Jump to content

REVEJAKTA 2012/2013


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No har jeg vert bortom bua å sett om åtet, Har planlagt å sitte der i natt, men trua på at reven kommer er ganske svekket pga at åte var nedsnødd og at reven kun har gått noen runder rundt det for å lukte. Så endel spor som går fra hiet lengre nede i dalen og rett over åkeren der jaktbua er. Det er en revesti så vis vi er heldige så får vi nokk se han :)

Link to comment
Share on other sites

Sitering av ovenforstående innlegg er slettet jmonsen

 

 

Tror ikke det er så nøye om det er snø på åtet. Den har luktesans.

 

Den går seg turer for og sjekke at den har matlagre.

 

Derfor man ofte ser den bare stikke innom først på kvelden også komme tilbake senere på natta for og spise.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, ja jeg er jo ganske ivrig så jeg sitter selv om jeg er i tvil. Virkelig koselig her ja, kaffe, brødskive å dataen med jaktfilm på har headsett selfølgelig :-) på njff appen står det at det er 66% måne nå, ser faktisk utrulig godt ned til åtet.

 

Men til dere som jakter med åtet, Hvor mange dager er det ca dere sitter ved åtet uten å se rev?? på ja 5 turer da??

Link to comment
Share on other sites

NR 16....glad jeg bruker v-Max,for denne hadde dratt seg langt med helmantel eller blyspiss...traff. Litt langt bak,Pga den beveget seg i skuddet.og gla jeg har langholdstrening,for den for ut fra 120m,ut til 250 m,før jeg fikk tatt den med skudd NR 2....ble mye gris,men slipper ettersøk i allefall.

Link to comment
Share on other sites

Fikk meg 4 rever før nyåret på åte. Bruker hjorteavfall og hundemat som åte, samt skjor og kråker som eg skyter på åtet. Har fungert veldig bra hos meg. Men etter at mildværet kom i jula, so har det vore veldig stille på begge åta. Får håpe det tar seg opp igjen. :)

Link to comment
Share on other sites

er det noen her som har erfaring med å bruke reveurin av tispe på åte?

 

hvordan bør det brukes? er det best og helle litt på bakken eller ha litt på en fille og henge den opp rett i nærheten av åta?

 

er det no tidspunkt som er best? jeg skjønner jo det det er best i parringstiden, men vil man "ødelegge" effekten hvis man legger det ut nå?

 

mulig dette er dumme spørsmål, hehe men ønsker å få noen andre inspill, meninger og erfaringer. i og med at jeg ikke har brukt dette før.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt Hawbaker's Red fox urine rundt åte siden februar 2012. Jeg har ikke brukt det på selve åte, men i åkerkantene rundt (ca 20-40 meter fra åte). Jeg har dyppet kvister og strå nedi flasken. Har også hatt litt på en tampong som jeg har hengt ca 1 1/2 meter over bakken. Litt tidlig å si noe om effekten enda men av 10 skutte rever i perioden er 8 eller 9 hanrever. Kan være tilfeldig, men har fått god tro på at det har effekt. Blir spennende å prøve det nå i løpetiden. Lukter kraftig og bør ikke søles på klær.

Link to comment
Share on other sites

Sprengfyre og få lufta ut all fukt?

 

Ellers så kan du lese litt her:

http://www.detailersclub.no/forum/topic ... gg-middel/" target="_blank" target="_blank

 

Har desverre ikkje ovn i glugga, men vurderer til høsten igjen!

Leste litt på den linken og andre tilsvarande sider, skal prøve å vaske ruta med Zalo :)

 

Nåken som har eit godt tips til korleis ein kan unngå duggen på vindauget i glugga? Er ikkje stor hjelp med eit vindu som ein ikkje kan sjå igjennom..

 

Har du prøvd dobbelt vindu med luft mellom?

 

Eg har eit lite dobbeltvindu. Vindauget er frå eit eldre hus, så kan være det som gjer det.. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Lite aktivitet her hos meg. Ikke snø. Sett kun to ulike spor, det ene var like nedom åteplassen. En del kråker på dagtid. Kjørte nedpå en søppelsekk med hjorteavskjær i stad. Lukta bra av det. Satser på at den dukker opp snart. Klør etter å få skyte med Vixen`n.

