Jump to content

Partiprogram og våpenloven


Locasto
 Share

Recommended Posts

Vi var inne på dette i en annen tråd (minst) og da kom det frem at FRP og SP hadde en for oss positiv holdning til våpen i privat eie. FRP eller "Fremspattie" som Erna sier tok avstand fra programmet sitt når det ar regjeringsmakt i sikte. SP hadde flere merknader i vår favør men det var ikke nok. Klaffene var gått ned hos de andre i Justiskommiteen.

Det ville være fint om noen kunne vise formuleringene deres respektive partier har i våpensaker.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med FrP og alle de andre på Stortinget, er at de har samme ideologi (eller enda rødere) som er å være sosialdemokrater. Da skal flertallsdiktaturet herske.

 

Derfor jeg stemmer Liberalistene, de vil helst ikke ha noen regjering men heller la "alt" bli styrt av Kardemommebyloven.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sitat

Innsatsstyrkene opprustes ytterligere

Gutta der har nok ops-core hjelmer som det er 😂

 

Har sansen for mesteparten av programmet deres da, med unntaket av den bastante fremmedfrykten. Liberalistiske mikroparti har uansett ingen framtid i norge, noe mer ukompatiblet finns ikke.

Link to comment
Share on other sites

Ekte liberalister/libertarianere er for stort sett fri innvandring og synes heller ikke det er noe stas å bruke skattepenger på andre militære utgifter enn rent forsvar av eget territorium. 

 

Det der virker som noe utvannet liberalisme synes jeg.

Edited by Thor
Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, DoctoRoy skrev:

Når noen fremstiler FRP som et parti med rød ideologi har vedkommende frasagt seg å bli oppfattet som seriøs.

Hvordan Liberalistene stiller seg i forhold til våpen blir lite interessant ettersom de ikke når mikropartiene på Stortinget til anklene en gang.

Nå noen fortsatt mener vi har en høyre-venstre akse i Norsk politikk, har vedkommende avslørt seg som kunnskapsløs ;-) 

Fleip til side - det er ufint å påstå at en meningsmotstander har frasagt seg retten til å bli oppfattet som seriøs - slik hersketeknikker bør man unngå...

FRP er et sosialdemokratisk parti som ønsker høye skatter og avgifter slik at fellesskapet kan produsere mer velferd, og samtidig fordele velferden på sine kjernevelgere så presist man evner i sitt forslag til statsbudsjett. Det er nøyaktig samme politikk som alle andre stortingspartier fører, og dermed havner FRP i samme sosialdemokratiske bås som AP, Høyre, SV, Venstre, KrF og SP.  Man strekker ikke strikken så veldig langt om man hevder at FRP har en rød ideologi, om man ser bort fra fest-talene og undersøker hvilken politikk partiet faktisk fører.

Det finnes ikke ETT eneste parti på Stortinget som ønsker å redusere statens inntekter, og dermed redusere omfanget av velferdsstaten. 

Ta en titt på utviklingen av statens inntekter de siste 20 år - Liberalistene ønsker å snu utviklingen, men det er et budskap som er utrolig tungsolgt...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Wintel skrev:

FRP er et sosialdemokratisk parti som ønsker høye skatter og avgifter slik at fellesskapet kan produsere mer velferd, og samtidig fordele velferden på sine kjernevelgere så presist man evner i sitt forslag til statsbudsjett. Det er nøyaktig samme politikk som alle andre stortingspartier fører

 

Og grunnen er at det første partiet som seriøst vil redusere vil bli slaktet av velgerne. Og dansen rundt gullkalven fortsetter i evig tro på at velferdsstaten vokser inn i himmelen...

Blir "kjempegøy" når kassa er tom. Det er ikke veldig langt fram i tid...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Hvis dere absolutt vil støtte mikropartier, kan dere (kanskje) få anledning til å gi en stemme til "Norsk Republikansk Allianse":

 

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/0KmgA/Norges-minst-populare-parti

 

Partieieren er også "godseier" på Storfosna, så han har sikkert mye fin rådyrjakt til utleie.

