Jump to content

porkpicker

Members
  • Posts

    462
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by porkpicker

  1. Nei, jeg endte opp med en Gardenakobling R93.. Fikk den fryktelig billig..
  2. Har hatt en i 30-06. Funket 100% problemfritt. Har kjøpt en ny brukt nå i 308, denne fungerer også problemfritt. Begge har hatt lyddemper. Det er justerbar gassport på disse.. Liker litt rask ammo og samler på 35mm til 50mm ved 100 meter. Altså ingen benchmarkbørse. Men duger til mitt bruk på villsvin. Billige våpen med slank kasse synes jeg, om enn litt tunge. Fortsatt mengder av reservedeler om en skulle trenge, samt at morsomme stokke er å oppdrive. Tilpasset akkurat en hendig stokk fra Remington 870 til den nye. Tre drag med fila, er rett på plass.. Mange som klager på disse, men jeg vet ikke om de pusser gassport? Eller sjekker skruen i fremkant av forskjeftet... 308/kort kasse har vist seg å ha mindre driftsproblemer enn 30-96/lang kasse på fora i USA. Kjøp av hjertets lyst, eller la vær.. men de koster så lite at du taper ingen ting på å prøve. Lykke til. ( PS vær forberedt på mange som er langt fra enige her, med uten grunn he he)
  3. Bruker sort sett choken med tre hakk. Går meget godt med 32 gr spesial smug fra Sellier &nemlig. Gjør rundt 460ms og samler på underkant 10cm på 50 meter. Brukes på villsvin/ettersøk villsvin.
  4. Jeg har en. Brukes til alt fra villsvin til due. Fin balanse og aldri noe tull, bare virker. Og takler stål selvfølgelig..
  5. La meg si det sånn. En kjent smeden og skytter klør seg hardt i hue for å tolke og prøve å forstå hva som har blitt sendt ham av tekster.... Virker som det hovedsaklig går på hvordan jobben skal utføres. Og dette er fra januar ja..
  6. Har noen sett på hjemmesiden til njff? Hvor har de funnet at vanlige halvautomatiske jaktrifler evt ikke kan krysse landegrenser? Feks fra Norge til Sverige på villsvinjakt?
  7. Hei Doc.. Har. Ikke fått med meg siste tilføyelsene til punkt og prikke. Men ja, det er blitt noe mer. Selv ikke smeden vår har fått helt klarhet, men pistol/halvautomatisk osv er nå mer krevende så vidt jeg forstår. Det er sendt ut skriv visst nok. Ser at noen smeder rundet om alt har hevet prisen på sine sveisekunster, så det er nok noe i det ja.
  8. Beste tid 3uker. Normalt 5-6månder. Værste tid 1år etter at våpenet var solgt he he..
  9. En liten tanke... Disse kameraene har et filter/deksel som beveger seg når bildet taes om natten. Det lager om liten lyd. Jeg ser på mine SG kameraer at reven noen ganger fanger opp et eller annet. Men at de blir skremt vekk? Nei... Tenker ikke reven er såååå skuggeredd.. Er nok andre årsaker til at reven sporadisk er innom. Tenk lys på uthus, biler, bikkjer osv, disse jager ikke reven bort særlig lenge. Hvorfor skulle da lyden/blitsen skremme særlig mer? Jeg skyter relativt godt med rev på årene, selv med kamera her omkring.
  10. Kun standard oppsett. Vanlig lett slitent 75amp bilbatteri holdt i nesten en måned fra skumring til soloppgang. Vet ikke hvor fulladet det var heller.
  11. Har. Hengt ute nå i 3 måneder, fungerer problemfritt for vår del. Kunne kanskje vært litt sterkere dioder for synets skyld. Men reven bryr seg ikke...
  12. Slik som det ser ut i feks Tyskland om dagen, ville jeg ikke holdt noe for sikkert kort. Minimum 7mm og homogene kuler er lyden der i store deler alt.. og flere land følger nå etter. Særlig i statlige skoger. Rett nok litt annerledes styresett da delstatene bestemmer mer selv. Og mener bestem at det nevnes i njff rundt godkjenning av slaktet vilt noen strofer om homogene kuler.. Da trengs vel muligens ikke et forbud mot 6,5? Stopper vel seg selv når en må skyte strikkepinner for å klare vektkravet, eller det blir magert utvalg i det minste? Misforstå meg rett, jeg har ikke noe i mot 6,5 som kaliber. Men det har jo sine begrensninger når det kommer til utvalg i ferdigrullet ammo.
