Jump to content

svehella

Members
 • Posts

  735
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svehella's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

53

Reputation

 1. Jeg har en sekketralle med 3 hjul som går i trapper. Sabla kjekk til våpenskap og kjøleskap/fryseskap. Sliter ikke mer en nødvendig
 2. @SNØ Jeg har en STR som er kamret om til 6,5-284. Diameter på denne hylsa er tilnærmet lik diameter på belted magnum. Magasinene må modifiseres for å passe hylsa, men den er rebated så den går rett inn i standard STR sluttstykket. Jeg får bakenden av belted magnum ned i magasinet, men det blir djevelsk mye tilpasning for å få en winmag nedi. Jeg prøvde med en 308NM, og den er kortere en winchester sin. Så det blir mye tilpasning og bruk av skohorn for å lirke den nedi. Det som jeg ser som tvilsomt er å tilpasse belted magnum til sluttstykket. Det blir lite støtte rundt hylsa sluttstykket. Glem det
 3. Tja, Lapua hylser koster ca. 11 kroner. og patroner er vesentlig billigere i 6,4-284. Spiller det ikke noen rolle kan du velge selv, men 6,5-284 bruker standard sluttstykkehode. Jeg har en STR i 6,5-284 i en STR som går godt. Imidlertid bruker jeg 6,5x55 til jakt dersom en skal bruke 6,5. En annen ide er 6,5-06, den kan muligens Børsemaker Rafdal lage Blaser løp til. Jeg valgte selv 6,5-284 i STR en og kjøpte Lapua hylser. Hvorfor, fordi den går i STR og var tenkt brukt til lanhold, jeg har også 6,5x55 løp til denne som også går godt. Så jeg hadde muligens valgt 6,5x55 i dag, men morro er det. Skyter like godt med 6,5x55 i grunnen.
 4. @tenex TTSX ekspanderer lettere, noe å tenke på til Rådyr.
 5. Hei alle sammen Og ikke minst for alle som er i nærheten. Lyden av rikosjett er en kjølig påminnelse på at en bør være forsiktig. Det en kanskje ikke tenker på er at i værste tilfelle, kan kula styres tilbake til skytteren.
 6. @Sku Sauer 202 produserer ikke lenger så det er kun et alternativ på bruktmarkedet. Får du tak i brukt 202 så er de fleste stål. Jeg har Sauer 202 med stålkasse. Det kommer alukasser på finn en sjelden gang, problemet er at det har vært noen tilfeller av at alukassen har vist sprekker. I sauer 404 kan en bytte sluttstykkehode, på 202 er det et eget sluttstykke for 223. Det har og bare ett rad med låsklakker, så av den grunn har de eget sluttstykke. Om det blir en eller flere typer sluttstykke på 404 er jeg ikke sikker på. Så er 404 bedre enn 202, tja si det. Sauer 404 er et dyrt våpen, men jeg tror det ikke er dårligere enn 202. Sauer har sikkert kontrol på hva de lager. Jeg har 22 LR kit for STR. Om det passer i 202 har jeg ikke prøvd.
 7. Den LOT du bruker. Hvilken LOT nummer er det, hva sier boksen om makstrykk i 8,43 DL 6,5x55 samt fart.
 8. Kanskje ikke ideelt, det spørs hvilken fart du vil få. Du får studere ladetabeller, og finne et krutt som egner
 9. @Per-S Joda, det var mange som hadde tungt utstyr med tung virkning ved avtrekk. Ikke alle fikk den forventa tunge virkningen i dyret. Det kreves at en treffer presist som alle er klar over. Derfor er utsagnet med å håndtere våpenet ekstremt viktig uansett kaliber. I dag med lyddempere som reduserer rekylen en velsignelse for de rekylsky. Imidlertid ikkje kapp løpet for mye dersom en skal skyte blyfritt. I dag har vi gode kuler som gjør jobben dersom vi treffer der vi skal. Poenget ditt er helt sentralt og meget viktig. Det som bekymrer meg er korte løp for demper. Siden det går den veien at vi skal over på blyfrie kuler, er farten også et poeng for tilstrekkelig ekspansjon. Imidlertid er dette poenger som stort sett omhandler verktøyet vi bruker, og i de endeløse diskusjonene omkring verktøyet kan det hende at vi glemmer det vesentlige som du påpeker. Vi jakter på levende dyr, og da er handler det alltid om resultatet etter skuddet er avfyrt. Går det som vi forventer og dyret dør innen kort tid, vil vel gruppedynamikken finne fasitten når dyret henger der. Går det galt vil den samme gruppedynamikken lete etter den mest sannsynlige årsaken. Jeg tror at ved å fokusere på resultatet og utøvelsen av jakten penser vi fokuset over på det som skjer etter skuddet er avfyrt. Jeg liker din advarende pekefinger bak tastaturet, når vi graver oss for langt ned i detaljer omkring verktøyet, og for en stakket stund får for mye tunnelsyn.
 10. @Skrueråmuttere joda, sikkert. De skjønner imidlertid ikke at vi og Svenskene tør skyte elg med 6,5x55 heller. Karamojo Bell skjøt jo også elefant med 275 Rigby/7x57 mauser også. Så det koker ned til om du har evnen til å score hver gang med .30-30. Jeg tror at Amerikanerne også har bedre kaliber å skyte Elk med enn .30-30.
 11. @LazyHunter Jeg bruker skytterlagskruttet NC96M, så dette er bare å satse på for spesielt interesserte. Sats heller på URP som gir god fart eller 204 dersom du får tak i det. Jeg holder en knapp på URP jeg da.
 12. @LazyHunter I 3006 mener jeg at 150 gr Barnes TTSX er en grei løsning. TTSX har plastspiss og ekspanderer lettere en TSX eksempelvis. 150 grains kule gir også høyere hastighet, og ut til 200-300 meter kan dette være til hjelp med kort pipe på 50 cm. Plastspissen gir normalt og en noe høyere BC. Når det gjelder krutt anbefaler jeg heller Norma URP eller til nød Norma 204. N160 kan brukes, men fyller hylsene så og si helt opp. Bruker du kort patronlengde, eller har tunge hylser (mindre innvendig volum) som Amerikanske hylser. Kan du slippe opp for volum, dvs komprimerte ladninger. Da er N550 et bedre krutt en N160, som alternativ til Norma. Jeg brukes selv TTSX 150 grain i 50 cm pipe, og hjorten detter den.
 13. @B686SPJepp, jeg har ladet denne ladningen i Fiocchi hylser med cci 400 hetter til en lengde på 58,6 mm. Skutt i Sauer løp med 1:10 stigning. Ikke noe å si på presisjonen.
 14. Jepp, LandCruiser 200 V8 diesel. Hehe, passer ikke ute i bjerkeskogen da.
×
×
 • Create New...