Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  514
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. svehella

  Ed’s red

  Motorolje, gearolje (inkludert ATF), hydraulikkolje, aceton, white spirit, og tilsvarende er vel sikkert kreftfremkallende ja. Folk vasket de edlere deler med diesel/gassolje til å fjerne flatlus i hine hårde dager. Så det har vel sikkert andre egenskaper også. Hmmmm.
 2. svehella

  Sko til friluftsliv, jakt osv

  Lundhags Professional Mine holder fremdeles og gjør sikkert det til sålen er slitt ut Krymper i sålen, slik at de blir kortere. En må gå minst opp 2 nummer. Kalde om vinteren eller når det er kaldt. De er glattere en mine Alfa Bever, under sålen. De holder ikke tett mellom Certec skoen og skaftet, og må impregneres i vestlandsvær. I urtereng finnes det bedre støvler med mer sidestøtte.
 3. svehella

  Billig pick up med 4x4?

  Hei Hvilken del/delnummer er dette hos Summit racing er dette. Løsningen er genialt enkel, flytt termostaten dit den skal være, på utløpet fra motor. Et aluminiums hus fra Summit racing, 2 slangeklemmer og termostat for volvo 440 er alt en trenger. Som bonus får en bil med varmeaparat som gir varmluft.
 4. svehella

  Kule til elg 6,5x55

  Rhino 140 gram ladet med MRP eller N/RP 15 har jeg god erfaring med. Ellers er Oryx eller Mega kuler som gir god effekt. Woodleigh er også en god kandidat.
 5. svehella

  Veidinn er ikke mer

  Dette var trist og sørgeleg ja, det er mange som har mistet en ressursperson i denne mannen. Han vil bli dypt savnet. Vi lyser fred over hans minne.
 6. svehella

  Krag kasse

  Hei Børsemaker Rafdal har bygget en Krag i 9,3x57 som blir brukt til jakt av erfarne og kompetente folk. Imidlertid er dette et custom bygd våpen. En bør overlate til en kompetent børsemaker dersom vil bygge en jakt Krag. Ellers bør en være klar over Kragens begrensninger.
 7. svehella

  Innspill til innkjøpsliste for nybegynner

  Hei 1. Standardiser tennhettene dine, til ett fabrikat. 2. Dersom du stort sett skal lade 6,5x55, er N550 et kostbart krutt. Du burde vurdere N160. 3. Norma 19 kan og brukes til begge kulevektene. Imidlertid er dette et skytterlagskrutt, så brenn-hastigheten varierer med lottnumrene. Følg data på boksen. 4. Prøv å finn en i nærmiljøet som har lang erfaring og som kan hjelpe deg.
 8. svehella

  Børsemaker

  Han har gjort arbeid for meg også. Kamret et 6,5x55 løp til 6,5-284 Norma, samt blokket ut et utvalg av magasiner til STR. Meget bra jobb, og kjapt utført. Avtale ble gjort via telefon og delene ble sendt nedover med posten.
 9. svehella

  Ladedata "dagbok" til pc

  En så avansert ladelogg som du beskriver har jeg ikke sett, men en slikt XL-ark med mulighet for å legge inn ladedata er det vel mulig å fremskaffe
 10. svehella

  6.5x55 en utdøeende patron

  hvilken kule er dette, og hvilken fabrikkammo.
 11. svehella

  Skarp patron sitter fast i løpskammeret.

  hvor mye kraft brukte du for å dra av hylsekragen. Jeg regner med at ikke hele hylsebunnen er vekk. hvor mye krutt er det i hylsa. Vil kula ramle ned i hylsa før du treffer kruttet. Dersom kula ramler ned i hylsa, er det mulig å riste ut kruttet dersom du klarer å holde kule så langt ned i hylsa at det kan renne forbi og ut hylsehalsen. Dersom det er en kort hylse, og at kula settes på kruttet mens du fremdeles har styring på kula sideveis. Les det Chiefen skriver. Klarer du ikke å slå den ut med et par rapp. Sitter den godt fast. Da må du gjenge den bakerste delen og terse den ut. Imidlertid må tennhetten fjernes først uansett. Ellers risikerer du at den går av. Du klarer ikke å få den til å gå av med Chiefen sin anbefaling, dersom du slår på toppen av kula. Bor ikke i tennhetta med eller uten krutt i patronen. Da er muligheten stor for at den går av. Boret har stor kraft når den går rundt. Dersom det er en standard 200 STR i 308 eller 6,5 er det forholdsvis langt inn til hylsen. Har du ikke fikset problemstillingen før, ta kontakt med en børsemaker.
 12. svehella

  Våpenolje

  Når det gjelder motoroljer, hydraulikkoljer, giroljer, er det på kort sikt allergier og nerveskader som er det største problemet. Så beskyttelse iht kjemikalier er et must. På lengre sikt er faren for kreft også til stede. Våpenoljer er ikke tilsatt de samme tilsetningsstoffene siden den tiltrengte bruken er forskjellig. Jeg tror folk tenker at oljer er oljer, men det er det ikke. Hydraulikk, og giroljer er det som inneholder de mest skadelige tilsetningsstoffene. Det er ikke tiltenkt brukt som våpenolje, men uansett bruk neoprene engangshansker som kastes etter bruk, selv om en bruker våpenoljer. De andre oljene nevnt her, må ikke brukes som våpenolje. De er beregnet for bruk i lukkede systemet stort sett.
 13. svehella

  Injisere saltlake i (blivende?)spekekjøtt

  Hei dere. Jeg trodde at hensikten med saltlake injisering ble mest brukt av industrien for å korte ned tiden for saltingen og for å øke vekten. Tørrsalting, vaske av saltet, etterfulgt av hviletid i kjøleskap for å jevne ut saltkonsentrasjonen i kjøttet var tingen. Jeg henger i tillegg opp eksempelvis bacon i en uke for å tørke ut kjøttet. Det mister en del vekt, men blir tørrere og steiker uten at det blir en masse vann i pannen. Mvh Svehella
 14. svehella

  Schultz & Larsen-Klubben

  Fuglehaven Dersom du se øverst på låskassen ser du to sett med spor, som indikerer hvor mye du kan flytte frem og tilbake. Etter at orginalmontasjen er montert. Fordelen med skinne er at du er friere til å montere QRW alt etter rørlengde og øyeavstand på kikkert. I hvilken grad den er 100% repeter-bar kommer an på om den er helt bein, og uten spenn. Samt kvaliteten på QRW montasjene. På min går det greit og flytte montasjene på de kikkertene, av og på samt frem og tilbake. Uten og forandre treffpunktet. Mvh Svehella
 15. svehella

  Schultz & Larsen-Klubben

  Jeg har skinne på min. Jeg gikk for denne typen på min siden jeg kan flytte kikkerten frem og tilbake etter liggende eller sittende skyting. Svehella
×