Jump to content

Jakt62

Members
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jakt62 last won the day on July 14 2017

Jakt62 had the most liked content!

Community Reputation

86 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kamera som fanger refleks i revens øyne kopla til tv Dette var årets siste. Avstand ca 80 - 90 meter
 2. Høres for meg ut som en grei avtale hvis det er for sesong og ikke bare ett døgn. Tiden når reven kommer kan variere utrolig. På sommeren ser jeg ungrever også midt på dagen. Nå er det helst i kveldingen eller tiiiiidlig morgen. Sesongen er jo slutt nå, men det kommer nye tider i juli. Lokkekanin?
 3. Siste før sesongslutt? Har kamera på veggen som sender via kabel til tv i stua. Lyskaster (billig kjøpt på Jula) like ved kamera gjør at refleks i dyreøyne vises utrolig godt. Kl 21.15 kom det plutselig to øyne borte i skogkanten 90 meter unna. Jeg i full fart til loftet der børsa står, og reven har beveget seg ut på åpne flata der det er strødd pellets. Den står og graver i gammelsnøen med fronten imot. Avstand ca 50 meter, og vurderer et øyeblikk om hodeskudd er forsvarlig. Men velger som i trrafikken å være defensiv for sikkerhets skyld. Sekunder etter dreier den sida imot. Trådkorset i bogen og med 17 HMR hulspiss dratter den rett ned. Tispe ca 5 kilo. Ingen antydning til ut-hull etter huspissen. Skal sjekke hvordan ammunisjonen gjorde jobben når jeg flår. Blir vel punktum dette for denne sesongen. Ikke noen god sesong. Lite rev og mye katt, altfor mye katt. Og de har også refleks i øynene. Plagsomt.
 4. Jakt62

  Harejakt

  Ble en hare i dag for støveren. Regnbyger, ca +2 grader og kuling. Men ikke noe i vegen med vitringa og los i flere timer. Eller er det finskstøveren som er så prima?
 5. Jeg savner litt om 6,5 x 55 (fabrikkammo) siden jeg ikke er fornøyd med knall og fallvirkning i softpoint 140 grs og 156 grs Men nå har jeg nok mast nok om problemet med å finne ferdig ammo, så dette får være punktum om saken.
 6. Jakt62

  WeHunt

  Nå har jeg brukt den over tid. (Mer enn ett år) Den er et moment til stooooor/kjempestor irritasjon på jakt. Den ærlige Garmin sier bare fra at den ikke når fram. Wehunt bare svikter deg uten at du vet hvorfor. Dekning er en ting, men hundeenheten ser ut til å "sovne" og må da visstnok "vekkes" ved å lade litt, som om det skulle funke. Ikke stabil og ikke et kjøp jeg er fornøyd med. Heller direkte skuffet over at NJFF anbefalte dette. Det har iallfall ikke funket for meg i Midt-Norge. Fått ødelagt utallige jaktdager om jeg ikke hadde den gode gamle peileren Garmin, selv om den ikke rekker langt. Ble så galt at jeg måtte sende inn selve gps-en. Fikk da en ny, men problemet fikk jeg beholde, ser det ut til. Kjempelite fornøyd.
 7. Merkelig at dette kaliberet med bare 20 grains hulspiss har så lav hastighet ute på 100 m og likevel kan være så effektivt. Hva skyldes det? Ekspansjonen?
 8. Jakt62

  Tikkaklubben

  Ja, kule har de, men antakelig ikke som ferdig fabrikk-ammo i 6,5??
 9. Den du kaller rekruttkule, hvem produserer den?
 10. Mulig det er off-topic: 6,5 x 55: Ammo 35 grs v-max eller 40 grs varmageddon eller tilsvarene. Hvor i verden får man tak i det uten å gå via hjemmeladere? Finner bare tyngre ammo (120 -156 grs) med hastigheter kun omkring 700m/s ute på hundremetern.
 11. Jakt62

  Tikkaklubben

  Mulig det er off-topic: Har Tikka i 6,5 x 55 men strever med å finne lett ammo med høy hastighet. Ammo 35 grs v-max eller 40 grs varmageddon eller tilsvarene. Hvor i verden får man tak i det uten å gå via hjemmeladere? Finner bare tyngre ammo (120 -156 grs) med hastigheter kun omkring 700m/s ute på hundremetern.
 12. 6,5 x 55: Ammo 35 grs v-max eller 40 grs varmageddon eller tilsvarene. Hvor i verden får man tak i det uten å gå via hjemmeladere? Finner bare tyngre ammo (120 -156 grs) med hastigheter kun omkring 700m/s ute på hundremetern.
 13. Hvor finner du fabrikk- ammo i 6,5 x 55 for slike kuler?
 14. Jada. Hovedkilde til sånn feil er antakelig at siktet har kommet helt ut av stilling eller rykk i avtrekksøyeblikket. (Forutsatt at avstanden har vært rimelig. Er avstanden stor, skal det små feil til før det går "åt skogen". Hadde skutt inn Tikkaen min 17 hmr og var sååå fornøyd med treffpunktet. (Men vind er skummel for dette kaliberet) Reven kom om natta og jeg tok fram børsa og skjøt midt i bogen. Ikke antydning til blod, ikke en hårtust men jeg hadde sett at reven skvatt litt av lyden, men den luntet rolig inn i skogen og ble borte. Innslag i snøen bortenfor der reven hadde stått. Først etterpå kom jeg på at børsa jeg skjøt med var min 6,5 kaliber som jeg ikke hadde skutt inn. Den viste seg å ligge 25 cm for høyt. Lærdom for meg: Ikke rot med flere gevær!
 15. Null besøk av rev på åtet. Frister med alt fra hareskinn, pinnekjøttrester, middagsrester, pellets, fisk og frosne sure pølser. Regnet har bøtta ned og bare kattene har forsynt seg. Nå er det skare og vanskelig å se spor, men ingen tegn til besøk. Er det for mye mus og godsaker i skauen?
×
×
 • Create New...