Plukkfisk Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 ...... knalltips om øl som passer til pinnekjøtt blir satt stor pris på Drakk proper job ipa til pinnekjøtt i fjor. Flotte greier. Generelt sett er vel tørr pils, Ipa/apa og denslags greie til pinnekjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 jeg drakk God Jul fra Nøgne Ø til pinnekjøttet i fjor, og var god fornøyd med det. En god IPA (gjerne Indiaøl fra Kinn) er heller ikke å forakte til salt mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 Da fikk jeg nettopp gjennombrudd på den komplett umulige øl-telefonen til Trappistklosteret Sint-Sixtus i Westvleteren i Belgia. Fikk bestil 2 kasser med Trappist Westvleteren 12 :D Da var 6 av flaskene kommet hjem hadde en tur til Belgia nå i uken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axiom Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 Sikkert vært snill i år Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Har også starta litt juleøltesting. Så langt testa Grans juleøl som var en skuffelse i år også, Aass juleøl og Mack juleøl som var godt i år også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Sikkert vært snill i år Singel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted December 10, 2012 Author Share Posted December 10, 2012 Det der ser nokså likt ut det dedikerte øleskapet jeg har i TV stua. (Som forøvrig er fylt til randen med Dogfish Head 60 & 90 IPA, Alaskan Amber og Abita Amber for tiden) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Kjøleskap i stua er ikke helt min stil, men har nå så godt som gjort unna julehandelen og har ca 20. juleøl klare, inkl. et par som kanskje ikke er så lette å få tak i lenger i år i alle fall. Man må være tidlig ute når det gjelder juleøl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrolhead Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Det er mange typer kjøleskap og mange typer TVstuer... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted December 11, 2012 Author Share Posted December 11, 2012 Man kjører som regel en litt mindre formell linje i TV stua enn man gjør i finstua og spisestua, ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telefonoperatør Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 I kjøleskapet hjemme er det 6 iskalde glasscolaer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrolhead Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Det er ingenting som slår en iiiiskald glasscola I mangel på det lurer jeg på å åpne en bodkald Hansa Julebrygg som har stått der siden forrige helg. Masseprodusert industriøl som mange kaller det- men jeg har ikke så fin gane som mange andre har... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 Iskald glasscola Made in Mexico, takk. Denne blir fremdeles produsert med gammeldags rørsukker i stedet for den ufyselige høy-fruktose mais-sirupen man finner i moderne brus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 I glasset akkurat nå er Avaldsnes Pilotbryggeris godt humlede amber. Minner meget om IPA fra samme bryggeri, men med mere maltsmak og en dyp rød farve. Meget smakfull. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Oi, her har det vært stille en stund. I dag snek det seg et par flasker Ægir Natt, som visstnok skal være en Imperial Porter, opp i kurven. Kan si med en gang at navnet er særdeles beskrivende, og en pint of Guiness, uansett hvor estetisk vakker den måtte være, vil lett kunne framstå som et glass lettøl ved sammenligning, I kid you not. Mye smak, men det hele henger sammen, ikke for søtt , ikke for bittert, ikke før sært. Skal jeg pirke på noe er det muligens litt mer en tilstrekkelig med alkohol her, men siden jeg ikke er særlig pirkete av meg overser jeg det glatt. Ægir Natt, approved by krrm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbe-Rolf Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Ble en Norse porter fra Haand bryggeriet og ett par Aass stout i kveld. Frister med en til men nå må jeg legge meg, skal kjøre inn proviant (bla. annet øl ) til den ene bua jeg ligger på i reinsjakta i morgen tidlig. God natt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 I glasset akkurat nå er Avaldsnes Pilotbryggeris godt humlede amber. Minner meget om IPA fra samme bryggeri, men med mere maltsmak og en dyp rød farve. Meget smakfull. Lukter jeg hjemmebrygg? Fortell Er i samme bransje, like over fjorden på Rennesøy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fragment Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Ble et glass Old Speckled Hen i går på meg. Red ale evt amber ale fra Morland. Kan ikke terminologien, så dere får heller prøve selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 2 bokser Tuborg,ikke mye å rope hurra for...