Jump to content

Olesøn

Styret
 • Content count

  3,206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Olesøn last won the day on May 20

Olesøn had the most liked content!

Community Reputation

467 Excellent

2 Followers

About Olesøn

 • Birthday 08/14/1984

Recent Profile Visitors

1,730 profile views
 1. Mener du de som ikke har fått med seg en d**tt om våpenlover de siste femten åra?
 2. Jupp. Samme argumentasjon kan brukes om Utøya. En trent skytter + brukbart våpen = ingen svømmer helt til andre sida. Men om det er et godt argument for våpeneiere når man diskuterer med anti-anti-vattnisser...
 3. At helauto-funksjon er eller kan utgjøre en praktisk fordel for den klassiske "skoleskytteren" eller terroristen er bare svada. Det vet de aller fleste som både kan litt om skyting og har prøvd et våpen på full guffe. I veltrente hender er det et redskap i verktøykassa som kan brukes til dekningsild eller romrydding, og fint lite annet (Nå ser jeg bort fra Ma Deuce og lignende grove greier i utmarka). Og dette er vel de fleste her inne enige om? Dette er ikke et argument for at jeg skal ha funksjonelle Stengun og Mg42, men det er et argument mot at samfunnet skal bruke tid og penger på å stikke kjepper i hjula for meg hvis jeg mot formodning skulle få lyst på en Mini-14 igjen. Uansett, denne tråden har ingen effekt på debatter/politikere/byråkrater/POD/departementer. Så en stor takk til alle som har sendt saklige og fornuftige eposter til de rette folka. Vi trenger, som mange andre har sagt, en norsk lobbyorganisasjon for våpeneiere. En som ikke er spesielt kontroversiell, en som framstår som knusktørr og litt kjedelig, og en som er så faglig og saklig i sin argumentasjon at debattene blir fri for føleri og fryktbasert tullprat. Og nei, vi har ingen slike enda. Nei, ikke den heller. Og ihvertfall ikke den.
 4. Olesøn

  Cowboy action shooter tips

  Heiheihei! Den snakker vi ikke høyt om.
 5. Olesøn

  Innkjøp av hagle

  Villmarksbutikken. Vet om en der som har meget god peiling. Skjeggete fyr, skjøt mye med hagle før.
 6. I prinsippet er sykkelen på rett sti. Men jeg diskuterte dette med flere da jeg hadde min MCC, også med folk som forsøkte diverse. Og alle var enige om at standard demper på den der er ubehagelig og bortkastet.
 7. Nå er ikke jeg enig med Hassel i alt heller, men han har hatt mye å komme med i denne tråden. Og han har faktisk jobba med saken, i motsetning til veldig mange som mener mye. Meg sjøl inkludert.
 8. POD har forfattet forskrifter før, og gjør det gjerne igjen, så linken din er ikke mye verdt...
 9. Da blir det smellforsterker. Bare at smellen kommer ut utkasteråpningen og ikke foran.
 10. Olesøn

  Krag kasse

  Å plombere Krager skulle vært straffet med sju år i saltgruvene og åtte i den elektriske stol.
 11. Olesøn

  Boring av rekyl brems

  *i Sån. No gier vi os me dennne retinga av skrive feil.
 12. Olesøn

  Fantastisk tilbud på trofe - elefant..!

  Godt organisert jakt er noe de involverte og dyra tjener på på lang sikt. Du får ikke ei krone av meg når jeg leier ut hytte og selger fiskekort du heller, men de lokale (altså meg og Jokerbutikken oppi veien) tjener litt. Så den jevne nordmann får fint lite utbytte av reinsjakta på Ringebufjellet eller laksefisket i Tana, men de som bor der og driver med det sitter igjen med en slant. Kanskje ikke direkte overførbart, men jeg tror ikke det bare er the Great White som tjener på det.
 13. Olesøn

  Tommel opp og ned

  Har allerede en viss peiling på hvem som ryker ned på minus.
 14. Olesøn

  Tommel opp og ned

  Kan vi bytte ut tommel ned med langfinger opp?
 15. Olesøn

  Avstander ved jakt i Norge

  En som mener at 150 meter er i drøyeste laget for .308 er vel ikke en vi hører så mye på...
×