Jump to content

arctos

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

arctos's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har sett mye bjørneskit. Hadde dette vært tidlig på våren, ville det kanskje kunne vært fra bjørn, pga mye urter/gress, men da skal også være rester etter maur. Du skriver forresten ikke om hvorvidt det nylig har vært regnvær eller ikke. Ved kjøttdiett, om sommeren, er skiten mer pølseformet. De typiske kjegleformete bærrukene forekommer stort sett bare om høsten. Siden bildet ikke passer med noe av dette, vil jeg vel tro at det er mer løs avføring fra elg/hjort.
  2. arctos

    Pannekaker

    http://www.fjellogfiske.no/redakt%C3%B8rene/bj%C3%B8rn/bannocks/bannocks1.asp?id=202 I linken til Puzzaque henvises det til en annen lettvint turmat, nemlig "klappskaller". Har hørt om det, men vet ikke hvordan det lages. Lurer på om det ikke er det samme som vi kalte "klappakaker" da jeg vokste opp på diverse prestegårder i N-Norge. Noe av det fine med gamle prestegårder er at de har/hadde store gammeldagse vedovner. Vi lagde en vanlig brøddeig, "klappet" til biter av deigen slik at de ble flate og stekte de direkte på vedovnen. Husker de var veldig gode, med smør og sukker eller sirup. Vet at det samme kan gjøres på oppvarmete steinheller ved leirbålet. Her er en variant: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift18361.asp
  3. arctos

    Store Rovdyr.

    For meg ser det ut som en (stor) hund. De to tåputene som er tydeligst er for nærme hverandre til at det kan være ulv. Se forøvrig klomerker til høyre for disse to tåputene. Finnes ingen asymmetri (gaupe).
  4. Se forklaring på http://www.looduskalender.ee/en/node/3310 Villsvinkamera starter opp igjen til høsten. Her finnes andre interessante viltkameraer.
  5. Det svenske dyreforsikringsselskapet Agria har noen tall på dette: For perioden 1999-2005 ble 78 hunder tatt av rovdyr, vådeskudd 135, 7252 hunder drept i trafikk. http://www.rovdjur.se/pag,01,1,63,172,388.html Gå inn på lenken "lössppringande....." på høyre side
  6. Er det noen som har info om de overskutte dyra? Trodde det var varslet om at jakta var stoppet etter to dyr
×
×
  • Create New...