Jump to content

Cardinal

Moderators
 • Content Count

  3,790
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Der man kanskje kan tjene mest på å lade 9mm selv, er til PCC. tenker da ikke økonomisk men å få den rette ladningen med passelig faktor og rekyl.
 2. Hva forventer du å få den for da? PVAS skaffer relativt fort men man bør ikke regne med å få det veldig mye billigere uansett.
 3. Det jeg har hørt at man ikke skal la slike stoffer med ammoniak bli liggende i chroma løp. (typ over 15-20 min) Og det skal heller ikke være nødvendig å bruke slike stoffer til vanlig i AR15 men en sjelden gang hvis det er mye kobber i løpet ser jeg ikke noen problemer med. Bortimot alt av løp i rifler og større i det amerikanske forsvaret har chroma løp, og de har tillat G96 solvents uten problemer. For noen systemer (M61) måtte de tilogmed bruke ekstra sterke saker. Og Barnes sa ifølge div forumer at deres CR10 (som ikke er kjent for å være "svak" iallefall) er ok i chroma løp. men som sagt ikke la det bli liggende i løpet.
 4. Brownells har en del fra odin Works og har den i 17,5". De kan nok skaffe den i 15" også, det tar vel spesialbestillinger. Og det gjør PVAS og 2Alfa også. Så evt hør med dem
 5. Men jeg vil nå påstå dette er ett ekstremt krav i forhold til det folk flest bruker en .22LR til. Og å bruke dette til så si rifle X er håpløs, blir litt som å si bil Y er håpløs fordi den ikke klarer Nurbürgring Nordschleife på under 7min 20 sek
 6. DSSN will be a longer, since you have to through the handgun process. The Ruger 10/22 is perfectly legal, also as a hunting rilfe. It falls under the part of "all rimfire rifles previous sold for hunting at the time of these regulations, are legal" or whatever it was called. But as M67 mentiones you'll be limited on capacity. A standard 10/22 may have accuracy deficit, but mine have a Green Mountain barrel and are accurate enough for mine needs. I tested a bunch of ammo and just about all put 10 rounds at 2cm or better at 35 meters. The best about 1 cm (outside to outside diameter) IIRC. It was one hole, shot indoors, bipod and rear rest.
 7. per i dag nei. men bestiller man en PCC upper i dag er det ikke sikkert den kommer til Norge før 1 oktober... og har man ikke søkt enda, vil man i mange (de fleste?) tilfeller ikke få behandlet/innvilget søknaden før den datoen heller. Da det var snakk om 1 april, foreslo PVAS at jeg fikk konvertert en innvilget søknad fra "Løp" til "kaliberkonverteringsett", noe jeg gjorde. Får muligens ikke bruk for det siden upperen kommer forhåpentligvis i neste måned.
 8. Ja men du er så god og har så mye erfaring og rutine at du enkelt kan rettferdiggjøre det for å plukke de fordelene du kan. Trommel har jo størst fordel på long courses på 30-40sk pluss noen liggende stager hvor man har behov for mange skudd med kort magasin. Men ofte er det vel en annen i squaden som kanskje har en trommel man kan få lånt hvis det er en stage i matchen det er en stor fordel. Seff, det går ikke hvis den er lagd slik at man bør ha den på mange stager, men.... men har man råd, kjøp en når de dukker opp på tilbud. jeg husker en stage (før Magpul trommelen kom) hvor man skulle skyte noe stål og papp igjennom lav, liten luke. Mener det var ca 20skudd. rett foran luke relativt flatt men pga høyden var det egentlig to magasiner som passet, 20skudds og Beta C-Mag. Hadde man bare 30sk måttte man trekke seg bakover og da endte man opp i en høy liggende stilling uten særlig støtte. Hvordan Magpul D60 hadde passet der vet jeg ikke. Beta gikk men ikke mer heller. Med kun 20sk, måtte de fleste påregne mag bytte pga en eller annen bom. Jeg var heldig i at han jeg skjøt med hadde en Beta jeg fikk låne. Selvfølgelig ville det vært best om konstruktørene ikke lagde for mange krøkete, drittstillinger i stagene som nesten forutsetter spesifike utstyr/deler......
 9. Joda helt klart. men hvor mange helt nye rifleskyttere starter med å ende på topp 10 på NM? Trommel kunne man få for 1600 hos Brownells (1300 er lenge siden) de siste gangene det var tilbud. Den er kjekk å ha hvis man har råd. Men den er ikke obligatorisk for en ny skytter. Blir litt som rødpunkt kl 1-2.
 10. den annonsen er sist endret i 2019. Det er litt irriterende med Jaktdepotet sine annonser på Finn. De sletter aldri noen.... De har annonser liggende aktiv som stammer fra 2010....... På nettsiden har de bare 71cm inne. 66cm bare i links
 11. aps sin løsning er enkel og grei, men det er en dyr løsning. Taran bunnen koster 714kr stk. Pluss magasin og man er oppe i en tusenlapp per stk. Trommel koster vel ca 2k, og er den primær magasinet ville jeg hatt to i tilfelle "shit happens". Det blir fort mange tusen for en ny skytter. Men har man råd er det en grei løsning For å klare deg billigere: Kjøper du 1 stk 20sk, 3 stk 30sk, 1 stk 40 og 60sk trommel så klarer du deg i starten. 20sk kan være kjekt av og til i skyteposisjoner hvor man trenger ett kort magasin. 30sk er jo standarden. 40 og 60 skudds er jo for Long courses. Har du råd, kan du kjøpe begge. Men litt avhengig av økonomien kan man i starten kjøpe ett magpul 40sk istedenfor og sette på en pluss bunn til 45-50sk. Det blir litt langt men går greit til stående/sittende stager.
 12. Joda, alle de beste har rødpunkt kl 1-2. Men rødpunkten er ikke for å bruke på all skyting på kort hold. Den har man for de gangene kikkertsikte feks brukes på skiver på 200m mens det også står noen på 15m. Da lar man kikkertsiktet stå med forstørrelse og bruker rødpunkten for å slippe å skru. Men hvis det feks er en stage på 30sk på 5-50m, setter man kikkertsiktet 1x og dropper rødpunkt. Som aps sier, så eksisterer vel ikke siktet du ønsker deg, per idag. Jeg ville nok ha sett på March men de klarer heller ikke vektkravet.. En 1-10x March kan du fint brukes ut på alle hold en 5.56 liker seg på. Evt en 2.5-25/3-24x42 men da går vekta mer opp
 13. Ikke om du ikke vil stille med handikap... I Open er det så enkelt at man velger en 1-6/8x som primær og evt ett rødpunkt på siden. Sistenevnte er mye mer valgfritt enn 1-6/8x kikkerten. Alt annet vil være ett handikap. De jeg har sett med 2,5-10x eller 3-12x har stort sett sagt at de valgte det pga problem med synet som gjorde høyere forstørrelse nødvendig. Men det er en ulempe konkurransemessig Det du ser ut til å ønske er mer ett PRS enn IPSC oppsett. Isåfall ville jeg ha kjøpt en egen upper til det. Evt prøve deg på hurtigmontasje. Men til IPSC er det 1-6/8x som gjelder.
 14. For norsk bruk, nei. Det er for spesielt interesserte
 15. Nei det er det ikke. Ikke i Norge. De eneste "fordelen" Mini har vært at den i Norge har den vært enkel å kjøpe og noe billigere. Hvilke ulemper er det med AR som du tenker på?
×
×
 • Create New...