Jump to content

Rodge

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rodge

  1. Dersom det er på en bø/eng du ser denne kolla så er det greit å ha i bakhodet at de ofte legger kalven fra seg før de går ut på bøen og beiter så tidlig i sesongen. I skogen er det ofte annerledes men heller ikke her skal du være for sikker. Voksen kolle uten kalv er sjeldne saker men ingen regel uten unntak. Personlig lar jeg konsekvent være å skyte ho dyr tidlig i sesongen av nettopp denne årsaken ...
  2. Rodge

    Jaktbil

    Er det mulig å legge ut noen bilder av denne bilen, går rundt med samme tanke på light ombygging ..
  3. https://www.nrk.no/viten/xl/marerittsyk ... 1.13122187
  4. Rodge

    22 lever action

    Hei, Har en Henry Frontier med octagon løp. Godt fornøyd med denne, virker å være av god kvalitet. Ble litt imponert av presisjonen. De åpne siktene er så som så... Grei nok til plinking på 50m utover det blir det vanskelig. Satt ett kikkertsikte på min midlertidig mens jeg leter etter alternativer til standard siktene som følger med. Jeg ga vel rett under 5000 for min og synes kvalitet og presisjon står seg godt i forhold til prisen..
  5. DFS skyttere tar ikke børsa med seg i skogen, derfor
  6. Det mest irriterende er å høre dårlige jegere si at det er opplevelsen og frisk natur som er det viktigeste
  7. Nei, her har jeg nok formulert meg noe uklart. De skurene jeg fikk montert er skrudd fast en gang for alle, kostet lite og ingenting og tok mindre en en uke. Det ser derimot ikke ut som trådstarter har fått med seg dette da han i oppsummeringen likevel har eksludert S&L på grunn av mangel på åpne sikter. Det jeg prøvde å få sagt var at jeg har kikkertsikter som er skutt inn til de forskjellige løpene, på den måten kan jeg tilpasse børsa til jakta jeg har tenkt meg på uten å måtte bruke mye tid på å skyte inn på nytt.
  8. S&L - classic DL eller victory blir mer en smaks sak. Denne oppfyller vel alle dine kriterier untagen faste sikter. Jeg har ett 9,3 løp til min S&L med skur, dette fikset rafdal for en 500 lapp eller så. Hadde selv noen sikter fra en Remington som jeg benyttet da jeg syntes disse tjente formålet. Men du kan jo montere nesten hva du vil... Løpene fra S&L er rimelige så selv om du må legge ut noen kroner for å få det skuret du ønsker blir totalen likevel ikke ille.. Har leopold QR baser på min og bytter sikte(innskutt) i forhold til hvilket løp jeg velger. Tar alltid ett testskudd, men frem til nå har det ikke vært nødvendig å justere.
  9. jo, det er gitt Skjønner hvor du vil, men dette vil garantert ikke under noen omstendighet være lovlig.
  10. Regner med bobilen har motor... regn ut resten selv
  11. Her er du vel inne på kjernen, det er vi som jegere som tar valget på hvilket dyr en velger å felle, svært mange vald/storvald tillater at en skyter nedover, da må en ikke skyte voksen kolle Dersom enkelte ønsker kun bukkejakt fra 01.09 og mener koller, kalv og ungdyr bør spares frem til oktober så er det ingenting som hindrer den enkelte i praktisere det akkurat slik. Personlig skyter jeg ikke voksne koller med kalv slik som bestanden er nå de stedene hvor jeg jakter. Har flere voksne koller i tildelingen på flere vald. Det er mitt valg å spare produksjonsdyr og når tildelingen åpner for å heller skyte ungdyr/kalv, da gjør jeg det.
  12. Tenker jeg tar en tur i frysen og finner ett rådyrlår... Dette blir bra ... Takk som deler ...