 

6 timer siden, Wintel skrev:

FRP er et sosialdemokratisk parti som ønsker høye skatter og avgifter slik at fellesskapet kan produsere mer velferd, og samtidig fordele velferden på sine kjernevelgere så presist man evner i sitt forslag til statsbudsjett. Det er nøyaktig samme politikk som alle andre stortingspartier fører, og dermed havner FRP i samme sosialdemokratiske bås som AP, Høyre, SV, Venstre, KrF og SP. 

 

Du kan jo spørre Norges milliardærer (bl.a. "Kapital" og "DN" fører liste, så øst-europeiske kriminelle vet hvem de skal kidnappe) om det er forskjell på f.eks. H/Frp og SV. De har jo, foreløpig, sluppet å betale ca. 25 milliarder til fellesskapet, og mer skal det bli, i følge siste regjeringserklæring. Og koalisasjonen som har laget statsbudsjettene fra 2013, finner stadig nye grupper, som ikke gir 100.000,- til Høyres valgkamp ( https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/02/06/195542778/monaco-bosatt-milliardaer-sponser-hoyre-valgkamp  ), som de kan spare penger på, f.eks. inkontinente, bevegelseshemmede og folk med glutenintoleranse.

 

Dette er det virkelige problemet i dagens politiske Norge - "2/3-dels-demokratiet". Hvis et-eller-annet tiltak ikke rammer mer enn 1/3 av befolkningen, vil den resterende 2/3 slå seg til ro med det. Eller, for å vri på Arnulf Øverlands ord, "de tåler så inderlig vel, den urett (skatt-avgift-innsparing-rovdyrplage-sentralisering-halvautoforbud - lista er uuttømmelig) som ikke rammer dem selv". Det motsatte av dette er det gamle hedersordet til arbeiderbevegelsen, "solidaritet". Som man altså ser lite til, også på "venstresida", når SV og Rødt stemmer mot at rovviltforliket skal oppfylles (Ap støttet faktisk forslaget fra SP).

 

Jegere, skyttere, våpeneiere er under 1/3 av befolkningen. Da kan vi altså bli utsatt for hva det skal være, som vi har sett, sjøl om det, til og med, strider mot Grunnloven ("hjemmebesøks-paragrafen"). Vår eneste mulighet er å støtte de kreftene som, hvis de finnes, fortsatt har et snev av "solidaritet" i sin grunnholdning. Jeg er ganske sikker på at man hvertfall ikke finner dette blant de som finansierer stadige skattelettelser til milliardærene, ved å kutte i støtte til bleier for inkontinente.

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
På 9.2.2019 den 18.42, DoctoRoy skrev:

Klaffene var gått ned hos de andre i Justiskommiteen.

 

Tidligere Amnesty Norge-sjef, Petter Eide, er SVs mann i justiskomiteen ("er du minst B-kjendis, kan du bli stortingsrepresentant" - SV har, i tillegg til Eide, kjendis-representantene Arne Nævra og Lars Haltbrekken). Og har utmerket seg med frenetiske angrep på alt som kan kalles "våpen", i alle sammenhenger. Her krever han svar på antall våpen i politiet, målt i kroner og øre:

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/provosert-over-vapen-holdning/71762555

 

Sitat fra artikkelen:

 

" Eide vedgår samtidig at han ikke hadde engasjert seg i like stor grad dersom det var snakk om politiets pengebruk på biler eller kontormøbler".

 

Link to comment
Share on other sites

Eh, hvis han hadde spurt justisministeren om hvor mange våpen politiet har så kunne nok ministeren ha bedt POD om å slå opp i våpenrullene for et eksakt antall. 

 

Å spørre om beløp i kroner blir derimot vanskelig å svare på, fordi man ikke driver og kjøper inn våpen i hytt og pine. MP5 ble anskaffet for lenge siden og noen er overtatt fra Forsvaret. P30 og P30L ble innkjøpt i stort antall for et drøyt tiår siden, og etter det har man vel ikke kjøpt inn nevneverdige mengder våpen. Budsjett på våpen i dag består vel hovedsakelig av vedlikehold pluss noe oppdatert tilbehør som bedre lykter og hylstre. Og ammo selvsagt, det går ikke rent lite til trening.

 

Eide har rett og slett satt seg så dårlig inn i temaet at han ikke en gang stilte det rette spørsmålet for å finne ut det han lurte på.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...