Jump to content

rhb

Members
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.smp.no/nyheter/2019/10/15/Ser-alvorleg-på-våpentjuveri-20171019.ece https://www.nrk.no/mr/etterforskar-vapentjuveri-1.14743174 Nok en smarting med supersmart våpenoppbevaring ... Oppbevarer våpenskap med våpen i en dagligvarebutikk (?) med dertil "godt gjemte" nøkkler...(-om begge to var oppbevart på samme plass, opplyses ikke...) -at det går an... -og, forøvrig : lensmannen opplyser "at våpene var rett oppbevarte i våpenskap"... og bra var da det, da (i det minste)
 2. Javisst! battanga er battanga, og dè er fali,dè...
 3. Klesimpregnering funker på papp. Eller bruk kalesjeimpregnering, som inneholder bla parafinvoks. Biltema sine funker fint(og er billige). Husk å tørke blinkene før bruk ,eh.. ikke før lapping, altså . 😀 Da blir de stive og fine , Dette funker også på vanlige og tynnere 25m , 100m ol. " Forska litt" på dette og spraya en innstikkskive, - og den hang ute i vær og vind i nesten 1år før den begynte å gå i oppløsning. Selv de fleste firkanta innpregnerte og ikke inpregnerte "testlappene" hang fortsatt på.
 4. Det står skrevet, en eller annen plass. Husker ikke hvor, men, mener det var et rundskriv fra POD(?) der det står noe àla "at om man inndrar et våpen som har en annen eier enn den som ble utsatt for beslaget, så skal våpenet som regel leveres tilbake til eier så raskt som mulig"... Så du trenger nok ikke å frykte "represalier" fra politiet fordi du har lånt ut et våpen til en som iettertid har gjordt noe dumt. /som har innviteret "to slosskjemper" inn i sin bopel.
 5. Vet du idet heletatt om han har søkt /skal søke ...? Ren risikosport å gi etter for slike krav. Kanskje ender du opp med å ha utlånt et våpen til en person som enten ikke har søkt om eller ikke får våpenløyve... ( Blir sikkert ikke særlig "morsomt" å måtte oppsøke politiet for å få hjelp til å "innkreve våpenet" igjen, om slikt skulle være tilfellet.)
 6. Dette forslaget var da etter min mening fullstendig "intetsigende..." og slår vel egentlig bare inn åpne dører. "Å begynne å gjøre bruk av den øvre del av strafferamma(!)... burde vel egentlig være fullstendig unødvendig å nedfelle i et eget lovtillegg. Nei... det hadde nok vært litt mer futt i om de hadde feks foreslått: -Senk den kriminelle lavalder til 14år som den var før.(Gjerne lavere, for å fange opp ekstremtilfellene.) -Opphev tullet med at mindreårige kjeltringer som hovedregel ikke skal sitte i fengsel. -Sett en minstestraff for ulovlig vifting med kniv på min 5år. -Sett en minstestraff for knivangrep på min 10år. Ved kroppsskade min 15år. -Sett en minstestraff for knivdrap på min 20år. Ved forsett min 25år. Hadde noe slikt blitt innført og praktisert, tenker jeg at folk hadde tenkt seg litt om før de begynte å tøffe seg med kniv. Om ikke annet hadde man jo fått fjernet de usosialserbare individene som i dag blir gjenngangere fra samfunnet. Og det ville nok sikkert idet lange løp faktisk lønne seg økonomisk å "gi de kost og losji", med tanke på hvor mye slike ulovlige aktiviteter koster samfunnet. Forøvrig, om noen skulle være i tvil: jeg er fullstendign imot forbud mot machete/kvistkniv og andre sorter verktøy som har en bruksfunksjon.
 7. Dessuten, er det faktisk endel medlemmer som ikke ønsker å kjøpe eget våpen og er fornøyd med å låne klubbvåpen (under oppsyn) når trangen for en skyteøkt melder seg.
 8. Nei! Du forsto åpenbart ikke min argumentasjon. Dagens lovverk /rettsprisipper tillater ikke en slik screening.
 9. Tja... har du tenk over konsekvensene...? Slikt vil fordre en omfattende lovprosess , langt utover revisjon av Våpenlova. Les; retten til å bli medlem i en idrettsorganisasjon, retten til å bli ansett som "uskyldig" inntil det motsatte er bevist, retten til å bestemme over eget liv, retten til å legge ting bak seg , osv... Uten å være jurist og ekspert på området, frykter jeg(les; håper...) at dette ikke engang er mulig å gjøre i Norge uten å snu oppned på dagens rettsprisipper og div lovverk. Det er rikelig tidsnok at politiet uttaler seg den dag folk søker om å kjøpe sitt eget våpen.
 10. rhb

  Finpistol

  Finpistoler av bra/god kvalitet er nærmest uslitelige, så ingen vits etter min mening å "flotte seg" en å bruke 15000,- ekstra... Risikoen er at du syns at den er "så fin" at du ikke engang "greier" å tilpasse skjeftet til akkurat din hånd... 😢😀
 11. Jo, defor er det viktig at man ikke lar demperen stå på rifla når den ikke er i bruk. Men, det er kanskje like greit å bruke BLYs metode med gjengetape, slik at man slipper å bekymere seg for at demperen setter seg fast om man har for vane å la demperen stå på i skapet.
 12. For å lage tregere gjenger kan man sette dem inn med Locktight el og skru på og av demper/komp noen ganger ,til lochtigten har fordelt seg, før man lar det tørke med demper/komp av. Når det har tørket, skruer man av og på noen ganger , til man får den ønskede friksjon. Har brukt dette med hell i flere år med 1/2x20 og UNF gjenger. Passer man på å skru av og på noen ganger innimellom vil ikke limet feste seg.( Funker med både rød og blå.)
 13. Noen som har erfaring med Ruger American Rimfire riflene?
 14. rhb

  Nybegynner

  Tror grunnen til at konverteringssett i 22LR har et slikt dårlig rykte , er at magasinene ikke er" helt ferdig tunet" fra fabrikk. Har et Tac-Sol sett til G19 og samtlige av mine 3 magasiner måtte fintunes før de virket perfekt. Dvs: jeg måtte pusse ganske betydelig med smergelpapir brettet rundt en spiker i buen under kulas front. Da unngikk jeg at kula kom for høyt når den skulle inn i kammer, og slapp forkiling. -Har hørt fra folk med Kadettsett at de også må fintunes før de funker perfekt.(Men, vet ikke hva de gjør med dem.)
 15. Våpensøylen er norsk importør. Kanskje de har en liggende. http://www.vapen-soilen.no/nettbutikk
×
×
 • Create New...