Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kl. 05.00 peip det. Opp i glugga. Finner reven i siktet og korset er på vei inn mot målet- da smeller det! Snøen spruter 50 cm foran reven og denne sprinter vekk. Hva skjedde? Fingeren kvilte på snellertavtrekket mens jeg justerte meg inn. Det skulle den aldri ha gjort!!!

Link to comment
Share on other sites

sliter med en rev som kom etter halv 2 i natt :? da hadde jeg sittet siden halv 9..nå er det en eller 2 som går fast. men må jo sove engang jeg å :shock:

 

tror egentlig ikke at de kommer på samme tida hver natt men å sitte på etternatta er det mest utrivelige som tenkes kan. spes hvis det mange minus!!

 

ser på forumet på når folk ser reven på åta men det ser ut til å variere hele døgnet.

Link to comment
Share on other sites

Sitering slettet jmonsen

 

Ja reven kommer nok kanskje når som helst. Men jeg opplever som regel, at hvis jeg ser en rev en natt, så kommer den til nogenlunde samme tid neste natt.

Og sitte på seinnatta og til det lysner er, spørr du meg, en ganske god start på dagen. Jeg blir hvertfall våken, og du verden så god følelse du får av og gå til skolen/jobb etter og ha skyti rev :D Det tyngste er og forlate senga midt på natta :oops:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to ulike skabbrever som har besøkt åta mi de siste dagene. De har konsekvent vært der mens jeg er på arbeid 8)

Enten i skumringen på morgenen, eller sen ettermiddag.

Lyset på åtet har vært nede en periode, men jeg fikset det i går, så forhåpentligvis skjer det noe ganske snart

Link to comment
Share on other sites

Fant noen jervespor rundt en død rein på lørdagen og bestemte meg etterhvert for å prøve å få et jerveskinn i hus. Dro ut på mandagen ved 23 tiden i -13 og frisk bris fra vest, noe snødrev i lufta. Gikk på ski opp til kadaveret og kunne i i kikkertsiktet se at en rev var og lusket på andre siden av myra, ca. 200 meter unna. Jeg stod på dette tidspunktet oppreist med sekk på ryggen og anlegg på skistaven, så jeg lot den gå. Lyset var ikke særlig godt heller da det var et lite skydekke foran månen. Vel, vel tenkte jeg og satte meg til ro inne i et lite kratt, det er jo jerven jeg er ute etter. Satt omtrent til klokken tre da en skygge kom over myra og henga seg til reinkadaveret. Håpet selvfølgelig på jerv, men i kikkertsikte så jeg at det bare var en rev. Jeg studerte den i et par minutter til den satte seg ned og stirret i min retnig. Jeg tenkte at nå får det holde og slapp skuddet i retning reven på 90-110 meters hold og den la seg stille og forsiktig ned bakom reinkadaveret. Jeg fant ut at det fikk holde for kvelden og hentet reven. Den viste seg å ha noe skabb og derfor gikk den rett til SNO, har tre andre i fin pels som skal flås.

IMG_0664.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var og skjøt inn nyebørsa (17hmr :D ) idag på min faste bortgjemte plass i skogen, og la merke til ferske revespor like ved "standplass". Dette er 3.gang jeg ser sporene her, og de kommer og går fra samme sted. Ser ikke ut til at mikkel bryr seg om smell og bråk fra skytingen min der den siste tiden. Ligger en svær steinur like i nærheten, og sporene kommer fra den retningen. Her må jeg prøve på noe tror jeg. Prøve å finne et egnet sted å lokke fra i morgen, så får vi se hva som evt dukker opp :D

Link to comment
Share on other sites

Skal få fisk til åte i dag! :twisted:

Fisk funker vel bra det??

Husker når vi var i Hurdal i fjor da hadde reven spist over 13 kilo Abbor på noen dager :P

Jeg legger/kaster bikkje mat på jordet virker som at reven liker det, men det gjør kråker og andre fugler også.. :evil:

Burde jeg kaste fisken utover jordet sånn som jeg gjør med bikkje maten eller brude jeg legge dem på ett sted?

Har tenkt på og gå en sti nedover til ett jorde der jeg har sett en god del reve spor, er kanskje smart og legge litt fisk vedsiden av stien da?

Link to comment
Share on other sites

For å legge ut bilde:

 

1. last opp bilde på tinypic.com

 

når bildet er lastet opp kommer det opp 4 vinduer med adresser/layouts

 

2. når du skriver teksten her på kammeret så er det en liten firkant som det står Img på. Trykk på denne.

 

da kommer det opp 2 stk parenteser som det står img inni.

 

3. kopier og lim inn fra tinypics, adressen som står i ruta "direct link for layouts" imellom parentesene som står img på

 

dette fungerer utmerket!! får man det til en gang, så husker man det!

bildet kommer ikke fram mens man skriver her, men når man trykker "OK" når man er ferdig med å svare så kommer bildet opp

Link to comment
Share on other sites

Skulle hente reven jeg skjøt igår kveld nå på formiddagen, men da var den nesten helt oppspist. Ørn og ravn har rensket 2 rever på null og niks mens et rådyr som lå der, beregnet som åte for rev, ikke ble påbegynt før revene var oppspist. At rev fungerer perfekt som åte er det ingentvil om.

