Jump to content

Ny handkikkert


Tikka

Recommended Posts

Nikon Monarch i 10x42 er et bra valg. Gode kikkerter. Ville også vurdert Bushnell Legend 10x42 med Raingard. Raingard linsebehandlingen gjør at linsene er lette å holde reine, og at regn danner pærler som på en nypolert bil, og renner av linsene. Helt genialt. Optisk så er begge kikkertene i nærheten av hverandre, muligens at Nikon har ørlite mer kontrast. Men skarphetsmessig er de ganske så like.

Link to comment
Share on other sites

Nå er det ikke alle som har like god råd som cea..Tror de fleste er fornøyd med opticron,iallefall de litt dyrere utgavan.Ellers er Nikon bra og de dyreste leupold.Men kikkert til under 5000,ville jeg heller gått for 8ganger

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte for 3 år siden en 10x40 håndkikkert fra zeiss, ikke angret en dag, var satt ned fra ca 12000 til 8200 på villmarksmessa på Hellerudsletta. JEg har tidligere handlet billig, men har nå gitt meg med det, vet at jeg vil være fornøyd, og ikke angre i ettertid.

 

MEn fortåelse for at folk får handle etter lommeboka. :)

 

Mvh

 

Sako_35 :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en kikkert på 10x50 på Lidl ifjor jeg. Den er klar som pokker, og hadde ikke problemer med dugg en eneste gang gjennom hele sesongen. Hele herligheta kosta 89,-

 

Mulig jeg ikke kan kjøre over den med en tanks, og at den kanskje blir uklar i løpet av noen år, men det er langt igjen til de ville prisene som nevnes her gitt. Så jeg får f.eks. 56 sånne kikkerter, og dere får 1 til 5000,-

 

La oss si at min ræva kikkert har en levetid på 2 år da, så har jeg kikkert i over 100 år, for 5000 spenn. Deres har garanti på rundt 10-25 år, avhengig av merke, men mye vil skje i løpet av så mange år.

 

Nei smaken er som baken. Man får bruke det man er fortrolig med, og stoler på. Men jeg vil påstå at det er mye merkeporno ute og går her.

Link to comment
Share on other sites

nå må pinade folk lære seg å bruke søkefungsjonen!det opprettes jo nye tråder som allerede finnes,hele tiden!jævla irriterende!likens med howa tråden,der samme spørsmål blir stilt,når det alerede finnes en tråd om dette!kan ikke moderatorene gripe inn? :idea:

Link to comment
Share on other sites

@Hjortefant

Det blir oppfattet som om du er en latsabb og ikke gidder å bruke [søk] funksjonen. Dette gjelder på de fleste forum uansett hvor du er i verden. Over tid så gjør dette at forumet blir uoversiktelig og vanskelig å navigere i.

Samtidig så er det så enkelt som at når du har vært en stund på et forum, og du ser den samme tråden/emne kommer om og om igjen, så GIDDER ikke de med erfaring/kunnskap osv å dele dette med en som IKKE GIDDER å bidra til forumet selv med å bruke [sØK] funksjonen. Lik det eller ikke, Thats life!

 

 

@zeissoem2

Samme svaret gjelder deg.

 

 

Enkleste løsningen er jo at Mod. stenger slike og henviser til den opprinnelige tråden! For så å kaste tråden etter x-antall dager. Slik at den opprinnelige tråden er den som er søkbar.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg ikke har fulgt med på trådene om håndkikkert er det vanskelig å si hvor identiske de trådene her er (og å lese opp tre tråder om noe jeg ikke interesserer meg stort for frister ikke så mye). Men om ingen deltagere i denne tråden har noen innvendinger kan jeg sikkert slå trådene sammen og slette debatten rundt dette.

 

Meninger, anyone?

Link to comment
Share on other sites

Helt sikkert ok Fulmen..

 

Jeg er forsåvidt enig med deg Poacher, men har ett spørsmål. Hvor går grensen før en ny tråd blir for lik en gammel en??? ikke for å være vanskelig, men det er nesten umulig å definere en grense slik jeg ser det.

men kan noen sette opp retningslinjer så hadde det kanskje vært det beste (hint hint Fulmen :mrgreen: ).

Link to comment
Share on other sites

Hei, ikke bland meg inn i dette. Jeg er bare moderator, høres ut som en jobb for styret (hvis i tvil: Deleger) :D

 

Men seriøst, det er ikke noe lett svar på slikt. Man må se både på generelt tema, evt avsporing til OT og alder. Gir dere litt mer tid til å komme med synspunkter, hvis det ikke er noen innvendinger skal jeg ta en økt i morgen.

Link to comment
Share on other sites

@Hjortefant;

 

Her har du et godt poeng om hvor grensen går, skal gå... Kan være vanskelig å vite noen ganger...

Sånn umiddelbart vil jeg si at så lenge du omtaler/spør om en konkret mod. så skal det gå i samme tråden.

