КГБ Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Jeg og sjefen (fruen) var på jakt i Alaska for et par år siden. Hver morgen, til frokost, serverte våre hyggelige verter selvfølgelig pannekaker på amerikansk vis. Er det noen der ute som har noen gode oppskrifter på disse? Gjerne så gode at man kan ha røra med på ei flaske, og steike på fjellet eller i skogen. Sirup, og aller helst lønnesirup er nesten obligatorisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tikka T3 6,5 x55 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 (edited) Ring 1881 Edited February 13, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Gjort det. Hadde bare oppskrift på kjedelige Norske, med ertesuppe og blåbær. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Pannekaker har eg desverre ikkje så god erfaring med. Men i følge bestemora mi, så er det 3 ting som er viktig med gode pannekaker. Det første er å bruke meir egg enn det som er vanlig, det andre er å ha smelta margaring i pannekake røra, det tredje er å ha litt ekstra sukker i også. Det gjer at du kan steike dei ganske tynne, lette å steike og dei blir veldig gode på smak. Søk på nettet etter pannekake oppskrifter og prøv deg frem, men husk lille ekstra som eg nevnte over her. Ellers så er eg heilt einig, lønnesirup på pannekaker, er veldig godt. Synd det er litt for tyntflytende, det blir ofte klissete hender og klesskifte etter ein sånn mat opplevelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Takk skal du ha! Gode tips som jeg skriver bak øret og har klare neste gang jeg lager NORSKE pannekaker. Egentlig er det ikke det jeg er ute etter likevel. Jeg tenker på de 1-1,5 cm tjukke, små pannekakene du får servert i unaiten. De som er så proppfulle av natron eller bakepulver at du aldri får skutt bjørnen på grunn av luften og duften du sprer rundt deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niak Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Adolf Lindstrøm, den kjente polarkokken, var viden kjent for sine "hot-cakes". (I tillegg til biff al la Lindstrøm.) Vet ikke om det fins oppskrift på dem, han lagde dem vel mest på "gefylen"? Veldig godt med litt havre-gryn i panne-kakene, (store) tror det er ganske vanlig i Nord-amerika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 He, he, ja der kan du sjå, det var dei litt mindre og tjukker du tenkte på ja... Du kan kikke litt på den linken under her så finn du sikkert noko der. http://allrecipes.com/Recipes/Breakfast-and-Brunch/Pancakes/Main.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Jeg hadde ei oppskrift en gang. Den begynte med å finsmuldre smør i melet i en fuddprosessor, og så var det buttermilk (skumma kultur er en slags erstatning), egg og bakepulver i. Den oppskrifta har jeg dessverre rota bort, så jeg pleier å kikke etter "pancake mix" i sånne velassorterte matbutikker. Hvis jeg ikke finner mix har jeg ei oppskrift fra noen kokebøker jeg kjøpte i US. Den er ikke like god som den oppskrifta jeg har rota bort, men den funker. 1 kopp = 2.5dl (ca.) 1 kopp mel 1 ss sukker 2 ts bakepulver, evt. 1 ts bakepulver + 1/2 ts natron 1-2 egg 2 ss olje eller smeltet smør 1 kopp melk, evt. 1-2 kopper skumma surmelk 1/2 ts salt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Takk begge to!! Vi prøver. Det er 14. feb i morgen, og det passer bra å overraske og oppfriske gamle minner med frokost på senga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Her står det litt om Ingstad, våre polarhelter - og pannekaker (hotcakes) http://www.friluftsliv.no/node/466 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Som vi sier der jeg jobber: "Veldig bra!!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 @КГБ: Pass på at du har lønnesirup og sprøstekt bacon, da! Det er snadder! Mykt smør og lønnesirup duger, men det må minst være lønnesirup til amerikanske pannekaker Vi er blitt så glad i det stoffet at vi bruker det på vanlige norske middagspannekaker også. Koster litt mer, men det er verd det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Både lønnesirup og finsk badsturøkt er klare. Jeg er enig med deg: absolutt verdt å kjøpe lønnesirup. Verdt hver krone. Smør er det verre med. Finnes ikke i huset! Vi får prøve uten! