Jump to content

Jakt62

Members
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jakt62 last won the day on July 14 2017

Jakt62 had the most liked content!

Community Reputation

91 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ikke alltid det lykkes. Her gikk støveren min etter rev i etpar timer før den fant ut at en hare var mer interessant. Harelosens område er ca 300 m x 200 meter stort.
 2. Hvo kommer reven? Harene er nå litt forutsigbare, men reven...jammen ikke lett å finne gode poster som ER gode poster neste gang også.
 3. Hei Henrik 123 Har du vinduer på de sidene av åtebua vi ikke ser? Det virker som du har svært god utsikt i mange retninger, og vindu eller glugger flere veier vil kunne gjøre lange timer mye mer spennende, siden du kan underholde deg med reven også før den kommer på den sida hvor åteglugga er.
 4. Jakt62

  Harejakt

  Hvordan ser dere forskjell på los-strengen på utredning av 1. nattfot hare og 2. gammelt revespor. Begge deler går sakte fram for min støver, men utredning ender jo i en heidundrende los etter en tid, gjerne med beskrik. Gammelt revespor derimot, ender aldri, eller så ender det i et vas på gps'en som hunden ikke vil forlate før den blir både trøtt og sulten.
 5. Er det gammel revefot? Finskstøveren min kan boffe og småskjenne i en slags los med utrolig dårlig framdrift. På zoom på gps ser tråden ut som en ulltråd gjør når du rekker opp gammel strikking. Kommet meg foran mange ganger, ett og annet boff boff så jeg står med bankende hjerte og stirrer. Hunden kommer, ser meg men fortsetter med snuten i bakken og sakte sakte går det videre i terrenget, igjen med ett og annet boff. Ofte ender slike "loser" i bratta hvor støveren tydeligvis ikke vil gi seg, den lager nøste og skikkelig rot på los-strengen og kan holde på der i en time halvannen. (Både skikkelig revelos og harelos har en helt annen framdrift, og jevnere søyking av støveren.) Er det som jeg tror, gammel revefot som ender i tap eller (helst) hi?
 6. Hei. Tror neppe reven er den skyldige, jeg har aldri opplevd at den hamstrer så enormt. Grevlingen derimot går i skytteltrafikk hele nettene, men da skulle du kunne se veien den laget i graset. Jeg legger alltid de beste bitene i en festet trådkurv av smårutet metallnett, så dufter de lenge. Når frosten er kommet fryser jo løse åter mer fast. Ellers har jeg ikke så god erfaring m paller eller armering, for jeg har foretrukket grove kvister, mer enn fingertykke, vaset godt fast i hverandre og delvis stukket ned i bakken, mest for at naboens katter ikke skal komme for lett til, for noen katter om natta og kråker om dagene kan fort nulle ut det flotte åtet. Pellets strødd innimellom "sinker" reven og gir deg bedre tid til rolig skuddsjanse.
 7. Rydde i vedstabelen der masse museskitt støver, kan også være risiko. Tularemi er av navnet harepest veldig knyttet til hare, og det synes jeg kan være litt misvisende når man i så stor grad liksågodt kan bli smittet av muselort.
 8. Hei unge jeger. Først: Så kult at dere unge finner denne interessen. Det kommer til å gi mye glede hvis det jaktes på seriøst sett. Og tenke: Sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet. Og så regner jeg med at du som bare 14 år gammel får dekket lovens krav til Opplæringsjakt med voksen som bistand. Dernest: V-max har jeg også god erfaring med, og på så kort hold er vanligvis ikke vind noe problem. Stort sett rett ned i smellen. Hvis jeg kunne velge, ville jeg velge å satse sparepenger på kikkertsikte godt over 50 i diameter, for uansett hvordan en ser det, er lyset avgjørende for gode treff, og om både børsa, ammoen og avtrekket er perfekt, så kan det bli feil hvis øyet ikke får nødvendig god informasjon om hvor den bogen på reven er idet skuddet skal gå. Fortsett å la oss høre hvordan det går med jakta di. Kaliberet er kjempetrivelig hvis holdet er moderat og vinden ikke for kvass.
 9. Jakt62

  WeHunt

  Oh jeg seer ikke at det er forskjell og at noen heter pluss visste jeg ikke. Men de var veldig velvillige med å send meg ny. Nå hadde denne også fuktproblemer, men det kan kanskje se ut til at den er våknet igjen ved at jeg har latt den ligge i risengryn i flere døgn og trekke ut fuktigheta. Den både lader og blinker grønt nå, så det ser ut til at det kan ha rettet seg. Hvor står den plussen å finne i så fall? Fra nå av skal enheten kun få sitte oppå nakken på hundehalsbåndet og ikke på siden. Dessuten skal den få plastomslag. Faktisk kan en kondom gjøre susen som beskyttelse.
 10. Jakt62

  WeHunt

  Ja. Den har ikke funket for meg, siden gps-brikken ser ut til å ha endeløse fuktproblemer. Har nå fått druknet brikke nummer tre, så dette går ikke lenger. Kan jo ikke godt be bikkja om å bare gå der det er tørt.
 11. Jakt62

  WeHunt

  Jeg har nå brukt tre stk, og samtlige har sviktet innenfor et år. Utallige jaktdager ødelagt. Skjønner at det kan være problemer med dekning. Det er til å akseptere, men ikke at en "vanntett" enhet ser ut til å drikke vann som en svamp, for deretter å slokne for godt.
 12. Jakt62

  WeHunt

  Og nå har også den nye hunde-enheten (nummer tre) lagt seg til å sove for godt. Enda flere jaktdager som ble bare frustrasjon. Har sendt inn spørsmål om jeg nå skal anse også nummer tre for død. Så får vi se hva de svarer. Og nei, jeg er ikke en sur grinebiter, men dette funker ikke. Tror det er vanntettheten som bare er et reklamepåfunn, for den er ganske sikkert ikke vanntett verken i ladehullet eller i mikrofonhullet.Hvordan pakningene er vet jeg ikke.
 13. Det ble så stille her, Venter man på snøen og frosten og elg-innmat før det lages åte?
 14. Satt du stille midt på nyslått jorde og helt åpent, så viser det at bare man ikke veiver for mye med armer og børse, så ser ikke reven nødvendigvis så mye. Nesa til Mikkel, derimot, den kødder man ikke med.
 15. Mange ønsker å jakte småvilt i Sverige og det fins muligheter fra tidlighøsten trass i de nye reglene for utlendinger. Diskuter gjerne her. Områder. Erfaringer. Reise med hund/ våpen over grensen. Statlig jaktavgiftskort. Temaene er mange. Oppgi gjerne kilde hvis du har viktig informasjon.
×
×
 • Create New...