Jump to content

Think!

Members
 • Content Count

  2,673
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Think! last won the day on April 18 2018

Think! had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About Think!

 • Birthday 07/04/1966

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Think!

  Finpistol

  Kjøp våpen der du kan justere grepsvinkel opp, ned, høyre og venstre, på direkten ut fra min husk så skulle det bli Walther SSP, Morini og Matchguns. Selv har jeg en Feinwerkbau AW93 Light, den har ingen justering av grepvinkel. Det var lenge og vel bra men etterhvert som en utvikles så kommer "feil" ved våpendesign mer og mer frem. Å som sagt ovenfor, en kvalitets .22 pistol er nærmest uslitelig, unntaket er muligens light (evt rapid fire) utgaver som har sluttstykke i aluminium (til min pistol koster nytt sluttstykke ca kr 3500). Alle de 3 pistolene jeg nevnte er kilne på valg av ammo og riktig vedlikehold.
 2. Hvorfor ikke Biltema skyvelær, jeg har 2 manuelle slike, ville ha Mitutoyo denne gangen. Har brukt N320 i årevis, all min dynamisk ammo var 4,2 grs N320 og col 28,8mm. Resultatet i Ransom rest er heller dårlig.
 3. Da her jeg ladet 50 patroner slik: WCBF.no 124 grs TC .356" N340 - 3,5 grs krutt COL 28,05 mm Rem hylse CCI Hette Fått en Mitutoyo digfitalt skyvelær, for eldre og uføre der synet svikter så er det utmerket å få et konkret tall for COL. Ulempen er at COL varierer mellom 27,97 mm og 28,12 mm, det har bare ikke vært så synlig før. Skyvelæret kostet forøvrig ca kr 300 levert i postkassen fra Kina, det tok 1 mnd, kjøpt på ebay. Da valgte jeg bort å kjøpe tilsvarende til kr 70, men tanken om å gjøre det har slått meg, om ikke annet for å sjekke ut prissetting i det norske markedet.
 4. Jøss, her var det aktivitet gitt. Sist feltstevne skjøt jeg RN kuler i min Sig P210, en 2-3 ganger måtte jeg "diskutere" vedr antall skudd i et hull = så for meg så er det WC kuler som gjelder så langt det lar seg gjøre, de er som en hullemaskin. RN kuler gir raggete hull som det er bilde av ovenfor, TC kuler er ørlite bedre hull, men best er jo WC, SWC kan være et kompromiss. Jeg vil jo ha mine ladninger så svake som overhode mulig, jeg ser at enkelte fabrikk bly WC er i ferd med å kante, men så lenge de samler så er det greit. Videre så ønsker jeg å bare ha en type ammo til både bane (25 meter) og felt (opptil 70 meter). Å da tror jeg svakt ladet 158 grs kule blir i meste laget. Jeg tror fabrikk har mere greie på dette enn meg, å de bruker 148 grs bly til sine mest presise ladninger. Bly er en uting vedr vedlikehold av våpen og håndtering under ladning, tilgrising av dier mv. Så derfor bruker jeg H&N 148 grs WC HHBHS (hexagon Hollow Base High speed (High Speed = plastbelagt)). Skal det noen endring til på kulefronten så blir det en lettere kule, til nød en SWC. Men jeg venter med lengsel og smerte på at WCBF.no skal slippe en belagt 148 grs WCHB til en fornuftig pris. I alle tilfeller har jeg smugtittet på pistollading seksjonen i forumet, ladedata fra Virthavouri og ladeboken. Å valget ble en tilnærmet direkte kopi av Ladebokens startladning for 148 grs WCHB. Min ladning er H&N 148 grs WC HHBHS .357" VV N310 - 2,5grs COL 29,28mm CBC hylse Federal hette
 5. Prøveskyting av denne ladningen ovenfor , se bildeserie lengre opp, viser samlinger på linje med mine Geco 148 grs bly WC og tilsvarende fra Fiocchi. Jeg ahr derfor ladet opp noen hundre av denne, men med andre hylser som eneste endring, Så da er jeg berget ut sommersesongen i allefall. Videre ser jeg at min nye mobil har en annen stavekontroll enn jeg har vært vant til, overgang fra Sony experia XZ til Samsung Galaxy S10+. Hodgdon HP38 kruttet var lenge en skuffelse, utrolig jevne hastigheter men kulene samlet ikke, nesten så jeg tror jeg gjør et eller annet feil. Skaffet meg tilgang til Labradar som takk for god innsats for skytterlaget, så det blir ny hastighetstesting så snart sauene ikke lengre er hjemmekjær og stikker vekk fra skytebanen. Men nå når hastigheten er rundt 830fps så funker det jo helt prima. Jeg skal ta ny test av denne ladningen i Ransom rest til høsten når det blir litt kaldt for å dobbeltsjekke at den tåler lav temperatur. Ellers så viste jeg på forhånd at dette kruttet ikke var så medgjørlig i kruttmål med messinghylse som roterer. Kruttkorn kommer mellom messinghylse og støpjern og males opp i finstøv og korn av halv størrelse som drysser ut i enden av kruttmålet. Kruttmålet er idag demontert og tørket rent med rødsprit og blåst med trykkluft, det var egentlig ikke så møkkete som jeg fryktet. (Kruttet funker helt fint i dillon sitt kruttmål). Kruttet går nå i opplag inntil WCBF.no klarer å trylle frem 148grs Wade Cutter Hollow Base kuler. Kruttmålet er etterfyllt og merket med VV N310 krutt, et krutt som er ansett å gi de beste samlingene. Time will show, lager en startladning i morgen, svakeste som fabrikken anbefaler. 5000 Federal Small Pistol pimers er på vei til meg fra Hjemmeladning, det burde holde 2 år. Pakket alt klart for stevne neste lørdag i Kirkenes, Hurtig fin, militær og revolver.
 6. Hastigheten må opp til 1000fps, så får vi se hvordan presisjonen blir da, men det ser lovende ut.
 7. Hjemmelading som ikke er noe grunn til å juble over.
×
×
 • Create New...