Jump to content

rhb

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dessuten, er det faktisk endel medlemmer som ikke ønsker å kjøpe eget våpen og er fornøyd med å låne klubbvåpen (under oppsyn) når trangen for en skyteøkt melder seg.
 2. Nei! Du forsto åpenbart ikke min argumentasjon. Dagens lovverk /rettsprisipper tillater ikke en slik screening.
 3. Tja... har du tenk over konsekvensene...? Slikt vil fordre en omfattende lovprosess , langt utover revisjon av Våpenlova. Les; retten til å bli medlem i en idrettsorganisasjon, retten til å bli ansett som "uskyldig" inntil det motsatte er bevist, retten til å bestemme over eget liv, retten til å legge ting bak seg , osv... Uten å være jurist og ekspert på området, frykter jeg(les; håper...) at dette ikke engang er mulig å gjøre i Norge uten å snu oppned på dagens rettsprisipper og div lovverk. Det er rikelig tidsnok at politiet uttaler seg den dag folk søker om å kjøpe sitt eget våpen.
 4. rhb

  Finpistol

  Finpistoler av bra/god kvalitet er nærmest uslitelige, så ingen vits etter min mening å "flotte seg" en å bruke 15000,- ekstra... Risikoen er at du syns at den er "så fin" at du ikke engang "greier" å tilpasse skjeftet til akkurat din hånd... 😢😀
 5. Jo, defor er det viktig at man ikke lar demperen stå på rifla når den ikke er i bruk. Men, det er kanskje like greit å bruke BLYs metode med gjengetape, slik at man slipper å bekymere seg for at demperen setter seg fast om man har for vane å la demperen stå på i skapet.
 6. For å lage tregere gjenger kan man sette dem inn med Locktight el og skru på og av demper/komp noen ganger ,til lochtigten har fordelt seg, før man lar det tørke med demper/komp av. Når det har tørket, skruer man av og på noen ganger , til man får den ønskede friksjon. Har brukt dette med hell i flere år med 1/2x20 og UNF gjenger. Passer man på å skru av og på noen ganger innimellom vil ikke limet feste seg.( Funker med både rød og blå.)
 7. Noen som har erfaring med Ruger American Rimfire riflene?
 8. rhb

  Nybegynner

  Tror grunnen til at konverteringssett i 22LR har et slikt dårlig rykte , er at magasinene ikke er" helt ferdig tunet" fra fabrikk. Har et Tac-Sol sett til G19 og samtlige av mine 3 magasiner måtte fintunes før de virket perfekt. Dvs: jeg måtte pusse ganske betydelig med smergelpapir brettet rundt en spiker i buen under kulas front. Da unngikk jeg at kula kom for høyt når den skulle inn i kammer, og slapp forkiling. -Har hørt fra folk med Kadettsett at de også må fintunes før de funker perfekt.(Men, vet ikke hva de gjør med dem.)
 9. Våpensøylen er norsk importør. Kanskje de har en liggende. http://www.vapen-soilen.no/nettbutikk
 10. De grå har en annen betegnelse - 25hc/af . https://www.globaltools.no/sikkerhetsutstyr/verneutstyr/vernebriller/briller-zekler-25-hcaf
 11. Har testet ut disse nå. Meget behaglige og brukbar utlufting. Kan anbefales om du vil ha noe som ser litt mindre visiraktig ut .
 12. https://www.globaltools.no/sikkerhetsutstyr/vernebrille-zekler25 Fikla litt med internettet og fant disse. Klar, gul og grå EN 166 glass tilgjengelig. Er visst mer tilgjengelig av slikt enn de store stygge overglassesene til 3M.
 13. Jasså? Har du sett noen spesifikasjoner og krav til øyebeskyttelse ifb skyting?
 14. Testa akkurat de gamle oppripa. Måtte slå ganske hardt 3 ganger med en polygriptang for at de skulle knuse. Mer holdbare enn jeg forventa.
 15. De er nok ikke av vernebrillekvallitet iht HMS, men, de er laget av hardplast og har svakt buede polycarbonatglass (eller noe lignende) . Så lenge jeg bruker ordinere briller under, velger jeg å stole på at de vil dempe ned og beskytte mot en evnt rikoskjett. I vanlig innelys virker de fint. Gul farge bidrar forøvrig til å forsterke konturer.
×
×
 • Create New...