Jump to content

svehella

Members
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. svehella

  Første rifle

  @Tommyer Dersom du bare er 16 år og ikke har den helt store erfaringen, har du noen du kjenner i omgangskretsen som er en erfaren jeger. Dersom ikke, bor du slik til at det er noen på kammeret som bor i nærheten. Eller så kan du melde deg in i den lokale Jeger og fiskerforbundet, der har du sikkert noen som kan hjelpe deg til og skaffe deg en egnet rifle. For all del luft tilbudene du får her inne, og dersom du ikke har så mye skyteerfaring kan kanskje 6,5x55 være et bra startpunkt.
 2. Joda, du må pakke deg godt inn for du kryper under en bil som er behandlet med Fluid Film. Stoffet tørker aldri, men er sabla godt mot korrosjon. Ble mye brukt til å behandle ballasttanker på liberty båter under andre verdenskrig. De rustet noe grasat, da de ikke hadde tid til å male med noe som holdt rusten i sjakk. Da ble lanolin redningen. Den stoppet rusten og holdt seg forbausende bra. Det eneste en må være obs på er at har du først begynt å bruke det, så kryper det inn i alle sprekker og skjøter med åpning. Samt at det er steike vanskelig å få det fjernet etterpå. Det smører også godt, da lanolin er basis for mange merker med sprayfett til hylsesmørning før pressing. En må vaske hylsene med rødsprit etterpå, jeg lar de ligge i mange timer i rødsprit.
 3. Det som jeg har lagt merke til på Tectyl våpenolje er at den skal holde seg flytene ned til -50. Om det stemmer er jeg ikke den rette til å spør, da -25 blir regnet som inn i granskauen kaldt her jeg bor. På ytre vestland. Den virker i alle fall godt til å smøre der det trengs olje.
 4. @Håvard Myren Den første kikkerten jeg kjøpte for rein bøjakt var et sikte med retikkel som hadde tysk nr 4, og som var medforstørrende. Det betyr at retikkel satt i 1. bildeplan. Som var vanlig i gamle dager. siktet en Smith&Bender 3-12x50 brukte jeg i mange år. dyrene datt, og min konklusjon var at dersom jeg såg dyret, såg jeg også retikkelen som var medforstørrende. Det betyr i praksis at retikkel ble større når jeg øket forstørrelsen. Det var ikke noe problem å sjå dyrene fordi eg såg godt. Ser en dyrene, ser en også retikkel, fordi i den tid var det vanlig med medforstørrende retikkel. Imidlertid når jeg ble godt over 40 år merket jeg at det var "behov noe mer lys". Da falt valget på en Zeiss 3-12x56, og etter litt frem og tilbake ble det også med lys. Nye kikkerter har også "ikke medforstørrende retikkel", der retikkel sitter i 2. bildeplan, som er mere vanlig nå til dags. Dersom den ikke blir forstørret når en øker forstørrelsen er det enklere med rødpunkt. Så det er også noe å tenke på. Imidlertid er det fleste hjortedyr i år skutt med litt billigere Meopta Meostar RI 3-12x56 med lys og ikke medforstørrende retikkel. Dette er skyttere som ikke har fylt 25 år. De ser godt disse krabatene, og har ikke kikkerter til over 20000. Nuvel, du får selv bestemme. hvor mye du vil betale for moroa.
 5. @Hmm.. usikker Sakoriflene de linkes til er noen meget bra kjøp. Brukte kan sikkert prutes på. Remigton har en bakdel med at sikringen ikke låser boltløftet.
 6. svehella

  Barbering

  @Sitka Blader får du også kjøpt på dagen på Haugalandet om du trenger det. Dra innom en barberer i Haugesund eller Oasen. Det har jeg gjort.
 7. @Håvard Myren Dersom du ikke er så gammel ville jeg også sjekket ut Meopta Meostar R2 2,5-15x56. Grunnet det faktum at de ikke er så dyre, men ligger høyt oppe i optisk kvalitet. Selv om det helt sikkert ikke kommer opp til de beste Zeiss eller Swarovski kikkertene. De er også tunge kikkerter, som enkelte andre merker er i tilsvarende forstørrelse. Du trenger kanskje ikke 56 kikkert med lys, før du passerer 40 år med god margin. Dersom du ikke trenger en kikkert til bøjakt vil jeg også vurdert en lettere kikkert i 50 istedenfor i 56. Det er store rør å dra rundt på.
 8. svehella

