Jump to content

Olesøn

Styret
 • Content Count

  4,948
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

Everything posted by Olesøn

 1. Har egentlig lyst på, sa jeg. Ikke montert enda. Får se hvordan den går først. Og én skrue passer ikke. Den som holder sammen båndet/ringen som sitter rundt kassa er ikke lang nok, så må rote litt i verkstedet. Og lade opp noe moderat igjen.
 2. Det er ikke ofte jeg gjennomfører mine grandiose planer, hverken de om verdensherredømme, eget politisk parti, eller de som har med våpen å gjøre. Men nu, jävlar, nu blir det Krag! Øh.. Drag! Man tager en sånn og en slik. Det er ikke ofte jeg leser bruksanvisninger, men i dag var det greit. Selve monteringen var kjedelig og ikke mye å skrive hjem om. Nå er jeg forsåvidt hjemme allerede, men det var ikke mye å skrive til dere om heller. Den stygge Tacti-sniper-Delta-Seal-kolbedingsen skal
 3. Beveren i fjor vår ble tatt med børsa holdt i denne sittestillingen. Øvd litt på den, men for meg funker den best med rompa litt lavere enn føttene.
 4. Aldri tenkt over ladningen, aldri konkurrert, og aldri skutt på en NJFF-bane. Så da går det nok bra for min del, men greit å vite i tilfelle jeg skal ut i verden. Skyter med 16, så jeg må skaffe ammo sjøl.
 5. Ok, men bare for NJFF-baner da altså? Fikk inntrykk av at det gjaldt alle.
 6. Nei, jeg trodde du snakket om jakt jeg. Men jeg finner ikke hvor den regelen for lerduebaner er, kan noen hjelpe meg?
 7. Skal nok gå, men skytestillingen blir vond. Og med skoliose-ryggraden min og en snøbrettulykke bak meg så er det mye som blir avansert gymnastikk.
 8. Og mens vi snakker om ergonomi. Alt som er mer bakoverstrøket enn et pistolgrep på en AR er ikke bratt nok etter min ringe mening. Og GRS, KKC og lignende har ikke bakoverstrøket grep... Kanskje et brattere grep hadde hjulpet noen gubber?
 9. Ta også med i betraktningen at ryggen min ikke tillater liggende stilling. Det er rett og slett vondt. Og hvis det er sånn for meg som er 36 år gammal, så kan det nok hende at noen av gubbene jeg refererte til lenger opp ikke nødvendigvis er mjuke som en katt med svart belte i yoga heller...
 10. Kanskje med reim. Men sittende funker uendelig mye bedre for meg, og de fleste andre jeg har testet det med, når vi snakker skyting uten reim. Du får vekta over knærne, albuene hviler på lår/knær. Sitt lavt for å få knærne høyt, gjerne såpass at venstre underarm, ikke bare albuen, ligger litt nedpå låret.
 11. Jeg hadde 6x42 Zeiss som eneste sikte i rundt ti år, og har den fortsatt, så må bli den. Lyssterk, enkel, funker til alt jeg driver med. Sitter på 223-en nå, siden det er beversesong.
 12. Når de gamle gubbene (og det er det de er, dette er ikke en metafor eller en stereotypi/fordom) begynner å bomme, så tar jeg fram en av de fine kassene vi har snekret og ber dem om å sette seg. Noen av dem begynner å bable om at det er påbudt å ligge under storviltprøven, de får beskjed om å bevise det, og så blir det stille. Så mener de at de skyter bedre liggende, de blir da minnet på at de akkurat strøk på en oppgave som besto i å treffe en pizza på hundre meter og ikke har noe å tape på å prøve sittende, og så blir det stille. Så skyter de sittende, og nesten uten unntak krymper samlingene
 13. Da ville jeg spurt @Augustus pent om han er villig til å donere bort den til deg. Jeg startet en tråd om gi bort våpen til nybegynnere, men orker ikke bla og linke på tlf.
 14. Kommer an på lommeboka di. Ammo i andre materialer er dyrere, hvis man tar med at bly er fy. Men jeg ville spurt pent om å få den, brukt pengene som ble til overs på ammo og begynt. Og hvem vet, kanskje stål går fint i den.
 15. Jeg har en 147e. Pen den, men ikke overdreven luksus.
 16. Og du er ikke den eneste.
 17. Nei, men da har vi en jobb å gjøre politisk isåfall. Jeg er ingen ekspert på AR-plattformen, men jeg føler meg ganke trygg på at min definisjon av upper og lower i mitt forrige innlegg holder vann.
 18. Kan da søke lower som våpendel til repeter. En lower har jo ingen deler som gjør noe halvautomatisk, det er bare en avtrekkermekanisme. For å "spenne hanen" må man ha en upper, som da kan være enten repeter eller halvauto.
 19. Broderens Henry Atkins er godt over hundre år, og den er like fin.
 20. Selvfølgelig er det lovlig, boltrifler er jo faktisk ikke farlige i det hele tatt i følge de flinke folka på stortinget som har masse fagkunnskap om og forståelse for skytevåpen. Men magasinene kan drepe både barn og selunger med fullauto-dumdum-funksjonen sin hvis det er plass til mer enn 10 patroner i dem da, det er viktig å huske på. @aps Får lov til å ha til en bestemt ting ja, DSSN. Jeg vil gjerne ha AR-ergonomi på boltrifla til jakt.
×
×
 • Create New...