Kommer det en ny utgave av det tråden handler om kan det lages ny tråd.

 

Som et eksempel:

Swarovski EL 8,5x42 har en tråd, nå skulle det komme ny mod. med HD glass og coating àla lotutec(?)

At denne nye mod. får en ny tråd er på sin plass.

 

Et annet eksempel:

Nå tenker jeg tilbake til forumet SL, her var det flere tråder om hvordan justere avtrekket på en Remington 700.

For meg så er det enkelt da det er bare en måte å justere dette på, da holder man seg i denne tråden. At noen trenger hjelp og ikke gidder å lese gjennom tråden, gjør meg bare frustrert og jeg mister respekten for vedkommende og tolker han/henne som en latsabb.

Dette er da min personlige mening omkring tema, hvis Mod/Styret har en annen må jeg respektere dette.

Link to comment
Share on other sites

Skjønner Poacher og v-max godt her. Men eg må påstå at enkelte gonger, så finst det kanskje ein tråd, som omhandler samme produktet, men kanskje ikkje utdjuper akkurat det ein lurte på like godt heller.

 

Så eg må i grunn påstå at dersom ein ny tråd blir laga, som omhandler det samme, så syns eg det er ufint å begyne å rakke ned på vedkommende som har laga tråden, istadenfor å bruke den samme energien til å svare på spørsmålet.

Det blir i etterkant moderatorer/styrets problem å håndtere dette, gjerne etter at ein bruker har rapportert om dette. Så kan heller dei slå dette sammen med ein tidligere tråd, hvis dette blir lettere.

 

Ein er alltid i ein situasjon at det er nye brukere på forumet, som ikkje har oppretta seg nok erfaring, til korleis "systemet" virkar. Og då meinar eg iallefall at ein kan enten svare, eller la være å svare og heller rapportere dette vidare. Sure oppgulp og halvsides diskusjoner om at dette har blitt spurt om før, og bruk søkefunksjonen, syns eg er rett å slett dårlig folkeskikk.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg går inn i en butikk så kaster jeg ikke bort tiden med å gå rundt å lete.Da tar jeg direkte kontakt med betjeningen og får hjelp til å finne hvor varene finnes i hyllene.Likt burde det være her også.

 

At det var? Sammenlikner du et frivillig forum med en butikk hvor folk får betalt for å svare på spørsmål? Tuller du?

Link to comment
Share on other sites

Skulle jeg valgt en 10x42 så hadde det uten tvil blitt en Zeiss FL, den koster litt men varer sikkert flere generasjoner, jegerlivet er for kort til middels gode kikkerter.

 

 

---

Ja livet er for kort til surre det vekk i kikkerter uten bildestabilisering slik som denne Zeissen...Livet er bedre med en Canon 10X42L :wink:

Misforstå meg rett; Jeg har en Zeiss 6-24X72 og kjøper i disse dager en Diarange Zeiss, men har du prøvd å kikke i en der bildet står DØNN stille, er det ingen vei tilbake til FL, Ultravid og sånne dirre kikkerter... :wink:

Livet er for kort til ikke å se alle detaljene som fins i et stabilisert bilde...

Link to comment
Share on other sites

Har ikkje fått sammenligna Zeiss kikkerter av god kvalitet og den Canon kikkerten med stabilisator. Men i Canon sin kikkert, så blir det brukt profesjonelle linser av samme kvalitet som L objektivene til kamereaer dei produserer. Derfor den røde ringen fremst på kikkerten, som er kjennemerke til kvalitets linser. Så den Canon kikkerten er uten tvil et godt valg. Og at stabilisator fungere, det er det ikkje tvil om.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Litt flaut det her, men har noken prøvd kikkert fra Biltema??

 

Kjøpte for to år sida ein gul 7*50. Står ingen fabrikkmerke på kikkerten. Kjøpte den i utgangspunktet som en reservekikkert og kosta 599,- Dokke trur ikkje det før dokke ser det, men FY SØREN for en bra optikk til den prisen. For dei som kjenner til Nikon Action serien er den so absolutt på høgde med den i 7*50. Berre ved å teste den i butikken, merker du allerede at den er superklar i kantane. Har benytta min på skumringsjakt på hjorten og er fremdeles strålande fornøgd. MEN det er berre den GULE kikkerten som er noke tess!!