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niak Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 aha! Der kom det en "omtrentlig" oppskrift på Lindstrøms kaker. Artig! God bok, forresten. (Må vel på bibloteket og låne den igjen) Kan være godt å ha litt grov sammalt hvete i røra, blir liksom litt mer mat, ungene fortere mett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svehella Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 6 porsjoner 4,5 dl hvetemel evt 1/2 hvete og 1/2 maismel for mer amerikansk smak. 1,5 ss sukker 1,5 ts bakepulver 0,75 ts salt 6 stk egg 4,5 dl kefir smør til steking Lønnesirup Bland siktet mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egg og 1/2 dl kefir, og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av kefiren, og la røren svelle i ca 15 min. Stek små og tykke panne-kaker. Hold pannekakene varme (f.eks på en tallerken over en kasserolle med småkokende vann). Server med lønnesirup. Tips! For best stekeresultat: Stryk et stykke kjøkkenpapir med olje over overflaten på steke-pannen, slik at den blir glatt og silkeaktig.Det er ikke nødvendig å olje pannen mellom hver steking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Min oppskrift er som følger: (og etter lett påtrykk fra undertegnede, erklært som som verdens beste ) 1 egg 2 dl hvetemel 3 dl melk 1 sps smeltet margarin 1 ts salt Holder til lunsj for 2 mann på reinsjakt i middels/tungt terreng, uten bør, og kan medbringes i en 1/2-liters cola-flaske. NB! Husk primus og stekepanne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Den oppskrifta har jeg dessverre rota bort, så jeg pleier å kikke etter "pancake mix" i sånne velassorterte matbutikker. Du mener den fra Toro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 Skal ikke blande meg i oppsrifta, men pannekaker smaker utrolig god med baconost på, f.eks. Dessuten kan du har en god middag med pannekake, ertesuppe, og kokte poteter til, og evt stekt bacon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 @ Bukkebrøl Du beveger deg farlig nær crepe-verdenen.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einherje Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 (edited) ... Edited February 14, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 Til pannekaka må vera ei flaska med Aass bockøl . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 Toro?Niks. Oversjøisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 Toro?Niks. Oversjøisk. Men altså pulver i pose...?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 Men altså pulver i pose...?? Niks. Pulver i pappeske Men jeg tror nok jeg skjønner hvor du vil hen. Og du får meg ikke til å bite på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrG Posted February 14, 2009 Share Posted February 14, 2009 For mange år siden var jeg og noen kamerater på langweekend snøscuter tur på Svalbard. Da var vi innom en fangstmann som overvintret. Av ham ble vi servert noe han kalte for "fangstmanns-lapper" De ligna på slike sveler du får kjøpt på mørefergene både i utseende og smak, og var stekt i stekepanna og vart servert med vanlig rau-ost. Riktig gode var de. De måtte jo ha vært laget av noe godt konserverte saker, han hadde jo hverken mjølk, egg eller høner. (Vi ble slått en skrøne at han som mjølkeerstattning brukte kalvegodt ) Er det noen fangstmenn her som har oppskriftene på disse fangstmann-lappene? I pulverform kunne man jo ta med disse hvorsomhelst og steke seg noen godsaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunderbrd Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 1 kopp mel 1 ss sukker 2 ts bakepulver, evt. 1 ts bakepulver + 1/2 ts natron 1-2 egg 2 ss olje eller smeltet smør 1 kopp melk, evt. 1-2 kopper skumma surmelk 1/2 ts salt Testa denne til frokosten idag, og den var meget bra! Omtrent som på frokostbufféten i Vegas Anbefales! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LabRat Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Seint svar, men her er ei som skal fungere. 