Jump to content

klumsen

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

klumsen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Lite spørsmål fra sidelinja her: Du tiner kjøtt, lager kjøttdeig og karbonader. Så fryse det igjen. Er det noe greit?
  2. Løp er og våpendel, og ikke et våpen. Derfor tar det ikke plass i garderoben.
  3. Om det kommer krav til homogene kuler vil vel og kravet til anslagsenergi moderniseres? Det er nye homogene kuler og det er moderne kuler som ekspanderer bedre enn da kravet om anslagsenergi kom.
  4. 5-56 inneholder klor, så jeg ville ikke brukt det på noe jeg ville ta vare på. Wd 40 har jeg ikke prøvd men den er nok tryggere.
  5. Jeg stemte .458wm for jeg har en drøm om at det hadde passet fint med et løpsbytte system til .338wm som jeg har.
  6. Spørsmålet er jo besvart, men: Er han du jakter sammen med enten grunneier eller jakt leder får du ikke være med om du har 6.5mm Kan jo krangle om det men sånn er det. Da er det jo ikke riktig å kjøpe 6.5mm selv om det er lovlig. Dessverre unngår du mange sur blikk og mange diskusjoner om du kjøper noe kraftigere. Har 6.5 selv, men har nå kjøpt 338, så slipper jeg å argumentere hver gang.
  7. Billigste er om du kjøper en demper å får det som en pakke.
  8. To spørsmål: Har en sønn på 13år som skal ta jegerprøven til våren. Hvis er aldersgrensen for å få jakte i Sverige? Bære egen hagle etter rådyr. Kjøpte en pakke med Norma forbedret elite. Det er en 9.1 gram hornady SP kulden er ladd med. Det står godkjent som storvilt patron i henhold til direktoratets krav på pakken. Og en tabell som viser hastighet og energi. Men trodde kravet i tillegg var 10 gram kule i 6.5X55 Er den godkjent?
  9. Skytterlagene har en lease avtale, der en betaler 300 kr i mnd til børsa er nedbetalt. Men ofte vil de se aktivitet først. Da kjøper en ofte .22 og 6.5 de har det samme på kompletteringssett senere. Hvordan en gjør det med rekruttstokken og løp vet jeg ikke. Har ikke sett den rekruttrifla. Skytterlaget står som eier inntil alt er betalt så får du årlig utlånsavtale. Vi ble fort leie av å bruke store deler av seriene til å justere børsa etter andre hadde brukt den i hvertfall, men det var før elektronikken. Bare husk at poden merker dine holdninger, og at du Bør gå inn med åpent sinn.
  10. Skal skyte inn et våpen etter montering av demper når den kommer. Kan ta kontakt så kan vi avtale om du ikke har ordnet det.
  11. Da har jeg syndet. Har en pickup og har ligget bak i bilen med hagla, i for meg god tro. Ser at det pr definisjon er ulovlig jakt. Men å ligge under bilen, eller ha en presenning festet til bilen er ok?
  12. Er det lettere om han kun søker på sleden da? Magasin og løp Kan han jo bare kjøpe utfra eksisterende .22.
  13. Har sjekket for grader, smurt med det beste som er av oljer og fett. Har sittet noen kvelder og jukket på den. Det ser ut som den kan løsne noe men det går sakte. Kommer nok til å legge inn noe lappe pasta for at det skal gå litt fortere.
  14. Ikke noe merkbar forskjell med og uten topplever nei. Får bare bøye og tøye på den da.
  15. Tror jeg enten kommer til å bli gammel å grå, eller veldig sterk før den har gått seg til. Men hvorfor er den treg på vei opp, og ikke ned når det er der den spenner? Opp er det vel ikke noe mekanisk som skjer?
×
×
  • Create New...