 

PS: Den pleier ikkje alltid å stå sammen med dei andre kikkertane. Fant ihverfall min på båtavdelinga ;)

 

Så mitt råd til dei som vil ha MYKJE for pengane (meir enn du trur), spander 599,- på deg sjølv og gjer eit kupp :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eg satt på hjortejakt i heile går og forbante min Steiner Safari. Ein grei kikkert dersom det er opphaldsvær og svak vestabris :evil:

Det regna i heile går, og eg såg ikkje det fnugg gjennom kikkerten. Eg klarer ikkje briller på jakt, så eg velger og ikkje ta dei på meg under jakt, og når eg da ikkje ser det spøtt uten kikkert, så blir det håplaust. Hadde bla ein flott bukk forran meg eit par ganger, men eg klarte ikkje og sjå den med auga, og kikkre med kikkertsikte er heller ikkje nokon god løysing. Så på vei heim i går, våt og forbanna, bestemte eg meg for det att no skulle eg ha meg ein ny kikkert, som var vanntett og nitrogenfylt

Eg kunne egentlig tenkt meg ein zeiss, men økonomien tillater ikkje att eg svir over 10 000 på ein kikkert no. Og da bruke 5-7 000 på ein concuest frista heller ikkje. Så valget falt på ein Nikon monach 8x42 Den har jevnt over fått gode kritikker, og når eg da fekk den for 2500, slo eg til. Eg forventer ikkje enorme optiske egenskaper, men såfremt den er skarp nok til att ein kan spotte dyr under vanlige lysforhold, er den grei nok til mitt bruk. Samt den holder vannet ute, og er brukande under regn!!! Så den kjem sikkert onsdag eller torsdag, blir spennande og sjå..

Link to comment
Share on other sites

Jag har 2 handkikare. Införskaffade dessa i år. På dagen har jag en grön Zeiss Victory FL 10x42 och till vakjakten har jag en svart Zeiss Victory FL 8x56. Krämkikare båda två,och kan varmt rekommendera dessa :!::D

Link to comment
Share on other sites

Litt flaut det her, men har noken prøvd kikkert fra Biltema??

 

Kjøpte for to år sida ein gul 7*50. Står ingen fabrikkmerke på kikkerten. Kjøpte den i utgangspunktet som en reservekikkert og kosta 599,- Dokke trur ikkje det før dokke ser det, men FY SØREN for en bra optikk til den prisen. For dei som kjenner til Nikon Action serien er den so absolutt på høgde med den i 7*50. Berre ved å teste den i butikken, merker du allerede at den er superklar i kantane. Har benytta min på skumringsjakt på hjorten og er fremdeles strålande fornøgd. MEN det er berre den GULE kikkerten som er noke tess!!

 

PS: Den pleier ikkje alltid å stå sammen med dei andre kikkertane. Fant ihverfall min på båtavdelinga ;)

 

Så mitt råd til dei som vil ha MYKJE for pengane (meir enn du trur), spander 599,- på deg sjølv og gjer eit kupp :D

 

 

Hvis dette er flaut, så skal jeg dra den enda lenger. Jeg kljøpte en 10x50 til 79,- på Lidl, og den funka gull i all slags vær ifjor høst. Den er klar nok i massevis, den har justering på skarpheta på begge øya, og den er såpass lyssterk at det duger til mitt bruk. Så gjenstår det å se om den funker gull i år også da. Lidl er nedlagt, og kvitteringa er borte. Men jeg skal nok overleve 79,- i tap.

 

Da har jeg alltid en kikkert som tåler litt, og som jeg ikke trenger å være det minste redd for. De fleste her inne mener jeg er gæern, og ja det hadde jeg vel kansjke vært også, hvis jeg hadde betalt skjorta for et jaktterreng i en viss periode. Da har man ikke råd/tid til å fjase med dårlig utstyr. Det skjønner jeg også.

 

Men da noe jeg har ryker, så drar jeg bare i butikken og får tak i nytt til en hundrings. Det er vanskelig hvis man ligger midt i svarte skauen/oppå fjellet.

Link to comment
Share on other sites

Eg har no brukt den nye kikkert'n min i 3 dager. Det blei jo ein Nikon monarch 8x42 som eg fant på nett til 2600,- Og når det kjem til optikk, der har eg altid meint att ein får det ein betaler for. Og på mine rifler, har det derfor ofte vert montert kikkertsikter med ein fin Z på dekselet til høg og sidekneppa :wink:

Men etter eg fekk Niko'n i hus, har eg opplevd att ein faktisk kan få ok optikk til ein lav pris! Eg er kjempefornøgd!!!! Har ikkje fått testa den under skumrings/måneskinnsjakt, men der stiller eg egentlig ikkje så store krav til handkikkert, er kikkertsikte som er i fokus der. Men til bruk på vanlig fjelljakt er den super, klår, skarp og god fargegjengivelse! Den banker steiner safari'n min ned i støvla! Samt den er vanntett og det er jo også ein fordel, da det har regna ustanselig heile denne veka.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man skal kunne bruke Kammeret som en kunnskapsdatabase slik som målsettinga er, så er det håpløst å lete gjennom mange tråder som omhandler nesten identisk produkt.

 

Nok GGG-prat fra min side :) Er også på utkikk etter en budsjettkikkert i prisområde to til tre tusen i ca. 8x30. Har sett på Nikon Monarch og Opticron Oregon, men har ikke klådd på noen av de. Hva annet finnes på markedet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...