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrolhead Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 2 bokser Tuborg,ikke mye å rope hurra for...... På lisens? Eller ekte vare fra Danmark? Her ble det ett par bokser med Carlsberg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Fra Kiwien så det er nok lisen. har en kasse med hjemebrygget halvmørk ale på loftet så jeg tar nok ned et par flasker av de til kvelden så kan noen andre drikke opp resten av oppvaskvannet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrolhead Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 (edited) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Edited July 6, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted April 20, 2013 Author Share Posted April 20, 2013 Jeg testet denne her http://beeradvocate.com/beer/profile/429/76892 forrige helg. Alaskan Black IPA er et greit bekjentskap for de som liker gråsonen mellom IPA og Porter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Blei en Ægir - Skumring sist helg. I kveld slår jeg til med en Nøgne Ø - Two Captains. Førstnevnte var god og sistnevnte vet jeg er utmerket! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 @ Thor - Du er heldig, utvalget i godt øl har nesten eksplodert i USA de siste 10 årene, finner du en butikk med godt utvalg så har du mer variasjon på kvalitetsøl enn vi har tilgjengelig i Norge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Avgiftsnivået (7kr pr volumprosent pr liter) og omsetningsmonopolet gjør vi her på berget ender opp uten noe utvalg; sånn er det når vi skal beskyttes mot oss selv eller hva det nå er som ligger bak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted April 20, 2013 Author Share Posted April 20, 2013 (edited) Når jeg er ute etter noe spennende er dette sjappa jeg bruker: http://www.specsonline.com/cgi-bin/showpage?pageid=beer (Og dette er stampub'en: http://www.beerknurd.com/stores/sugarland/) Jeg klager hverken på utvalget eller prisen. Det kan også nevnes at de to lokale bryggeriene i Houston, Karbach & St. Arnold, serverer knalle produkter. Edited April 20, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Avgiftsnivået (7kr pr volumprosent pr liter) og omsetningsmonopolet gjør vi her på berget ender opp uten noe utvalg; sånn er det når vi skal beskyttes mot oss selv eller hva det nå er som ligger bak. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg monopolet er den eneste grunnen til at det finnes ett snev av utvalg her i landet. Uten monoplet så er jeg stygt redd vi ville endt opp med at butikken på hjørnet hadde hatt en rød og en hvit på boks, vodka, Bache +++ og Ballantines. I tillegg til en billig pils og en skikkelig billig pils, samt noe fjortisskvip(les: rusbrus) I de større byene ville vi sikkert funnet en og annen velassortert spesialforretning, men neppe i resten av landet. Avgiftsnivået kan jeg derimot gå med på at nok er med på å legge en demper på ting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbarossa Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Slogen fra Troll bryggerier i Stordal blir til stadighet benyttet i inspirasjonsøyenmed her på vestlandet.. Dyrt og godt! -H Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fragment Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 En fin start på kvelden med mr. Leffe her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Avgiftsnivået (7kr pr volumprosent pr liter) og omsetningsmonopolet gjør vi her på berget ender opp uten noe utvalg; sånn er det når vi skal beskyttes mot oss selv eller hva det nå er som ligger bak. Skal jeg være helt ærlig så tror jeg monopolet er den eneste grunnen til at det finnes ett snev av utvalg her i landet. Uten monoplet så er jeg stygt redd vi ville endt opp med at butikken på hjørnet hadde hatt en rød og en hvit på boks, vodka, Bache +++ og Ballantines. I tillegg til en billig pils og en skikkelig billig pils, samt noe fjortisskvip(les: rusbrus) I de større byene ville vi sikkert funnet en og annen velassortert spesialforretning, men neppe i resten av landet. Avgiftsnivået kan jeg derimot gå med på at nok er med på å legge en demper på ting. I den lile, skotske møkkabyen jeg jobber har den lokale Sparbutikken 20 hyllemeter med øl og noe mindre med vin; ASDA (ca COOP Mega/ICA MAXI) har mer enn jeg har giddet å skrite opp. Hoveddelen er selvfølgelig "industripils", men det finnes et bra OK utvalg fra småbryggerier. På "min "pub" koster en pint med noe øl fra div småbryggerier mindre enn industrivaren (og du får en gratis smaksprøve om du ikke ønsker å bruke 16kr på noe du ikke er sikker på er godt...) Monopol er ALDRI av det gode; det kan være nødvendig men aldri bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Nå kjenner jeg ikke den skotske folkesjela spesielt godt, men den norske er av en slik karakter at jeg har lite tro på at markedet ville