Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joda etter min menig faller dette under nevnte §§, men det er viktig att begge parter har full forståelse for rapportering av felt skadevilt til kommunen.
 2. @Hognajegern Av kaliber som går i Sauer 202 med eksisterende bolt og magasin, er 8x57JS enkelt å få montert i låsestykket til Sauer STR løp. Det samme kan sies om 9,3x62, men der må du ha nytt magasin. Da er det jo mere, hva du selv har mest lyst på. 8x57 er vel det jeg vil anbefale, siden du har 3006 fra før. Imidlertid går det jo an å montere et 3006-løp, med STR låsestykket, og korte det ned. Dersom du kommer til at du vil ha noe som er mer potent i elgskogen, holder jeg en knapp på 8x57 JS selv om flere sikkert mener at 9,3 er enda mer potent. Det som er sikkert er at begge gjør jobben, dersom skytteren gjør sin.
 3. @M83_Kongsberg Av de vanlige LR tennhetter, regnes Winchester LR tennhetter som de "varmeste". Federal 215 regnes som den "varmeste" magnumhetten.
 4. Tja, det finnes jo noen som lader berdanhetter enda. Imidlertid må en ha sterk nok slagfjær, noe som kan være en utfordring på 60 graders boltløft. Eller Ruger også, selv om det er 90 graders boltløft.
 5. @kongle 5-8 tusen pluss løp til 7-8 tusen + diverse blir fort en del penger ja Jeg vil anbefale en 9,3 fra begynnelsen av. Dersom du ikke er helt låst til hengslet underbeslag er denne et godt utgangspunkt. SCHULTZ&LARSEN HUNTER 9,3x62 LINKS TAKEDOWN Det er sikkert en mulighet for demper etc, eller pruting dersom den fremdeles er ledig.
 6. Skuddreaksjonen er at dyrene detter relativt kjapt, sårkanalen er som oftest gjennom bogen og dyrene ser fine ut de.Til bog å være, mindre søl enn en skulle tro.
 7. Jeg har en Sauer 202 med 223 løp i, den stabiliserer 69 grains Nosler CC kuler og har 1:10 stigning. God presisjon har den og med N140 krutt. Grunnen til det kruttvalget er at jeg ikke finner raske nok skytterlagskrutt. Ellers skyter jeg Sierra BlitKing 40 grain Moly og Sierra 52 grains HP Moly.
 8. Har erfaring med 150 grains Barnes TTSX i 3006. Farten er 860 meter, ladet med NC96M. Finner ikke noen kuler igjen, men kuler skutt inn i endeveden av furu er perfekt ekspandert. Det samme kan sies med den samme kulen skutt i endeveden i 950 m/s fra 308 NM. Ladet med RP15
 9. svehella

  Primus nr 210

  Petroleum her i denne sammenhengen, er det samme som parafin. Bruk ikke bensin på denne, selv om det brenner. Det er den ikke beregnet for. Jeg har selv en 210, og de er alle laget for parafin.
 10. @x10an OK, hvor lang pipe har du. Hvilken fart får du i det løpet. Prøv en ekspansjonstest, med den kula. Er det elg du skal jakte, kan også Swift A-frame være et alternativ. Grunnen for ekspansjonstest er å sjekke hvordan den holder sammen dersom farten er høy.
 11. @Jotto Tja Kvale sine kreasjoner er vel ikke mye brukt, men jeg har begge. Den som er mest brukt nå til dags er den største. Sauer magnum til begge, og også en Schultz & Larsen i den største. Godt fornøyd, men bruker den største mest i dag. 308 NM har jeg bare i Sauer magnum, men løpet er et Douglas rustfri pipe. Fart og reaksjon er det ingenting å si på.
 12. Hardox 450, Hardox 500, og Hardox 600. Er det det vesentlig forskjell i livslengde på de forskjellige stålkvalitetene.
 13. Auda, forsvarets kanaler. Det kan bli problemer dersom forsvaret reiser litt rundt om kring
 14. Det finnes sikkert flere, men de må sikkert programmeres. Privatradioer, som en sikkert må ha lisens for å bruke. Alt etter hvilket bånd den sender på, og at den er Amerikansk en. Er det sikkert lurt å sjekke frkvensene, slik at en ikke bryter reglverket.
 15. @Håvard Myren Til hvem, vedkommende som skal ha den eller til våpenkontoret
×
×
 • Create New...