Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  522
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. svehella

  The best hunting knife Ever!

  Hei Jeg har blandt annet en Gerber A475 Drop Point jaktkniv som som er vanskelig å sette opp, men når den er korrekt satt opp. Holder eggen lenge. Imidlertid er det en kniv en bør sette opp før jakt, og ikke i skogen med et bryne. Den kan dras over med diamant for å vedlikeholde skarpheten Den er ikke lenger i produksjon. Det eneste negative jeg kan si om den, er at håndtaket er i aluminium. Så den er kald å holde i om vinteren. Ellers er den en glimrende jaktkniv, om en ikke så vanlig i dag. Den jaktkniven jeg bruker mest er EKA svingblade. Samt også Helle kniv. Til slakting og nedskjering er EKA slaktesett mye brukt.
 2. svehella

  Sauer 200 str og muligheter til kaliberbytte

  Hei Kaliberbytte i STR. Jeg har en STR med løp i 6,5-284. Samt tilhørende magasiner. jeg prøvde med en 308 NM hylse og den entrer. Om ikke hele veien inn. Siden magasinene er tilpasset rebated rim. Problemet er vel kanskje sluttstykket. Sluttstykkehode utvendig diametert er en tanke større en Schults & Larsen sitt magnum sluttstykke som går i standard Schults & Larsen kasse. Derimot er sluttstykke en del tynnere en magnum Sauer sluttstykkehode. Imidlertid er Sauer magnumkassen også større en standardkassen. Siden Schults & Larsen klarer å få en magnum patron i standardkassen. Kan det gå. Imidlertid blir kostnaden med ombygging sikkert større en å kjøpe en langholdsrifle som passer. Samt at hele operasjonen er litt "tvilsom". Selv om det kanskje teknisk lar seg gjennomføre.
 3. svehella

  EAW fast montasje til sauer 202

  Du kan også la strammeskruene stå ut på høyre side, dersom du synes det er bedre. Jeg skyter links derfor stikker mine ut til høyre.
 4. svehella

  EAW fast montasje til sauer 202

  Palle Den som er slisset skal stå fremme. Strammeskruene skal være på venstre side. Du kan muligens sjekke på nettsiden til EAW om hvilken objektivdiameter som passer til hvilken høyde. Imidlertid tror jeg at den passer til Zeiss 3-12X56. Jeg har samme EAW montasjen på min Sauer 202.
 5. svehella

  Stekepanne, erfaringer ?

  Rapsolje er mye bedre en olivenolje til støpejernspanne. ellers finnes det støpejernspanner både med og uten emalje. De franske med funker kanon. Dyre som faen, men det tar en igjen i mange års bruk
 6. svehella

  Skutt i stykker

  Jeg har en del dempere fra 6,5 til 375. Mine blir plukket fra hverandre og vasket og smurt en gang i året. Imidlertid såg dette rart ut. Her er det noe som har løsnet inne i demperen ser det ut som. Siden den ikke hadde løsnet. hilsen Svehella
 7. svehella

  Valg av ny jaktsekk

  Bergans Tuva har jeg brukt i mange år. Det er en grei jaktsekk som rommer en del. Det er en 50 L sekk. Hilsen Svehella
 8. svehella

  GS custom bullets

  Jeg har prøvd GS custom i kal 30 (165 grain). De mister vingene fort og er meget sprø. De er ikke kuler jeg vil anbefale selv om de går godt når det gjelder presisjon i mitt løp.
 9. svehella

  Ed’s red

  Motorolje, gearolje (inkludert ATF), hydraulikkolje, aceton, white spirit, og tilsvarende er vel sikkert kreftfremkallende ja. Folk vasket de edlere deler med diesel/gassolje til å fjerne flatlus i hine hårde dager. Så det har vel sikkert andre egenskaper også. Hmmmm.
 10. svehella

  Sko til friluftsliv, jakt osv

  Lundhags Professional Mine holder fremdeles og gjør sikkert det til sålen er slitt ut Krymper i sålen, slik at de blir kortere. En må gå minst opp 2 nummer. Kalde om vinteren eller når det er kaldt. De er glattere en mine Alfa Bever, under sålen. De holder ikke tett mellom Certec skoen og skaftet, og må impregneres i vestlandsvær. I urtereng finnes det bedre støvler med mer sidestøtte.
 11. svehella

  Billig pick up med 4x4?

  Hei Hvilken del/delnummer er dette hos Summit racing er dette. Løsningen er genialt enkel, flytt termostaten dit den skal være, på utløpet fra motor. Et aluminiums hus fra Summit racing, 2 slangeklemmer og termostat for volvo 440 er alt en trenger. Som bonus får en bil med varmeaparat som gir varmluft.
 12. svehella

  Kule til elg 6,5x55

  Rhino 140 gram ladet med MRP eller N/RP 15 har jeg god erfaring med. Ellers er Oryx eller Mega kuler som gir god effekt. Woodleigh er også en god kandidat.
 13. svehella

  Veidinn er ikke mer

  Dette var trist og sørgeleg ja, det er mange som har mistet en ressursperson i denne mannen. Han vil bli dypt savnet. Vi lyser fred over hans minne.
 14. svehella

  Krag kasse

  Hei Børsemaker Rafdal har bygget en Krag i 9,3x57 som blir brukt til jakt av erfarne og kompetente folk. Imidlertid er dette et custom bygd våpen. En bør overlate til en kompetent børsemaker dersom vil bygge en jakt Krag. Ellers bør en være klar over Kragens begrensninger.
 15. svehella

  Innspill til innkjøpsliste for nybegynner

  Hei 1. Standardiser tennhettene dine, til ett fabrikat. 2. Dersom du stort sett skal lade 6,5x55, er N550 et kostbart krutt. Du burde vurdere N160. 3. Norma 19 kan og brukes til begge kulevektene. Imidlertid er dette et skytterlagskrutt, så brenn-hastigheten varierer med lottnumrene. Følg data på boksen. 4. Prøv å finn en i nærmiljøet som har lang erfaring og som kan hjelpe deg.
×