Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  720
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jepp, LandCruiser 200 V8 diesel. Hehe, passer ikke ute i bjerkeskogen da.
 2. Det er bra, fordi dersom du tar feil er det for seint å angre. Tinitus er noe dritt, rett og slett. Dette er ikke skremselspropaganda, 1 skudd er nok i værste fall. Ikkje lek med det.
 3. @smaug Det er mulig at eg har misforstått, men det er mulig at dette gjelder Sauermuffe og ikke Rafdal egen muffe.
 4. @Austergården Alle utskutte STR løp har muffeløsning som passer Sauer 202. Børsemakern kapper STR pipa og dreier den til som muffe for det løpet som du vil ha. NB! låsestykket/pipa på STR (den delen som entrer låskassen) er ca 1 mm lengre en på 202. Det bestyr at løpene til Sauer 202 er 1 mm for kort for STR kassen, men løpet til STR kassen passer i 202 kassen. Jeg har selv en utskutt STR pipe som det er satt et nytt 3006 løp i til min Sauer 202.
 5. Det batteriet som varer lengst er fritidsbatteri, årsaken til dette er måten cellene er bygget opp på. Kjøp et fritidsbatteri fra biltema, men, dersom du lader de helt ut med lyset. Blir de fort ødelagt. De tåler ikke å bli helt tomme, hverken startbatteri, eller fritidsbatteri. Så koble til en lavspenningsrele, slik at du ikke lader ut batteriet til for lav spenning
 6. Jeg har flere, etter at eieren skulle ha seg sikte som begynner nærmere 1. Helst med lys da. Så Swarovski, Zeiss, S&B, som er 1,5-6x42 fungerer de ingen tvil om det. Den eldste jeg har er fra 89 med tysk nr. 1 retikkel. Så dette er mer eller mindre standardsikte mit til dagjakt på storvilt.
 7. svehella

  Ny rifle i 223.

  @bardp Når det gjelder 1:8 eller 1:10 regner jeg med at Schultz & Larsen går godt med begge, men jeg har en Sauer 202 i 223 med 1:10 stigning i. I den skyter jeg 69 gr Nosler Custom Competition. Lager runde fine hull den, når jeg gjør min jobb. Skal du skyte rev, kråke etc. og ikke trenger 70-80 gr kuler. Hadde jeg kanskje valgt 1:10. Rådyr kan du jo skyte med 100 gr TTSX i 6,5x55 med full pupp. Rev med 35-40 gr kuler eller kråke for den saks skyld. Blåser opp til en rund ball. Finner du den rette kulen rundt 30-35 grain, kan en jo risikere at den ikke går gjennom reven dersom en er h
 8. svehella

  Ny rifle i 223.

  Tja har 2 Victory låskasser med blant annet 6,5x55 løp. Jeg har ikke hatt problemer med de overhodet. Går som ei stråle.
 9. @fredriko Ja, egentlig vil en god balansevekt ikke være så påvirkelig. RCBS, Redding, eller noe annet tilsvarende. Jeg har brukt Redding si balansevekt siden begynnelsen av 80-tallet. Bruker Lyman sin elektriske drypper/vekt, og eventuelt kontrollerer på en CED vekt. Den er mistenkelig lik Dillon sin, som er vist lenger oppe i tråden. Lyman sin er vel tilsvarende RCBS loadmaster. Balansevektene er knallgode, dersom du legger noen penger i de.
 10. @follo Tonheim PBP la ned produksjonen i 2010. Så det tviler jeg på. Solgte vel det meste via nettet, tror jeg. Det er vel noen som har berget unna noen kuler til eget bruk. Så det er vel like greit å se etter alternativer.
 11. Eller EAW tip off. Ikke det samme som QRW skinne, to delt montasje. Imidlertid solid som f... To delt QRW kan også være aktuelt. EAW tip off er lavere en EAW-sving. Kostbar, ja den er ikke billig. Jeg har denne montert på Sauer riflene mine, QRW skinne på Schultz & Larsen. QRW skinnene er solide saker, de er noen gram tyngre en todelt montasje. Samt solid dersom det er et moment. Den er også billigere en EAW montasjer.
 12. 40 cm løp i 300 WM, da håper jeg du har på både klokker og propper. Ellers går det ikke an å skyte uten demper og hørselvern. 3006 Saueren min har 50 cm løp. Den er ikke lydløs for å si det sånn. 308 NM har 60 cm løp, og med demper så hopper naboene på skytebanen på første skuddet. Litt som i gamle dager, uten demper. Alle skaut med klokker da selvfølgelig. Det er mange som skyter uten i dag ser jeg.
 13. Dersom en kapper de i ca 30 cm stykker, og legger de etter hverandre. Så er det kurant å finne ut av hvilken stubbe de sitter i. Da er det bare å finne frem øksa. Kal .30 150 gr ttsx gikk 29 cm, og kal .358 225 gr gikk 32 cm. Vingene sitter perfekt på, helt etter reklamen
 14. Grunnen til min kommentar lenger oppe i tråden er at kombinasjonen av 140 grains kobberkule i 6,5x55 samt ekspandert diameter. Har gitt en blandet tilbakemelding. I 3006 derimot har jeg ikke sett det samme, der er vel sikkert fordi 170 gr Naturalis mest blir brukt til elg. Det gir mer motstand for kula
 15. @Skarvekongen Jeg har og god erfaring med Barnes TSX/TTSX, fra kaliber 22 til kaliber 358 på dyr. Imidlertid er farten på disse kulene meget viktig har jeg erfart, og derfor har jeg ikke korte piper selv med demper. Det korteste jeg har er i 3006 der pipen er ca 50 cm. Det er en pipe som var kappet før jeg fikk riflen. Før brukte jeg også Failsafe kuler, men de er ute av produksjon. Samt at de har bly i bakenden. I 6,5x55 har jeg også brukt Rhino 140 grains. Så joda, kulene funker de. Imidlertid er 50 cm lengde på 3006 pipa kanskje ikke ideelt. Jeg har også skutt den gamle typen
×
×
 • Create New...