Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har bare en Docter 3-12x56-M Aspherical som er mange å gammel. Den er mest brukt til seljakt da den er god i sol med reflekterende lys fra sjøen. Den har jeg og brukt litt til bøjakt, da den har medforstørrende retikkel. Jeg har ikke noe negativt å si om den, robust som fy. Så det er et godt kjøp synes jeg.
 2. Jo, men det kommer litt an på hvilken rå linolje en velger. https://www.verktoyas.no/Kaldpresset_linolje_rå_0_5ltr_751601
 3. Ta med en 4-5 liters kanne til å pisse i. De fleste klarer seg med det på en dag.
 4. @ivara Lunhags har jeg gått opp minimum 2 nummer fra det jeg vanligvis bruker. Kjøp rikelig med gnagsårplaster, og bruk ca 6 mnd til å gå de inn. Mine er satt inn med Nikwax for å holde vannet ute. Om vinteren er Alfa bedre, da Lundhags blir fort kalde.
 5. Faen, var ute på jakt i dag. Det vanlige problemet meldte seg. Jaktradioen var rene P4. Der var spesielt et jaktlag, så skulle guide drivern rundt i hele terenget. Med utførlig beskrivelse om hvor han skulle gå, samt at alle postene skulle melde fra om hvor di satt til en hver tid. Andre jaktlag kom ikke til på den kanalen, så vi skiftet kanal. Så var det likedan der. De burde hatt en egen kanal.
 6. svehella

  Første rifle!

  @Ghosty Da er det en del trening på banen som gjelder, og med 6,5x55 får du kjøpt billige treningsskudd på banen. Finn.no er kanskje ikke dumt dersom en ser på eksempelvis Torf sine linker. Imidlertid er det ikke dumt å legge en del penger i en god optikk. Da det er surt å måtte bruke mere penger på brukendes optikk før du får snudd deg. Meopta er et brukendes merke, som er bedre enn en skulle tro. Det jeg vil anbefale deg å gjøre er å knytte kontakt med en erfaren jeger/skytter her inne på forummet. Før du beveger deg ut i det store markedet på Finn.no. Det er lett å bli lurt til noe som
 7. Årsaken er at kula er for lang ja, Jeg anbefaler 150 gr ttsx. En annen årsak er at mange kapper løpet ved montering av lyddemper. Å ja, 150 graineren flyr rett gjennom elgen så pass på hundene, samt rikosjetter. En bør prøve å holde farten opp mot 870-880 meter dersom en har løpslengde til det.
 8. @Dangle Bore Sighte kikkerten for de som har slikt utstyr er primert for å sjekke at kikkerten treffer blinken sånn noenlunde. Slik at du må skyte inn kikkerten på 100 metersbane, med egnet ammunisjon for å verifisere/justere treffpunkt.
 9. Brukte våpen Jeg har kjøpt 2 brukte Schultz & Larsen hos finn. Går som ei ståle. Har de enda. Jeg har kjøpt 3 brukte Sauer 202 derav 2 på finn. Går meget bra. Har de enda. Jeg har kjøpt 1 brukt Winchester M70 Classic i 375 H&H. Den ble det lagt ned en del arbeid på med mating etc. Fin presisjon, men ble solgt. Jeg kjøpte 2 nye Rugere som ble kamret i 308 NM & 358 NM. Riflene ble kjøpt hos Søylen i Bergen. Løpene går nå i Sauer 202 magnum. Resten ble solgt. Jeg kjøpte også en rustfri Ruger i 3006, som også er solgt. Ok presisjon etter ca 700 skudd. Før den t
 10. @oyvindh Jeg synes ikke tipset om rust i et dårlig pusset løp, er langt vekk. Dersom løpet har vært/var dårlig pusset. Imidlertid kan også mantelfjerner være et godt tips, sammen med JB-pasta som pleier å fjerne det meste. Dersom det er rust i løpet heller jeg mot skifting. Da det ellers er snakk om ekstremt mye pussing og fustrasjon.Ellers er M67 sitt tips om kulehold og friflukt, noe å ta med seg. Dersom rifla er tenkt brukt som reverifle, er små samlinger målet. Da er kanskje 3 cm på 3 skudd ikke ideelt. Skal du bruke den på bane, går det an å leve med. Selv om det er fustrerende.
 11. @tenex I 3006 vil jeg anbefale 150grains TTSX som jeg har skutt flere dyr med. 168 grains har jeg bare brukt i 308 Norma Magnum. Siden farten blir litt lav i 3006 synes eg. Jeg har kun skutt hjort med 150/168 grains Barnes og har aldri funnet igjen noen kuler. Ekspansjonstester gjorde at jeg fikk kalde føtter med 3006 og 168 grains Barnes kuler. Skyter du kun elg og holdet ikke blir for langt går det med 168 kuler også, men som sagt i 3006 synes eg at 150 grains TTSX er mer sikker i ekspansjonen. I 308 NM er den skutt inn i endeveden på furukubber med fart 950 m/s (150 grains TTSX).
 12. @fredriko Jeg kokte min i en panne med vann i en time, da løsnet den. Om din gjør det kan jeg ikke jeg garantere. Eg setter den inn med Biltema sin Keramisk pasta Art.nr. 36-4551
 13. svehella

  krag

  @v-max jan e Disse er over trykkstandarden, dersom det står mauser/skan eller mauser. Kan ikke brukes i Krag. Den Norske ladeboken har data som det står Krag på.
 14. Joda etter min menig faller dette under nevnte §§, men det er viktig att begge parter har full forståelse for rapportering av felt skadevilt til kommunen.
 15. @Hognajegern Av kaliber som går i Sauer 202 med eksisterende bolt og magasin, er 8x57JS enkelt å få montert i låsestykket til Sauer STR løp. Det samme kan sies om 9,3x62, men der må du ha nytt magasin. Da er det jo mere, hva du selv har mest lyst på. 8x57 er vel det jeg vil anbefale, siden du har 3006 fra før. Imidlertid går det jo an å montere et 3006-løp, med STR låsestykket, og korte det ned. Dersom du kommer til at du vil ha noe som er mer potent i elgskogen, holder jeg en knapp på 8x57 JS selv om flere sikkert mener at 9,3 er enda mer potent. Det som er sikkert er at begge gjør jobbe
×
×
 • Create New...