifler tidligere, så har blitt litt lei det kaliberet. Men dukker det ikke opp noe annet blir det nok den. Jeg er hjemmelader så tilgang på kjøpeammo er ikke noe problem .villkatter er aktuellt. (har ikke kjøpt en fabrikk ladet patron på 10år) jeg har i dag senter tennte rifler i 223. 6,5 308. men savner den med det lille ekstra, etter at den siste 300en ble solgt. Hadde håpet på å finne noe til under 6000,- uten kikkert. skal ha trestokk. da jeg ikke liker plast....... Er ikke skudd/rekyl redd så det gjør ingenting om det er litt punch. Jeg Ønsker meg ikke: en 3006 (er vel det eneste kjedelige kaliberet jeg ikke har) enda en ombygd Mauser M-98 Plast stokk. er det noen der ute som vet om noe spennende som hadde passet til meg? er masse å velge i på finn men finner liksom ikke den som skiller seg ut i mengden.
 6. Ja ser man det, har jeg ikke sett før. Men for normal kalibere utgjør det ingen differanse. i de fleste vanlige kalibere er man over den høyeste hastigheten som er oppgitt. det er når man starter med meget lave utgangs hastigheter det blir differanse. i 308 skal man ligge på maks oppgitt hastighet. Det er jo klart man får andre parametere om hastigheten blir veldig lav. jeg har eksperimentert en del med sub i 308 og det er helt andre ting som blir problemet når hastigheten blir såpass lav.
 7. BC har ingeting med fart og gjøre. man får ikke differanse i bc om man lader en 180 grain kule til 750m/s i 308 eller om man lader samme kule til 1000m/s i en 30-378wm. men selvfølgelig må det være slik at kula stabiliserer. så lenge man er innenfor det kula var tiltenkt fra levrandør mtp. vo etc. jeg har aldri sett at noen oppgir forskjellig bc på en og samme kule.
 8. Nå ble jeg litt usikker på hva du mener. BC er ikke en variabel, BC er lik uansett hastighet. Det er en verdi som sier noe om kulas flyegenskaper. jo høyere BC jo flatere kulebane ( i terorien iallefall ) dersom man sammenligner BC på et lang spiss kule (høy BC) mot en rundneset kule(lav BC) vil kula med høy BC ha flatere kulebane dersom de har samme utgangshastighet, dette fordi høy BC mister mindre hastighet enn ei kule med lav BC.
 9. Er jo der jeg har vært og lest. Den eneste konklusjonen må jo være at Meopta har solgt sjelen sin til tommeltott veldet over dammen.
 10. Da var jeg egentlig bestemt på og handle en Meopta R2 (har innbetalt depositum da den måtte best) men oppdaget nå på hjemmesiden til Meopta at de fleste kikkertene i Meopta porteføljen har 0,7 cm på 100m klikk korreksjon, det er jo en "europifisert" omregning av 1/4 100yrd. Har det vært slik lenge? mener og huske ekte metriske knepp på en gammel Artemis som var innom huset her en gang. Kan se ut til at det bare er noen slike tactical kikkerter med oplyste juletre retikkel som fortsatt har ekte cm, og slikt vil jeg ikke ha. http://www.meoptasportsoptics.com/# Det er jo en av grunnene til at jeg handler europeisk optikk, rett og slett for og ikke få imperial klikk etc. Jeg sliter nok med tommeltotter og føtter i en evig smørje med brøk og dash på jobben. Derfor vil jeg ikke ha dette med meg ut på jakt. Eller er det slik at jeg har sett på kikkerter for US? at de har egne tårn for oss med et logisk målesystem (les metrisk). Kan se ut til at det må bli en Swaro i stede. Etter noen søk rundt her på kammeret finner jeg flere tråder der Meopta R1 blir omtalt for og ha cm knepp. Men i dag har den det ikke.
