Jump to content

Jakob

Members
  • Posts

    94
  • Joined

  • Last visited

Jakob's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar. Blir uansett et testskudd eller to
  2. Hei! Har hatt en Classic DL et års tid nå og er meget fornøyd! KKC beddes for tiden og ekstra løp i tilleg til 6,5x55 er på vei i .308 win. Har QR montasje med en Zeiss Duralyt 3-12x50 med lys til 6,5'n, tenkte å bruke en Leupold VXll 2-7x33 på .308'n. Vil jeg kunne bytte løp og kikkert for så å få samme treffpunkt når jeg bytter tilbake igjen? Og holder det med ringer i lav til VX'n?
  3. Hei! Er det noen som har lyst til å dele noen spennende historier, utstyrstester eller et eller annet som kan være spennende for andre å lese, hadde det vært hyggelig om du/ dere tok turen innom jegerprat.com.
  4. Jakob

    Tikkaklubben

    Hei! Har to Tikkaer, en M55 i .308 og en M65 Sporter i 6,5x55. Vurderer å selge M65, den har gått godt under 1000 skudd og er pen å se på. Gjenget for demper. Noen som er interessert, eventuelt hvor mye kan en forvente å få for den? Selges pga. litt tung for mitt bruk. Blir litt tung for en liten kar på såvidt 170 cm, synd da det er en knallgodt våpen å skyte med
  5. Skal oppgradere godrifla i vinter. Blant annet har jeg tenkt til å pusse ned stokken og ha oljet stokk på den. Noen som har noen gode forslag til å beholde den gamle røffe overflaten i pistolgrepet og på forskjeftet? Er jo mye jobb å skjære opp nettskjæring... Ikke denne rifla, men helt lik stokk.
  6. http://www.performanceshootinghq.com/be ... choke.aspx Denne passer en Beretta 686 Onyx? Er dette en god choke til jakt og skyting? Hvordan er prisen her i forhold til andre steder?
  7. Da ser det ut som riflekikkerten min har gått i stykkerl. Synes det skjer noe rett før bukkejakta hvert år! Noen som har gode forslag til ny kikkert eller kanskje en som de ikke trenger lenger, send meg en mail (jakob_a_moen@hotmail.com) eller en melding (97162058). Er interessert i en kikkert med forstørrelse fra ca. 2 til ca 10. Begynner å haste nå som bukkejakta starter og revejakta er i full gang!
  8. Hvis jeg først skulle lagt såpass mye penger i en ny hagle, hadde jeg nok ventet til jeg kunne få en med kick off. Hva er vel bedre enn en hagle med nesten null rekyl?
  9. Har fulgt med på en røy som ligger på egg nå en stund. De har ennå ikke klekket. Det er vel over en uke siden de "egentlig" skulle klekket?
  10. Har en Stoeger halvauto som jeg synes er litt væl lang. Har litt lyst til å kappe løpet litt, så han blir litt mer hendig. Hva gjør dette med fart på hagla osv.? Hva er reglene?
  11. Det er helt sikkert tusenvis av meninger om storviltprøven. Etter min mening er prøven veldig enkel, men synes ikke det gjør noe. Når jeg kommer ut i skogen og en brølende bukk kommer på 50 meter den 10. august er det pulsen og stemningen som gjør det vanskelig å avfyre et perfekt skudd, ikke om jeg har skutt flere hundre skudd på banen. Her er det flere ting en bare å skyte som spiller inn. Er det trygg bakgrunn? Har jeg halmstubb/åker i kulebanen? Er det riktig dyr? Og mange flere faktorer. Siden du da har skutt opp prøven kan du iallefall krysse av at rifla går der den skal! Da har man èn faktor mindre å tenke på i skuddsituasjonen. Man har også fått en viss peiling på sine egne ferdigheter gjennom trening og oppskyting.
  12. 296 meter? Synes det hørtes litt væl langt ut Da er ikke en bever stor Synes det er helt unødvendig å skyte på så ekstremt lange hold, da beveren ikke er noe spesielt vanskelig å komme seg innpå. Det er nå min mening!
  13. Skjønner den tarzan Regner med det var rimelig stille etter den smellen rotorhead? Skøyt en bever med .308 win i våres jeg og. Hadde litt kramper etter et lungeskudd på 70-80 m. Ble liggende på stedet. Brukte sierra rundnese kule. Kula satt i skinnet på andre siden
  14. Der jeg jakter bever, kjøper jeg jaktkort av jegerforeningen. Dette gir meg jaktrett i området jeg jakter. Når det gjelder bruk av hagle på bever. Jeg har skutt en del bever med hagle, ikke noe problem med skadeskyting så lenge man greier å vente til beveren er på riktig hold. Med riktig hold mener jeg maks 10 m. på bever i vannet. Jeg har ikke skutt bever i lunge/hjerteregionen med hagle, synes nakke/hodeskudd er bedre. Man skader da heller ikke skinnet i noe særlig grad. Men har du vanskelig med å holde igjen skuddet, ta med deg rifla Tror nok de fleste synes det er mer spennende å skyte beveren på 5-6 m. enn å skyte den på 70 m. Lykke til med jakta!
×
×
  • Create New...