Jump to content

Olesøn

Styret
 • Content Count

  4,542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Olesøn last won the day on July 6

Olesøn had the most liked content!

Community Reputation

1,432 Excellent

4 Followers

About Olesøn

Recent Profile Visitors

2,805 profile views
 1. Jeg har på meg ei gammal feltjakke hvis det er senhøstes, fordi den er varm. Aldri fått en eneste kommentar på bana om den.
 2. Jeg står korrigert, tenkte lov og ikke forskrift.
 3. Våpenlovens paragraf 14: § 14.Til den som har våpenkort eller som har fått overlatt skytevåpen i medhold av § 11, kan ammunisjon til vedkommende våpen overlates i rimelige mengder. Denne bestemmelse gjelder likevel ikke omsetning av ammunisjon i næring, hvis ikke vedkommende næringsdrivende selv har overlatt våpenet i medhold av regler etter § 11, siste ledd. For øvrig må ammunisjon ikke overlates til noen som ikke har tillatelse som nevnt i § 13 eller som ikke etter samme paragraf kan erverve ammunisjon uten tillatelse. Så... ?
 4. Bilder, merkinger og modellnavn, så kan vi nok svare bedre. "Husqvarna, kal12" blir litt "Volvo, diesel".
 5. Her slettes ingenting, saken er løst og tråden ligger her så den kan ha opplysende effekt senere.
 6. Olesøn

  Nye piper og moly kuler

  Hmm. But why? Som det heter på nynorsk... Hadde vært interessant å vite bakgrunnen bare, en fra Norma bør jo ha peiling.
 7. Olesøn

  Nye piper og moly kuler

  Hvor har du hørt det? Alltid greit å etterspørre dokumentasjon.
 8. 1: Ja, 22 er absolutt best til trening. Men det er nok greit for rekrutteringen at man får bryne seg på andre ting iblant. 2: Ja, det vil nok funke bra som grunnlag. Er det eneste vei til saligheten? Nei. Kan man bli god til å skyte uten å vært borti DFS. Ja, selvfølgelig. DFS bruker 22, 6,5x55, 308 og 30-06.
 9. Nå skal jeg virkelig ikke ødelegge gleden ved kulestøpingen her, men på 20 meter bør det være siktene eller raklebørsa som har skylda for samlingen. Får du testet dem i ei anna børse? Har presis Kimber i 223 hvis det trengs prøveskyting, har lyst til å prøve hjemmestøpt uansett. Disclaimer: Har eid Mini-14 som klarte minute of snusboks på 100m etter tuning og herjing og løpsvekt og ammotesting, så jeg har lov til å kalle det raklebørse.
 10. Nåja. Man skal få drive med det man vil. DFS er god grunntrening i mye, men på langt nær i alt. Jeg har ikke skutt DFS siden jeg var rekrutt, og har ikke savnet det noe voldsomt, sjøl om det sikkert hadde vært artig. Vil man skyte dynamisk begynner man med pistol. Har man en oppegående klubb får man prøve det de har av lånevåpen. Om man får låne våpen til å skyte alle disipliner kommer jo an på hva som er tilgjengelig. 22 er og blir den beste (og absolutt billigste) treningen, men det er for mange artigere å skyte noe annet. At "14-åringer skyter med finpistol" er en påstand man kanskje bør argumentere for og/eller dokumentere bakgrunnen for.
 11. Du må skyte pistol i et par år før du får erverve rifle. Men hvis det finnes en klubb i nærheten som skjønner verdien av rekruttering, og foresatte er med på det, så kan du jo kanskje få prøve deg på trening e.l. Sjekk ut DSSN.
 12. Jeg har allerede påpekt at av alle GRS-stokker jeg har tuklet med og/eller skutt med, og det er da noen forskjellige modeller etterhvert, så er Bifrost den eneste som har passet meg noenlunde. Ingen av laminatstokkene har falt i smak, og Bolthorn er ikke laget for en med min fysikk. (Altså fullstendig gjennomsnittlig). De andre tacticoole greiene deres har jeg ikke prøvd. Men når M67 sier at den kanskje ikke er produsert på en måte som gjør den like solid som en McMillan eller lignende stokker så tror jeg på det. Ser ikke motsetningen, og synes personlig at alle som klager over meningsmotstanderen og ikke meningen kan gå og gjøre noe annet enn å taste videre.
×
×
 • Create New...