4dl mjøl ½ ts salt 3,5 dl kefir 1 ts natron 1 egg Sikt mel, salt og natron. Visp saman egg og kefir og spe blandinga i melet og bland godt. Ei pannekake 2 ss røre. Etes saman med lønnesirup og bacon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 I perioder lager jeg amerikanske pannekaker. Har aldri brukt oppskrift, men har i ekstra egg + bakepulver eller natron. Ellers går det mest på slump. Men - til tilbehøret så må jeg innrømme at jeg periodevis blir lei av lønnesirupen også. Synes pannekakene gjør seg veldig godt med peanøttsmør og bacon også jeg Fenalår er også godt på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Låner denne tråden litt.For det er ett annet amerikansk matfenomen som jeg lenge har hatt lyst til å lage i fjellet. Og det er bannocks. Har bare sett bilder og selvfølgelig lest om disse. Kan virke som om det er noen slags litt tykke brødleiver som steikes i ei steikepanne eller på ei steikehelle. Er et noen som har peiling. Oppskrift?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzzaque Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Låner denne tråden litt.For det er ett annet amerikansk matfenomen som jeg lenge har hatt lyst til å lage i fjellet. Og det er bannocks. Har bare sett bilder og selvfølgelig lest om disse. Kan virke som om det er noen slags litt tykke brødleiver som steikes i ei steikepanne eller på ei steikehelle. Er et noen som har peiling. Oppskrift?? http://www.fjellogfiske.no/redakt%C3%B8rene/bj%C3%B8rn/bannocks/bannocks1.asp?id=202 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Øystein Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Bare for å komme tilbake til orginaltemaet litt. Vil ikke slike tykke amerikanske pannekaker være det vi på godt norsk kaller sveler og/eller lapper? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arctos Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Låner denne tråden litt.For det er ett annet amerikansk matfenomen som jeg lenge har hatt lyst til å lage i fjellet. Og det er bannocks. Har bare sett bilder og selvfølgelig lest om disse. Kan virke som om det er noen slags litt tykke brødleiver som steikes i ei steikepanne eller på ei steikehelle. Er et noen som har peiling. Oppskrift?? http://www.fjellogfiske.no/redakt%C3%B8rene/bj%C3%B8rn/bannocks/bannocks1.asp?id=202 I linken til Puzzaque henvises det til en annen lettvint turmat, nemlig "klappskaller". Har hørt om det, men vet ikke hvordan det lages. Lurer på om det ikke er det samme som vi kalte "klappakaker" da jeg vokste opp på diverse prestegårder i N-Norge. Noe av det fine med gamle prestegårder er at de har/hadde store gammeldagse vedovner. Vi lagde en vanlig brøddeig, "klappet" til biter av deigen slik at de ble flate og stekte de direkte på vedovnen. Husker de var veldig gode, med smør og sukker eller sirup. Vet at det samme kan gjøres på oppvarmete steinheller ved leirbålet. Her er en variant: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift18361.asp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Vil ikke slike tykke amerikanske pannekaker være det vi på godt norsk kaller sveler og/eller lapper?De ligner en god del, ja, men de smaker litt annerledes. Blant annet er pancakes litt tørrere og mørere enn sveler, slik at de vanskelig kan brettes uten å brekke. Men i bunn og grunn er det mye det samme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Jeg hadde ei oppskrift en gang. Den begynte med å finsmuldre smør i melet i en fuddprosessor, og så var det buttermilk (skumma kultur er en slags erstatning), egg og bakepulver i. Hvis du dropper egget har du scones... Egentlig kan en sette opp ei evolusjonsrekke fra scones via pancakes til vanlige pannekaker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fossdal Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Men altså pulver i pose...?? Niks. Pulver i pappeske Men jeg tror nok jeg skjønner hvor du vil hen. Og du får meg ikke til å bite på Hehe, denne hadde jeg glemt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiansen Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Skjekk ut matprat.no! Hah litt sånn + litt sånn + litt sånn... Uffameg, det enkle er ofte det beste! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.