Jump to content

Cardinal

Moderators
 • Content count

  3,562
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cardinal

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Det var vel grunnen til ADC og Daniel Defense AR15 ikke ble godkjent. Mener Kripos fjernet/modifiserte disconnectoren og fikk da noe ala "fullauto"/slamfires. Ang SVT38... Vil tro det er best å la det hele være i ro. POD: "Så SVT40 er like 38 som er godkjent? Ok, da skal vi få lagt til SVT40 på listen ASAP" eller "Så SVT40 er like 38 som er godkjent? Takker, da skal vi få fjernet SVT38 fra listen ASAP!" Hvilken er mest sannsynlig????
 2. Cardinal

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Tipper den sendes ut i slutten av siste uke før felleferien og med svarfrist i felleferien....
 3. Cardinal

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Og skal man gjøre det 100% lovlig, må man betale for å få solgt Minien til utlandet.... Vil jo kun være noen dyre rifler man sitter igjen med noen kroner for (sålenge de er USA produsert)
 4. Cardinal

  Ny våpenforskrift- hva nå?

  Å tro på objektive kriterier er vel som å tro på julenissen. "Særlig farlige egenskaper" kommer vel til å bli fastsatt slik: "Våpen POD synes er skumle og som de mener ikke sivile bør eie".....
 5. Cardinal

  Avstander ved jakt i Norge

  Men det kan man regne med kommer ved neste revisjon av forskriften. Og den blir nok kortere enn mange skulle ønske. Det kan man takke artikler på nett og den i Jakt hvor en skytter sa han hadde skutt dyr på 700+ meter... Det var vel nær 100% i den artikkelen som mente det var uakseptabelt og Miljødirektoratet sa de skulle se på det. Og tipper de vil si noe ala "siden §19 tilsynelatende ikke er nok, får vi sette en fast grense" Og den grensen kommer ikke til å ta hensyn til enkeltpersoners spesielle kompetanse. Den blir satt med utgangspunktet for den gjennomsnittlige jeger.
 6. Cardinal

  S&B PMII - P4Lf vs TReMoR 3

  Personlig ville nok jeg ha gått for det nye MSR2, (uten at jeg har noen erfaring med det). https://finnaccuracy.com/blogs/fa-news/msr2-available-soon
 7. Cardinal

  Production optics - Glock

  Vil du ha stålsikter i tillegg, må du i grunnen gå for en ny 17 MOS. Kan du leve uten de, er nok det enkleste å kjøpe en montasje som du monterer i sporet til baksiktet. Av dyrere sikter har man SIG Romeo 1 og 3 (førstenevnte bruker egne montasjer mens 3 er mer universell), RTS2, Deltapoint, RMR etc. Ganske mange å velge i. Vortex har noen som er litt rimeligere
 8. Som 8x68s og Chiefen sier så skal man i utgangspunktet føre opp alt. Det står klar på toppen: "Ved kjøp hos annen enn godkjent våpenforhandler må søker oppgi fabrikkmerke, modellbetegnelse og nummer etc." Men samtidig er det våpenkontor som godtar at man ikke gjør det. Og som Eldhannas er inne på, mener jeg at de må gjøre det sålenge de opererer med så lange behandlingstider. I vest agder tar det fort 3+mnd før man får svar og det kan man ikke forvente en privatperson gidder å vente. Skulle jeg vente så lenge ved salg, ville jeg forlange 100% betaling på forskudd og ingen refusjon ved avslag. Vanligvis selger jeg kun våpen fordi jeg trenger pengene til noe annet....
 9. Cardinal

  Altspisende halvauto hagle

  Ikke testet 21g men min har spist alt av 24g leirduepatroner jeg har prøvd.
 10. Cardinal

  Altspisende halvauto hagle

  Som Olesøn og bback sier, så med mindre man har særskilt tillatelse fra POD, så er alt over 5+1 forbudt. TS, vet ikke om brukt er aktuelt men du kan finne noen fine der. Feks en Benelli M2 til 12k hvis du kan strekke budsjettet litt. Kan sikkert få de ned i 11500.
 11. Cardinal

  Altspisende halvauto hagle

  Jeg har en Remington Versamax som har spist alt jeg har prøvd, alt fra lette leirduepatroner til 89mm.
 12. Cardinal

  Behandlingstid våpentillatelse

  Får du den på 2-3 uker må du være fornøyd. Mange plasser har 2-3+ måneder.....
 13. Cardinal

  Salget av Bump-Stocks avvikles

  Og bumpstocks gjør ingenting med funksjoneringen, den forblir halvauto.Men gjør det bare enklere å "bump-fire" våpenet.
 14. Cardinal

  Avslag på Remington 597 22wmr

  nei, kun hvis de var solgt i Norge før forskriften kom. Alle etter må godkjennes på lik linje med andre halvauto. Og de er begrenset til 22 LR. " Halvautomatiske rifler i kaliber .22 long rifle som oppfyller kravene til minimum totallengde og løpslengde etter våpenforskriften § 2 første ledd er godkjent for erverv, eie og besittelse til jakt, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, dersom skytevåpenet har vært lovlig omsatt før ikrafttredelse av denne forskriften. "
 15. Cardinal

  Krutt til .450/.400 3»

  Hornady har også ladedata til den. Og den boka er tilgjengelig på Amazon Kindle for de som ønsker/kan ha den på en pad eller mobiltlf.
×