Jump to content

Cardinal

Moderators
 • Content Count

  3,595
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cardinal

  NYTTÅRSSALGET ! TENNHETTER/KAHLES/LEICA +++

  fikk også 4380 for 2000
 2. Cardinal

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Nei, man burde anke avgjørelsen inn til POD slik at Odda slutter å lage egne regler de ikke har hjemmel til. Spør Odda Politi om de tilbakebetaler det skapet koster hvis søknaden ikke blir innvilget?
 3. Cardinal

  Glock 17 eller CZ sp-01 Shadow?

  Men merk at det ikke er snakk om "gjør hva du vil" med avtrekket. 18.4 Aftermarket springs and trigger assemblies are permitted. Dvs du kan bytte fjærer ol.
 4. Cardinal

  375h&h, gi meg mens leken er god?

  http://www.barnesbullets.com/load-data/ Barnes selv har bare data med Varget og RL15 til 250gr TTSX så vet ikke om det hjelper. Men gir vel en pekepin på hva man kan forvente med hensyn til fart. RL15 er vel relativt likt Norma 202. Ser maks fart med RL 15 var 872 m/s
 5. Cardinal

  Bestilling av Glock 17L

  Glock er mulig å kontrollere, men den krever mer. En mester med Glock er Bob Vogel, men han trener MYE og har holdt på lenge. Han ble verdensmester i IPSC Production med en Glock 17. Og nr 2 i Standard med en 35 tre år senere Men kjøp en 17 eller 34. De er mye lettere å selge og man får mer igjen for dem
 6. Cardinal

  Armi jager AP74 22lr

  Hadde de ikke også en Car-15 kopi som ble solgt her IIRC? De laget også Fa-mas og SA80 kopier men vet ikke om de ble importert.
 7. Cardinal

  Bestilling av Glock 17L

  Hva skal du bruke den til? Antar det er til feltskyting? Ifølge Glocks hjemmeside ser det bare ut som 17L kommer som eldre gen 3 variant.
 8. Cardinal

  Muzzle shroud eller CRD, demper det smellet?

  For at slike dingser skal være lovlige over disk i USA , er det en forutsetting at de IKKE demper skuddet. Gjøre de det, er de å regne som en lyddemper med alle restriksjoner på kjøp som følger. Det er jo bla derfor originale flammedempere til CAR15/XM177 er regulert som lyddempere i USA pga de dempet lyden med 1-2 db Og for Dynamisk er de fullstendig uinteressante. Der gir man F i lyd og forventer maksimal rekylreduksjon. Jeg ser overhode ikke poenget med slike med mindre man er i en posisjon hvor man må skyte og samtidig er forhindret til å bruke noen form for ørebeskyttelse. I Norge kan jeg ikke tenke meg noen slike hvor man ikke kan enten bruke lyddemper eller hørselsvern (elektroniske eller vanlig) Da sitter man igjen med "gøy å ha" evt
 9. Cardinal

  Hva tafser Jens på her? (Name that rifle)

  Ifølge VG er det en TAC50, dvs McMillan. Men chassis er Cadex, så antar man satt en McMillan låskasse og løp i ett Cadex Chassis. Noe som er logisk siden Cadex er fra Canada og våpnet han holder, tilhører de Canadiske styrkene på øvelsen.
 10. Cardinal

  Hva tafser Jens på her? (Name that rifle)

  Cadex Defense, mener jeg
 11. Cardinal

  ITAR lettelser på trappene

  Ja men EAR er MYE enklere enn ITAR, og koster vel heller ikke noe å søke på.
 12. Cardinal

  Våpenskap ifm førstegangs våpensøknad

  Hvorfor kan vi ikke bare da endre loven til "Politiet kan fritt gjøre som de vil og trenger ikke noen hjemmel"? Siden du mener man ikke skal gjøre noe når Politiet tar seg til rette da det aldri er den rette kampen. Og hvis en får avslag og sitter med ett nytt ubrukelig skap? Hva skal man da gjøre? er det rimelig man man må dekke tapet når politiet tar seg til rette og forlanger ting uten lovhjemmel???
 13. Cardinal

  Verdivurdering Hagler, Rem og H&R

  Min nevø har arvet noen våpen fra sin bestefar. Noen beholder han men vurderer å selge ett par. 1: Remington 870 i kal 16. Nok produsert på 60 tallet. 2: H&R M488 DeLuxe Topper enkeltskudd kal 12. Ukjent produksjonsdato Hva kan verdien være? 1500 for 870 og 500 for H&R? 870 er jo fullt brukbar på jakt nå som man kan kjøpe blyammo. H&R'en blir jo mer sært...
 14. Cardinal

  Noen som har erfaring med SSG3000

  Den kikkerten er en første generasjon. Dagens Tango6 3-18x44 er 2 gen. og har 34mm rør. Kjøpte selv en på salg, men det var også FFP ikke SFP. Og i Norge er det vel vanskelig å komme vekk fra en Sauer 200STR istedenfor SSG3000 med mindre man må-ha-skarpskytterrifla teller mer.
 15. Cardinal

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  men du forventer selvfølgelig at våre forbund skal bruke ressurser å på forsvare dine saker når man bruker din argumentasjon videre nedover? Feks. Hva kan du gjøre med en 308 som du ikke kan gjøre med en 6,5x55? Forventer du virkelig at de du nekter å støtte, skal støtte deg med dine saker????
×