Jump to content

Jakt62

Members
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jakt62 last won the day on July 14 2017

Jakt62 had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Begynner å bli litt i reveagn-frysen, Trosten kolliderte med stuevinduet. Rester av Trøndersk sådd nedi også.
 2. Tid for kattekrig snart når juli går over midten. Jeg er nok blitt litt masete om katteproblemet på åtet, men skal holde meg i skinnet... tror jeg. Hittil ingen løsning funnet. Og siste sesong ga null rev, så her er man i bakerste pulje. Men noen må vel være der også for at andre ikke skal miste motet om antall fellinger ikke overstiger 1 stk rev
 3. Spørsmål: Hvilken ammo? Spørsmål 2: Når en rev ikke går rett ned etter et godt skudd som det du nevner, lungene skutt i stykker, skyldes det at væsketrykket i kroppsvevet fra ekspansjonen ikke evner å slå i svime hjernen? Har skutt rev med den pittelille 17 hmr og den går rett i bakken. (17 hmr er lovlig på rev på rimelig hold, og har stor munningshastighet. ) Har vi for saktegående ammo når gode treff ikke legger reven rett ned?
 4. Ser ut til at Veterinærinstituttet har fått tilstrekkelig antall registrerte prøvetakere hvis jeg forstå hjemmesida deres rett. Og at registreringen av nye prøvetakere er stanset.
 5. Hvilken Åtevarsler bruker du? Er den stabil med å sende signal?
 6. Finskstøveren min (3,5 år tispe) har hatt mange loser utover hele høsten, men i november knakk en klo, det ble betent og hun er ennå ikke restituert. Jeg har lært at klørne må holdes korte på harehund som brukes mye. Her puster hun ut etter en vellykket los, noen jaktdager før hun skadet foten sin.
 7. ET RØR ER GODT NOK Et meterlangt kloakkrør festet til en kjepp, kamuflert med greiner og gras og skrått nedover i snøen. Fylt med pellets, kamuflert og nedover i snøen og med lokk på toppen, så holdes foret alltid tørt. Jeg har satt ut en slik og har også måket snø oppover, fylt med greiner bakom slik at reven må grave seg inn på den sida av haugen hvor jeg ser den fra vinduet. Har ikke hatt besøk ennå, men har stor tro på den: a) ingen deler som lukter b) ingen bevegelse, lyder c) "passiv" foring ved hjelp av bare tyngdekraften d) mye for i røret gjør at stadig påfyll er unødvendig e)nedre ende hvor foret ligger graves ikke så lett fram av katter hvis det er en del snø over, og f) reven finner mat ved å grave i snøen slik den er vant til ellers
 8. Jakt62

  Åtejakt på rev

  Jeg mener 40 m er for langt for hagle og såpass nært for rifle at det er vanskelig å ikke bli oppdaget av reven når den er på åtet. Har du mulighet for å flytte bua litt til høyre (hvis du er urolig for det huset) om det ikke da oppstår problem i forhold til annen bebyggelse lenger til venstre og minst ti meter vekk fra denne bakken, så tror jeg sjansen til gode situasjoner er enda bedre. Jeg er også enig i at bakken ser trygg ut den, og om du bruker hulspiss/blyspiss så kan jeg ikke se at det skulle kunne innebære noen risiko (med forbehold om at bildet ikke fortegner situasjonen)
 9. Jakt62

  Åtejakt på rev

  Katte-plage på åtet Jeg gjør et forsøk med å sette et skrått kloakkør med lokk på toppen opp mot en trestamme ved åtet, feste det og fylle med pellets,. Nede ved bakken må pelletsen lirkes fram og vil ramle ned etterhvert til røret er tømt. Så snø over det hele slike at reven må grave seg inn til rørenden der nede i snøen. Jeg har lagt litt godlukt i snøen etterhvert som jeg skuffa på snø. Så få vi se om kattene gidder å grave seg like langt inn som reven er villig til. Hovedåtet ligger og duften like ved, under en metallnetting som hindrer katt å gå rett ned fra oven for å nå til maten.
 10. Litt vanskelig å si men minst to, en diger som ser ut som en elg med lang pels i måneskinnet, og ei mindre som ser ut som den aldri har sett mat. Fem minutter etter skremmeskudd, var den siste frampå igjen. Nå har jeg lagt en del av et stakitt over åtet for å gjøre det litt vanskeligere for dem, men jeg skulle gjerne fått beholde løspelletsen som jeg nødvendigvis må strø omkring så reven blir opptatt. Men neste dag er kattesporene alt som er igjen av den løse pelletsen.
 11. Her er kattene det store problemet. Feite og velfødde er de blitt av alle godsakene, til og med eierne ser ut til å se mer frodige ut synes nå jeg da. Skutt noen skremmeskudd i tretoppene (hagle) for å jage dem, (kattene altså) og det virker en natt eller to, så er de tilbake og mesker seg. Stabbelerer ikke pellets med en slik bøling på åtet.
 12. Gratulerer. Ser av det du skriver at åtet ditt er dypt i snøen og at revene graver seg ned til det. Jeg har pleid å "løfte" åtet litt opp etterhvert som snøen gønner på, men vet egentlig ikke om det kan være likså lurt å la åtet ligge dypt uten å røre det. ??
 13. Takk til Castor Kjempeinstruktive innlegg, mye å lære og absolutt nyttig info som mange sikkert har stor nytte av. Takk.
 14. Castor. Jeg tror du nok har etablert deg som en av dem lykkes med dette mange av oss andre bare strekker oss etter. Denne gangen undrer jeg meg på a) hvordan du sitter i forhold til skiftende vindretninger og b) hvordan du holder varmen (du har nevnt sovepose, varmevest, sitter du på stol? ) og c) vi som ikke har lys fra bebyggelsen, hvordan kunne vi ordne oss uten strøm?
 15. Ikke alltid det lykkes. Her gikk støveren min etter rev i etpar timer før den fant ut at en hare var mer interessant. Harelosens område er ca 300 m x 200 meter stort.
×
×
 • Create New...