Jump to content

Jakt62

Members
  • Posts

    373
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Jakt62

  1. Ohh, der var det mye action. Og så jeg som får høyere puls bare av et enkelt revebesøk på agnet.
  2. Høres ut som normal virkning da. Iallfall ikke for lang avstand m 25 meter, og på 10 m skulle gode treff ha revet opp pelsen mer trodde jeg, så noen hagl dro antakelig rett til skogs. På hare har jeg sett at til og med plastkoppen river pels på så kort avstand 10 m (avlivningsskudd) Bør nok normalt ut på lenger avstand for passe spredning og dekning, men 25 er vel allerede ganske passe da. Ingen ekspert jeg, riktignok, men har jaktet m hagle en mannsalder så noen erfaringer har det da blitt.
  3. Hva var avstanden fra børse til mikkel? Var alle fire gangene treff?
  4. Spørsmål til dere som "strør" pellets: Stør dere den bare utover på snøen, eller graver dere den litt ned.? Min erfaring er at kråker, skjærer og nøtteskriker gjør rent bord første grålysning hvis godbitene ikke er grundig skjult nede i snøen.
  5. Også her er det første besøket på åtet unnagjort. Den snusa rundt, flytta på noen hare skinn og åt litt pellets. Jeg regner med den kommer tilbake også når støvskyene i tørr østavind erstattes av stille dalende snøfiller. Liker bedre å jakte rev på sporsnø... det kan jo I aller værste fall bli å lete etter den noen meter. Da er sporsnø bedre enn vegstøv.
  6. Var det vind der du skjøt med 17hmr på 90 m ? Godt treff ser det ut til, med en ammo som vel ikke akkurat er superstabil i vind.
  7. Innmating i museår. Jeg ser stadig mus i marka og ved husene. Jeg prøver å legge ut noe pellets og godsaker etter harejakt, men i år ser det ut til at reven så langt er godt fornøyd med de bugnende matfat dekket med musebiff og lemenfilet han finner i skauen. Ikke besøk på åtet så langt, enda der er både haremager, harehoder og pellets hvis Mikkel flytter unna litt gras på åteplassen. Må vel bare vente på snø.....
  8. Ser ut til at dess lettere kule (= hurtigere ), jo bedre går reven rett ned uten utras. Men gode treff må det jo være uansett kule.
  9. -Kunne jeg få kjøpe en sekk hønsegjødsel? -Våronn allerede? - Nei, revejakt!!!! Hmmm
  10. Hvis reven er så notorisk hekta på å lure seg til bygds etter høns, skulle man tro vi kunne utnytte det litt på åtet. Selve hønsene er vel ikke i tråd med Mattilsynets syn, hvis jeg forstår det rett, men hva med hønseskit? Jeg legger merke til at støveren min på jakt kan ta lange omveger for å snuse på orreskit, og gjerne ta seg en snus.? Og hun er vel litt i familie med Mikkel.
  11. Se der ja. Det må være perfekt for 6,5 folka som er ute etter Mikkel
  12. Jeg fikk tak i 100 gr og synes den også er god i HP, men skulle gjerne sett at 85 HP var å få tak i.
  13. Noen her som bruker 17Hmr på rev? Erfaringer?
  14. 17 HMR ? Gratulerer Znopi. Kaliber 6,5 der også ser jeg. Trivelig revekaliber, og med 85 gr går det fort. Er det noen her som bruker 17hmr m hulspiss på rev ?
  15. RUTINE-REVEN KOM FOR SISTE GANG Hvor ofte erfarer man ikke at rev likevel ikke alltid følger klokka, og kommer på tdspunkt det ikke er lett å forutse. Men denne tispa til venstre på bildet, fulgte et fast mønster. Ankomst langs et bekkerfar oppover, krysset fram mot åtet, viste seg såvidt og fortsatte inn i skogen uten å komme fram mer tidlig på kvelden. Og så, når morgenen kom, viste sporene at hun likevel hadde stukket innom på veg hjemover, på en tid da jegeren ikke orket å sitte oppe lenger, og sov, drømmende om vellykket åtejakt. Også denne kvelden kom hun til ganske fastsatt tid tidlig på kvelden, men ble værende på stedet for å plukke pellets vætet i sausen av tomatmakrell. Dermed var Rutine-reven historie. Ca 80 meter, grønt lampelys på vegg ga god kontrast mot hvit snø, Tikka T3 6,5x55 med hjemmeladet hulspiss. Noen få byks etter skuddet, så lå den 8 meter bortenfor. Veide den ikke, men middels og fin pels.
  16. Reveskrott som reveagn? Erfaringer
  17. Satt du ute, eller i åtebu?
  18. https://www.teknikkdeler.no/liten-overvakningskamera/spionkamera-inkl-armband-1080p-wifi-svart Dere som kan elektronikk_ (og juss) ville noe som dette kunne brukes til å overvåke åtet? Det har vel ikke varsling ved bevegelse men ser ut til å sende til mobil. Og en annen ting, er dette lovlig? Skjult kamera i det armbåndet, er vel absolutt utenom det lovlige, men hva med oppsett på et reveagn?
  19. Aldri gått systematisk til verks og sjekket frekvens. Nei, ikke diesel, bare kvistbål, kanskje startet med en tennbrikett. Inntrykket (høy synsefaktor) er at kebab-reven etes fortere enn rå, innfrossen. Undrer meg ofte over revene, plutselig helt inntil hundegården, så kan de sky hele fylket hvis et eller annet ikke stemmer, og så er de plutselig ved leirbålet. Ikke lett å lage noen regel. Det har vel blitt til at jeg steker dem på åteplassen mest fordi den kvadratmeteren er den mest ufyselige på hele eiendommen når jakta er over og snøen går. Da klarer det seg med ett stinkende høl, og ikke to.
  20. Plass å brenne den. Jeg lager liksågodt et lite bål rett på åtet, så blir det oppvarmet det som er under, toppet med en ny revekebab for andre rever.
  21. Endelig ble det en. Denne hannen har vært på åtet flere netter. Etter hvert måltid der, tok den minst en ekstra hviledag for å fordøye, før den kom tilbake. I natt kom den, samme tid som før, mellom klokka 3 og kl 5 Felt med Tikka 6,5 x 55 hulspiss, selvladet med lett kule med hulspiss. Utgangshull ca 3 cm. To-tre byks rett opp så lå den flat.
  22. Vi som ikke rekker annet enn å gi deg tommel opp for hver gang du feller, lurer på om du har noen favorittlyd på ICO Tek av iriginallydene der.
  23. Istedenfor å sitte og stirre ut i mørket, har jeg koplet et enkelt overvåkningskamera like ved lyskaster. Kamera koplet med kabel direkte på skjerm i stua. Refleksen i dyreøyne er mye enklere å oppdage på skjerm enn det er å skjelne luskende Mikkel direkte der borte i skogkanten. Og mer behagelig å sitte i godstolen i stua, enn å stirre timesvis ut i mørket. (For at refleksen skal vises, bør avstand lyskaster-kamera være minimal) Det avlange lyset borte i skogkanten, er reven som kikker mot huset. (Foto tatt av skjermen med vanlig mobil, derfor kornete struktur. Avstand bort til reven, ca 60 meter.
×
×
  • Create New...