Jump to content

Ishavsgast

Members
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Ishavsgast's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Her var mye god info. Takk skal du ha! Blir et artig prosjekt dette her tror jeg, så gleder meg til å komme igang.
  2. Kommer til å starte opp med lading i løpet av sommeren, men her trengs det nok litt research tipper jeg. Skal kun bruke blyladninger siden hagla er 81 mod. med full og 3/4 trangboring, og forøvrig i veldig god stand. Børsa vil i første rekke bli brukt til gås på innmark, rev, kråker og ravn, men jeg har på følelsen av at den kommer til å tas frem i andre anledninger også etterhvert. Børsa er ei Beretta s/s. Sånn helt på sparket tenkte jeg å bruke 64g toer-hagl til gås og rev, og sekser-hagl til alt annet. Men ladninger, hylser, krutt og wads vet jeg ingenting om ennå når det kommer til kvalitet og utvalg, så mottar gjerne tips i så måte. Også når det gjelder ladepresse og utstyr, siden jeg bare lader til revolver og rifle fra før.
  3. Går tilbake på min uttalelse her. Etter å ha brukt 17Rem denne sesongen ser jeg ingen grunn til å bruke 17HMR til rev i det hele tatt. Rett og slett fordi den blir for marginal. Trenger ei børse som legger reven rett ned, uten utras i det hele tatt, og det vil ikke 17HMR alltid gjøre, med mindre man skyter rene, gode sideskudd på korte hold med ei bra kule. Har brukt den innimellom, men pensjonerer herved denne børsa og vil heretter bare bruke den på mindre småvilt. Den har falt ned på plassen 22LR hadde nå, og 22'ene er solgt.
  4. Har flere Zeiss-kikkerter, men favoritten til jakt er 8x56 Victory. Brukes til hjort og rev. 10x blir for mye (for meg) til den typen jakt. Se gjennom kikkertsiktet ditt på 10x og 8x i skumring så skjønner du. Tung å bære, og ofte i veien, men til skumringsjakt er det ingen over.
  5. Kl. 0105 kom den. Rastløs ung hann. Skjøt når den forfra. Kanskje siste reven denne sesongen.
  6. Spolerte en 100%-sjanse i natt. Hadde reven i kikkerten, men ville slå på lyset i trådkorset for å være HELT sikker i og med at det er snøfritt her, og marginalt med lys. Knappen på Zeiss'n var imidlertid ute og jeg måtte presse den inn og ut igjen med høyrehånden for å få det på, noe som i forhastelsen resulterer i et lite klikk. Dette klikket var tydligvis nok til at reven fattet mistanke og travet bjeffende unna. Holdet var 60m. Varierende vind kan også ha vært en mulig årsak. Har bare mulighet for revansje i natt(pga jobb), så her må alt klaffe. Tar ingen sjanser og setter meg i bua med både hagle og Anni'en i 17HMR, nyinnskutt med Hornady V-max. Holdet nå blir bare mellom 10 og 50m. Begynte å knalle ned kråker på åtet idag , noe jeg gjør i slutten av hver sesong, så noen kanonader og tråkking har det blitt her. Har også fylt på med 50 kg storfekjøtt, noe som samlet sett ikke er gunstig. Har på feelingen at det likevel skjer noe. Forrige besøk var kl 0112, så kl 1230 er det lock'n load
  7. Har bare Zeiss Victory-sikter og har holdt meg til disse siden de kom på markedet. Samtidig bruker jeg bare montasjer av høy kvalitet for å eliminere bort det jeg kan av tekniske feil, for å unngå hendelser av den typen som her er nevnt. Når det er sagt har jeg opplevd at CCI TNT har hatt "slengere", og jeg stoler ikke 100% på den. Tror den trenger helt reint løp for å kunne fungere bra i min Anschütz. Pusser vanligvis mellom hvert 40. skudd. CCI gamepoint, V-max og Hornady V-max går helt likt.
  8. Tispa jeg avbildet høyere oppe hadde lite dekkhår i nakke/rygg-partiet, noe jeg tror er resultat av paring. Tok en ny tispe to dager etterpå, men den hadde ikke disse. Noen andre observasjoner av dette? Forøvrig virker det som om revene på mine kanter er tidlig ute og får valper før jakten er slutt. Gir meg derfor vanligvis i midten av mars.
  9. Svært lite rev på åtet denne sesongen. Når det går 3-4 uker mellom hver gang det er rev innom sier det meg at bestanden er lav, paringstid til tross. Denne tispa ble tatt samme dagen den var innom for første gang. Headshot 70m. 17Rem.
  10. Sett deg i skjulet en halv time før tidligste observasjon. Avhenger litt om hvor skjulet ditt er satt opp og hvordan du kommer deg dit selvfølgelig. En rev som er vant til å spise på et åte kan ligge i nærheten, så tenk på vindretning og støy.
  11. På fredag fikk jeg endelig lurt en ekte sluing som har besøkt åtet siden før nyttår, men som har stukket før jeg har fått inn et reint skudd. Måtte vente i 10-15 minutter før det var trygt å lirke Tikka'en i stilling. Fin rød hann.
  12. Som nevnt tidligere er unge rever relativt enkle å lure. Har selv skutt flere som går sammen( både med hagle og rifle uten demper). Når det gjelder voksne ville jeg ventet, som forfatteren. Skremmer du alfahannen er det sjanser for at den ikke kommer tilbake, men også at den holder andre rever unna åtet.
  13. Ikke de beste bildene, men det var de beste jeg fikk til i farten.
  14. Kom ei gammel tispe på åtet litt over kl. to første nyttårsdag. Hadde da hatt den innom på åtet i ei uke. Stor, mørk sølvrev med rødt på innsiden av ørene. Definitivt en av de flotteste revene jeg har sett! Fikk ei TNT-kule i 17HMR i maskinrommet litt skrått bakfra fra 65m, løp 15m og ble liggende. Godt nyttår!
×
×
  • Create New...