Jump to content

UltimaRatio

Members
 • Content Count

  1,214
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by UltimaRatio

 1. Vurderer salg av denne, hva er den verdt? Dette er jo en klassiker - første model 27, 357magnum, «four screw frame» - Disse ble produsert fra ‘57 til ‘61 og aktuell revolver sannsynligvis produsert i 1958. Meget tight, blank og mørk i blåneringen. Var overrasket da jeg sammenlignet med Manurhin’en (1970-årene). Første Smith jeg har hatt som er mørkere og blankere i finish. Flott flammeblånering på hane/avtrekker. Nydelig revolver. 6» løp og bred avtrekker/hane. Håndtilpasset revolver med nydelig avtrekk. Bildene taler for seg:
 2. Hvor får jeg 158gr SWC med «gas check» av god kvalitet til 357m ladninger? Trenger både 357 og 358dia
 3. Søk på vanlig måte men opplys om import og fyll ut ekstra importskjema - våpenkontoret kan veilede deg. Husk - du får søknaden i engelsk utgave. Beregn å måtte vente ca 3mnd på eksport tillatelse fra franske forsvarsdep og tollvesenet i Frankrike. Veldig greie å handle med PGM
 4. UltimaRatio

  Manurhin

  Hva med spesialfelt? Går vel med 32 der?
 5. Nytt "service"-grep i posten idag, og revolveren glir greit ned i kassa:-) Fikk også et originalt sort skinnhylster - type tjeneste med to patronholdere for 6 patroner hver - veldig stilig:-)
 6. Nytt "service"-grep i posten idag, og revolveren glir greit ned i kassa:-) Fikk også et originalt sort skinnhylster - type tjeneste med to patronholdere for 6 patroner hver - veldig stilig:-)
 7. Det kommer ann på grepet! Jeg har to grep til min - ett som følger ramma og som passer med god margin i "spesialkassa" og grepet som er avbildet, og det må slipe ca 3mm på baksiden av grepet for å passe.
 8. Liten test igår og førsteinntrykket er at denne revolveren leverer! Tydelig den liker 158gr 357 magnum ladninger, og med 105gr swc presterte den ett raggete hull på 20m hold. Jeg er godt fornøyd...
 9. da er det 105gr SWC fra Blykula.com på vei,og N32c, federal match hetter + hylser ligger klart så får vi se om den leverer slik den skal:-)
 10. Chapuis tok over produksjonen på slutten av nitti-tallet. De hadde litt innkjøringsproblemer i starten, men de lager flotte revolvere nå. Min er nok fra midten av 70-tallet - det er en tidlig produksjon og har litt mere "samlerverdi". Disse gamle revolverne ble grundige testet, designet fra bunnen av til å være politi/anti-terror våpen, beregnet å tåle en daglig diett på 150 stk Norma Magnum. Franske GIGN trener MYE:-) En ny ligger rundt 20k avhengig av modell, men det er da snakk om en fullblods konkurranserevolver.
 11. Ikke helt feil av deg. Noen modeller har slakere stigning lik og S&W, men akkurat den jeg har er oppgitt med 1-400mm. Dette er en tidlig 70-talls Mulhouse produksjon
 12. Men evert, instruksboka sier 1-400mm og det er jo omtrent 2" krappere sammenlignet med S&W sin standard stigning.
 13. Ellers så har jeg aldri sett ett så blankt løp. Det er kaldhamret og har en glassaktig overflate
 14. Ja skjønner - det er jo ganske lange kuler og trenger litt mere twist. De gikk dårlig i en 2,5" smith model 66 jeg hadde tidligere. Tenker lette SWC går greit uansett. Disse Manurhin revolverne forlot fabrikken med testblink som viste fem-skuddssamlinger på 20mm på 25m. Det mest imponerende på denne gamle klassikeren er stillbar dobbel-action og stillbar single-action, hvor du kan stille tyngden på førstnevnte uten at det går utover sistnevnte dvs hvor hardt den slår. Ellers så har de også ordentlige sikter...
 15. Den kommer originalt i mange løpslengder. Samme innfesting som på en eldre S&W, men å bytte løp på en 3" Manurhin er som å banne i kirka:-)
 16. Ny spesialrevolver i hus og gjett om jeg gleder meg:-) tips til kule/ladning mottas med takk. Kaliber 357magnun/38special
 17. Melder meg på Marius Peersen kaliber 308w SSK
 18. Har bare erfaring med Nowlin og det har gitt helt fantastisk presisjon - tilpasset av børsenaker
 19. Bruker 10Nm i moment, men har ofte bare strammet lett til uten momentnøkkel og har aldri merket forskjell. Siste oppdatering er ekstra originalt løp i kaliber 6,5x47Lapua og det er veldig stas å endelig være medlem av 6,5-klubben:-) det blir innskyting i helga!
 20. Av de to aktuelle - Sako TRG22..... ergonomisk godt skjefte, stillbart avtrekk, velprøvd design, en fantastisk skytemaskin og dønn solid! Tikka'en ser kul ut, og er helt sikkert et bra kjøp. Den føyer seg inn i rekken av nye PRS rifler og her begynner det å bli endel å velge i. Ikke et lett valg, men det hadde som sagt blitt en TRG av de to skulle jeg valgt mellom de to.
 21. Hmmm på tide å puste liv i planene om å kamre om 243'en til 6mm Competition Match
 22. Jeg bruker 308w på rype! Det fine med 308'en er at den er presis med godt utvalg av kuler og du kan lade den ned til en akseptabel hastighet med god presisjon! Anbefales! Forresten så har jeg også skutt gås med 308w og det funket flott det og Mitt inntrykk er at det er hastigheten som ødelegger og sprenger - f.eks forsøkte jeg meg med 243w på rype ladet til ca 950 m/s - og det er bare å glemme
 23. Ifølge amerikanerne får man lengre løpslevetid - opp mot 4000skudd med relativt hardt ladde patroner! Høyere hastighet og lettere å få presisjon samtidig som den mater ifra standard magasin.
×
×
 • Create New...