  13. Pripyat: prøv å ta landegrep med en S&L så får du oppleve perfeksjon du og
  14. Mauser er en etterlevning etter krigen som burde ha avgått ved døden for lenge siden.....
  15. Hei ... Har QR på mitt, av og på med kikkerten er ikke noe problem. Ved løpskifte vil jeg anbefale ett testskudd. Har måttet korrigere med noen klikk ved løpsskifte på min classic DL. Ikke mer en at det ikke hadde betydd noe jaktmessig, men personlig liker jeg å være spot on.
  16. Hmmm... Jeg skrota engang en remington 597 i ren forbannelse .. Drittbørse....
  17. Da er vi to med samme opplevelsen, jeg bruker riktignok 165 grain.. har ikke allverden grunnlag for påstanden selv men har vel skutt en 14-15 hjort og en 6-8 rådyr de 2 siste årene med denne kula. Rene skudd dvs rett inn og rett ut bak bog blir fine greier, men det blir det med nær sagt alle type kuler. Litt skeivt på eller i bogbein så blir det ett helsikes graps. Opplevde senest for ett par helgeer siden at kula regelrett exploderte i bogbeinet, ingen utgangshull, med tilhørende stygt slakt. i fjor tenkte jeg at dette nok var tilfeldigheter kombinert med en del skudd med dyr som stod litt skrått i skuddøyeblikket, i år er jeg derimot sikker på at dette ikke er kula jeg kommer til å benytte fremover - så kan heller Jørund Lien påstå akkurat hva han vil... men at en får en fin knall og fall effekt, det kan bekreftes.. Kjøpte en del pakker ferdigrulla når jeg var i Canada sist (billig der borte) God effekt på bjørn så jeg får spare de til det og seljakta.. der har de ønsket effekt ..
  18. Jeg vet du ikke er gamle karen Peder, men dette var vel noe umodent.. Har svært vondt for å tro at du har besøkt nok baner i din tid til å vurdere en gjennomsnitts elgjeger. Tror nok snittet på jaktskyttere generelt ligger høyere en du antar.. Iallefall på Vestlandet Tviler ikke på at du er en god skytter men å sende avgårde skudd på fugl på flere hundre meter er ikke være nødvendig, det er ikke SÅ vanskelig å komme nærmere. Nakkeskuddet på 150 meter: Ellers støtter jeg vingemutteren sin teori.. Her har nok ikke skuddet gått helt som planlagt så er det pyntet på i etterkant.
  19. uten å prøve på å være i overkant spekulativ, så synes jeg det lukter litt photoshop av det bildet... som andre har påpekt, dyret skal ha dratt rundt på den pilen en uke. Det vitner isåfall om en ektremt god pilkvalitet..
  20. Det va nå som svarte.... Sjekket du Helga-Mari med Reisegarantifondet? ingenting å hente der dersom preparantens depositum på bjørnene er betalt via Mr Gustavsen?
  21. i felt: Slakt skarven så snart som overhodet mulig, pass på hygienen å sørg for å skjær vekk ALT fett, legg kjøttet i en ren beholder. Kjøttet i denne sammenheng er for meg bryst og lår. på kjøkkenet: Legg kjøttet i en gryte med kalt vann, varm denne opp uten at det koker, hell av vannet og gjenta prosedyren 2 ganger til. Kjøttet er nå menneskemat og kan benyttes til hva som helst. Skitt jakt. Så en liten moralsk skjennepreken: Hadde jeg fersket deg når du drev med kill and release på skarv eller annet matvilt hadde du fått det som hos oss kalles stokkapryl - fysisk straff med stokk Det finnes nok arter å skyte på om det er det eneste behovet som skal tilfredstilles - mink, rev, kråke, rotte etc. da tar du også i et tak for øvrig matvilt.
  22. Svaret er at alle kommer til å lide for dette fordi noen skal gjøre idrett til pengemaskin.. øøøhhh... fotball, sånn passe kommersielt, rimelig stor idrett ...
×
×
  • Create New...