Link to comment
Share on other sites

Apropos ørn:

Har tre havørner på åtet her. Alle var her samtidig i dag, men det var ei som tok sjefsrollen og satt midt i matfatet. I tillegg er det nær 20 kråker og enhåndfull ravn her. Går unna med åtet da. Men har rikelig å spe på med, så dette er bare kjekt. I tillegg lokker de forhåpentligvis til seg reven. Har spor i terrenget, men usikker på antallet. Et problem er at fuglene drar utover en del åte. Det gjør at reven ikke trenger å komme innenfor sensorområdet for å finne noe å spise.

Link to comment
Share on other sites

På fredag skulle jeg og en kamerat sette oss ned ved et islagt vann. Vi tusla ut 22.30 på vei nedover jordet så vi ferske spor. Reven hadde vært der før oss. Vi satt ved vannet til 00.00 og hadde ikke sett noen ting. Vi prøvde til og med å lokke litt, men uten hell. På Lørdag tenkte jeg at nå skal jeg lure reven, og satte meg ut 21.30 i glugga. Klokka 21.55 fikk jeg se to lysende øyer som dreiv å romsterte rundt nede på jordet, holdet var 120 meter. Jeg så kun øynene og ikke kroppen så jeg avventet med skudd. Klokka 22.15 kom de lysende øynene i full fart i den brøyta veien, i mot åta. Jeg fulgte den i kikkerten hele tiden. Den kom helt inn på 50 meter før den stoppet og satte framlabbene opp på brøytekanten med breisida til, da smalt det. P.g.a flammer og røyk fra pipa så jeg ikke noen skuddreaksjon. men derimot 3 sekunder etterpå en rev som løp inn i skogen. Jeg sjekka skuddplassen nøye. Jeg fant pels, men ikke blod. Jeg fulgte sporene 30 meter inn i skogen uten å finne blod. Jeg bestemte meg for å fortsette ettersøket til neste dagen. Søndagen kom og jeg fulgte sporene sammen med en som har litt peiling. Etterhvert fant vi blod. Den hadde blødd litt innimellom. Vi fortsatte og gå på sporene helt til vi ikke fant mere blod. Da vi hadde vi gått et stykke hadde reven gått opp på gangveien. Gangveien var brøytet etter at reven hadde gått der. Vi fant aldri mer blod og friskmeldte denne reven. Det var veldig synd, men jeg er ganske sikker på at den lever, og at den ikke har noen skader. Vi konkluderte med at det kun var et streifskudd.

Link to comment
Share on other sites

Vi konkluderte med at det kun var et streifskudd.

Tyder på det :wink: er no dritt når det skjer :) Hvis man treffer reven ganske bra og den løper så pleier det og være mye blod der :) Ossen Kaliber og Ammo brukte du?? Får nå ikke håpe du brukte Helmantel :wink:

Link to comment
Share on other sites

Kan også være de har flytta til Nord-Trøndelag... Her er det noe gammeldags med rev,spor og sporleggere overalt. Har ordna meg åte nå,var rev der første natta, men den forsvant fort,så rakk ikke å få den i sikte. Prøver å finne ut når på døgnet de er der. Har postert fra åtte til ti, tolv til to og ett til tre. Den jeg såg var der kl to. Nye spor hver morgen, så de er der, bare snakk om tid før det smeller 8)

Åte har bare lagt der fire netter, så det tar vel litt tid før det dukker opp mange..

 

Nå bærer det ut igjen, sitter til midnatt i første omgang..

Link to comment
Share on other sites

Får henge meg på Revejakta

 

Disse ble skutt de to første ukene av jakta. Lokket inn med Crit r call peewee

 

Hanrevvalp

07092009208.jpg?t=1265658402

Hannrevvalp

31072009164.jpg?t=1265658531

Lita tispevalp. Kom inn på 3 meter. Skutt med hagle

31072009160.jpg?t=1265658702

 

 

Har lokket endel siste tiden uten hell. Kommer nok av 50 cm løssnø. Har åte på gang nå så håper det blir litt mere trafikk etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

snø mengde er en avgjørende faktor for revefall...lite snø eller mye djupsnø er likt med null rev...men 1 m snø,med skare oppå er en veldig god måte å skaffe seg revebesøk på....

her har det vært abært,og reven finner lett mus så det gjør at den slipper å komme inn til bebyggelse for å skaffe mat...

Link to comment
Share on other sites

Jeg sjekker yr.no daglig. Venter på mildværet som aldri kommer! Som noen ovenfor har jeg oså lurt på om jeg skaut all reven i fjor. Definitivt ikke! Tok meg en tur i skogkanten av jordet jeg har åte på. Der hadde reven vært mange ganger. Masse tråkk i grovskauen - ingen spor på åkern. Nå må skaran komme snart. Da skal det bli adskillig mer fres.

 

Har prøvd å lage veier til reven, men den er lite interessert å la seg dirigere.

Link to comment
Share on other sites

Tok meg en tur i skogkanten av jordet jeg har åte på. Der hadde reven vært mange ganger. Masse tråkk i grovskauen - ingen spor på åkern.

Har prøvd å lage veier til reven, men den er lite interessert å la seg dirigere.

 

 

her beskriver du AKKURAT situasjonen her hos meg også, la ut åte i starten av desember, da var det kjempetrafikk, alt ble spist opp så og si, dette var før det var snø av noe mengde i det hele tatt, fikk ut ny åte i romjula, fram til da hadde det kommen en hel del snø, kommet litt siden også. Etter dette har det ikkje vært annet en kaldt og tørt vær, så pudderet er fryktelig løst fremdeles, kryr av revespor nedi skogen og i skogkanten, men de nekter ut på jordet, er en som har brukt skisporet jeg har gått opp, thats it.

 

satt pris på ei natt med mildvær nå.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...