Jump to content

Enradoo

Members
  • Posts

    199
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Enradoo

  1. Hei Ettersom jeg er nybegynner med lyddemper i år så lurer jeg på en del ting! Har hørt at demper bør tas av etter det har blitt skutt, men er det noe problem å la lyddemperen stå på børsa hvis man ikke har skutt? Også med tanke på om hvis det har vært fuktig i været på jakt å la den stå på i våpenskapet etter endt jaktdag?
  2. Enradoo

    Jaktbil

    Ai da så ikke at han ikke ville over 60 høvdinger, så da ha du rett i at en nyere pajero faller ut Men vil nå uansett anbefale den jeg da!
  3. Enradoo

    Jaktbil

    Investerte i en 07 model Pajero i år og angrer ikke 1 sekund, ja den er tørst men det er en solid og sterk bil, forbruket ligger på rundt 1,2 liter på mila men da er det mye småkjøring, på langkjøring ligger den på rundt 0.8-0.9. Som sagt så er det en sterk bil som det skal mye til for og stoppe og med supre offroad egenskaper (slik en jeger vil ha det ). Manuel på nyere Pajero er sjelden men kan ikke klage på automatkassen heller den girer fint, og det er tross alt tiptronic så du kan selv velge gir. Det er en veldig behagelig bil og kjøre på "vanlig" vei, ble selv veldig overrasket hvor god den er når den kjøres på asfaltert vei, trodde at offroad egenskapene på den skulle kjennes veldig godt, men for min del føles den som en helt vanlig personbil på vanlig vei. Så anbefaler en nyere Pajero på det sterkeste!
  4. Eneste kravet jeg synes det bør være til en jaktleder er at han/hun er en rettferdig person som tåler at det blir gjort feil uansett om det er rekrutter eller gammelkarene som gjør feil! Altså ingen formelle! Og en del av det du lister opp ripp handler jo rett og slett om sunn fornuft!
  5. Først og fremst så er det jo viktig at hagla passer deg! Og som sunnmøringen sier så bør du følge din egen stil, er sånn til meg og at hvis folk kommer med råd om hvilken stilling jeg bør ha så blir det bare tull... Når noen skal rette på deg hele tiden så blir du jo psyket ned ved og tro at du ikke er god nok! Og hvis du begynner og bomme så blir du jo også psyket ned så da blir det bare en ond sirkel! Hvis du har mulighet så prøv en gang for deg selv eller med en kammerat som ikke skal rette på deg hele tiden. Tror da at resultatet kan blir noe annet!
  6. Må forsikre deg om at kulen har gått ut på rett sted også! Den kan skifte retning hvis den treffer bein og gå inn i buken på dyret.
  7. Gleder meg! Storkoste meg gjennom ut i naturen episoden de var med i! som jeg sa i den andre tråden som omhandlet dem, de er 2 herlige jenter som driver med det de vil og må si at jeg er enda mer misunnelig på de nå siden de får reise ut i det store utland og jakte!
  8. Laget jeg er med hadde også et slikt tilfelle ifjor der vi måtte la dyret ligge over natten ute med frakken på. Var ikke noe problem det men skal sies at det var kaldt i været da!
  9. Er helt enig med deg MagnusM, og hvis moderatorene er fornuftig her så stenger de tråden, TS har fått svar om at han bør kontakte advokat snarest! Er rett og slett en del personangrep på TS her som ikke bør høre til et fornuftig forum slik som kammeret, og skjønner godt at TS har gjort noe ulovelig men ser at han er en angrende synder så synes folket bør la ham være fram til loven dømmer han!
