Jump to content

FrG

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

About FrG

  • Birthday 11/30/1961

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FrG's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har en M98 type BRNO Vz24 som reservevåpen til reinsdyrjakta og er blitt meget godt fornøyd med den.. Den er bygd om litt etter litt med "økonomideler", siste invistering var en Houghe overmold stokk på salg. Timney avtrekk ble kjøpt billig på en USA tur, Leopold QR baser og ringer likeså..... Speed lock sett kjøpt brukt på internettauksjon. Nytt jakt løp fant jeg billig på ett opphørssalg hos en lokal børsemaker, det samme med hengsla underbeslag. Og "gammle - kikkerten", en Leopold Vari III fungerer fortsatt greit nok. Montasje av kikertbaser, retting av låsekasse og kapping / tilpasning av løp måtte jeg få faggfolk til å gjøre. Jeg har fått et sikkert og anvendelig reservevåpen som jeg stoler på, og det har omtrent like lav vekt som min modifiserte Rem700. Og samler like godt (om ikke bedre) Helst hadde jeg kanskje bygd meg en Rem 700 til, men disse låsekassene er altfor dyre. Alternativ hadde vært å kjøpt ei ny billigpakke av en rem700 og bygd om den... Men fant ut det ble enklere å satse på en god Mauserkasse.
  2. Før i tiden ertet folk fra østsida av Mjøsa biringene med "biripinne breskelaus" fordi det etter sigende ikke skulle vokse einer (lokalt bresk) på Biri. Det er nok noe med jordsmonnet, . . .
  3. Bruker Interbond istedet. Som Maral skriver så er ikke denne tilgjengelig i tunge nok utgaver til at den tilfredstiller kulevektkravet på elg. Til rådyr derimot så er den tung nok. G.Larson
  4. Ja, men hvis du allerede har våpenet registrert på deg selv, og bare vil ha utført en "bruksendring" , -hvordan får du da omdefinert det til "våpen med affeksjonsverdi? Høres noe merkelig ut at man kan ordne dette pr tlf? Koster det noe gebyr? og får man tilsendt et nytt våpenkort?
  5. Dette vurderer jeg å gjøre med et par våpen, - framgangsmåte? Må man fylle ut våpensøknad ? må man betale gebyr for dette? Å levere dem inn til politiet for kondemnering og sletting fra våpenkort er det vel heller ikke ikke gebyr på ? (Skal jeg gjøre dette vil jeg først sage våpnet i to og selv gjøre det ubrukelig før jeg leverer det inn......)
  6. Av erfaring: - det å ha med seg et toppladede NIMh batterier i sekken som reserve er ingen god ide. Det som en gang var toppladet, kan etter uker i sekken være utladet pga selvutlading. Som reservebatteri er det bedre å ha med seg ferske tørrbatterier av et kvalitetsmerke. (Husk batterier er ferskvare og eldes selv om de ikke er brukt)
  7. FrG

    Juleølet 2009

    Les god smak, - ergo er Guinness utelukket. Nei, - norsk øl i norske ganer. Og norsk øl er faktisk anerkjent som noe av det aller beste man kan få tak i rundt omkring i verden.
  8. Jeg har en håndkikkert av et "kvalitets-merke" med 30 års garanti som jeg nesten griede å ødellegge selv. Kikkerten lå i bilen i hele sommer, -under førersetet, - akkurat der kaldlufta ifra air-kondition og varmlufta fra varmeapparatet i bilen blåser ut. Det tålte ikke kikkerten, stadig oppvarminger med gjenntatte nedkjøling til nær null grader. Det ble dugg inne i kikkerten. Nå har duggen forsvunnet, men jeg har nå en kikkert jeg ikke er helt fortrolig med. Min neste kikkert skal jeg være mer forsiktig med.
  9. Jeg har selv hatt Haldenstøver for mange år siden, og snillere hund med slik jaktinstinkt har jeg ikke hatt. Det er så sårt når man må ha dem fra seg. Kunne nå godt tenkt meg en slik hund igjen, men nå har jaktterrenget rundt hytta blitt til "ulve-land" ( Østerdalen), og jeg vil ikke slippe ett familiemedlem ut som bytte for ulven. Nå vil jeg slettes ikke at dette skal skli ut og vinkle seg til en ulvedebatt, men for meg er det ikke aktuellt med harehund nå pga dette problemet. PS: Forumansvarlig må endre klokka til "normaltid"
  10. FrG

