Jump to content

Locasto

Members
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

754 profile views
 1. Fact men ikke fun............😪
 2. Og hva er din favorittladning med denne krutt/kulevektkombo?
 3. Locasto

  Nytt luftvåpen

  Kjøpte 50S fra beverensport til hyttebruk for noen år siden. Har ikke angret en dag!
 4. Kom over partprogrammet til Selvstendighetspartiet. (https://selvstendighetspartiet.no/partiprogram) Der er de ganske klare i sitt syn på norske våpeneiere. Er det andre parti som har vært så tydelige?
 5. Tiltredes! Brno ZKW 465 .22 Hornet, Sako L46 7x33, Savage 99 .300 SAV (skulle ha vært 358 Win!) Remington 1100 Special Field, er noen våpen jeg har (hatt) som direkte følge!
 6. Locasto

  VJ-Indexen

  Version 1.0.0

  10 downloads

  Legger ut en pdf med Våpenjournalens index 1973 - 1988.
 7. Nei, bevepning av lærere har ingenting med norske forhold å gjøre. Klippet vel litt for langt fra tv2.no. Anbefaler å lese artikkelen der. Hvor problematisk våpen er i et samfunn,og hvem som mener hva, og på hvilket grunnlag, synes jeg er relevant.
 8. Siden norsk våpenlovgivning for tiden skapes pga "føleri" utført av personer med liten personlig innsikt i både våpenteknikk og voldsrelaterte hendelser, tenkte jeg det var greit (og veldig positivt) at en gutt som har sett døden i hvitøyet samtidig som skolekompiser ble slaktet ned, har evnen til å se at det ikke er våpen som er problemet.
 9. Tanker fra Evan Todd, som overlevde Columbine-skoleskytngen for 19 år siden. Fra TV2.no: Evan Todd forteller at han i en lang periode etter Columbine tenkte at det var våpen som var problemet. – Men nå tror jeg ikke det. Selv vokste jeg opp med våpen i huset, og det gjorde også flere av vennene mine. Vi har ikke drept noen. Nå tar han til orde for at lærere skal kunne bruke våpen i en skoleskytingssituasjon. – Jeg mener ikke at alle lærere skal tvinges til å gå med våpen. Men dersom de allerede har våpentillatelse, hvorfor ikke benytte seg av muligheten til at de kan bruke våpen i en kritisk situasjon? Han påpeker at flere organisasjoner har tilbudt lærere gratis våpenopplæring. – Vi er mange fra Columbine som er enige, men mange tier nok fordi det ikke er akseptabelt å snakke om dette.
 10. Jeg pakket en gang en rifle i bobleplast og avispapir for så å putte dette inn i et vannrør/kloakkrør med ca 15 cm diameter. Tapet endene godt igjen med gaffatape. Den mest solide pakken jeg noen gang har sendt! Røret fikk jeg av en rørlegger jeg kjenner. Det var brunt, og laget av noe som minnet om hardplast.
 11. Har et par spørsmål til hele tråden egentlig. Har forstått det slik at slike tester blir i høyden veiledene da det er komboen DIN rifle og ammo som må testes. Er selv startgropa for å finne ut hvilken ammo som går best i min Brno 452-2E-ZKM, og da kan det jo være greit å starte med ammo andre har hatt suksess med. Har også sett at det hevdes at for presisjon på 100m kan det være fordel å bruke subsonicammo da det hos "vanlig" ammo oppstår en reaksjon i prosjektilet pga trykkbølgen i det hastigheten synker til underlyd, og derfor sprer mer på de lengere hold. Fra mine ungdomsdager med utendørs miniatyrskyting på 100m kan jeg ikke huske at dette var et problem. Javisst ble samlingen litt større på 100 kontra 50, men det er jo naturlig uansett. Noen som har erfaring med dette? Har tenkt å prøve rifle på metallsilhuett og da kan dt jo være greit med ltt presisjon på 100m...:-)
×
×
 • Create New...