 11. Har nok skjedd ganske mye på produskjonssiden de siste 10-15 årene både på de europeiske og på kina produserte kikkertene. Men personlig har jeg ikke merket dette på mine kikkerter. Har en eldre 8-32 Japansk produsert Tasco som er blitt brukt til ammo testing. har ikke merket noe på den heller. men når det er sagt har jeg ikke brukt den på lavere forst. enn ca 15. Men dette skal testes.
 12. OK. Var ikke klar over det. har aldri opplevd det du beskriver her. Hva tror dere om Meopta R2? Hadde jo vært litt tøft med en tsjekker på en tsjekker. (Jada jeg vet, er ikke frisk i hodet.) Har noen her erfaring med R2? er de på høyde med de andre store europeiske? de skryter jo av 95% lystransmisjon de også . er dette et supersikte til Leupold pris? Det skal vist nok være nye glass og en ny type coating som skal gjøre underverker. dessuten har den natt og daglys. Har ikke lyst til og bestille meg en slik før jeg har fått tittet på en.
 13. Kjenner ingen andre fordeler enn at stolpene/rektikkelet er uendret på bakrunnen og at typ T4 funker som avstansbedømning på rådyr mellom stolpene. Dersom det er andre ting ville jeg satt pris på litt lærdom
 14. amatør. Har hatt to kikkerterter med medforst. rektikkel. en S&B 3-12x50 med tysk4 og en Zeiss victory Variopoint 3-12x56 rektikkel 60. Opplevde begge trådkorsene som tykke og klumpete på maks forstr. Liker veldig godt Swaro sin 4A1 da denne er like tynn som min leupold fine crosshair. Liker ikke det tykke trådkorset når jeg skal skyte på papp. under praktisk jakt spiller det liten rolle. Har aldri satt mine bein i en Sightron, er det på høyde med det beste?
 15. Har kjøpt meg en pent brukt 527 American. Tanken bak kjøpet var et kona kunne være med på litt jaktfelt og etter hvert litt jakt på rådyr/rev dersom ho tar jegerprøven. Men har blitt veldig usikker på hva jeg skal sette på toppen. Har tenkt at 56 objektiv blir litt for stort på den lille rifla, men siden jeg vil ha mulighet for litt gluggejakt på rev vil jeg helst ha 50 åpning. Jeg vil også ha 12ganger forst da den sikkert blir brukt mest i jegerklasse på jaktfelt. vil også ha lys. Vil ikke ha rektikkelet i første plan, da jeg ikke liker medforst. Har et par swarovskier(Z6i ogZ4I begge med 56 åpning) fra før og de er jeg meget fornøyd med. Men det koster! hadde vært ok med en kikkert som ikke koster like mye men fyller behovet. Kom gjerne med forslag til kikkert da jeg er veldig usikker på hva jeg skal kjøpe. De jeg har til vurdering er: Swarovski Z4i 3-12x50 ( er vel hakket mer lyssterk enn Z6 men litt mindre forstr. område) Swarovski Z6I 2-12x50 (ganske kostbar men har 2 ganger som minste, noe som er fordel i skogen, litt dårligere i mørket? enn Z4) Meopta R2 2-12x50 ( er helt ukjent for meg, butikken hadde kun 2,5-15x56 inne. denne virket iallefall veldig fin. noen med erfaring?) Var på xxl og tittet litt på den nye Zeiss DL 3-12x50 men den levde ikke opp til navnet, så den vil jeg ikke ha. De gode Zeiss kikkertene (les Victory) har jo bare 10 ganger som max.
 16. Jeg har prøvd GMX 50gr i min 22-250 Rem700 , katastrofe presisjon i min med 1:14 snurr. gikk over hele skiva på banen. så den kula er lagt på hylla. Har jaktet litt med Barens TSX 45gr den gikk som en stråle men gav litt stygge slakt på rådyr. Men kort fluktstrekning. Om du vil prøve GMX kula har jeg en åpnet eske jeg ikke skal bruke.
 17. Mener å huske det var 7%. om du er usikker på om demperen tåler det kan man jo legge en liten dråpe et sted på demperen en liten stund for å sjekke om det skulle bli noe reaksjon.
