Jump to content

blaztik

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blaztik

  1. Jeg har en Bushnell Banner 10x40 som var med i en handel for en tid tilbake. Den har parallaksejustering fra 40 yards og opp til 500m. Denne har stått på en 22lr. Har egentlig ikke bruk for den. Hva er bruksområdet ? Noen som vet ca nyverdi ? Beklager men gooo gling er ikke min sterke side
  2. Helt riktig som Pedersen sier, sjekk at du ikke presser for mye av halsen. Jeg sjekker alltid om jaktammo og konkurranseammo kamrer etter lading.(forresten så er jeg litt petimeter så jeg sjekker vel alt i kammeret før det går i ammoboksen)
  3. Jeg gikk rundt Hemtjønnshøa og over mot syndre Knutshøa. Snakket med et par andre jegere også, men ingen av oss hadde observasjoner.Jakter du nær Innerdalsvatnet+
  4. Var på Knutshø øst i går, men ingen rein å se. Dyrene står i Folldal sier ryktene, så vi får vel satse på 3-4 dager med annen vind.
  5. I min Blaser 93 er godladningen N160 45 grain lengde 76,5 mm 840 m/sek Dette er i mitt gevær, og jeg tar det som en selvfølge at dine startladninger er lavere.
  6. Med samme ladning/lengde og med norma hylse federal 210 hette gir min r93 950m/sek .God samling og ingen trykktegn.
  7. Hei Er det mange skudddet er snakk om? Send meg en melding, bor nærme og er sannsynligvis bekjent.
  8. Jeg har brukt følgende metode på 30.06 og på 375: Et gammelt skrujern eller tappjern slipes til så det er passende trangt inne i hylsa. En liten kakk så det biter seg fast, vri jernet samtidig som du trekker ut. De 3 gangene jeg har brukt metoden så har resultatet vært enkelt, billig og uten fare for skader.
  9. Jeg ladet med 44,5 gr Vita N 160. Målte fart i Blaser til 835m samling 15 mm Godt fornøyd med resultat på blink og i dyr
  10. Gratulerer med flott hund!! Før Løkkenutstillinga gikk jeg å håpet på en anstendig omtale til en fersk NES eier. Etter utstillinga er jeg stolt som en hane og i over ex 1 ck bhk bim til min lille bortskjemte Tara. God farsdag
  11. I prislista til Schou finner jeg optilock 34 mm lav, men det står ingen steder hvor stort objektiv som kan brukes. Hvor finner jeg opplysninger om dette? Jeg kan ikke se at de har flere høyder i 34mm.
  12. Kameraten skal kjøpe seg kikkert med 72mm objektiv og 34mm mellomrør på sin sako 85, og trenger tips på passende montasjer.Tidligere dårlig erfaring med vrimontsjer gjør disse uaktuelle. Det er kanskje ikke så mye å velge mellom?
  13. Accubond 140 gr ladet med 44,5 gr N 160 gir meget god samling og 835 m/sek i min Blaser , men i kameratens sako 85 måtte vi opp i 45grain n 160. I disse våpnene gå det ingen signal om overtrykk som vi kunne se.
  14. Vært stille lenge på denne tråden nå. Ble ikke Nosler cc noen suksess? Jeg har kjøpt meg noen pakker med kal30/155 grain. Tenkte å bruke dem i tikka 30.06. Har V 150 og lurer på om noen har en godladning.
  15. Om du lader selv så kan du jo ta ut kuler / krutt og kaste hylsene. Gjenbruk av krutt og kuler gir jo en billig treningspatron om du koser deg en stund ved ladebenken
  16. I tillegg har du Laugen i Skaun med masse flott ørret. Videre er Gangåsvatnet og Våvatnet i Orkdal populære fiskevann med grei adkomst. Alle innen 1 time fra Trondheim.
  17. Jeg har hatt problemet både i 6,5 og 30.06 . På begge diene har jeg tatt av en del på lengden(Har ikke vært så nøye heller). Etterpå har jeg polert bort evnt grader på nedre kant av dien . Siden har jeg prøvd meg frem med pressing til hylsa har passet. Har ikke hatt problem siden.
  18. Sjekket lengde på hylse på de som kamrer tungt? Tatt en skikkelig rengjøring av kammer?
  19. blaztik

    Tikkaklubben

    Palinder Takker for den. Ringer Landrø snarest. Kunne kanskje kjøpt rimeligere utenlands, men slike operasjoner er utenfor min kompetanse på språk og data Kjøpet av rifla tror jeg er utrolig bra. Jeg kan ikke forstå ut fra utseende at noe av utstyret kan ha vært utendørs. Gleder meg til å teste den på banen.
  20. blaztik

    Tikkaklubben

    Da går jeg ut fra at magasin fra t3 ikke passer. Skulle gjerne hatt et 5skudds magasin, men søking på magasin til 695 har ikke ført frem.
  21. blaztik

    Tikkaklubben

    Snakka med en som handler med våpen, og han kunne fortelle at 695 og T3 egentlig er samme børsa. 695 skulle være forløperen til t3, men helt lik. Stemmer dette, og kan man feks kjøpe magasin til T3 å putte det i 695 ? Jeg ga 6 for Tikkaen i kal 30.06 med Meopta Artemis 2000 3-9x42, borsnake,koffert,diesett samt Oryx kuler og andre kuler verdi ca 1800. Det finnes ikke riper eller skader på noe så det stemmer sikkert at det ikke er gått over 150 skudd gjennom den.Skulle være greit kjøp dette? Men altså: Er dette en T3?
  22. Hvis det er likedan som på min offroad, kan du ta tak i kanten på kolbekappa å vri den av. Da ser du alt du trenger.
  23. Fikk endelig tid til å teste 25 skudd med TDM45 på 375 H&H løpet i forrige uke. Fungerte som bare det. Rekyl føltes som 30.06 uten demper. God å skyte med, og ingen unormale ting kom frem. 6.5 løpet har fått sin TDM 45 tidligere og etter 200 skudd er det fortsatt bare kos. Offroaden er klar for det meste nå.
  24. Mollan i Skaun er en veldig god børsemaker. Prisen avspeiler også kvaliteten, så lavprisbutikk er det nok ikke.Det er jo bestandig greiest å avtale pris på forhånd, så slipper man overraskelser.
  25. Her var det mye positivt, og takk for det. Jeg har jo også lest at NES kan være stri, men de jeg har pratet med sier det har forandret seg med åra,som nevnt av andre her. Jeg regner ikke med at jeg primært har skaffet meg løshund, men det var heller ikke meningen.At dere bruker den aktivt til å stille skadde dyr, høres jo veldig bra ut i mine ører.Om det skulle bli noe løshundjakt, så får det bli bonus. Skal prøve å holde fokus På grunn av små terreng her vi jakter i Trøndelag, bruker vi mest bandhund. Tanken var ellers å bruke den på smyg etter hjort. Egenskapene som familiehund er ellers noe som jeg legger stor vekt på, da mine hunder skal være familiemedlemmer. Når man bruker ca førti dager på elg/hjortejakt for året ,så blir det vel egentlig flere dager alene sammen med hunden enn man er alene med kjerringa, så samspillet bør helst fungere både ute og hjemme. Er det noen av dere der ute som har brukt NES på bjørn? Det begynner jo etter hvert å bli litt muligheter hos søta bror!
×
×
  • Create New...