Jump to content

Olesøn

Styret
 • Content Count

  3,459
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Olesøn last won the day on September 17

Olesøn had the most liked content!

Community Reputation

615 Excellent

2 Followers

About Olesøn

 • Birthday 08/14/1984

Recent Profile Visitors

1,884 profile views
 1. Olesøn

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  Aha, da skal jeg holde tåta, for jeg har aldri satt mine ben i en 200.
 2. Olesøn

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  Har KKC på min 202, ingenting i veien med laminatet på den. Og det er todelt stokk.
 3. Det der er ikke jegere eller fangstmenn, det der er kriminelle. En narkosmugler er ikke apoteker.
 4. Enig med siste taler. Skal man behandle våpensøknader i 2018 skal man ha fått med seg jaktvåpengarderoben. Akkurat det er ikke diskuterbart, så dokumentasjon på gjeldende lovverk får de pinadø skaffe sjøl. At ikke alle på politikammeret har peiling på alt får så være, jamfør mitt innlegg lenger opp.
 5. Olesøn

  Rembøyler uønsket lyd

  Vi som er snille og greie og oppegående, vi ER jo herrefolket. Vi er jo herrer. Uansett: Jeg har brukt sånn klistrer-seg-fast-i-seg-sjøl-teip. Sånn som man får med kamo-mønster for de tacticoole og kjøttbein-mønster for hunden din. Den er fleksibel og fin, og etterlater seg ikke så mye kliss.
 6. Olesøn

  Nytt verktøy fra NINA...

  Nåja, si ikke det. Har hatt litt å gjøre med folk tilknyttet NINA i det siste, og de er da utendørs nok til å ha peiling. Nå er jeg midt i mellom barken og veden og asken og ilden og slik da... Jeg har dratt ut elg for Arnemo og hintet kraftig om blyspiss i samma rennet.
 7. Olesøn

  Nytt verktøy fra NINA...

  De har nok en viss peiling på hva de driver med. Men hvis dette skal brukes for å ta jegere på noen måte så flytter jeg til Canada. Er ikke alltid "langt mellom liv og lære" er et negativt uttrykk.
 8. Olesøn

  Ikke halvautomatisk salongrifle

  Det var min tanke også. Og det er absolutt ingen kritikk mot trådstarter, men den/de som skulle ha lært ham/henne opp.
 9. Olesøn

  Ikke halvautomatisk salongrifle

  De aller fleste salonger er IKKE halvautomatiske... Ta en runde på Google og Wikipedia.
 10. Det han forrige sa. Vi som frekventerer kammeret ofte nok, og andre med samme nivå på våpen-interessen, er oppdatert fordi vi er nettopp interessert. En politimann uten interesse for et tema vil ikke nødvendigvis være oppdatert. Dette gjelder bil, hus, fiske osv... Men akkurat her var det nå ganske treg oppdatering også da.
 11. Olesøn

  Sauer 202 wolverine oppussing

  Ser absolutt pent ut så langt.
 12. Olesøn

  8 våpen jaktgarderobe; når?

  Om jeg tør spørre: Når søkte du om disse til samling? Var det etter at kravet til medlemsskap i godkjent samleorganisasjon kom?
 13. Olesøn

  Utleier nekter meg å oppbevare våpen

  Finner iallefall ingenting ved første runde på Google. Kan ikke se for meg at utleier kan nekte deg å drive med lovlige aktiviteter som ikke involverer dyrehold. Jeg ville hørt med utleieren hvilken lovhjemmel han/hun mener å benytte seg av. Og så ville jeg vurdert å flytte.
 14. Olesøn

  8 våpen jaktgarderobe; når?

  Det er jo bra. Men hvorfor kan ikke våpenkontoret ordne opp i feilregistreringen? Jeg fikk fikset tre våpen som sto oppført feil, uten nevneverdige problemer.
 15. Hvis det hadde vært målet i utgangspunktet så hadde det vært to forskjeller. 1) Forbundene hadde blitt tatt med på råd. 2) Det hadde vært nasjonalt. Sånn det ser ut nå skal man ha ekstrem godvilje for å se noe annet enn lokal nidkjærhet. Jeg sier ikke at det er ond vilje og en våt drøm om avvæpning som står bak. Jeg tror ganske enkelt det er et klassisk tilfelle av "trenger du den der egentlig". Og gudene skal vite at det ikke bare gjelder politiet, eller våpen. Det gjelder i tillegg biler, grillhytter, motorsykler, hytter, båter, flatskjermtelevisjonsapparater, nettbrett, hunder og frimerkesamlinger. Og de som har tankesettet "trenger du den der egentlig" er politi, brannvesen, sjukepleiere, bønder, leger, snekkere, arbeidsledige, trygdesnyltere, lærere, finansanalytikere, kriminelle og lovlydige. Fordi holdninger, fordommer og meninger er strødd utover rase, kjønn, religion og kulturelt opphav. Kort sagt, som Ole Paus sa det; En drittsekk er en drittsekk, uansett nasjon. Nå tror jeg ikke det er flere drittsekker i Tromsø enn det er andre steder, og jeg tror ikke det er drittsekkvirksomhet som står bak. Men det er noen som tror de skal løse et problem som ikke finnes, og når disse "noen" har et maktmiddel, så merker vi det. Og da tror jeg det trengs både POD og diverse forbund ved samme bord for å diskutere ressursbruk og realiteter. Men akkurat dét tror jeg er en våt drøm...
×