Jump to content

Cardinal

Moderators
 • Content Count

  3,584
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cardinal

  Muzzle shroud eller CRD, demper det smellet?

  For at slike dingser skal være lovlige over disk i USA , er det en forutsetting at de IKKE demper skuddet. Gjøre de det, er de å regne som en lyddemper med alle restriksjoner på kjøp som følger. Det er jo bla derfor originale flammedempere til CAR15/XM177 er regulert som lyddempere i USA pga de dempet lyden med 1-2 db Og for Dynamisk er de fullstendig uinteressante. Der gir man F i lyd og forventer maksimal rekylreduksjon. Jeg ser overhode ikke poenget med slike med mindre man er i en posisjon hvor man må skyte og samtidig er forhindret til å bruke noen form for ørebeskyttelse. I Norge kan jeg ikke tenke meg noen slike hvor man ikke kan enten bruke lyddemper eller hørselsvern (elektroniske eller vanlig) Da sitter man igjen med "gøy å ha" evt
 2. Cardinal

  Hva tafser Jens på her? (Name that rifle)

  Ifølge VG er det en TAC50, dvs McMillan. Men chassis er Cadex, så antar man satt en McMillan låskasse og løp i ett Cadex Chassis. Noe som er logisk siden Cadex er fra Canada og våpnet han holder, tilhører de Canadiske styrkene på øvelsen.
 3. Cardinal

  Hva tafser Jens på her? (Name that rifle)

  Cadex Defense, mener jeg
 4. Cardinal

  ITAR lettelser på trappene

  Ja men EAR er MYE enklere enn ITAR, og koster vel heller ikke noe å søke på.
 5. Cardinal

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Hvorfor kan vi ikke bare da endre loven til "Politiet kan fritt gjøre som de vil og trenger ikke noen hjemmel"? Siden du mener man ikke skal gjøre noe når Politiet tar seg til rette da det aldri er den rette kampen. Og hvis en får avslag og sitter med ett nytt ubrukelig skap? Hva skal man da gjøre? er det rimelig man man må dekke tapet når politiet tar seg til rette og forlanger ting uten lovhjemmel???
 6. Cardinal

  Verdivurdering Hagler, Rem og H&R

  Min nevø har arvet noen våpen fra sin bestefar. Noen beholder han men vurderer å selge ett par. 1: Remington 870 i kal 16. Nok produsert på 60 tallet. 2: H&R M488 DeLuxe Topper enkeltskudd kal 12. Ukjent produksjonsdato Hva kan verdien være? 1500 for 870 og 500 for H&R? 870 er jo fullt brukbar på jakt nå som man kan kjøpe blyammo. H&R'en blir jo mer sært...
 7. Cardinal

  Noen som har erfaring med SSG3000

  Den kikkerten er en første generasjon. Dagens Tango6 3-18x44 er 2 gen. og har 34mm rør. Kjøpte selv en på salg, men det var også FFP ikke SFP. Og i Norge er det vel vanskelig å komme vekk fra en Sauer 200STR istedenfor SSG3000 med mindre man må-ha-skarpskytterrifla teller mer.
 8. Cardinal

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  men du forventer selvfølgelig at våre forbund skal bruke ressurser å på forsvare dine saker når man bruker din argumentasjon videre nedover? Feks. Hva kan du gjøre med en 308 som du ikke kan gjøre med en 6,5x55? Forventer du virkelig at de du nekter å støtte, skal støtte deg med dine saker????
 9. Cardinal

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Da kan du heller ikke forvente eller forlange at andre medlemmer skal støtte deg og dine interesser.........
 10. Cardinal

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  forskriften sier:
 11. Cardinal

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Ikke Slemmo, men det er en del. POD hadde en gjennomgang av det for noen år siden, mener de dengang kom til det var innvilget 1400-1500 rifler til IPSC av alle typer mens de kun så de samme få på resultatlisten. Og dengang var nok medlemstallet nærmere 2000..... POD likte ikke dette, for mye "samler" tendenser. Forbundet kom så etterhvert med karantenereglene
 12. Skal du ikke handle noenting ekstra? Husk det er 6000 totalt, og ikke per gjenstand. Og du må uansett gå på rødt i tolla så jeg ville påregne at man må betale mva.
 13. Cardinal

  Production optics - Glock

  Kaos, ser det ut som.... Men bl.a. skal ProdOptics opp til vurdering/stemming. Men kjøper du en OEM MOS sleide er du sikker uansett og skulle ikke utgjøre noen risiko.
 14. Cardinal

  Production optics - Glock

  Tipper de fleste forhandlere av Glock pistoler kan skaffe OEM sleide fra importør. Og ja den er søknadspliktig. Men jeg ville ikke ha kjøpt noe enda. Jeg ville ventet til man vet hvordan reglene blir seende ut, forhåpentlig på GA i høst
 15. Cardinal

  Harryhandel

  Krutt kan også importeres. Du må bare ha importtillatelse, akkurat som ved import av ammunisjon
×