Link to comment
Share on other sites

Første reven på denne sida av nyttår datt i natt kl 00.35. :D Lita tispe. Skutt med 308 og 150gr gameking.

Tok en liten lokkerunde på ettermiddagen i dag. Fikk inn en hannrev, men den kom inn gjenneom skogen på skrå bakfra og snudde. :evil: Kjeftet seg oppover lia og forsvant. Atter en gang følger den ikke læreboka og kommer inn mot vinden..... :wink: Vel, det er i alle fall godt å være i gang igjen.

Link to comment
Share on other sites

Satt ett par timer i glugga i kveld, det var mye tåke når jeg kom, men håpet at det skulle lette litt.

 

Satt ett par timer, så dukka det opp ett dyr nedi i dalen ca 60-70 meter unna, men jeg klarte ikke og se om det var rev eller ikke, var så mye tåke at jeg ikke fant dyret i kikkerten engang..

 

Dro hjem i frustrasjon over den dårlige sikten :evil::evil:

Link to comment
Share on other sites

Har ladet opp nye 32 grs Z-Max i 1150 m/s i 204 ruger, og er litt spent på effekten. Har en luring gående rundt åtet, men barfrost og mangel på snø ser ut til å medvirke til at han ikke er sulten... Ramlet imidlertid 7 rever før jul så jeg bør være fornøyd :)

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg forstår er Z-Max (Zombi-Max) rett og slett samme type kule som V-Max, men fremstilt i en mer kostnadsbesparende og effektiv produksjonsmetode. Dette skal gi samme gode presisjon som V-Max kulene er kjent for, men til enda lavere pris. Min testskyting av kulen ga 4 skudds samling på 15 mm målt ytterkant ytterlant, i praksis et stort hull (skuddavstand 90 meter).

 

Når det gjelder om vått snøvær, mye vind eller regn påvirker mikkels tilstedeværelse har jeg gitt opp å forsøke å forstå meg på han. Har opplevd at reven har kommet på åtet til alle tider på døgnet og i all slags vær, vanskelig med noe fasitsvar på dette. Det jeg imidlertid har merket meg er at ekstremvær ikke er gunstig, enten det blåser, regner eller snør. I tillegg må han være sulten, hvilket betyr bra snøføre fremfor barmark, frost fremfor mildvær etc. Der jeg bor har vi enda ikke hatt noe særlig snø å snakke om, men kraftig frost på barmark i lang tid. Av de syv revene jeg skjøt før jul, var kun to på selve åtet, de andre gikk bare å lusket i området rundt, og var runde og gode...

Link to comment
Share on other sites

Helt klart at mattilgangen har mye å si om den kommer på åtet eller ikke. Merker det samme her hos meg, han er IKKE sulten nok for å bli på åta. Kan godt streife innom, men gidder ikke ta seg bryet med å begynne spise.

Ganske frustrerende når man ikke rekker bort til våpenskapet før mikkel er borte.

Her i Lofoten har all snøen regnet bort nå, så vil tro han finner nok mat uten å trenge åta.

Har et inntrykk av at mikkel foretrekker tett snøvær framfor regn..... Har tatt en god del rev i tett snøvær, men aldrig i pøsregn.

Tok en sist vinter, måtte skynde meg ut etter den før den føyk ned.......

Link to comment
Share on other sites

He he, han mikkel... For et par år siden skulle jeg halvhjertet sette opp børsa i bua, men hadde ikke noen tro på fangst. Før jeg hadde fått børsa på plass ser jeg to forskjellige rever strene forbi åta. Helt utrolig at det var rev ute da, hadde omtrent ikke sikt, surt og kaldt var det også...

 

Første vilt med Z-Max i morges, ble en ravn som ble veldig død for å si det sånn, men ikke ødelagt som jeg har opplevd mye ellers. Har tro på at dette er rett revemedisin :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...