  10. Så programmet på nett tv igår og koste meg gjennom hele episoden, er enig med de fleste at våpen håndteringen ikke var bra, men og begynne og kommentere på at jentene røyker og banner bli bare for dumt. Og kommentarer på skadeskyting er også for dumt for det er sikkert at jegere kommer til og oppleve dette gjennom sitt jegerliv. Så min personlige mening er det var to herlige jenter som levde livet slik de ønsket og gikk på jakt så ofte de kunne. Må si jeg er rett og slett misunnelig på de!!
  11. http://www.fosna-folket.no/politiloggen ... 745517.ece Portoen ble for dyr, kjører til Oslo med 100 våpen.
  12. Snakk om å få elgen på fanget da gitt og det er jo alltid like komisk og lese kommentarene på slike artikler!
  13. Verre er det faktisk ikke! Det handler rett og slett om sunn fornuft!!
  14. Hadde du skutt mot en fugl i fart så! For meg er det poenget med hele saken, han skjøt nakkeskudd på et dyr som var i fart, fryktelig stor sjangs for skadeskyting da!
  15. Nei du har rett i det M67 og treffe noen som er 6cm bredt på 150m hold er ikke noe problem, når det er STILLESTÅENDE. I begge artiklene står det at dyrene var i bevegelse når første skuddet smalt! Så hvis det er tilfelle så kan dere ikke begynne og sammenligne toppjakt på tiur på lengre hold og rypejakt på enda lengre og bukkejakt på 250m hold. Han tok et bevist valg på og skyte på dyr i fart, om han mente og sette skuddet i nakken finner vi mest sannsynligvis aldri ut! Men hvis dere som mener at det var helt greit, med hånda på hjertet kan si at dere hadde gjort det samme synes jeg det er synd!! Men som det sies skuddet satt og dyret datt!
  16. Men i artikkelen kommer det fram at dyrene fortsatt var i bevegelse når han skjøt! Vi vet ikke hvor fort dyrene beveget seg men for meg bli det riv ruskende galt hvis han virkelig mente og skyte i nakken når dyrene var i bevegelse, er så veldig mye som kan gå galt der!! Holdet var 150m sier han, dyrene var i bevegelse. Hvis han skjøt for og treffe nakken så er han enten en meget god skytter ellers så hadde han griseflaks!! Synes uansett det var dårlig bedømmelse av han som jeger, for som sagt, det er fryktlig mye som kunne gått rett vest der!!
  17. http://www.njff.biz/njff_webjaktskolen/ ... meset.html" target="_blank Dere kan jo prøve denne så får man et godt innblikk i dyrets anatomi! Og hvor små marginene på nakkeskudd kan være!
  18. Dette er jo en typisk historie som jaktmostandere blir våte i trusa av... Har de enda et "argument" for at vi er kaldblodige mordere som bare har for mål og skyte på alt som rører seg i skauen... Nei enkelt og greit, HOLD KJEFT om slike sitasjoner!!!
  19. http://www.ht.no/incoming/article108175.ece" target="_blank Sau drepte Gaupe! Blir vel sauejakt nå da Tråden heter NYHETER i media - da bør man sjekke datostemplingen! Jegermeistern.
  20. http://www.f-b.no/nyheter/jeg-lop-det-j ... -1.8105622 12 år gammel gutt sto 20-30 meter unna elg da det plutselig smalt!
  21. Ble en 1 1/2 års okse på meg idag som er den første jeg har skutt i år! Så da har vi skutt 7 dyr i løpet av 4 dager og det er igjen 4, så blir spennende de neste dagene
  22. Bare 12 små timer igjen så braker det løs! Kjenner det kribler i hele kroppen! Skitt jakt til alle sammen!
  23. Enradoo

    Viltkamera

    Og hensikten din var vel ikke og ta bilde av mennesker så, tror du stiller litt sterkere!
  24. Enradoo

    Viltkamera

    Bruk av viltkamera er tillatt så lenge hensikten utelukkende er å ta bilder av dyr, og dersom det er gjort effektive tiltak for å unngå at det blir tatt bilder av mennesker. Men igjen så har jo han gubben stjålet kameraet, så spørs da hva som er mest straffbart!
×
×
  • Create New...