etterspurt,ii stor nok grad, nok variasjon til at det ville blitt noe utvalg. Det jeg har erfart ellers i europa når det gjelder nærings- og nytelsesmidler er at det nesten hvor som helst er bedre utvalg enn i Norge. Nettopp derfor er jeg glad for monopolet. Jeg er helt overbevist om at nettopp det er med på å sikre meg ett visst utvalg. Det er nesten så jeg kunne ønske meg monopol på flere varegrupper;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Er det ikke en tanke at vi har levd under monopol så lenge, at vi ikke vet bedre? At vi aldri har fått sjansen til å smake, utvikle egne preferanser? Nettopp pga monopol? Når det endelig kommer alternativer til lands, så koster en flaske det samme som en hverdagsmiddag for en familie på fire (satt på spissen ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 For de som klarer å få tak i så anbefaler eg lech, det er en polsk øl, smaker godt, og er noe vi her hjemme kaller sterk øl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted April 20, 2013 Author Share Posted April 20, 2013 Monopol er ALDRI av det gode; det kan være nødvendig men aldri bra. Prinsipielt er jeg enig med deg. Desverre har vi sett de siste 30 årene at nordmenn foretrekker å kjøpe A4 søppelmat på Rema/Rimi/etc. i stedet for på velassorterte forretninger. Det gamle slakterutsalget er stort sett utdødd og ferskvaredisker er en ting man helst unngår. Paradokset er at det er få land der innbyggerene bruker mindre av inntekten sin på mat. Når man har i mente det typisk norske drikkemønsteret er det fare for at det hadde gått enda verre med alkoholutvalget. OT ... men mine 2c. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enradoo Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Har blitt glad i Gambrinus Orginal som jeg får tak i på den lokale Rema 1000 butikken, men den beste ølen jeg har smakt er Kalnapilis!! Da Gambrinus'en er god men litt dyr går jeg helst for Nordlands Guld, men er desverre alt for sjelden til sverige! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Thor: E det rart? En tur der så har du virkelig tømt lommeboken, mat er alt fordyrt, derfor få som gidd å handle der. Var å skulle ha meg noe torsk her for en stund siden på meny, til fiskegrateng, når de tar over 100 kr for en liten bitt med torsk da gir eg opp. Endte med at eg stakk på rema 1000 og kjøpte meg et halv kilo til noen få kr istede. Og bare en vanlig hansa koster jo nærmere 20 kr for 33cl, noe eg mener er helt riv hakkanes ran, ikkje rart eg nesten har sluttet å ta meg en øl i helgene. Bruker heller pengene på ammo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mailman Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 For de som klarer å få tak i så anbefaler eg lech, det er en polsk øl, smaker godt, og er noe vi her hjemme kaller sterk øl. Hmm høres ut som eg må sende en av polakkene på jobben på handletur.Har fått en par forskjellige merker av snille polske kollegaer de siste årene.Det ligger stort sett på 5.6%,og er jevnt over veldig godt.Sitter med en kald polsk en nå(Tyskie heter den) og er godt fornøyd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Mailman: Tyskie er ikkje så god synst eg, lech er mye bedre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Synes de to er ganske like, bortsett fra at Leech er litt mer fruktig. Begge gode som tørstedrikk på verandaen etter å ha klippet plena. Fra polen synes jeg de mørke ølene er de mest interessante. Så ville nok spurt pent om f.eks porter fra Zywiec eller Okocim. Begge lett tilgjengelige. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mailman Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Zywiec fikk jeg en boks av for en stund siden,den var nice .Enig i at det ikke er så mye omp(smak) av Tyskie'n,men den var god og frisk. Men favoritten er fortsatt Carlsberg gold. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 I glasset akkurat nå er Avaldsnes Pilotbryggeris godt humlede amber. Minner meget om IPA fra samme bryggeri, men med mere maltsmak og en dyp rød farve. Meget smakfull. Lukter jeg hjemmebrygg? Fortell Er i samme bransje, like over fjorden på Rennesøy Det er broder'n som er både pilot og bryggemester. Han fant for øvrig frem til et bilde av en fin gammel engelsk seilskute som på tidlig 1800-tall var blitt brukt i India-farten, som er bakgrunnen for India Pale Ale. Ølet måtte jo være både sterkt og hardt humlet for å ikke surne på turen. Skuten gjorde seg flott på etiketten, men jeg syntes at noe manglet, så jeg fikk ham til å plassere en Ferguson-gråtass diskret på fordekket. Sånn som landbruket ble drevet i India på 1800-tallet skjønner jo alle at de måtte ha bruk for traktor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Hørtes ut som en fin etikett! Jeg er for lat til å lage etiketter for hver gang, har derfor etset inn logo