Jump to content

Adarma

Members
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ble litt nysgjerrig.. Kom nevnte person med en grunn for å kjøre ammo i trommel? Hvis det bare er for å fjerne hylsefett så vil en klut og litt aceton gjøre jobben på en brøkdel av tiden og uten noen risiko.
 2. Hvis man spør pent, kunne du beskrive prosessen du måtte gjennom for å egenimportere pistol/våpen fra USA?
 3. Høres ut som om ein inkompetent sau uten den minste innsikt i fellefangst som har satt fella på bakken. Når det gjelder skepsis til turstier, samt grunnleggende kompetanse; hvis du setter opp fellen korrekt (les "Fangst og feller" av John S. Opdahl) vil verken hunder eller unger klare å utløse den. Uansett ikkje så lett å oppdage når den er plassert oppe i ei gran/furu.
 4. Det at det er helt gratis å få sin sak behandlet i retten i forbindelse med et forelegg er vel ikkje helt korrekt.. Hadde for et par år siden et uheldig møte med en jogger da eg gikk tur med hunden. Jogger anmeldte saken, eg fikk et solid forelegg. Siden anmeldelsen i stor grad var basert på et svært alternativt syn på virkeligheten ville eg prøve saken. For å gjøre en lang historie kort; eg prøvde å føre saken sjøl (anbefales ikkje under noen omstendigheter), tapte. Ble dømt til å betale både forelegg og saksomkostninger. Siden vi snakker om våre venner i politiet så mistet eg faktisk min siste rest av tiltro til etaten der. Husker for eksempel en telefonsamtale der en lensmannsbetjent ba meg om å innfinne meg på kontor innen 30 min for utlevering av innkallelse til tingretten., ellers var han svært tydelig på at de ville hente meg i en tjenestebil og ville passe på at naboene såg at eg ble hentet.
 5. Bare be din kompis om å returnere hagla til Jakt og friluft, be dei pent om ei forklaring og en løsning på problemet.
 6. I stedet for å legge to pinner i kors vil eg anbefale tre.. Hvis du tar tre kosteskaft/pinner/solide grener/e.a, binder de sammen med litt hyssing i passe høyde, så drar de fra hverandre og planter de grundig i bakken så har du solid støtte for rifla. https://www.youtube.com/watch?v=JvR_WLA1GXo
 7. Adarma

  Eotech til elgjakt

  MrTt, har inntrykk av at du har picatinny-skinne på rifle. Da er det jo en mulighet å bruke en 45 graders montasje ( for eksempe; https://www.2alfa.no/jp-enterprises-ar-15-m16-45-degree-offset-adapter.html ), bruke rødpunkt som tillegg til ditt vanlige kikkertsikte. Populært innen dynamisk rifle. Eotech i Norge kan du bl.a kjøpe fra 2alfa ( https://www.2alfa.no/eotech-exps2-0-1xcr123-65-moa-ring-1-moa-dot-side-buttons-qd-lever.html ) eller Norsegear ( https://www.norsegear.no/vaapen-og-tilbehor/siktemidler/rdpunktsikter.html ). Hvis du vil ha et kompakt sikte som du ev. kombinerer med magnifier, anbefales EXPS-versjonen, siden den har knappene på siden (mer praktisk i forhold til nevnte magnifier). Hvis du foretrekker Aimpoint er jo Micro H-2 dyrisk kompakt, er vissnok òg glimrende for de med skjeve hornhinner. Når det gjelder det som er best for deg så må du prøve. Er vel et dynamisk rifle-miljø i Troms, sikkert noen der som kan hjelpe deg.
 8. Sliter litt med å forstå enkeltes bruk av friluftsloven som rettferdiggjøring for politiets utplassering av kamera. Friluftsloven regulerer almenhetens tilgang til utmark, ikkje en offentlig etats adgang til å gjøre kva dei vil på ein privatpersons eiendom.
 9. Ifølge min våpensmed i sin tid; fin stålull (uten såpe/annet svineri) og olje. Har fungert fint som faen for meg iallefall
 10. Sjøl om det er fristende bør man unngå å spørre om valg av våpen på nettforum. Først og fremst fordi du veit ingenting om de som svarer. De kan ha skutt aktivt siden flintlås var det eneste alternativet eller de kan ha all erfaring fra spill og b-filmer. Men det som er minst like viktig er at det er DU som skal bruke våpenet, det er DINE preferanser som gjelder. Noen liker mora, noen liker datteren, et par liker broren og enkelte gir faen bare det har puls. Det eksisterer ingen fasit når det gjelder våpen. Det eg vil anbefale er å besøke de lokale dynamiske skyttere, snakke med både cz- og glockskyttere, gjerne tigge pent om å få prøve deres våpen. Vær høflig; tilby å betale for ammo eller ta med egen. Og ikkje tenk på å ta "feil valg". I verste fall selger du bare pistol, kjøper en ny, etter å ha fått verdifulle erfaringer.
 11. Ser at enkelte på kammeret ser på det som givende å kritisere og latterliggjøre de som ikkje har samme merke, modell, kaliber, serienummer, etc. på våpen som de selv har, som oftest kombinert med stadig gjentatte påstander om sin egne høye kompetanse og erfaringer. Når man kommer med slike påstander burde man kanskje ha baller nok til å stå frem med fullt navn, så vi andre kunne se om nevnte erfaringer og kompetanse er reell? Er iallefall sikker på at ingen av de kommer fra mine trakter, for nedsnakking og kritikk av andres valg av våpen og utstyr, enten på rifle- eller pistolbane, ville føre til at standplassleder og/eller skyttere ba vedkommende dra til helvete.
 12. Pedersens våpen kan hjelpe en med det meste; https://www.pvas.no/produkter/vaapentilbehor/vaapenmontert/mantisx-shooting-performance-system
 13. Følger den svenske dynamiske skytteren Pia Certè på fb, som tidvis forteller om svensk tjenestemannsaktivisme, spesielt innen våpenrelaterte områder. Ho delte nylig et utdrag fra en artikkel i axess.se ( https://axess.se/magasin/default.aspx?article=3838#.W8OBG9l1PIW ) : ”Under flera år har diskussionen förts om att svenska offentliga tjänstemän i allt större utsträckning agerar efter eget huvud. En del menar att kritiken främst kommer från rättshaverister som inte kan acceptera myndighetsbeslut. Sådant förekommer, visserligen. Samtidigt finns det otvetydiga exempel som visar att aktivismen inom svenskt förvaltningsväsende växer. Det räcker med att blicka tillbaka några år för att bli förskräckt. Högsta förvaltningsdomstolen fastslog för ett par år sedan att Polisen hade en helt annan agenda än den som lagstiftningen avsåg gällande hanteringen av vapenlicenser. En grupp handläggare på polismyndigheten gjorde en helt egen och betydligt restriktivare tolkning av lagstiftningen rörande vapenlicenser för sportskyttar än vad lagen medgav. Högsta förvaltningsdomstolen fastslog att polisens agerande var fel och att tjänstemännen inte följde lagen. Trots domens tydlighet vittnar fortfarande sportskyttar och jägare om att polisen fortsätter med sin alternativa tolkning kring utfärdandet av vapenlicenser. Om ett domslut inte räcker, vad ska då få bukt med polisens vantolkningar?”
 14. https://www.biltema.no/fritid/jakt/jaktklar/kamuflasjenett-nordic-2000040033
 15. https://www.pvas.no/produkter/vaapen/rifle/troy-par-308-win-16-10rd
×
×
 • Create New...