Jump to content

Jakt62

Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jakt62 last won the day on July 14 2017

Jakt62 had the most liked content!

Community Reputation

89 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det ble så stille her, Venter man på snøen og frosten og elg-innmat før det lages åte?
 2. Satt du stille midt på nyslått jorde og helt åpent, så viser det at bare man ikke veiver for mye med armer og børse, så ser ikke reven nødvendigvis så mye. Nesa til Mikkel, derimot, den kødder man ikke med.
 3. Mange ønsker å jakte småvilt i Sverige og det fins muligheter fra tidlighøsten trass i de nye reglene for utlendinger. Diskuter gjerne her. Områder. Erfaringer. Reise med hund/ våpen over grensen. Statlig jaktavgiftskort. Temaene er mange. Oppgi gjerne kilde hvis du har viktig informasjon.
 4. Har ennå bare duften igjen på åteplassen etter fjorårssesongen, men fikk besøk på duften under frokosten i dag. Merkelig flott vinterpels på den reven. Skal hive ut litt etterhvert så den finner noe når den kommer på visitt.
 5. Tonen i innlegg. Prøver å unngå å gå i tonefella sjøl, men det er hyggelig om vi klarer å holde en noenlunde vennlig tone i innlegg på Kammeret, selv om noen gjør en regnefeil. Og huske det blir lite kaffe å dele med kompiser om "kjelen koker over."
 6. Kamera som fanger refleks i revens øyne kopla til tv Dette var årets siste. Avstand ca 80 - 90 meter
 7. Høres for meg ut som en grei avtale hvis det er for sesong og ikke bare ett døgn. Tiden når reven kommer kan variere utrolig. På sommeren ser jeg ungrever også midt på dagen. Nå er det helst i kveldingen eller tiiiiidlig morgen. Sesongen er jo slutt nå, men det kommer nye tider i juli. Lokkekanin?
 8. Siste før sesongslutt? Har kamera på veggen som sender via kabel til tv i stua. Lyskaster (billig kjøpt på Jula) like ved kamera gjør at refleks i dyreøyne vises utrolig godt. Kl 21.15 kom det plutselig to øyne borte i skogkanten 90 meter unna. Jeg i full fart til loftet der børsa står, og reven har beveget seg ut på åpne flata der det er strødd pellets. Den står og graver i gammelsnøen med fronten imot. Avstand ca 50 meter, og vurderer et øyeblikk om hodeskudd er forsvarlig. Men velger som i trrafikken å være defensiv for sikkerhets skyld. Sekunder etter dreier den sida imot. Trådkorset i bogen og med 17 HMR hulspiss dratter den rett ned. Tispe ca 5 kilo. Ingen antydning til ut-hull etter huspissen. Skal sjekke hvordan ammunisjonen gjorde jobben når jeg flår. Blir vel punktum dette for denne sesongen. Ikke noen god sesong. Lite rev og mye katt, altfor mye katt. Og de har også refleks i øynene. Plagsomt.
 9. Jakt62

  Harejakt

  Ble en hare i dag for støveren. Regnbyger, ca +2 grader og kuling. Men ikke noe i vegen med vitringa og los i flere timer. Eller er det finskstøveren som er så prima?
 10. Jeg savner litt om 6,5 x 55 (fabrikkammo) siden jeg ikke er fornøyd med knall og fallvirkning i softpoint 140 grs og 156 grs Men nå har jeg nok mast nok om problemet med å finne ferdig ammo, så dette får være punktum om saken.
 11. Jakt62

  WeHunt

  Nå har jeg brukt den over tid. (Mer enn ett år) Den er et moment til stooooor/kjempestor irritasjon på jakt. Den ærlige Garmin sier bare fra at den ikke når fram. Wehunt bare svikter deg uten at du vet hvorfor. Dekning er en ting, men hundeenheten ser ut til å "sovne" og må da visstnok "vekkes" ved å lade litt, som om det skulle funke. Ikke stabil og ikke et kjøp jeg er fornøyd med. Heller direkte skuffet over at NJFF anbefalte dette. Det har iallfall ikke funket for meg i Midt-Norge. Fått ødelagt utallige jaktdager om jeg ikke hadde den gode gamle peileren Garmin, selv om den ikke rekker langt. Ble så galt at jeg måtte sende inn selve gps-en. Fikk da en ny, men problemet fikk jeg beholde, ser det ut til. Kjempelite fornøyd.
 12. Merkelig at dette kaliberet med bare 20 grains hulspiss har så lav hastighet ute på 100 m og likevel kan være så effektivt. Hva skyldes det? Ekspansjonen?
 13. Jakt62

  Tikkaklubben

  Ja, kule har de, men antakelig ikke som ferdig fabrikk-ammo i 6,5??
 14. Den du kaller rekruttkule, hvem produserer den?
 15. Mulig det er off-topic: 6,5 x 55: Ammo 35 grs v-max eller 40 grs varmageddon eller tilsvarene. Hvor i verden får man tak i det uten å gå via hjemmeladere? Finner bare tyngre ammo (120 -156 grs) med hastigheter kun omkring 700m/s ute på hundremetern.
×
×
 • Create New...