Jump to content

cita

Members
  • Posts

    149
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cita

  1. Har prøvd forskjellige metoder for og få hunden til og søke stort.Tror mye ligger i gener,tror heller ikke det er noe farlig og gå saaakte fremover og stoppe opp å ta 5 min her og der. Blir hunden borte står jeg pal til den kommer tilbake,gå ikke fortere enn smygjakt.Da slipper jeg irritasjon og hunden slipper og lure på hvorfor høvdingen er grinete. Sikkert mange forskjellige erfaringer,men en valp/unghund kan syntes det er helt ok og grave/gnage kvist lengre enn jeg liker og sitte på stubben. Farligste er å gå fort,og hunden skal alltid gå forann.
  2. cita

    Hagle til junior.

    Hallo. Nå er guttungen blitt 13 år og tenkte det snart er på tide og få prøvd seg litt. Noen med forslag hva som er fint og begynne med ?
  3. Hallo. Hva velge av kjønn? Skal ha en hund til (tjt) og har en tispe nå. Men usikker på kjønn,har lyst på hanne mens kjærringa tispe. Noen av tysker hannene kan vel være litt kranglete og det er litt slitsomt i og med de er med meg over alt. Kan jo hende jeg har sett noen av kranglefanta og ikke de rolige. Så trenger råd/erfaringene deres her.
  4. Hadde fauve for noen år siden og går og tenker på en igjen. Hun jaga som bare f...en og fant alltid dyr,hadde veldig bra søk også. Eneste som var litt på minus siden var at hun godt kunne jage i 8-10 timer og nøsta opp spor som var 2-3 km lange,ga seg ikke før det ble uttak. Lurer derfor på lostiden og søket på deres hunder.
  5. Er Tyjas kennel i virksomhet noe mer ? Finner ikke noe info.
  6. Flott,takker. Får litt å se igjennom nå Godt nytt År
  7. Er det gode oppdrettere av tyskere her til lands eller lønner det seg og lete i Sverige ? Eventuelt hvem oppdrettere her til lands og i Sverige er det lurt og holde ett ekstra øye med ?.
  8. Hunden min har lett for og rive seg opp. om det er piggtråd eller kvist veit jeg ikke. Er det noen slags vest/dress som er bra mot det problemet?? ?
  9. Hvor mange dager i gjennomsnitt jakter dere med hunden i uka? Orker en normalt trent wachtel 2-4 jaktdager gjennom høsten ??
  10. Er de å få tak i links ??Hvis ikke finnes det noen gode alternativer ??
  11. Hallo. Har ei tispe på 7,5 mnd som har fått løpetid. Driver jo og trener litt i skogen for og klargjøre jaktsesongen men problemet er at hun stort sett bare går rundt meg og svimer,ikke no fart. Har søkt bedre før. Hun har liksom ikke helt gløden,er det normalt ved løpetid?? Heller ikke all verdens matlyst. Har stort sett alltid hatt hannhunder så kan lite om løpetid .
  12. Skal ha ny sporsele men usikker på hva. Sett på Julius k9 og Ruffwear ,ser behaglige ut. Men er det noen som har erfaringer med disse eller hva som er bra.
  13. cita

    type våtfor??

    Tenker også at tørrfor er veldig "rent" i forhold til råfor,at det er mer naturlig med litt hardere kost. Litt i forhold til og bygge opp imunforsvar 0l.
  14. Har en valp på 3 mnd. som jeg lurer på om skal begynne å våtfor etter hvert. Har litt trua på at det er mer "naturlig" for hunder. Prøvde litt med vom og hundemat men hun ble litt løs i magen,muligens jeg startet med litt for mye. Blandet tørt og vått. Da er det jo Norwegian polar og vom/hundemat som er å velge i,er det noen med erfaring med de to typene ?? Eller er det tørrfor som gjelder ?
  15. Hva mener dere om å skyte vilt for hunden første høsten ? Fikk høre at det ikke var lurt da de fort kunne bli jaktidioter .
  16. Takker for svar. Er rottwail det er snakk om. Er det noen salg som det er litt ekstra riv i ? Kal 20
  17. Noen som veit hvor mange hagel det er i 20/70 og 20/76 us 2 og 4 (bly)?
  18. Liker ikke for små bur til hunda,og da har de lett for og bli alt for store . En mellomting hadde nok vert løsninga
  19. skal lage bur til og ha i bilen,og lurer på hvor stort et bur til wachtel burde være? Vil jo helst ha litt bagasjerom igjen
  20. Ha ha,ja er litt tøft og sitte til tider ja Har hatt litt forskjellige raser men er usikker på hva som har vert best på de,eller om det er mye tilfeldig.(ikke wachtel) Så lengre opp her at du har en ung hund,går det bra med hu??
  21. Hvordan mener dere det er best og trene frisøk med wachtel? Gubbe på stubbe eller gå sakte fremover ? Hva kan men forvente av søksrunder på en gjennomsnittlig wachtel?
  22. sletta...............................................................
  23. http://www.henneberger.de/festmontagen-langwaffen.html Hvor får jeg kjøpt en sånn? Passer den på en merkel 96 og noen som har prøvd den? Har sving montasje på drillingen,doctern sitter nå i en macklick men det er ikke noe test. ellers andre gode montasje råd tas i mot.
  24. Spennende rase. Hvordan er farten på deres hunder under drev ? Hvor lenge sånn ca jager de ? Turer dyra for de eller har det lett for å gå rett ut? Hvordan er fri søket ?? Må ha en hund til etter hvert og detta er en av rasene som står øverst på lista.
×
×
  • Create New...