Jump to content

bjoeik

Members
  • Posts

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bjoeik

  1. Vel, kan soklart skje å skyte feil, når det gjeld å sjå forskjell på fjordkolle, og voksa kolle. Men å sjå forskjell på kalv og godt voksen bukk, burde vel dei fleste klare. (For eit par år sida skulle dei skyte kalv, men la nedåt to fem greinarar/ ti taggar istaden. so er vel kanskje ikkje so lett alilavell
  2. Er ikkje ein person som er problemet, det er heile jaktlaget. Vil ikkje trekke oss ut av storvaldet, fordi vi er få lag i valdet (nabovaldet = mangemangemange fleire lag). Når det gjeld det svennis skreiv, so hadde nok det vore flott, men problemet her (mange problem) er at vi er det minste laget, og dei det største
  3. Problemet er at det er eit anna jaktlag i storvaldet. Har blitt tatt opp før, men dei er så mange grunneigera, at forslaga blir nedstemt. På møta kjem alle grunnegerane i alle 4jaktlaga, men sida dei er så mange blir det aldri fleirtal nok.
  4. Hei! Eine jaktlaget i valdet skyt feil dyr (hjort) kvart år. Skyter alltid for mykje voksne dyr, og dei andre jaktlaga i valdet må «rydde opp» ved å skyte fleire ungdyr, ein vi eigentleg må. Har tatt det opp gang på gang, men ingenting skjer Kva kan vi gjere for å få dei til å følge reglane!!???
  5. har sett litt på ei savage model99 (bøyerifle) nokon som har erfaring med ei slik?
  6. Blir nok brukt eg kjem til å kjøpe ja. Har sikte. Men er som sagt på jakt etter eit solid bruksjern som toler ein solid trøkk Faren min har ei gammal tikka LSA, som har vore med i alle år. ca 30, utan noko problem. Ligg ei sann på nettet, men måtte høyre her fyrst
  7. Hei! Skal ha meg ei sokalla «jagebørse», men er litt usikker på kva type eg skal kjøpe. Makspris skal vere ca 8000, og det er eit krav at den skal vere ganske lett, og toler ein trøkk. (Kan bli noken fall i bratte tereng med ur og blom)
  8. bjoeik

    Lokking av rev.

    Har ikkje prøvd å lokka på ei stund no. Ville dokke prøvd å lokka no i ein del laussnø, el venta til skaren kjem?
  9. Hmmm lurer på om eg skal flytte den om den ikkje fangsr noko iår heller...men må nok flytte den t ein anns plass ein utafor huset mitt, har jo åte der, og når ikkje det kjem rev på d kjem d nok ikkje rev i båsen heller... men takkfor tipset skal flytte den nermare bebyggelse
  10. So burde eg flytte båsen til revetrakka? (Skulle visst vere eit revetrakk der båsen står, i skogkanten, der det går eit berg ned, men har ikkje sett ei einaste revespor der utan at det har gått målretta borttil båsen). El skal eg flytte båsen nermare husa slik at eg kombinerer åte/bås ?(har fått tips om dette) el berre ha den der den står?
  11. Har lagt ut alt frå fisk, slakteavfall til husholdningsavfall... ingen ting forsvinne. Ikkje e her kråkefugla heller, grunnen e at eg har skote dei aller fleste. Men egentlig sjønna eg reven ganske godt. Er 400m til nermaste skog, og han må krysse ein ganske traffikert riksvei. Men koffor ingenting går i båsen veit eg ikkje, den står ovafor eit beite i skogkanten. Båsen har kun fått 1rev på 3år burde wg flytte den?
  12. Flott å sjå at mange lykkast! Her derimot har eg omtrent gjett opp ikkje aktivitet på heimeåta sia 1.slåtten... dvs 23juni, og reven nerma seg ikkje båsen og ikkje ein rev å sjå under hjortejakta. Veit han er her(revedrit) men ikkje pokker om d vil seg.
  13. I sitatet står d at rev og kråke osv... skal kun jaktast frå 1/1 2016 til jaktslutt.... isofall er dette ei tåpelig avgjering av kommunen/grunneigarlaget! Jakta er jo ferdi omtrent før den har beggynt!
  14. Hmmm åte ligge på nyslått bø, men det med trasteunger kan vere mulig. Det eg har tenkt litt på er: for å komme seg til åte må reven springe over en traffikert vei, og over ein 300m brei åkr/bø = ikkje veldig strategisk plassert... lurer på om at revemora er der å henta mykje mat når kvelpane er små, men når dei blir eldre og meir sjølvstendige vil ikkje revetispa ta slike "sjangsar" meir. Men kun ein ting å gjere... alltid ha åte der å satse på at kvelpane er "dumme" nok til å komme hit når den tid kjem
  15. Off..... samme greia som ifjor aktivitet på åte kvar dag i mai til slutten av juni (27 ifjor og 25 iår) ogso bom stopp, og null aktivitet noken som veit grunnen, og evt kan komme med noken tips?
  16. Trur ikkje du trenge å bekymre deg om klokka, so lenge du lokkar rett etter det blir lyst el rett før det blir mørkt. (Men i område med mykje folk, har det bok litt meir å seie (få som søv kl 4 på ettermiddagen)
  17. Reveb har vert på åte ca 25/30 daga no! Tydeli at dei tar med seg maten ein anna plass! (Antageki kvelpa) tispa var her til og med etter at det var blitt heilt lyst! overasskande då dei kun var på besøk 5gongar heile forrige sesong!
  18. Om ikkje kvar dag! Var der inatt igjen! Mange fine bilde på kamera heiv ut litt potetskal idag.. blir ikkje forundra om det forsvinne og
  19. Inatt var reven der igjen! han hadde vore der i ca 1,5 time istrekk! (Viltkamera) og 3/4 åtegroper var greve opp
  20. Lurer på om reven her har fått kvelpa.. full farta på åta (veldig unormalt) . Den er der kvar natt omtrent! Virkar desperat etter mat! Greve opp 3 kråker + anna snaks på kun 4 dagar Håpar at tispa beggynde p ta med seg kvelpane, slik at dei og blir vande til plassen PS. Dette var på den nye plassen. Som ligg litt nærare, so dette lova godt.
  21. Noken som gidde å legge ut bilde av båsen sin, med plassering? hadde vore kjekt å sett
  22. Hmm d har eg ikkje tenkt på før... har du/noken bilde elns av korleis d ser ut?
  23. Tydeli at reven veit at jakta e over no.... no går han på bøen å tusla +at han har vore å tatt ei kråke v revebåsen. Håpar han tør seg heilt inni snart (ja fella står open, men den kan ikkje bli utløyst) fekk forresten 3bilde av han på viltkameraet inatt, dette var på ein trekkplass
  24. Sesongen er nettopp slutt, men gleder meg sjukt til den neste. har laga meg til eit reveåte på støylen no, so der satsar eg på å få tatt noken ravn utpå hausten. Satt forøverig ei kråke der igår, satt å åt sjølv om eg sto kunn 60m vekke og såg på hadde vel ete so mykje at ho ikkje klarte å lette
  25. Tøft! Sjøl er eg nettopp komt heim frå jakt, men såg ingenting... mest sannsynelig fordi det bles frå alle kanta Men på vei ned igjen kjende eg starm revelukt (støkkte den nok ut)
×
×
  • Create New...