Jump to content

rypert

Members
  • Posts

    809
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

rypert last won the day on December 21 2018

rypert had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rypert's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

  1. Mitt tips ; lavaromatisk white spirit som rensemiddel og hvit mineralolje til smøring/beskyttelse.
  2. Jeg tror jeg leverer tilbake ammunisjonen i bytte mot en mer moderat ladning i stedet. Tanken bak denne ammoen var revejakt, men trenger ikke utg.hastighet på 1000 m/s for å ta livet av en rev tenker jeg. Takk til alle for gode innspill.
  3. Hei. Jeg har fra en jaktkamerat fått ladet opp noen Varmageddon 110 grs til .308n min. Disse er ladet etter Normas ladetabell, hylser og tennhetter som anført i tabellen. Ser at han har brukt 45.1grs Norma 200. Dette er maks ifht ladetabellen. Han sier dette er trygt. Jeg er skeptisk av natur, og ønsker rådføring også her på kammeret. Noen som kan opplyse meg? På forhånd takk.
  4. Har skutt litt rype med både .22lr og .17hmr. Ser ok ut de jeg har skutt med Gamepoint i .17hmr. Man risikerer alltid litt svinn når man skyter et prosjektil gjennom en fugl, men det har gått bra for min del. .22lr er derimot mye vanskeligere å treffe med enn .17hmr da den er veldig følsom for vind og har en veldig krum kulebane. Etter min erfaring er .22lr grei ut til +- 60m, mens .17hmr kan du strekke holdet til 100-110m. De fleste ryper jeg skyter, skytes på +- 70m. Man kommer ofte nærmere også.
  5. Gammel tråd, men moro å høre flere erfaringer fra folk. Jeg har skutt rype med alt fra .22lr, 17hmr og opp til .308. Sistnevnte er desidert favoritt, og den jeg har skutt mest rype med de siste årene. Testet litt forkjellig ammo, har landet på Norma Jaktmatch 9,7g. I min børse går denne ut i 760m/s, og den går veldig bra i mi rifle. Skyter ikke på lengre hold enn maks 100-110 m, så vind er et ikke-tema i forhold til de småkalibrede riflene jeg tidligere har brukt. Bærer rifla med i riflesekk, og hagla i neven, nærmest fra dag 1 i jakta. Fått mange sjanser med rifla også tidlig i sesongen.
  6. Hei. Nå er jeg spent på om noen har fått tafset litt, evt kjøpt seg en T1x. Vurderer den, evt Sako Quad i 17hmr. Vesentlig prisforskjell mellom de to er det jo.
  7. Kan justeringsknottene nullstilles etter innskyting Lislearne?
  8. Hei. Vurderer disse opp mot hverandre, hvor det skiller 1250 kr opp til Meopro som jeg fikk en god pris på. SII med plex retikkel, meopro med #4. Liker best siste. Bruksområde er hjortejakt på dagtid samt småviltjakt. TIKKA T3 308. Bruker 2 ammotyper, og er avhengig av at siktet er repeterbart, slik at jeg kan klikke mellom den ene og den andre ammotypen, hvis dere skjønner. Er det verdt prisforskjellen tenker dere?
  9. Ang Partizan 168 grs hpbt match, så har det gått bra til nå. "Verste" rypa jeg skjøt var inn i ryggen og ut brystfileten på 75m, men utgangshullet så ikke gærent ut, kanskje litt større enn diameter på kula..
  10. Hei alle. Som overskriften sier, er jeg i markedet for et kikkertsikte som dekker begge bruksområder. Jeg har idag en Leupold Vx I 3-9×40 montert på rifla, ei Tikka T3 .308. Nå har jeg begynt å bruke rifla på rypejakt også, og føler behovet for utskifting. Grunnen er bl.a at (tror) jeg ønsker parallaksejustering, samt annen justering enn det den gamle VX'n tilbyr. Trinnløs justering blir vanskelig når jeg veksler mellom to typer ammo. Trenger klikkjustering slik at jeg vet nøyaktig hvor mange klikk jeg skal justere mellom de to ammotypene, om dere forstår. Det må være lett og ikke for stort/langt. Rifla ligger i riflesekk på rypejakta, og det blir mye sprett og sprell i urer og denslags. 10-12× forstørrelse er nok. I den andre enden ønsker jeg lavest mulig forstørrelse pga storviltjakt. Budsjettet er ca 4-5000.
  11. Gammel tråd ja, men er det noen her inne som har prøvd Partizan 168 grs hpbt i .308 på rypa? Går veldig godt i min børse. Dette er vel en matchkule med en liten åpning i tuppen.
  12. I forhold til ammo, heller død fugl med litt ødeleggelser enn skadeskyting med påfølgende ettersøk og potensiale for unødige lidelser. Fmj setter større krav til treffpunkt i rypa.
  13. Hei. Som ivrig 17hmr-jeger på rypejakt, så er det alltid moro med andres erfaringer. Her var det litt å ta tak i. Først fmj. Har du sett Ulf Lindroth "Vinterjakt på ryper"? Hvis ikke anbefales den. Han bruker fmj, og effekt i viltet imponerer ikke. Så tofot. Jeg har opplevd treffpunktforandreing ved bruk av tofot. Innskutt med tofot på mykt underlag, deretter skutt på rype med fjell som underlag har resultert i flere bommer. Selvsagt kan dette være skytter, men rifla går 2-3 cm for høyt med dette skiftet i underlag. Min konklusjon har vært å la tofoten være, og skyter inn med sekk som underlag, og bruker det samme i fjellet. Vind. Du sier det var så og si vindstille. 1 ms vind merkes knapt i ansiktet. På 100 m flyttes kula 2.5 cm til siden med rett sidevind. Jeg bruker vindmåler (og avstandsmåler). Fjærdrakten sitter løst for tiden, så at det driver fjær av fuglen idet den letter trenger ikke bety skadeskyting. Men ja, rypa kan fly langt me med kule i kroppen, så det gjelder å følge den med øynene sålangt du klarer. Håper ikke dette innlegget virker bastant og "bedrevitende", det er ikke min intensjon.
  14. Noen som har erfaring med Stoney Point Rapid Pivot bipod sittende versjon til rypejakta..? Bruker rifla hele sesongen, og som det nevnes er det mange situasjoner det hadde vært greit å sitte istedet for ligge. Bærer rifla i riflesekk, og er litt knotete med tofot festet på rifla da synes jeg.
  15. Ligger en omtale / test av den på YouTube. Søk 260rips swarovski.
×
×
  • Create New...