Jump to content

Vargen

Members
 • Content Count

  1,416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Vargen last won the day on January 23

Vargen had the most liked content!

Community Reputation

119 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dersom du av en eller annen grunn må føle deg sikker på at ikke ujevn gløding påvirker resultatet på noe vis,så foreslår jeg følgende testoppsett: To batcher med hylser for omlading i samme kaliber, den ene av dem fabrikkny Lapua fordi Lapua så vidt jeg vet har stålkontroll på glødingen og nye lapuahylser er ferdig glødd fra fabrikk. Den andre batchen skutt noen ganger, trimmet etter alle kunstens regler, og glødd med håndholdt gassbrenner på grovt øyemål. Sett gjerne hylsene i en langpanne med litt vann før du gløder, slik at hylsehodet er vannkjølt og ikke kan bli overopphetet. Lad begge batcher med identisk kule og ladedata forøvrig, skyt for presisjon med anlegg og sammenlign. Det vil overraske meg stort om forskjellen på skiva er stor nok til å utgjøre noen praktisk forskjell, i alle fall utenfor benchrest verdensrekordforsøk.
 2. Og så er det et spørsmål om hvor nøyaktig du egentlig trenger det. Hvis små forskjeller i hylsas hardhet ikke gir utslag på skiva, så kan det vel være godt nok med en håndholdt gassbrenner?
 3. Vargen

  1911-tråden

  Gjør ikke standard milspec 1911 det hvis de er riktig satt opp? Min rustpitrede Kongsberg Colt mater tomhylser helt fint. Har ikke polert materampe eller noe annet, men jeg sveiset opp "krokene" under pipa for å kompensere for slitasje og tilpasset pipa på nytt så låsegeometrien er helt riktig. Da havner kammeret på rett sted i forhold til materampa også.
 4. Jeg vet ikke hva Sør-øst har gjort etter sammenslåingen, men gjetter på lignende problematikk som her i Vest. Man satt plutselig med saksbehandlere på geografisk adskilte våpenkontor, og skulle så fordele arbeidet mellom dem. Her i Vest ble det til at søknader om jaktvåpen gikk til Sogndal mens søknader om konkurransevåpen gikk til Odda. Avhengig av sesong kunne dette gi skjevfordeling av arbeidsmengde til det ene eller andre kontor, legg så til noen sykemeldinger og naturlig avgang ved at saksbehandler når pensjonsalder uten å umiddelbart bli erstattet... Jeg forstår det som at all saksbehandlingen her etter hvert blir sentralisert til ett kontor i distriktet og det er nok like greit. Sist jeg kjøpte våpen gikk søknaden relativt kjapt gjennom, mens våpenkortet måtte jeg vente et halvår på omtrent. Jeg har forstått det som at man prioriterer søknader siden blålappen tross alt er gyldig, så tar de et skippertak med utstedelse av våpenkort et par ganger i året. Det er nok litt mer effektivt å printe og laminere våpenkort på "samlebånd" enn å skulle ta det innimellom håndtering av søknader.
 5. Vel, slikt holder ikke nødvendigvis i retten likevel. Ref saken med "trafikkontroll" der en brukte sjekk av varseltrekant som påskudd for ransaking. Å innføre hjemler som står i tvilsomt forhold til grunnlov og rettigheter forøvrig er etter mitt skjønn både unødvendig og uheldig- men så er ikke jeg politiker, og har ikke behov for å fremstå handlekraftig ved å "gjøre noe- samme hva".
 6. Nå kommer vi neppe til å gjøre det uansett, vi har så mange andre prioriterte arbeidsoppgaver at å reise rundt på potensielle bomturer uanmeldt for å sjekke våpenskap nok ikke er spesielt aktuelt. Prinsipper er likevel viktige
 7. Og i så fall finnes intet behov for å ha en egen hjemmel for ransaking i våpenloven. Har man skjellig grunn til mistanke så bruker man i dag ikke hjemmebesøksparagrafen med 48 timers varsel, det ville jo være idioti. Skjellig grunn -> beslutning om ransaking, i det strafferettslige sporet. Hjemmebesøk skjer i forvaltningssporet og har ikke til formål å avdekke lovbrudd, men å veilede og forebygge. Mulig politikerne ikke helt har forstått forskjellen?
 8. Kvalitetssikring av data i våpenregisteret vil nok kreve hundrevis av årsverk, er jeg redd. Praktisk talt alle eldre registreringer er mangelfulle på ett eller annet vis, det er vel et mindretall av registrerte våpen som har utfylte data i alle felt. Videre har man en drøss feilregistreringer, enten pga ren feilstaving eller dumheter som at modellbetegnelse er ført som våpennummer. Dobbeltførte våpen har jeg vært borti, der ett våpen ved salg over distriktsgrenser har blitt til to så det står registrert både på kjøper og selger. Når man i tillegg har mange reelle dubletter, hvor flere våpen har samme våpennummer, blir forvirringen komplett. Rent databaseteknisk er våpenregisteret ganske spesielt, nettopp fordi det må håndtere dubletter. Våpennummer er ikke noen unik ID, i motsetning til et kjennemerke for motorvogn.
 9. Vargen

  Fiskeboks

  Litt på siden av spørsmålet siden det er mindre egnet redskap egentlig, men det var ikke uvanlig å fiske med flaske. Samme prinsipp som boks, men du holder i flaskehalsen og vikler sena opp på flaska. Langt mindre diameter så det er ikke like bra som ren fiskeredskap. Den store fordelen med flaske er dog at man da har med seg drikke også!
 10. Ja, enten er det jeg som ikke skjønner hva de mener eller så er det politikerne som ikke skjønner juss. Begrepet "særskilt mistanke" kan jeg ikke huske å ha lært noe om på PHS, "skjellig grunn til mistanke" derimot... Enten så snakker de her om en smør på flesk hjemmel til noe vi allerede har hjemmel til i straffelov og straffeprosessloven, eller så snakker de om en helt ny ransakingshjemmel på et lavere mistankegrunnlag enn skjellig grunn. De innfører i så fall et helt nytt juridisk begrep, som må defineres og presiseres og ikke minst prøves for retten.
 11. Vil tro det, har ladet .308 og hadde god klaring i lengderetningen
 12. Et problem er jo å bevise når og under hvilke omstendigheter et våpen ble stjålet. Å ta en MP40 fra tyskerne under krigen kan være legitimt motstandsarbeid, å ta den samme maskinpistolen fra et HV-depot etter krigen er tyveri.
 13. Jo, det ble omerindret og innskjerpet på 80-tallet fordi man registrerte at en del våpen ble plombert for dårlig. Dvs ikke i henhold til de krav som var satt lenge før.
 14. Jeg har også sett 9mm ammo med bunnstempler fra rett etter krigen, i forseglede esker merket 1944. Det foregikk nok en del gjenbruk og man brukte opp gammelt lager uten å ta det så nøye om merkingen stemte helt.
 15. Det må være ganske lenge siden... Boring og innsveising av plugg på tvers av kammeret har vært et krav i alle fall siden tidlig 70-tall. Så kom der i tillegg krav om å slipe fronten av sluttstykket ned i skrå vinkel så der ikke er noe støtbunn lengre. Dette var vel rundt 1980?
×
×
 • Create New...