Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  635
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. svehella

  NY elgbørse.

  😁👌👍
 2. Ta en telefon til Jakt og Friluft og hør om hvor komplisert det er å bytte fjær. På et sluttstykket der utkasteren fungerer er det en ganske stiv fjær. Så jeg ville vel sendt den inn dersom du ikke har tilgang på utstyr til å skifte. Jeg har ikke kikket så nøye på dette, men dersom du tar ut slagstiften og fjæren. så kan du lyse inn med en lommelykt i alle fall. Det er i alle fall en begynnelse.
 3. @Fuglehaven Sluttstykket er omsluttende på den typen, så det er en plunger/tapp i fronten av sluttstykket som støter ut hylsen. Den er fjærbelastet så du kan sjekke om fjæren er brukket, ved at du kan trykke den helt inn. Dersom ja, har du mest sannsynlig svaret der.
 4. Jeg fikk min Ruger tilbake med et 308NM løp i der jeg hadde den samme opplevelsen. Jeg sikret våpenet, og tok avtrekk. Når jeg avsikret våpenet, kom det et høyt klikk. Dæven hvor jeg skvatt git. Våpenet ble returnert og sikringen ble ordnet. Den sikringen er en hjalla M70 Winchester utgave, som har inngrep i slagstiften. Imidlertid låser den avtrekkeren frem til en avsikrer. Dette er det eneste våpenet jeg har hatt henefall på.
 5. @andre2003 223 Ammo som er merket med Varmint er ammunisjon som i grunnen er beregnet på Amerikanske skadedyr. Den ville jeg ikke brukt på gås som skal spises i hvert fall. Den er helt uegnet til Rådyr, det er helt sikkert. Du bør ha en kule som henger godt sammen, og som anbefales. Eksempelvis Oryx.
 6. Eller 1/2x20 (UNF 1/2x20) dersom den er noen år gammel. Jeg har en Hausken som har denne gjengedimensjonen.
 7. Hei alle sammen Jeg ser at dere i stor grad skyter med Hornady V-max i kal 22. Jeg har tenkt å prøve Sierra Blitzking 40 gr. Er det noen som har erfaring med denne, og som vil dere erfaringer.
 8. @Super XX Ok, gjelder vel 308, ladet med Hornady 165 grain sst ladet til 790 m/s etter det jeg kan se i farten. Derfor er det vel enklere med flyttbare ringer ala Swarovski. Eller ha en "tape-løsning" og merke selv.
 9. @Super XX Øøøh javel, det må du forklare nærmere. Det jeg tenker meg er at dersom du har en ferdig merket ring, som passer med kule og kaliber, går det greit. En annen kule så må du bytte, eller merke ringen om igjen. Du har eventuelt bestilt den spesielt. Eller du har en kikkert med flere flyttbare ringer som kan justeres, slik jeg har på en av mine Swarovski kikkerter. De har ringer som har en prikk med forskjellige farger. Slik at jeg kan skyte inn på forskjellig hold. Ringen settes da med prikken på det holdet som passer. Imidlertid kan jeg ikke bytte kule, da det må gjøres om igjen.
 10. @Magnusb99 Ja, og så var det stigningen da. 130 grain TSX trenger litt krappere stigning.
 11. Tja, det er et greit sikte dette, men siden du har en schmidt & bender fra før så går det greit det. Selv om det er litt stort og tungt til reinjakt.
 12. @wrangler Det som en skal tenke gjennom er hvor mye en sans som hørselen er verdt i kroner og øre. Jeg har selv brukt aktive klokker på bane og jakt. Samt at jeg nå bruker formstøpte propper på jakt. Samt klokker og vanlige plugger på overbygde baner. Det er noe drit med hørselskader og tinitus, slik at jeg hadde betalt ganske mange titusener av kroner for å slippe. Så kjøp det beste som er å få tak i til junior, og pass på som en smed.
 13. Det stemmer, det gjelder stort sett bare motorer med høyt kompresjonstrykk, som flymotorer, eller tilsvarende. I dag har vi ikke behov for drivstoff med øket bankefasthet i motorer til båter etc. Hverken i turbomotorer eller kompressormatede motorer er kompresjonstrykket noe problem i dag. Det gjelder ikke jet fuel som i bunn og grunn er parafin. Jet A1 er kjempeflott til kokeapparat også😎
 14. svehella

  Optikk Sako 222.

  Ja, når det gjelder Swarovski optik ser det slik ut. Selv om jeg ikke har sjekket alle. Jeg sjekket S&B og Leupold også. Blir ikke eksportert ut av USA, ser det ut som.
 15. Samt at dersom du monterer timer, og setter denne fra 7 om kvelden til 7 om morgenen. Så sparer du endel på ikke å bruke lys om dagen.
×
×
 • Create New...