  Barbering

  @Sitka Dersom høvelen er en slik en. "Wilkinson Sword Classic Double Edge Safety Razor" er det bare å kjøpe barberblader som passer. De får du sikkert tak i så lenge du barberer deg. Den trenger du sikkert ikke bytte ut nei.
 9. svehella

  Barbering

  Jada De dyrere bruker de samme bladene. Muhle sin i bøffelhorn, bruker samme bladet som Muhle 89. En safety razor som bruker de gamle enkle barberbladene, der passer blader fra alle fabrikantene av blader med samme design.
 10. @bardp Jakt og friluft har trykkpunktsavtrekk til salgs. Jeg hadde trykkpunktsavtrekk på den første Victoryen jeg kjøpte, dette er en linksutgave så den har sikringen på feil side. Kjøpte direkteavtrekk hos Jakt og Friluft. Prisen husker jeg ikke, og det var et direkteavtrekk jeg kjøpte. De hadde begge avtrekkstypene inne da. Samt links magnumbolt også, samt magnummagasin.
 11. @bardp Nei Bardp, jeg har begge deler og de er bygd opp forskjellig med forskjellige stillskruer og funksjoner. Direkteavtrekk har to stillskruer, mens trykkpunktsavtrekket har tre. Du kan også stille vandringen på jaktavtrekket, men ikke vekten på vandringen. Da blir jaktavtrekket mer som ett avtrekk med en slarkete avtrekker. På trykkpunktsavtrekket kan du stille lengden på vandringen samt tyngden på trykkpunktet/vandringen. Kjøper du rifle av en forhandler som Jakt og friluft, velger du selv hvilket avtrekk den skal leveres med. Trykkpunktsavtrekket er like godt som Sauer 200 sitt. Som jeg også har.
 12. @Sitka Motoren er en GM 6,5 turbodiesel til en Chevrolet Suburban jeg hadde en gang i tiden. Det har ikke noe med Opel å gjøre annet en begge er GM produkter. Det er avkrysning av skjema og avlesning av feilkoder som jeg reagerte på. Dette førte til skifte av en haug med deler som ikke hadde noe med feilen å gjøre. Feilen låg i en temperaturbryter på innsugsmanifolden som de overså. De hadde sikkert skiftet halve bilen hadde jeg ikke satt foten ned.
 13. Det er lov å prøve seg. Jeg har selv 3 østtyske Zeiss Jena 7x40 og ein Wetzlar 8x30. De blir brukt til turkikkerter, og som reservekikkerter, dersom noen har glemt sine private. De er gode kikkerter og solide. Russiske kikkerter som du beskriver er også forbausende klare og fine, og mye bedre en billigkikkerter.
 14. @bardp Jepp, 95 grain Vmax i 6,5x55 sprenger både rev og kråke. Elgen flyr ikke sist jeg sjekket, og stor er den også.
 15. @Ei tohi varjata Det jeg tenkte på når det gjalt 8x57 var at når jeg begynte å skyte på banen på 70 tallet var det faktisk en del mausere i 7,92 som dukket opp på jaktprøven og det var en del spørsmål om patroner fra den eldre garde. Imidlertid forsvant kaliberet mer og mer utover så det var 308/nato som var det store i den tiden. Det var nok en del som "arvet" slike mausere. Noen plasserte de bakerst i skapet, andre kamret om. Så bortsett fra en arbeidskollega som hadde en orginal mauser i kaliberet, og jaktet med den. Er det helst i nyere tid den har dukket opp igjen. Kystartilleriet brukte vel etterlatentskaper som en ikke tok kostnaden med å bygge om. Samt at det florerte en del rundt omkring, men når det gjelder mer moderne kreasjoner i våpen. Er heller mitt inntrykk at det ble langt mellom hver 8x57. 7,92 forsvant ut i horisonten.
×
×
 • Create New...