  13. Bilder er jeg dårlig på. Men har tatt to stk på tre dager på samme plassen. Siste datt for 40 minutter siden. Sitter i ei campingvogn ikke langt fra E-18. Årsavgiften betaler således åtelyset mitt.. var åte med litt hjorteslakt for 4 dager siden, og alt er borte. De to jeg har fått ser ut til å være årskull/ungrev. Er en hønsefarm ikke langt unna, så vekstvilkårene går vært bra en stund. Men nå skal det tynnes ut. Godt med et nytt terreng, da det er særs lite igjen rundt husveggene her jeg bor.
  14. Prøv med ammo som er beregnet for underlyds fart/demper. Slik som Cci subsonic/quiet, Winchester subsonic eller rws subsonic. Vil tro du blir mer fornøyd da. Noen target/match skal også gå rundt underlyds hastighet. Er ikke helt eksakt hvor kula bryter lydmuren. Høyde over havet, luftfuktighet osv.. mer enn jeg har satt meg inn i. Men ammo for dempere er stille med demper. Jaktammo osv er nødvendigvis ikke stille.
  15. Jeg har brukt storebroren Nikko Stirling Diamond 3-12x56 noen år nå. Fikk mye "hets" for bruk av så billig optikk. Det er opplest og vedtatt at det kun er dyr optikk som virker. Har to år blitt mestskytende revejeger i grunneierlaget, og brukt den på villsvinjakt osv. Den helt klart ikke like lysstrek som kikkerter til 4x prisen. Men den gjør jobben godt nok. Jeg har fortsatt Nikko kikkerter på et par av børsene. Den nye 4-16x50 med tårn er flott til toppjakt og går, men retikkelet blir for tynt i skumring/de små timer. Selv liker jeg ikkå skyte på vilt på 300 meter vil den duge til det. En 2,5-10x50 i Diamond serien vil nok gjøre jobben tilfredsstillende for veldig mange jegere. Den er ikke en Zeiss eller Swaro, men utgir seg ikke for å være det heller. Den tåler dog juling.. Dette var min private mening. Om jeg kan få ta bransje hatten på nå? Det selges store mengder av disse kikkertene på jobben. Ganske mange hundre faktisk.. vi har reklamasjoner selvfølgelig, men meget få. Og da er det ny kikkert, hvis dette skyldes mekaniske feil. Det gies "livstidsgaranti" på Diamond serien. Panamax er ikke omfattet av denne garantien. Og jeg kan dessverre ikke gi en pekepinn på kvalitet over tid, da denne er ny på markedet. Men, det er faktisk ikke en "billig kinakikkert". Uansett tror jeg nok at den er bedre enn hva du har nå, selv om jeg tror du ville blitt mer fornøyd med Diamond serien fra Nikko. Ellers ville jeg tatt en titt på Leupold sine rimeligere serier? Meget solide og lette kikkerter til fornuftig pris. Budsjettkikkert er og blir budsjettkikkert, jeg har selv kikkerter i alle prisklasser nå, og i praktisk bruk er det ikke så sinnsvak forskjell som mange ønsker at det skal være. Etter min mening da.... Et rådyr eller en elg blir ikke dødere av en Swaro enn av en Burris eller hva annet. Kjøp etter lommebok og bruksområde.
  16. Budsjettkikkert med 1"rør og opplyst retikkel.. Er ikke noen Zeiss, men treffer du ikke skiva så er det nok ikke kikkerten som er problemet.. Hva skal du bruke den til? Er ikke godt nok for villsvin/hjortejakt på svarte natta. Men duger til det mest annet. Nitrogenfylt osv. Spørsmålet er vel heller hva forventer du ut av en rimelig kikkert? Tydelig klikk har den, klare glass, opplyst dot og enkelt design. Relativt kort mellomrør.. Strengt tatt er vel dagens billigsikter bedre enn hva mange halvgode var for ti femten år siden, så sant men styrer unna de desidert billigste.
  17. Ultimax vant en test i svensk våpenblad for et par måneder siden. Dette var i klassen under 10.000,- Da vant denne over Meopta (3plass) og Leupold(2plass). Godt synsfelt og bra lysgjennomgang. Opplyst retikkel og tysk 4 med skarpe glass. Har Docter selv, men har vurdert Ultimax som neste sikte selv. Prisgunstige og verdt pengene. Conquest DL er også et godt alternativ, da denne nå er produsert i Tyskland hos Zeiss, ikke som den forrige generasjonen med samme navn. Ta en runde å se litt i de forskjellige for å finne den du liker best.
  18. Har en jd 224 xtreme på min 7-08.. og det er en godt hørbar forskjell fra sd demperne i det minste. Om jeg skyter på jordet, hører jeg foreksempel kuleinnslaget på 50meter. Selv om dette kanskje blir et dårlig eksempel.... Men ja, det virker. Tror ikke jeg ville kalt dette ghettomekk..
