Jump to content

Olesøn

Styret
  • Posts

    5,665
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    95

Olesøn last won the day on December 14 2023

Olesøn had the most liked content!

2 Followers

About Olesøn

  • Birthday 08/14/1984

Recent Profile Visitors

5,079 profile views

Olesøn's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

2.7k

Reputation

  1. Nå har de fleste skyttere gjennom historien skutt uten optikk. Å skyte uten noen form for sikte vil jeg dog ikke anbefale. Og hvis du har hatt Leupolden på x6 på 100 meter så burde du vel prøve 300 meter på x9 før du investerer.
  2. Hvis du bare skal bruke 3k på kikkert som forstørrer over 9 så er det enten brukt og bra nok eller nytt og ikke bra nok, til langhold altså. Akkurat det er lite å krangle om. Men skal du ha billig og er ute etter erfaringer om billig så har Bushnell funka for meg.
  3. Jeg har hatt et par sånne, på de nyere brukte de samme baskyle på 30-06 som på 20/70, så de skal da tåle det meste. Jeg ville faktisk ikke vært bekymret, jeg lener meg litt på standpunktet om at alle normale hagler tåler alt av normal ammo. Men det er meg, jeg mener IKKE at det er tut og kjør for hvemsomhelst med hvasomhelst, hver og en får gjøre seg opp sin mening.
  4. Det er ikke et problem, og det kan jeg bevise veldig enkelt. Jeg søker på hagle. Vanligvis skriver jeg bare >40cm på søknaden, men for eksempelets skyld skriver jeg denne gangen 75 cm, siden den spesifikke hagla jeg skal ha har denne pipelengden. Jeg kjøper hagla. Den er for lang. Jeg sender den til børsemaker og får den kappet. Dette trenger jeg ikke søke om, og børsemaker trenger heller ikke rapportere det noe sted. Ergo er det ingen som bryr seg om pipelengden så lenge den over de magiske 40cm. Men pass på: Er den under 40cm er det et drapsterroristslaktevåpen kun ment for å myrde uskyldige sivile i stor skala, og du vil automatisk bli en blodtørstig massemorder hvis du kapper for kort, så vær forsiktig. Holder du deg over 40 cm er det komplett umulig å gjøre noe kriminelt med våpenet, så da er du trygg. At du har kjøpt hagle fra et land hvis diktator faktisk er en blodtørsitg massemorder er en annen sak.
  5. Hvorfor skal du ikke skyte nok til å kalle det trening? Sikt deg inn (ordspill tilsiktet) på 500 skudd i år, kjøpt det billigste pussesettet på biltema eller whatever, og puss hvis du har vært ute i regnet.
  6. Jeg har en dunk fosfatsyre jeg bruker til å fjerne rust fra gammelt verktøy og redskap...
  7. Ble levert en smadret Garand uten stokk for et par uker siden. Et par hevede øyenbryn var det nok, men ingen hadde noe å si på det.
  8. Jeg svarte på det du skrev om 452 vs 2
  9. Nei, det gjør de ikke. Sjekket med Boyds og noen andre jeg ikke husker i farten da jeg drev med samme problemstilling.
  10. Olesøn

    300 BLK Erfaringer

    Du skriver om en revolver her, men så virker det som om du snakker om en rifle.
  11. Mener du å skrive "køstum" på spøk så jeg skal la det stå, eller skal jeg endre det til "custom"? Forøvrig bra initiativ, er faktisk noen pene der ute.
  12. Olesøn

    Neverlost grab bag

    Hvis han stort sett bedriver én type jakt hvor det er det samme utstyret som er med hver gang, ja. Hvis han jakter på stort og smått, med og uten hund, i forskjellige terreng og vær og forhold, tja. Da ville jeg spurt. Det skal også nevnes at jeg aldri har sett noen med noe som helst Neverlost-produkt hverken på tur, bane eller jakt. Og ingen av de jeg kjenner som har forhandla det har vel solgt noe særlig av det...
  13. Jeg har gravd ganske mye i det der. Det er, forsåvidt kvalifisert, gjetting basert på empiri og andre lands erfaringer. Men de vil ikke ha egne krav til feks reinsdyr eller reinskalv fordi "det blir for mye å holde styr på"...
  14. Olesøn

    Bever

    Jeg skyter som regel bever om kvelden, og flår dagen etter. Kjøttet funker fint da i hvert fall.
  15. For hard altså. Notert. Må vel ikke det innafor samme kalibergruppe regner jeg med. Jamfør feks 202
×
×
  • Create New...