Jump to content

REVEJAKTEN 2014-2015


Generaldfeld

Recommended Posts

Jeg har funnet to revehi pga nysnø de siste dagene her hjemme, og er jo ønskelig å få skutt et par på nyåret. Er det mulighet å lokke reven ut av hiet på dagtid? Nå som det er så mørkt ute, selv her på østlandet, blir det vanskelig å være ute når reven er aktiv.

 

Noen som har erfaring med dette? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 628
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Snart er det fullmåne igjen...og da er det bare å peise på med å fòre på med slakteavfall og andre diverse godsaker for reven! Det har blitt til nå i sesongen 2014, mest snakk med meg og lite aktivitet, noe har det selvsagt blitt, men ikke slik jeg hadde håpet og ønsket! Jakten vil i år foregå to steder i en kommune, og ca 5 mil på et annet sted i en annen kommune. Den siste ene plassen er jeg litt usikker på, der har jeg tatt en del rever de siste 3 årene, men førstnevnte sted har jeg sett mye rev, og det er rapportert om mye rev, så det kan bli veldig spennende!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har funnet to revehi pga nysnø de siste dagene her hjemme, og er jo ønskelig å få skutt et par på nyåret. Er det mulighet å lokke reven ut av hiet på dagtid? Nå som det er så mørkt ute, selv her på østlandet, blir det vanskelig å være ute når reven er aktiv.

 

Noen som har erfaring med dette? :)

 

 

Hva med å få tak i noen med en hihund? Er mange som gjerne stiller opp med bikkja si hvis de får høre om rev som ligger inne. Hvor på Østlandet bor du?

Link to comment
Share on other sites

Sitter her med abstinenser etter å hutre i glugga nå, fin halv måne, klart vær, og ikke minst fri fra jobben, julefredning er noe fælt vissvass. Har sålangt brukt romjula på å fly drone med hd kamera over åteplassen :lol: (fattern fikk en slik i julepresang). Ønsker alle revejegerne her inne ei fortsatt fin romjul og et godt nytt år. Håper å melde om revefelling tidlig januar :D

Link to comment
Share on other sites

ja,enig.dette med julefredning er noe tull!Har endelig langfri og mulighet til å jakte på rovvilt,men kan ikke fordi det er jul??Si meg,er det bare vi i dette merkelige landet som har julefredning?? :x

 

PS...god jul til alle predatorjegere,som gjør en kjempejobb,med å ta ut rev,mink,mår, osv...untatt i jula da....

Link to comment
Share on other sites

Ta turen innom din lokale meny/ Remington.. De betaler normalt for å bli kvitt mat som har gått ut på dato.. Har vært ute med 150kg siste to ukene. Alt er borte. Noe tar kråkene, men det er noen feite rever her i området nå. Lempa på to rådyrskrotter på søndagen før jul, og nå er det bare noen hårtuster igjen. Var et raskt sveip i kveld. To sllaktekasser med tarm og skit blei lagt ut. Må vel ut 1.dag å fjerne noen feite rever og et par kråker..

Link to comment
Share on other sites

Kom ei gammel tispe på åtet litt over kl. to første nyttårsdag. Hadde da hatt den innom på åtet i ei uke. Stor, mørk sølvrev med rødt på innsiden av ørene. Definitivt en av de flotteste revene jeg har sett! Fikk ei TNT-kule i 17HMR i maskinrommet litt skrått bakfra fra 65m, løp 15m og ble liggende. Godt nyttår!

Link to comment
Share on other sites

Godt nytt år til alle revejegere her! :-)

 

Jaja, da er det liksom den kalde fine vintertida...men her blåser det storm og regner noe inni granskauen mye! Og selvsagt er det i nærleiken av fullmåne...

Men nå blir det handling av lyskaster imorgen, tenkte led type med skumringsrele, men har enda ikke sett eller funnet det noe sted, må kanskje lage til selv, om ikke noen her har sett noe slikt?

 

Tanken var at istedet for å vente på fullmånen, som så altfor ofte været(uværet) klarer å ødellegge, tenkte jeg at med en lyskaster, trenger vi bare vente på reven, og da altså ikke været i tillegg! :-)

 

Lykke til de av dere som har godt nok vær til at den godeste fullmåne kan skinne klart og fint! :-)

Link to comment
Share on other sites

Nyttårsreven min tar en sving til 20 meter fra åtet annenhver natt. MEN den kommer ikke ut av tettskogen. Jeg har laget litt kunstig kratt (busker og småtrær stukket ned i snøen så åtet ikke skal bli liggende så snaut ute på jordet.) Men luringen bare tasser omkring inne i tettskogen, og ser ikke ut til å bevege seg ut mot åtet. Har prøvd å trakke løssnøen litt fastere så den skal kunne fote seg i snøfonnene, men det ser ut til at skepsisen overvinner lysten på godsakene. (Stor ørret, hundefor og pølserester, samt sur makrell i tomat) i tillegg ligger det småbiter av fisk rundt omkring i snøen.

