Jump to content

Lille My

Members
  • Posts

    271
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lille My's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Karamellpudding er et must både på julaften og til andre anledninger. Har runde to i ovnen i skrivende stund. Jeg pleier ofte å vispe bittelitt kaffelikør inn i kremen jeg da. I år har jeg desverre ikke sånt i barskapet, men skal nok få tak i noen dråper til i morgen håper jeg.
  2. Da har man endelig hatt tid til ei helg med røyking. Fisken er ihvertfall berga til jul. Men så var det dette biprosjektet da. Jeg gikk til innkjøp av en vellagret edamer i sommer en gang. Den har ligget pent på ei hylle i kjelleren der det er stabilt 5-6 grader siden den gang. Strengt talt så gikk den vel ut på dato i forrige uke, men jeg anser datostemplling av ost som meget veiledende, eller villedende for den saks skyld. Fyrte opp røykeriet på lørdag formiddag. Osten ble delt i fire. To av delene la jeg i viltnettet til den gamle sekken min. Det har forholdsvis store hull. De to andre lå i en myggnettingpose. På lørdag var det rundt 5 blå grader i lufta og tørt. Hvor mange timer de lå i røyken til sammen er jeg litt usikker på. Dagen og kvelden ble benyttet til andre ting enn å bare passe røykeriet. Litt tur og slikt innimellom gjorde at jeg fyrte det opp tre ganger på lørdag og en gang på søndagsmorgenen. Da hadde det slått om i været, og blitt et par varmegrader. Vil tro det til sammen ble en 12-14 timer i røyken. Etter røyking ble hver ostebit pakket godt inn i folie og lagt i kjøleskap. Leste et eller annet sted at det var lurt å la den hvile slik en dag eller to, men husker ikke hvor jeg leste det. I dag har jeg prøvesmakt. Resultatet er oppløftende. Ihvertfall når det gjelder halvparten av testpartiet. Helt klart de to bitene i viltnettet som har fått mest og best smak. Smaken avtar imidlertid innover i osten. Edamerosten er ikke så veldig porøs så dette må tenkes litt på. Har også diskutert litt i forhold til fettinnhold i osten og hvor lett den tar til seg røyk..... Nå er jeg ihuga motstander av lettprodukter, men kommer nok til å kjøpe en magerost for å prøve neste gang. Da selvfølgelig i tillegg til en skikkelig ost. Selv om dette smakte bra er det helt klart mulig å forbedre seg. Neste gang blir det derfor: - en magerosttype som referansetestparti sammen med en av samme sort som denne gang - vellagret edamer. - bruke hyssing, som en binder opp ei steik, slik at mest mulig av osten er i direktekontakt med røyken. - siden røyksmaken helt klart legger seg på utsiden av osten er det selvfølgelig en mulighet å endelig bruke strikkepinnene til noe fornuftig..... stikke hull i osten slik at røyksmaken blir bedre fordelt (hvis det hjelper da) - minst like lang tid i røykeriet som nå. Det er ihvertfall morro å prøve noe nytt.
  3. I år ramler den på helg jeg har unger.... Da blir det straks et større puslespill å pusle sammen. Har veldig lyst, men må avvente litt. Og uansett - blir det tur så blir det med tog.
  4. Takk for link Sinnataggen. Kikka gjennom programmet nå nettopp. Så igrunnen veldig godt ut. Absolutt verdt å prøve hvis en har røykeriet igang for noe annet. Her varmrøkte de, og jeg hadde egentlig tenkt kaldrøyking sånn i utgangspunktet. Bet meg merke i at saltet ble røkt også...... det må og prøves neste gang jeg fyrer opp.
  5. Jeg har nettopp fått smaken på denne: http://www.meny.no/Ost/Smelteost/Reybino-/ Anbefales på det sterkeste. Mild smak på osten. Røyksmaken er mild den også. Men - da begynner en jo å tenke. Siden undertegnede er lykkelig eier av eget røykeri må det jo gå an å benytte dette til et prøveprosjekt. Ser jo at osten bør røykes når det er litt kjølig i lufta - ihvertfall hvis den trenger noen timer. Derfor er det mulig at det blir mange tanker i første omgang, og røyking først til høsten. Helt avhengig av hvor god sommer vi får i år Spørsmålet er da egentlig: Er det noen som har prøvd dette? Hvilke ostetyper? Hvor lang tid i røyken? Erfaringer mottas med stor takk. Jeg ser for meg en vellagret Edamer eller lignende til prøveprosjektet. Hvor lenge kan en slik ost ligge etter en runde i røykeriet tro?
  6. Gratulerer så mye. Detta har dere fortjent. Blir rent rørt her jeg.
  7. Lille My

    Mauser gis bort.

    Gratulerer så mye.
  8. Enkel og grei saus til ørret. litt fiskekraft, evt. et par dl vann og en buljongterning Hakket frisk korriander. (bruker sjøl ofte den som er hakket og lagt på glass, ikke tørka) kan byttes ut med persille Litt sitronsaft etter smak salt/pepper rikelig med matfløte. Matfløte jevner sausen også, men hvis du synes den blir for lite tykk kan du bruke litt lys maizennajevning i.
  9. Jeg vil også veldig gjerne ha litt større bilder.... Kanskje et dårlig tegn men - pytt pytt. Veldig spennende arbeid. Får masse inspirasjon her. Gleder meg til å se den helt ferdig G.Larson.
  10. Dette var jammen gode nyheter. Godt at vedkommende har tatt ansvar
  11. Det er en selvfølge at Macca ikke blir sittende med den regninga. Forøvrig så skjønner jeg veldig godt hvis han ikke vil ha ansvaret for neste års desembertreff - og det er det som gjør hele saken ekstra trasig. Så jeg håper virkelig at den som var skyld i dette er voksen nok til å si ifra. Er forøvrig også enig i at om det er økonomi som er skyld i at vedkommende ikke har meldt seg så bør vi kunne finne en løsning på det også. Det viktgste er igrunnen å få ordna det slik at denne type treff også kan arrangeres ved senere anledninger. Hedmarkstreffet er absolutt verdt å arrangere senere også.
  12. Lille My

    Ølet frøs!

    Frossent øl havner på hylla i kjøkkenet der gode ingredienser for en god saus står. Ølsaus er yppelig til det meste av vilt Spesielt hvis det var juleøl som er litt mørkere og mer smaksrikt enn standard pils.
  13. Takk for det. Et flott desembertreff i år som i fjor. Absolutt verdt å ta turen for dette. Fantastisk god mat, godt drikke og ikke minst godt selskap. Artig å hilse på både nye og gamle kammerfolk. Jeg håper jeg får muligheten til å komme sørover neste år også - men da skal jeg garantert vurdere tog. Nenvte jeg at maten var bra? Bra er egentlig en stor underdrivelse forresten. På toppen av et hyggelig treff ble det både kaffe hos Hårrå, middag hos Ilataden og kaffe og vafler hos Fattern på tur hjem. Kjempeflott med en skikkelig pause i trivelige Trønderlag.
  14. Hvordan går det med den sparkinga? Kommer dere noen vei?
  15. Takker for opplysninger. Og blir forøvrig like sulten denne gangen når jeg er innom tråden som sist - enda jeg har spist kveldsmat. Må lære seg å ikke se så nøye på matbildene ved andre og tredje gangs gjennomlesing
×
×
  • Create New...