Jump to content

Olesøn

Styret
 • Posts

  5,240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Olesøn last won the day on October 19

Olesøn had the most liked content!

1 Follower

About Olesøn

 • Birthday 08/14/1984

Recent Profile Visitors

4,117 profile views

Olesøn's Achievements

Master

Master (14/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

2.2k

Reputation

 1. Nåja. Sako klarte jo å levere Ei Rifle™ med, trommevirvel, mulighet for å skifte stokk. Så aldri si aldri.
 2. Har du en link til en sak i norske medier som linker eiendomshandelen og nedleggelsen?
 3. Jeg vet hvordan det virker. Det er det jeg kritiserer. Og den nye loven ble også ønsket velkommen av enkelte i politiet som ville at loven skulle endres for å følge rettspraksis og forvaltningspraksis. Ikke en holdning jeg umiddelbart og prinsipielt er imot, verden endrer seg, men det må likevel gjøres med forsiktighet. Og når man da har et til tider halvveis lovarbeid må man lure litt. Og når forvaltningen under tre måneder etter at ny lov er gjort gjeldende begynner med nye uttrykk og faktisk praksis basert på stort sett ingenting må man også lure litt. Jeg var involvert i høringsarbeidet, fulgte meget godt med på prossessen, snakker med både kripos og POD om regelverk og har kontakt med våpenkontor(er) fra tid til annen om nettopp praksis og hva som er gjeldende og ikke minst hvorfor. Hvorvidt PODs jurister "har sett på det" eller "brukt fem minutter på å finne på noe" er et åpent spørsmål. Jeg har ti kroner på sistnevnte. Selv om jeg har god dialog med dem de gangene jeg prater med dem betyr ikke det at jeg har et fnugg av faktisk tillit før de har vist at de både kan og vil en god stund fremover.
 4. Forsiktig med hva du sier nå, så du ikke får bestillinger.
 5. Husk også, og dette gjelder alle og uansett hvor det skrives, at hvis du nevner Islam.nets oppkjøp av husvære i forbindelse med saken om at OSS legges ned, så har du ikke satt deg inn i noe som helst som angår noen av delene. Ikke ment personlig mot noen i denne tråden, men jeg er litt (veldig) (drit)lei av å lese at folk hopper på den der det første de gjør....
 6. Bare for å kødde det til enda mer kan man jo ta med at pistol er farligst, helt til man skyter dynamisk. Da må man starte med pistol før man får halvauto rifle. Og det er vel der tanken om "farlig" og "våpenkategori" kommer inn. Siden en AR/AK/HK-something har både halvautofunksjon OG schempestore magasiner er den pr "definisjon" (som ikke finnes) farligere enn en pistol når nestemann klikker.
 7. Mhm. Og den markerte setningen gir ikke noe grunnlag for å låne hagle på pistolkort. Jeg ville tolket det som tvert i mot. Hagle/rifle "tilsvarer" ikke pistol... Men jeg har ikke tenkt å ringe dem for å kødde til jakta di heller da.
 8. Den har han nok laget sjøl.
 9. Og får du det så er det jo fett nok. Men den nye våpenloven er ikke akkurat en forenkling...
 10. "Har man våpenkort på våpentyper som pistol/revolver så kan man også låne jaktvåpen, men ikke motsatt." Bare for å ha det klart, jeg ahr egentlig ikke noe imot denne praksisen. Jeg klarer bare ikke å se hvor de finner uttrykket "våpenkategori" i lovteksten. For jeg vil gjerne at lovpraksis følger lovtekst. Noe øvrigheta dessverre ikke er kjent for.
 11. Og der er ikke ordet "våpenkategori", eller bare "kategori" for den saks skyld, nevnt. Eller noe som kan minne om at hvis du har pistol kan du låne hagle. Det som står der er "tilsvarende".
 12. Ok. Nå er det ikke første gangen POD farer med tullprat, men det ser tilforlatelig ut. Spørsmålet er hvor de henter lovhjemmelen. For det må de også gjøre, selv om de har for vane å gi blanke f når det passer dem.
 13. Hvis det forvaltningen lirte av seg i tide og utide hadde vært juridisk forpliktende hadde det vært betraktelig mer kaos enn det allerede er. Og såvidt jeg kan se finnes ikke ordet "våpenkategori" i det nye lovverket, og da... Hvordan skal man forholde seg til det da?
 14. @Wintel har nok rett i at dette er noe Svalbardingene har funnet på sjøl.
 15. Hvor er "her"? Trodde elektronisk var landsdekkende jeg.
×
×
 • Create New...