Skulle jeg ha laget mere "skog" til denne karen?

Link to comment
Share on other sites

Endelig! Etter lange tider med lite sny og masse lemmen og vond ble det forhold. Fikk en voksen hannrev på hytteåta kl 23.15 i går kveld. Stor glede i heimen :D Har bare hatt åte ute sia nyttår. La ut en haug med rypeskrog etter julefeiringa. 80m, 100gr a-max i 6,5x55. Dau på stedet. :)

Link to comment
Share on other sites

Her er det mye bebyggelse, så rådyr/rev er vant til lys. Men på villsvinjakt i Sverige prøvde jeg med grønn lykt på rifla. Kom bare alt mulig annet en svin, men jeg lyste på rådyr,rev og grevling. Ingen ble støkt av lyset. Å de fleste åteplassene der borte hadde solcelle led med grønt lys over foringstasjon. Men jeg hadde ikke skutt flere med grønt lys eller uten lys her på østlandet. Kjører konstant halogenlys fra 17-06 fra november - april.

 

Denne lyser godt rundt åta 20 m fra glugga, reven kommer fortsatt inn.

http://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/armaturer/utendorsbelysning/lyskaster/metallhalogenlyskaster-427578/

 

I år er det felt bare 2 hittil her. Begge 17 HMR. Men de siste årenes fellingen merkes med redusert bestand og ingen tegn på skabb. Det er også ingen snø, så sporingsforhold og jakta er på vent til det er på plass.

Link to comment
Share on other sites

ok, har hatt stooore problem med å få inn rev på åteplassen, han var der eit par gongar før lyset blei sett på, men etter har han ikkje vist interesse. Plassen åtet er på er ikkje akkurat "strategisk" plassert då 300m til skogen + må krysse traffikert vei. Men er igrunnen einaste plassen eg kan jakte på. :cry::? fekk riktignok tatt ein på denne plassen ifjor ,so får vel bere håpe dei tar mot til seg seinare i sesongen.

Link to comment
Share on other sites

Sørg for bra med åte gjennom sesongen. Fyll gjerne på litt hele året. Da vil kråker,rovfugl og andre gjøre reven oppmerksom på matfatet. Ikke skyt fugl på åta viss du har lite aktivitet av rev. Det kan ta tid før reven blir kjent med at det er åte der.

 

Ha lyset på fra før det mørkner til det er lyst. Hel Gris med spretta vom er her det beste åta. Men i år har jeg bare slakt av rådyr og hjort. Og jeg bruker viltkamera og overvåker når jeg ikke jakter den uka jeg jobber. Da veit jeg når, og om det har vært rev på åta. Og trenger ikke sitte heile natta.

Link to comment
Share on other sites

Nå var det lenge siden jeg felte rev sist, men var virkelig et artig kåmmbækk.

 

Disse 2 hannene kom 0249 natt i til søndag. Begge datt med 20sek mellomrom.

 

Den nærmeste ble skutt på 60m ca og veide 7,2kg og hadde dessverre skabb på halen og ene hofta og utsiden av bakbeinet var pelsløst.

 

Den andre veide 6,1 og ble skutt på 30m og var skabbfri.

 

Begge ble skutt med 55grains v-max i .223

 

FullSizeRender_zpsd575ab5b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Har nå for litt siden lagt ut åte. Ser av bildene på viltkameraet at reven de dagene den har vert der, har dukket opp mellom 03:15 og 0800. Har sett en trend at de dagene det er mye aktivitet å folk i nærheten av åta så kommer den ikke før natta etter. Hvor tidlig bør jeg sette meg i bua for å ikke skremme den om den er i området? Er helt fersk på dette jeg, så hadde vert utrolig gøy å lykkes allerede første kvelden!

 

Logg fra viltkamera:

 

Fredag 09/01 Kl: 04:42

Søndag 11/01 Kl: 21:37

Onsdag 14/01 Kl: 07:30- 08:01

Lørdag 17/01 Kl: 04:19

Mandag 19/01 Kl:0315

 

 

MmNUaVVK.jpeg

 

Obs: Klokken på kameraet er den time mer enn den skal, altså 04:19 :)

Link to comment
Share on other sites

Nr. 6 denne sesongen ble skutt 01.40 i natt. Lokket på åte av en påkjørt elg. Traff fint, men kula ekspanderte i bog på veg inn og laget et litt stort hull. Ikke utgangshull. 30 grs. Berger Varmint. Ikke helt fornøyd med kula. Den gir noe mer usikkert utfall enn f.eks 35 grs. v-max når det gjelder pelsbevaring.

