Jump to content

NFPS strategi 2013-2023 høringsutkast


blackops92

Recommended Posts

At man skal prøve å se ut som en sivil konkurranseskytter har jeg ikke noe imot, men at noen skal komme å påstå at jeg ser ut som en rambo når jeg skyter med shorts, sandaler og lårhylster for mag skal jeg ha meg frabedt :mrgreen:

Men det er kanskje forskjell på lårmagholder, og mag pouch. Regner med det kommer en presisering på dette i så fall :wink:

 

Mr. Tactical Slemmo:

 

file-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ikkeno å bekymre seg om foreløpig... Ikke før POD/JD kommer med en slik endring.

 

NFPS er forpliktet til å følge IPSC sine regler og kan ikke på egenhånd finne på en regel som feks "ingen rails på forskjefte" eller "laser/lys forbudt".

Unntaket for slikt er hvis myndighetene kommer med en forskrift /lov som tilsier at feks rails er forbudt. NFPS kan da søke IPSC Executive Council om disp fra reglene og få innføre en slik regel.

Link to comment
Share on other sites

Forbud mot rails virker for meg som bare vrøvl, og et skritt i feil rettning. NFPS burde finne en måte å profilere seg på, samtidig er det nok unødvendig å ha laser på noe våpen så jeg forstår den delen. Jeg tror ikke folk biter seg merke i akurat "den rail eller ikke rail" problematikken, men for folk fremmede for idretten er det nok at våpenet er sort og har et svært magasin stikkende ut.

Om vi først bekymrer oss over hvordan våpenet fysisk fremstår så tror jeg at den viktigste forandringen vi kan gjøre er å endre fargen på våpenet, feks forby svart som grunnfarge på rifler i nfps. Folk ville nok faktisk tatt bedre imot en gul AR enn en svart en tror jeg, men om det faktisk ville endret mye er langt ifra sikkert. Men at av de kosmetiske forandringen vi kan gjøre uten å gå på kompromiss med funksjon er nok fargen den viktigste. Videre må jeg si at jeg mener at taktiske vester osv. IKKE hører hjemme i sporten.

Link to comment
Share on other sites

Kunne gjerne hatt min AR i en stilig farge, eller flere farger, som det norske flagget!

Så nylig ei slik, og den likte jeg veldig godt.

For meg må ikke børsa plent være svart og tacti-cool, men jeg tror nok kanskje heller ikke at det koker ned

til farge når avgjørelsene om sporten vår overlever her i landet skal tas!

 

Noen som vet om noen som tar på seg en slik jobb med å dura-cote en AR, og hva det evt vil koste?

Frykter at det koster i meste laget for de fleste av oss, desverre...

 

Å begynne å bytte ut kolber og fortre i andre "millitære" farger vil vel heller ikke hjelpe.

Olive, sand eller andre typiske farger man får kjøpt gjør jo ikke børsa mindre nifs for sarte sjeler?

 

Så er der ei grøft på andre side av veien også!

Disse "Hello Kitty"-riflene noen har malt sine om til.

Man skal jo ikke akkurat gjøre dem om til leketøy heller, vel?

Link to comment
Share on other sites

I den grad praktisk har et image-problem så ligger problemet hos medlemmene, ikke i regelverket. Det er en del über-tacticoole individer der som ser på SWAT som ypperste av mote, og jeg tror ikke noen regler vil kunne forhindre de fra å rigge børsa så den ser "kul" ut. Det blir omtrent som med pornografi, ingen kan definere det 100% presist men alle vet hva det er når de ser det.

Det er disse som må endres, ikke reglene.

Link to comment
Share on other sites

Et par små moment når det gjelder "taktisk" utstyr/klær.. Hovedgrunnen til at det blir valgt er vel primært funksjon, ikkje form/utseende. Rails gir en muligheten til å feste sikter, tofot, ev. vertikalgrep, etc. på optimalt vis uten å gå løs på riflestokk med drill. Feltbukser er både komfortable, lette å bevege seg i og har lommer man kan lokalisere tomhylser og tømte magasin. Selvsagt kan man iføre seg joggebukser og -sko i neongrønt eller egnet politisk korrekt farge, men hvor finner man joggebukser med beltehemper for belte m/alt av hylster og magasinholdere og lommer man kan slenge tomme magasin, leatherman, verdifulle .45-hylser og alt man mener man trenger. Og det å løpe rundt i myr og lyng med joggesko.. Vel..

Kort sagt, mitt poeng er at "problemet" med skyttere som ser litt for "taktiske" ut er overdrevent/et ikke-problem.. Tullingene som kjenner det krible i visse kroppsdeler bare de ser ordet "taktisk", som håper at dama er iført camonetting i stedet for nettingstrømper når ho kommer innom senere eller som tror at The Expendables-filmene er basert på virkelige hendelser finner man heller i paintball- og airsoft-miljø.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det blir slik at det ikke er tillatt med picatinnyrails på riflene, så har jeg et problem. Det er ingen som lager forskjefter til min H&K, kun orginalt fra HK med rails... Det frister ikke overvettes å sette igang med fresen.

 

@Bård..

 

Alternativet har ankommet for HK416/417 folket:) http://www.geissele.com" target="_blank

 

Påpeker at den blir lansert først på Shoot shoot show så har ikke kommet til nettsiden dems. kun facebook siden har dem gitt dette snikbildet.

 

geissele-automatics-custom-hk-416-rail-header.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sweet! Takker for tipset! Sålenge jeg ikke må modifisere MR308en permanent så skal du ikke bort fra at det blir fargerik børse på stevne iår :D . Skal forøvrig lage "Norgesbørse" av Bushen. Den kommer til å "lyse opp" i stativet :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...