    Speking av hjortelår

    Noen her som, etter salting, - pensler på med honning før man henger det opp? Og jeg har hørt at man kan, hvis det er en særdeles rå og fuktig høst, - pakke inn og putte låret i fryseren etter salting og ta det fram og henge det opp igjen når det er blitt tørrere i været. Spekeprosessen stopper ikke opp om man har det i fryseren, men går veldig sent. Sikkert ikke helt etter boka, men det går an. På stabburene rundt om på gardene frøs jo maten på vinteren tidligere også. Sjøl har vi hengt spekematen i uthuset på hytta oppå fjellet. Og der henger det fint til utpå våren.
  11. Takker for alle svar, da tar jeg med meg disse tilbake til det andre forumet: http://frontkjemper.info/forum2/viewtopic.php?f=7&t=677&p=4315#p4315 (man må muligens opprette bruker for å få lesetilgang) Og så sier vi at saken er drøftet og utredet?
  12. Rinnan var vel en dekorert offiser (agent) i tysk tjeneste. Colt og 765 .... høres ut som en lommerevolver?
  13. Jeg har sakset og redigert dette spørsmål hentet i fra et annet forum, kanskje man vet mere her inne så vi kan hjelpe spørsmålstilleren? Henry Rinnan snakka under rettssaka om ein Colt 7.65. Han brukte (i følgje referenten) både uttrykka maskinpistol og vanlig tenestepistol. Tidspunktet er april 1945. Veit nokon kva slags våpen dette kan ha vore? Mulige feilkjelder i referatet er mange. SD-agenten Rinnan omtalar våpenet som maskinpistol og vanlig tenestepistol. Dette ser litt merkelig ut, ikkje minst at folk i tysk teneste skal ha brukt ein Colt, og med dette kaliber som tenestevåpen. Den mest sannsynlige forklaringa er vel at Rinnan som vanlig hadde eit svært upresist forhold til detaljar. Går ut frå at tyskarane hadde eit visst system for kva dei utstyrte agentane sine med, men dette er det vel vanskelig å finne ein fasit på.
  14. FrG

    Hvilken jervenduk?

    Angrer litt på mitt kjøp, jeg valgte termo ekstrem varianten...og ikke den letteste.. Er reinsdyrjeger og skulle hatt valgt den med minst vekt, har jeg erfart nå. I august september er ikke kulda den store plagen. Og 2 kg til i sekken betyr at da blir den liggende igjen i bilen.
  15. Uff, slikt burde ikke skje. Hva oppnår saueeier ved en slik handling? Det går an å skille mellom sak og person, det var vel ikke hunden saueeieren var irritert på, snarere hundeeieren? Har sjøl stått og sett på haren løpe rett over ett jorde (inngjerdet innmark) med fullt av sau, med harehunden noen minutter etter. Losen gikk over i støting da hunden mista været (lukta ifra haren) midt i saueflokken. Hunden sprang jo rundt imellom sauene en god stund og bjeffa en gang i blant før den ga opp og begynnte å rekke "bakspor" istedet. Hunden viste ikke interesse for sauene, men det rangla jo fælt i saubjeller mens den var utpå der... En historie ifra "strøm-behandling / sauerenhets dressur kurs" av harehunden min for en del år siden: Jeg og instruktør Per Riise gikk ut på jordet sammen med harehunden i bånd og påsatt strømhalsbånd; - harehunden ble sluppet i nærheten av sauene og hunden fikk fot med en gang. Den viste ikke interesse for sauene, men løp rett imot rutetråd-gjerdet, hoppet over og der startet harelosen rett oppover lia (hunden fortsatt med strømhalsbåndet på seg). Harehunden lot seg ikke rope inn ifra los, og strøm kunne vi jo ikke gi den og på den måten ødelegge den som harehund. Det hører med til historien at strømhalsbåndet det fallt av uti skogen og jeg som hundeeier ble nødt til å erstatte det med 50%. Nær 800 kr måtte jeg ut med husker jeg. Med disse to historiene vil jeg bare vise at haren godt kan oppholde seg nær eller blandt sau. Men det er ikke sikkert alle detaljer har kommet fram i lyset: Hvis hunden var i harelos, men de var ikke på jakt (kun trening) - var det lov å slippe i det aktuelle området? Hadde jakta startet? Generell båndtvang er over, men kommunale regler /grunneiers bestemmelser kan vare overordnet. Ofte er det slik at det ikke er lov å slippe harehund før jakta er startet.
×
×
  • Create New...