Tispe på 5,1 kg.

IMG_8258.JPG

Link to comment
Share on other sites

Varsleren peip kl. 0245 i natt. Kom meg foran glugga. En fin rev snuser på plassen der gårdagens tispe datt. Kunne tenke meg at det var en hanne. Rimelig selvsikker i sin opptreden. Selv med en hjort på samme innmarka. Vel, den brukte lite tid på selve åtet, og da rifla stakk ut vinduet var reven borte. Satt ei stund, men den kom ikke tilbake. I dag har jeg spretta opp elgen, samt kjørt nedpå et rådyr som en trailer hadde åpna..... Justerte litt sensorene også. Om det ikke blir noe i natt, har jeg litt trua i løpet av kommende uke.

Link to comment
Share on other sites

Full klaff på første turen på åta!:D

 

Stod opp 00:45, gjorde meg klar å var på hjul 01:15. Kom hallveis til åteplassen: Faen, glemte stolen.. Snu å hente. Var på plass å alt klart i bua ca. 02:10.

 

02:40 synes jeg skimter bevegelse å lysende øyer, en puls utav helvette. Men nei, stein! haha

 

03:15 Ser bevegelse! :D Reven kommer fra høyre, stopper ofte å ser mot meg. Jeg gjør meg klar i skytestilling. Reven løper bak noen busker, ser at øyene sitter bak buskene å ser mot meg. Beveger seg opp i skråningen, å går videre mot venstre. Et kjapt bjeff fra meg, reven stopper med breisida til å ser mot meg. Skuddet slippes, ser ikke en drit pga. røyk..

 

Ser ingenting i kikkerten, beveger meg bort mot skuddplass. Ser raskt blodspor, og finner reven 50m fra skuddplass. Glede! Uttrykksikonet grin

Tikka T3 300wm, 185 Scenar i 930m/sek virker:))

 

Er det noen her fra Rogaland, som er flinke å flå å preservere skinn? Eller stopper ut for en grei penge?

 

Og det gråe feltet ved bakbeina er det begynnende skabb?

 

OE9SUldZ.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Sesongens mål på 10 stk ble nådd lørdag kl 02.30. Kom ruslende den vanlige ruta inn på jordet, hadde ikke retning mot åtet, rundet litt bak innpå jordet. Rødprikken fant bogen på ca 70 hold, nr 10 gikk da i bakken :) Har hatt god uttelling siden sesongens første økt 2 desember, blitt 9 stk på 7 økter. Burde vært 10 stk, startet nyåret med en bom desverre.

 

Lysbrytereffekt på alle sammen, 85 grains Sierra Varminter gjør jobben.

 

Målsetting er nå 20 stk før sesongen er over, burde være overkommelig, beste delen av sesongen gjennstår :)

Link to comment
Share on other sites

Her går det unna! Såg ein rev kl. 23.30 komme mot åta, fikk det travelt å få på klær ! Da jeg kom i stilling stakk han fra åta ! Etter 15 min. såg jeg den 300m. bortenfor, men han snudde kom tilbake,kl. 24.00. Da tok v-maxen en flyvetur og traff mikkel i hoved-motoren!! no. 6 i sesongen, totalt 16 stk. på 3 år.

Link to comment
Share on other sites

Januar snart over, blitt en del timer i glugga, men lite rev å se, og reven jeg har sett rusler nesten nede ved elva 270-300m unna, og det synes jeg blir for langt.

Åta ble fyllt på nyttårsaften med vom og godsaker, men denne er urørt, med unntak av at en mink har vært bortpå et par turer. Er ikke all verden med spor heller, nesten så jeg lurer på om de siste åras innsats har begynt å sette spor etter seg (har jo pleid å se ut som en hundegård på jordet tidligere vintere). Regner med å ta en liten pause fra glugga nå for å fylle opp ammoskapet til feltsesongen, så får jeg gjøre et lite comeback dersom viltkamera viser at reven har begynt å besøke åta.

Er oppe i 7 sålangt i år, dette er rekord for meg, og jeg har skutt duble for første gang også, så jeg kan vel ikke klage.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til dere alle som har fellinger i det siste, og det ser ut til og være mange av dere! :-)

Endelig ser været her ut til og bli helt perfekt her, i tanken kunne jeg tenkt meg og prøvet på 3 steder med åte, dvs det ligger på to forskjellige steder allerede, men erfaringsmessig er det heller vanskelig og følge opp...og da ender det raskt med at man bare fòrer reven, og intet annet skjer. Så får nok konsentrere meg om det jeg allerede har oppe og går! Lenge siden jeg har gledet meg slik til en reve fullmåne periode! :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...