på mine flasker og merker bare toppen av korka med batch nummer (dyno maskin). Men jeg gir oppskriftene navn da.. når det gjelder IPA, så har jeg to som har fått navnene "Kanhoji Angre's ransom" og "Mahabharatha antidote", så får den historieinteresserte google ivei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Lervig Rye IPA i kveld. Liker den også jeg, men den er definitivt bitter. På sett og vis har jeg litt følselsen av at det er en konkurranse om å likedrikke det bitreste ølet, litt som det for noen år siden var så kult å like den aller sterkeste maten. Det ble også tid til en virkelig raring, Nøgne Ø 100% peated, brygget på Whisky malt. Den ender nok i kategorien "interessent". Tenk litt kraftig pils med skikkelig røyksmak. Med en del mer maltsmak tror jeg dette hadde blitt temmelig bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 @Bukken Ante nok noe pale ale malt, og et snev av humle i luften den dagen dere brygget. Må ha vært nordavind, muligens nordvest Gledelig nyhet for oss hjemmebryggere i Stavangerområdet. Imorgen åpner en ny butikk for hjemmebryggere i Stavanger. Ligger visst like i nærheten av badedammen, nærmere bestemt Verven. Håper de har bedre priser enn Safiren i Sandnes. Ble en lakrisstout i kveld. Hjemmebrygget, svart som sjelen min, med hint av caramalt, sjokolademalt osv. Og selvfølgelig lakrisrot.... Skummet er fantastisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Tømte halvparten av restlagret av Ringnes Imperial Polaris til slutt i kveld, noe som høres vesentlig mer dramatisk enn det er. Konklusjonen er stort sett uendret fra før jul: Det finnes *mye* dårligere, og ikke minst kjedeligere, industriøl der ut, men mot de små? No way, baby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 I kjøleskapet hjemme er det nå tomt.. Men det står 5 x 60 liters gjæringskar og plupper vakkert nede i kjeller'n for å løse det problemet. En symfoni bestående av Witbier, Blonde Ale, Belgian Pale Ale akkompagnert av den litt mer roligere takten til Imperal Stout og Munich Dunkel fra naborommet. Eller.. helt tomt er det strengt tatt ikke, har 50 liter Kölch som skal ofres til dodraugen. Brukte Brewferm tørrgjær og fikk fram smaken til Kim Jong'uns hårvoks. Noe IPA er det også, men den trenger noen dager til med ettergjæring. Blir nok en fin sommer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulfur Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Respektable størrelser (5x60) på batch, mon si! Fikk satt 25l Wit/ Weizen. Stormgjæring har lagt seg og ploppinga har gått over til mer avslappete toner. Prøver meg med 13 dager i gjæringskaret v/ 18°C, denne gangen. Har hatt litt varierende resultat med sitrus, så skallet ble droppet denne gangen. Tok et bilde under produksjonen, - så greit med hjelp til bearbeiding av umaltet hveite! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Se der ja.. min datter hjelper meg også med bryggingen av "pappa brus", er veldig nysgjerrig på hvordan det gjøres. Jeg kverner med drill, mens hun hjelper meg med å veie opp. Har "ofret" en gammel pult som jeg har laget hull i. Under har jeg laget spor som passer til plast bokser fra Ikea, de største tar ca 15kg malt. Kan anbefale denne løsningen, slipper også maltstøv i lufta Den witbier jeg satte forrige helg, var min første. Slengte oppi en halv sitron + revet sitronskall 10min før kokeslutt. Burde kanskje droppet sitronen og kanskje heller brukt ørlite Amarillo eller Sorachi Ace for å få litt litt sitronpreg fra humle i stedet. I stedet brukte jeg bare Tettnanger. Klarte heller ikke helt å dy meg med malten, i tillegg til 5kg hvete og 5kg pilsnermalt, tok jeg 0,5kg Carapils og 0,5kg Munich for å få fram litt mer maltsmak.. Så jeg endte vel egentlig mer opp med en American Wheat-beer. Jeg er ikke så nøye på å treffe ølstilen, blir som regel godt likevel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greb Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Folket her inne er sikkert interessert i en lokal ølfestival. 24-25. Mai har haandbryggeriet i drammen en liten samling av 20 tilsvarende bryggerier fra 'hele' europa. Bryggerier representert inkluderer Aass Bryggeri (NO) Bierbrouwerij Emelisse (NL) Birrificio Toccalmatto (IT) Brouwerij de Molen (NL) De Struise Brouwers (BE) Hornbeer (DK) Haand (NO) Lervig Aktiebryggeri (NO) LoverBeer (IT) Magic Rock (UK) Monks, Stockholm (SE) Naparbier (ES) Närke Kulturbryggeri (SE) Partizan (UK) Picobrouwerij Alvinne (BE) S:t Eriks Bryggeri (SE) Ægir Bryggeri (NO) og Brasserie du Mont Salève (FR) Se http://www.drammen.no/Aktivitetskalende ... tival.aspx Billetter http://www.billettservice.no/artist/haa ... ter/918371 Jeg er på ingen måte assosiert med noe bryggeri så dette faller da utenfor vår flotte alkohollovgivning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.