Jump to content

Locasto

Members
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Locasto

 1. Kom over partprogrammet til Selvstendighetspartiet. (https://selvstendighetspartiet.no/partiprogram) Der er de ganske klare i sitt syn på norske våpeneiere. Er det andre parti som har vært så tydelige?
 2. Tiltredes! Brno ZKW 465 .22 Hornet, Sako L46 7x33, Savage 99 .300 SAV (skulle ha vært 358 Win!) Remington 1100 Special Field, er noen våpen jeg har (hatt) som direkte følge!
 3. Locasto

  VJ-Indexen

  Version 1.0.0

  9 downloads

  Legger ut en pdf med Våpenjournalens index 1973 - 1988.
 4. Nei, bevepning av lærere har ingenting med norske forhold å gjøre. Klippet vel litt for langt fra tv2.no. Anbefaler å lese artikkelen der. Hvor problematisk våpen er i et samfunn,og hvem som mener hva, og på hvilket grunnlag, synes jeg er relevant.
 5. Siden norsk våpenlovgivning for tiden skapes pga "føleri" utført av personer med liten personlig innsikt i både våpenteknikk og voldsrelaterte hendelser, tenkte jeg det var greit (og veldig positivt) at en gutt som har sett døden i hvitøyet samtidig som skolekompiser ble slaktet ned, har evnen til å se at det ikke er våpen som er problemet.
 6. Tanker fra Evan Todd, som overlevde Columbine-skoleskytngen for 19 år siden. Fra TV2.no: Evan Todd forteller at han i en lang periode etter Columbine tenkte at det var våpen som var problemet. – Men nå tror jeg ikke det. Selv vokste jeg opp med våpen i huset, og det gjorde også flere av vennene mine. Vi har ikke drept noen. Nå tar han til orde for at lærere skal kunne bruke våpen i en skoleskytingssituasjon. – Jeg mener ikke at alle lærere skal tvinges til å gå med våpen. Men dersom de allerede har våpentillatelse, hvorfor ikke benytte seg av muligheten til at de kan bruke våpen i en kritisk situasjon? Han påpeker at flere organisasjoner har tilbudt lærere gratis våpenopplæring. – Vi er mange fra Columbine som er enige, men mange tier nok fordi det ikke er akseptabelt å snakke om dette.
 7. Jeg pakket en gang en rifle i bobleplast og avispapir for så å putte dette inn i et vannrør/kloakkrør med ca 15 cm diameter. Tapet endene godt igjen med gaffatape. Den mest solide pakken jeg noen gang har sendt! Røret fikk jeg av en rørlegger jeg kjenner. Det var brunt, og laget av noe som minnet om hardplast.
 8. Har et par spørsmål til hele tråden egentlig. Har forstått det slik at slike tester blir i høyden veiledene da det er komboen DIN rifle og ammo som må testes. Er selv startgropa for å finne ut hvilken ammo som går best i min Brno 452-2E-ZKM, og da kan det jo være greit å starte med ammo andre har hatt suksess med. Har også sett at det hevdes at for presisjon på 100m kan det være fordel å bruke subsonicammo da det hos "vanlig" ammo oppstår en reaksjon i prosjektilet pga trykkbølgen i det hastigheten synker til underlyd, og derfor sprer mer på de lengere hold. Fra mine ungdomsdager med utendørs miniatyrskyting på 100m kan jeg ikke huske at dette var et problem. Javisst ble samlingen litt større på 100 kontra 50, men det er jo naturlig uansett. Noen som har erfaring med dette? Har tenkt å prøve rifle på metallsilhuett og da kan dt jo være greit med ltt presisjon på 100m...:-)
 9. Trist å se at Finn.no flyter over med annonser med mini 14 tilsalgs. Trist for eierne, og trist for de som eventuelt har innvilget søknad og ikke har fått med seg siste døgns nyheter. Minner om en tragisk versjon av stol-leken.😞
 10. Ved bruk av samme logikk skulle motorsykkler av akkurat den typen bli forbudt.
 11. PK'erne har alltid eksistert, og vil alltd gjøre det. I 1994 var melkekartongene også kritisert (husker ikke om de måtte trekkes tilbake). Den gang var motivet på kartongen norsk jordbrukslandskap med kyr, sauer, traktor, trær, bygninger. Det de hengte seg opp i var at traktoren var av gammel årgang, ikke hadde hytte eller andre sikkerhetsmekanismer i tilfelle velt, og derfor ulovlig å bruke i landbruket!
 12. Merker meg at temaet har vært diskutert i over 100 år...
 13. Vel, "Jegermeistern", det ser ut som du trenger en forklaring til vitsetegningen. Å tolke den som et argument for påkostede Hi-Fi-anlegg blir feil. Den handler om forskjellige ønsker mellom menn og kvinner, her karrikert med at kvinner alltid vil ha mindre størrelse på høyttalere. Jeg synes tegningen er morsom, og tenkte på den i en delvis humoristisk tråd der TS bl.a får råd som: - ny kjerring - bestikke med diamanter - kjøpe seg et sett med baller - advarsel mot mulig forbud mot brennevin og vinterdekk - trenger tøfler mer enn våpenskap At du ikke forstår det, og heller sender meg for opplæring en filosofisk tråd om snakkende kyr og Jesus, får meg til å tenke på en annen tegning
 14. Synes det blir litt søkt å kalle en privatbil som kjører på E6 for "offentlig sted". Greit nok at veien er det, men bilen er da privat eiendom der kun eieren bestemmer hvem som tillates adgang. Hva med om du skal på hytta og kompisen i baksetet tar seg en øl? Bøtelagt for drikking på offentlig sted? I think not.
 15. Locasto

  Bernardelli 12/70

  Takk. Nydelig hagle. Har en Bernardelli dobbeltrifle i 9,3x74R selv! Forekommer meg som et relativt skjeldent merke blant norske jegere.
 16. Locasto

  Bernardelli 12/70

  Hva med å legge ut et bilde eller to?
 17. https://www.finn.no/81279013 Say No more
 18. Gå inn på sidene til norsk metallsøker forbund, nmf.nu, og gå så inn på siden for lokallag Telemark. Der finner du kontaktinformasjon. Medlemmer i disse foreningene er ofte kjempeglade for å kunne hjelpe til med oppdrag som ditt, og vil som oftest bare ha dekket drivstoff som betaling!
 19. Saueren er jo et jaktvåpen og kan også brukes til fugl, rev og annet småvilt.
 20. Dette fornuftige forslaget vil nok møte motstand: http://www.adressa.no/familieogoppvekst ... articles=3
×
×
 • Create New...