Jump to content

bjoeik

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vel, kan soklart skje å skyte feil, når det gjeld å sjå forskjell på fjordkolle, og voksa kolle. Men å sjå forskjell på kalv og godt voksen bukk, burde vel dei fleste klare. (For eit par år sida skulle dei skyte kalv, men la nedåt to fem greinarar/ ti taggar istaden. so er vel kanskje ikkje so lett alilavell
 2. Er ikkje ein person som er problemet, det er heile jaktlaget. Vil ikkje trekke oss ut av storvaldet, fordi vi er få lag i valdet (nabovaldet = mangemangemange fleire lag). Når det gjeld det svennis skreiv, so hadde nok det vore flott, men problemet her (mange problem) er at vi er det minste laget, og dei det største
 3. Problemet er at det er eit anna jaktlag i storvaldet. Har blitt tatt opp før, men dei er så mange grunneigera, at forslaga blir nedstemt. På møta kjem alle grunnegerane i alle 4jaktlaga, men sida dei er så mange blir det aldri fleirtal nok.
 4. Hei! Eine jaktlaget i valdet skyt feil dyr (hjort) kvart år. Skyter alltid for mykje voksne dyr, og dei andre jaktlaga i valdet må «rydde opp» ved å skyte fleire ungdyr, ein vi eigentleg må. Har tatt det opp gang på gang, men ingenting skjer Kva kan vi gjere for å få dei til å følge reglane!!???
 5. har sett litt på ei savage model99 (bøyerifle) nokon som har erfaring med ei slik?
 6. Blir nok brukt eg kjem til å kjøpe ja. Har sikte. Men er som sagt på jakt etter eit solid bruksjern som toler ein solid trøkk Faren min har ei gammal tikka LSA, som har vore med i alle år. ca 30, utan noko problem. Ligg ei sann på nettet, men måtte høyre her fyrst
 7. Hei! Skal ha meg ei sokalla «jagebørse», men er litt usikker på kva type eg skal kjøpe. Makspris skal vere ca 8000, og det er eit krav at den skal vere ganske lett, og toler ein trøkk. (Kan bli noken fall i bratte tereng med ur og blom)
 8. bjoeik

  Lokking av rev.

  Har ikkje prøvd å lokka på ei stund no. Ville dokke prøvd å lokka no i ein del laussnø, el venta til skaren kjem?
 9. Hmmm lurer på om eg skal flytte den om den ikkje fangsr noko iår heller...men må nok flytte den t ein anns plass ein utafor huset mitt, har jo åte der, og når ikkje det kjem rev på d kjem d nok ikkje rev i båsen heller... men takkfor tipset skal flytte den nermare bebyggelse
 10. So burde eg flytte båsen til revetrakka? (Skulle visst vere eit revetrakk der båsen står, i skogkanten, der det går eit berg ned, men har ikkje sett ei einaste revespor der utan at det har gått målretta borttil båsen). El skal eg flytte båsen nermare husa slik at eg kombinerer åte/bås ?(har fått tips om dette) el berre ha den der den står?
 11. Har lagt ut alt frå fisk, slakteavfall til husholdningsavfall... ingen ting forsvinne. Ikkje e her kråkefugla heller, grunnen e at eg har skote dei aller fleste. Men egentlig sjønna eg reven ganske godt. Er 400m til nermaste skog, og han må krysse ein ganske traffikert riksvei. Men koffor ingenting går i båsen veit eg ikkje, den står ovafor eit beite i skogkanten. Båsen har kun fått 1rev på 3år burde wg flytte den?
 12. Flott å sjå at mange lykkast! Her derimot har eg omtrent gjett opp ikkje aktivitet på heimeåta sia 1.slåtten... dvs 23juni, og reven nerma seg ikkje båsen og ikkje ein rev å sjå under hjortejakta. Veit han er her(revedrit) men ikkje pokker om d vil seg.
 13. I sitatet står d at rev og kråke osv... skal kun jaktast frå 1/1 2016 til jaktslutt.... isofall er dette ei tåpelig avgjering av kommunen/grunneigarlaget! Jakta er jo ferdi omtrent før den har beggynt!
 14. Hmmm åte ligge på nyslått bø, men det med trasteunger kan vere mulig. Det eg har tenkt litt på er: for å komme seg til åte må reven springe over en traffikert vei, og over ein 300m brei åkr/bø = ikkje veldig strategisk plassert... lurer på om at revemora er der å henta mykje mat når kvelpane er små, men når dei blir eldre og meir sjølvstendige vil ikkje revetispa ta slike "sjangsar" meir. Men kun ein ting å gjere... alltid ha åte der å satse på at kvelpane er "dumme" nok til å komme hit når den tid kjem
 15. Off..... samme greia som ifjor aktivitet på åte kvar dag i mai til slutten av juni (27 ifjor og 25 iår) ogso bom stopp, og null aktivitet noken som veit grunnen, og evt kan komme med noken tips?
×
×
 • Create New...