  19. Hoy.. starter med å si jada jada.. nært tilknyttet, men skriver som privatperson... Alpha versjonen har overrasket meg positivt. Meget god presisjon, skarpt avtrekk og myk boltgang. Tre av mine nære jaktkamerater har denne i div kaliber nå. Samt flere bekjente... Man får mye våpen for pengene det er sikkert. Walther som lage pipene nå. Og disse pipene går stygg bra. Ser ut til å trives med litt krasse ladninger. Om det skulle være noe negativt, vil jeg si at sikringen er god men føles litt "billig". I 6,5x55 har jeg vært borti at de tyngste Geco plus ikke lar seg kamre smertefritt, Mens Lapua mega faktisk gjør det. Den versjonen med tommel hull påkrever små lanker eller litt egeninnsats for min del. Trang mot knoken på tommelen.. Weaver skinna kan vel være både godt og vondt, avhengig av hva man liker. Men skal man fjerne den, ser man at den er satt fast før overflatebehandling. Ergo, ikke så pent når lakkeringen der blir borte. Men Sauer 90 baser er hva som passer hull og kasseform. Der er det jo litt å velge i? Håper det var litt kjøtt på beina, uten at det virker som innsalg.
  20. For å helle mer bensin på bålet.... Jeg bruker selv slug på villsvin. 32gr i 460meter i sekundet. Og den samler på en god snusboks på 40 meter med vanlig perlekorn... og den virker såvisst på nasse. Så lenge man er klar over hvordan blyklumpen oppfører seg, er det faktisk langt fra feil. NSI har også en buckshot med 35 haggel i. Som tusler avgårde i 440 ms.. samler fint i mine våpen. Det har skjedd en stor utvikling mens vi satt her med stålet vårt.. Skal ikke være ufin, men har dere som sliter med samlingene prøvd mye. Av det nye som har kommet? Vil tro en og annen kanskje finner ei ladning som er fin.
  21. Med fare for å tråkke i salaten.. Mener dog at 00 betegnelsen ikke er like fabrikanter i mellom, da US og Eur.. Har prøvd litt med en rask og tett en fra NSI. 35 hagl i 440ms, gå 65cm på 40 meter i Franchien min. Ikke redd for å bruke den på jakt. Men har dårligere erfaring med disse med 12-9 hagl i hylsa når det kommer til spredningsmønster.
  22. Skulle ikke forundre meg om personen i butikken har blingsa litt heller. Ser de har den på kampanje til 10 laken. Gulle god kikkert..
  23. Ser overhode ikke på dette som dissing. Var nok heller jeg som misforsto ordlyden til sportskytter.. ikke værre enn så.. Men det er rett at jeg jobber på et utsalgssted, og like rett at jeg har veldig lyst på en L4S.. men det ser ut til at jeg og tante blå ikke er enige av hva som er behov he he.. Spørs om ikke Franchien min ikke må ut.. Og som jeg går nevnt tidligere her, her inne er jeg som privatperson, ikke ansatt... Så beklager til deg Sportskytter, om du følte at jeg gikk over streken. Når det er sagt, er hvilke annet merke kan vise til lik finish og prestanda til kr 9.000,- tenker du sportskytter? Har fått klådd på ganske mye rart gjennom jobben. Treverket er jo penere på Beretta A400 serien, men ikke maskineringen, og strengt tatt er vel den nesten dobbel så dyr. XLR som ble etterspurt, virker for meg litt "tyngre" både vekt og utførelse. Men det er et godt grep i gummien da. Ser ikke helt gleden av hi viz staven på kolbehalsen dog. Har skutt litt med XLRS ( trestokk utgaven) og den er veldig "lettskutt" for min del. Dog 66 cm pipe på den jeg har brukt. Franchi har jo Fast serien, men den er utgått. Omtrentlig samme pris, men rekylladet på godt og vondt. Affinity, som jeg har nå i synt blir jo en nær konkurrent.. men er veldig sped i grepet, lett "skranglete" i fremskjeftet. Jeg har en i 71 cm løp, og kunne gjerne heller hatt 66cm. Helst 61cm, men det blir ikke produsert.. Innspill for en vidre konstruktiv tråd.
  24. Fabarm har særdeles godt polert innmat, meget solide og thights våpen. De har TriBore piper, ekstra lange choker og er trykktestet til 1630bar. Så, ja de er meget flotte våpen.. Har selv veldig lyst på den nye L4S utgaven. Lettere enn XLR serien, med god balanse.. Hvis Sportsskyttere ikke har hørt om Fabarm, undres jeg over nick'et? Vil vel heller si at det er fint lite som kan måle seg i dette pris segmentet..
×
×
  • Create New...