Jump to content

Olesøn

Styret
 • Content count

  3,212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Olesøn last won the day on May 20

Olesøn had the most liked content!

Community Reputation

474 Excellent

2 Followers

About Olesøn

 • Birthday 08/14/1984

Recent Profile Visitors

1,745 profile views
 1. Olesøn

  Dagens annonse på finn.no

  En null for mye der. Hvis ikke så er roterommet fullt av kapital...
 2. Visst pokker kan man det. Men man skremmer jo bare viltet hvis man faktisk løper.
 3. Olesøn

  Villsvinene kommer i store horder

  Ikke helt, men jeg er medlem av Villsvinets Røst på Facebook.
 4. Olesøn

  Halvauto til jakt fra før 6/5/2004

  Prøver igjen snart. Ny søknad med dokumentasjon på ditt og datt. Avslaget var strengt tatt basert på mangelfull kunnskap om det norske språk, så det blr vel gå bra nå.
 5. Si hva du vil om forvaltningen, men ikke dra Snusmumrikken eller busseruller inn i dette.
 6. Olesøn

  Nøyaktighet og Presisjon

  "Presisjon er repetisjon" pleier jeg å si når jeg instruerer, diskuterer eller kverulerer. Hvis børsa oppfører seg likt, ammunisjonen er jevn, og skytter gjør "alt likt" (pust, puls og avtrekk) på hvert skudd, så sitter kulene i samma hølet. Men så var det vind, temperatur, mirage osv... Så da blir det sjelden ett høl i skiva lell, og så har man noe å skylde på. Men jeg har aldri reflektert noe videre over begrepsbruken når det gjelder nøyaktighet vs presisjon. Ikke ser jeg behovet for å definere en forskjell heller, sånn for daglig bruk på bana.
 7. Mener du de som ikke har fått med seg en d**tt om våpenlover de siste femten åra?
 8. Jupp. Samme argumentasjon kan brukes om Utøya. En trent skytter + brukbart våpen = ingen svømmer helt til andre sida. Men om det er et godt argument for våpeneiere når man diskuterer med anti-anti-vattnisser...
 9. At helauto-funksjon er eller kan utgjøre en praktisk fordel for den klassiske "skoleskytteren" eller terroristen er bare svada. Det vet de aller fleste som både kan litt om skyting og har prøvd et våpen på full guffe. I veltrente hender er det et redskap i verktøykassa som kan brukes til dekningsild eller romrydding, og fint lite annet (Nå ser jeg bort fra Ma Deuce og lignende grove greier i utmarka). Og dette er vel de fleste her inne enige om? Dette er ikke et argument for at jeg skal ha funksjonelle Stengun og Mg42, men det er et argument mot at samfunnet skal bruke tid og penger på å stikke kjepper i hjula for meg hvis jeg mot formodning skulle få lyst på en Mini-14 igjen. Uansett, denne tråden har ingen effekt på debatter/politikere/byråkrater/POD/departementer. Så en stor takk til alle som har sendt saklige og fornuftige eposter til de rette folka. Vi trenger, som mange andre har sagt, en norsk lobbyorganisasjon for våpeneiere. En som ikke er spesielt kontroversiell, en som framstår som knusktørr og litt kjedelig, og en som er så faglig og saklig i sin argumentasjon at debattene blir fri for føleri og fryktbasert tullprat. Og nei, vi har ingen slike enda. Nei, ikke den heller. Og ihvertfall ikke den.
 10. Olesøn

  Cowboy action shooter tips

  Heiheihei! Den snakker vi ikke høyt om.
 11. Olesøn

  Innkjøp av hagle

  Villmarksbutikken. Vet om en der som har meget god peiling. Skjeggete fyr, skjøt mye med hagle før.
 12. I prinsippet er sykkelen på rett sti. Men jeg diskuterte dette med flere da jeg hadde min MCC, også med folk som forsøkte diverse. Og alle var enige om at standard demper på den der er ubehagelig og bortkastet.
 13. Nå er ikke jeg enig med Hassel i alt heller, men han har hatt mye å komme med i denne tråden. Og han har faktisk jobba med saken, i motsetning til veldig mange som mener mye. Meg sjøl inkludert.
 14. POD har forfattet forskrifter før, og gjør det gjerne igjen, så linken din er ikke mye verdt...
 15. Da blir det smellforsterker. Bare at smellen kommer ut utkasteråpningen og ikke foran.
×