 18. Jeg har prøvd alt i kjøkkenskapet garasjen på jobben etc. da jeg startet på ting i kjøleskapet fant jeg medisinen. 2deler varmt vann 1 del eddik. Har brukt dette på Atec og Sonic dempere mange ganger. Mine har ikke tatt skade av det. Det begynner å reagere koke på kruttrester/avleiringer. Eloksering etc. er like fint. Lar det ligge en time så er det bare å skylle vekk det aller meste, det som ikke løsner da skraper jeg bort med neglen. Smører gjengene med en type grease jeg fikk av Jan-Arne på Rygge våpen ( ment for formålet sa han) ligner vanlig PTFE fett. http://www.biltema.no/no/Fritid/Sykler/ ... ett-36697/ Brukes på eget ansvar.
 19. Om du hadde lest hele innlegget hadde du fått med deg at syner er bra, jeg sjekker synet oftere enn de fleste da jobben min krever det. Har forøverig handlet kikkert i dag Ble en Swaro Z6i. tror jeg blir fornøyd med den.
 20. Har en stund lurt på nytt kikkertsikte til 308en, Har tenkt litt på Zeiss 3-12x56ht men da jeg fikk klå litt på den i butikken ble jeg mildt sagt skuffet. Litt uklar i kanten på laveste forst. men ikke like ille som 2,5-10 av samme modell. Men med litt forstørring ble den klar, om jeg siktet på noe var alt greit men om jeg beveget siktet litt ble jeg nesten sjøsjuk. ting bøyde seg og levde sitt eget liv. Så den vil jeg ikke ha. Den gamle Victoryen var ikke sånn, Hva er grunnen til at den selvutnevnte værdens beste kikkert blir sånn? At skumringsegenskapene er så rå som de er, får da være jeg jakter ikke så mye i skumring lenger at det er å leve med. Så ferden bar videre til neste butikk der de har Swaro. Glanet på en Z6i 2,5-15x56 som er krystall klar på alle forstr. men som mange her inne har skrevet før faller den igjennom når det blir mørkt ute. Det jeg ikke finner noe sted er hvor dårlig den er, er det sånn at den ikke lar seg bruke under dårlige lysforhold? Eller er den som en eldre Zeiss victory å regne på det feltet? oppsumert så er spm. som følger. Vil jeg bli fornøyd med en slik Swaro? funker den greit nok til et par turer på isen etter reven å en tur eller to på våkejakt etter gris? Den vil fungere på alle andre jaktformer jeg bruker den børsa til men det er synd å bruke 20k+ om jeg kommer til å bli skuffet, er nok uaktuelt å få lånt den over en periode for å sjekke. Jeg har et par Nikon kikkerter med 56 glugge å de gjør jobben godt nok i mørket er Swaroen bedre enn den i gitte jaktform er det godt nok for meg. Helt til sist bare føre var: Nei kikkertene i butikken var ikke ødelagte (testet flere) Selv innehaver ga meg rett han trodde første siktet var ødelagt. Jeg har normalt godt syn. er ikke blind eller noe Zeiss er bra greier men hadde større tro på HT kikkerten enn den gamle Victoryen jeg har brukt tidligere.
 21. Jakt fra motorisert kjøretøy er vel ikke lov.
 22. Hvor i landet bor du? Det er mange her som sikkert kunne hjelpe deg face to face. Bor du i Østfold er du hjertelig velkommen i ladebua mi!
 23. Hva er det for hylse dere skal ha denne cal 30 kula i? Det er ganske mye mellom 300 AAC Blackout og 30-378wm.
 24. Bruker samme kule som deg til trening. til jakt bruker jeg 165grs Hornady interbond. går likt i min 308
 25. Er ganske så diplomatisk av meg så det skal nok gå bra. Ønsker ikke å lage dårlig stemning med folk jeg skal omgåes med
×
×
 • Create New...