Jump to content

FN G1

Members
 • Content Count

  2,090
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FN G1

  Ladepresse 9mm/38

  Om man som så mange andre ikke har hemningsløst mye penger å legge i ladeutstyr i starten, noe som forøvrig ikke egentlig er så smart heller før man har opparbeidet seg en smule erfaring, og gjor seg noen tanker over hva man trenger, ville jeg uten tvil valgt en presse som bruker vanlige dier, disse tar du med deg videre til neste presse du kjøper. Square deal er veldig kompakt, på godt og vondt, og bruker dier som kun passer denne, og vil fungere dårligere som en ekstra presse senere, Lee pressa er bedre slik, men også den er "trang" og har begerenset med muligheter. Ville sett om du kan få en god pris på en Hornady LnL, uten hylsemater og ekstra ræl er den ikke veldig mye dyrere en en Lee, og den har utbyggingsmuligheter, god utveksling og enkel ombygging til andre kaliber
 2. Innskutt med årets, og mest sansynlig noen flere år fremmover ladning med 160 Barnes TTSX forran 51,5 grains Vhit-540 PPU hylser =850m/s i en Sauer 303 Har brukt denne oppskriften før men med noe mindre fart og Norma11 som drivstoff, felt noen elger med den, uten å finne igjen noen kuler. Var innom Hornady 180grs GMX i fjor, disse fungerte forsåvidt også helt fint, selv om de så underlige ut på slutten av sesongen med de etterhvert mer og mer grønne prosjektilene.
 3. FN G1

  Walther PPK ULM/DO

  Min ble kjøpt hos Interarms i Porsgrunn 2006-2007 ish. Kom i orginal pappeske.
 4. FN G1

  Walther PPK ULM/DO

  Jeg har også en slik PPK med en tydelig Israelsk merking. Også merket 71 Samme merke er avbildet på flere Beretta 70/71 som definitivt er brukt av Israel. En slik finner du neppe i USA Thor ettersom de er produsert for sent til å kunne importeres.
 5. Nei det bør du ikke - om poenget er IPSC PF til minor ender du opp med en høyerer ladevekt en det tabellen deres tilsier. Lovex D.032 eller N320 er bedre valg.
 6. Kan fint kjøpe en "rifle" uten løp. En våpendel må du uansett søke om å gjøre om til en rifle. Send en melding til sør-øst PD om at våpenet selges uten løpet.
 7. Har du vurdert å selge den UTEN pipe, det burde jo løse floken, så kan du jo selge han pipen etterpå. Og sør-øst politidistrikt får noe å gruble på
 8. En betydelig kilde til gass og dritt i mekanismen på automater er vakuumet fra hylsa som blir trukket ut, og selvfølgelig den gassen som ble fanget i demperen som siver langsomt ut (begge veier) Og en interessant observasjon etter en del tusen skudd med demper på G3, Sig 550 serie, 416, og div DI AR15 er at den mekanismen som er minst plagsom for skytteren med gass som svir i øyne og nese er DI AR15, om dette er pga at denne er den med den langsomste sleidehastigheten eller hva som er årsaken er ? 416 skutt side om side med DI AR med samme demper og samme ammunisjon er betydelig forskjellige slik. Uten demper skyter stempelvåpnene "renest" motsatt med.
 9. Vesentlig tid, er ikke det samme som at det er noe trykk der etter at opplåsing skjer
 10. Trådstarter var interessert i om lyddemperen økte trykket på sluttstykket (kammeret) i Kragen hans når han monterte en demper, noe den ikke gjør. Er aldeles ikke noe gasstrykk bakover mot sluttstykket etter at kula er ute av demperen, demperen er ikke tett, det er kula som er "tettningen" når den er borte faller trykket umiddelbart. Gassoppererte mekanismer er heller ikke like i hvordan de fungerer, hverken med demper eller ikke. Demperen fungerer ved at den tillater kruttgassene å ekspandere inne i et kammer, eller flere, og forhindrer disse i å fortrenge luft i en hastighet som vil lage et smell, men den holder ikke igjen noe trykk etter at kula er borte, du kan se rett igjennom demperen, er ingen ting som stopper gass eller trykk når kula har reist. Da har du forstått meg riktig ja. Kulen er ute av systemet når opplåsningen skjer, i motsatt fall ville det mildt sagt vært farlig. Man er også avhengig av at trykket er nær atmosfæretrykk for at hylsa ikke lenger kleber i kammeret for at ekstraksjonen skal kunne foregå uten problemer, om timingen her blir feil sitter hylsa igjen i kammeret uten rim.
 11. Formulerte meg nok litt uklart/klønete. Trykket er så lik 0 når kula forlater demperen at det er uvesentlig i sammenhengen. Når du ser inn i løpet når demperen er på, ser du støtbunnen, det er ikke noe som holder igjen trykket der etter at kula har passert. At sleiden på en blowback pistol får mer fart i sleiden handler om at gasstrykket varer lenger, ikke kamertrykk som øker.
 12. Nei, det er ganske enkelt feil. Trykket er høyt, omlag 5-800 bar for normale våpen IDET kula slipper, så faller det fort, til atmosfæretrykk, men det er noe som tar noen (hundre) millisekunder. Hvorfor kommer det røyk ild og flammer ut av munningen på 0:30 i denne filmen dersom trykket i løpet er null etter at kula har forlatt det. Jeg spikker fliser nå K Du spikker veldig små fliser også
 13. Trykket opprettholdes, så lenge kulen er i systemet (løpet + demperen) Et gassdrevet, (egentlig gassopplåst) Demperen forlenger tiden gass under trykk kan påvirke stempelet
 14. Det er ikke "gjenværende" trykk som lager kluss i stempeldrevne (piston) våpen det er forlengelsen av trykkkurven, altså tiden trykket virker på stempelet.
×
×
 • Create New...