Jump to content

Valmara

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Valmara

  1. Kankanpaa Saami Steel: 80CrV2 Carbon steel Sier meg ingen verdens ting =0}
  2. Får prøve det neste prosjekt. Takk for tipset.
  3. Anløpe vil da si...?
  4. Litt dårlig overskrift, men jeg sliter med følgende: Jeg får rett og slett ikke til å slå "flat" toppen på tangen når jeg lager kniver. Alt går som en drøm når jeg lager skaftet, helt til jeg skal banke fast toppen, blir overhodet ikke flat. Ser så lett ut når man ser på filmer osv.. Men hos meg blir det knapt nok merke. Har skrudd fast i skrustikke, men det samme skjer hver gang, skaftet løsner. Kan hammeren være for myk? Tips mottas med takk.
  5. Valmara

    NORMA S

    Ja, det stemmer. Takk takk
  6. Valmara

    NORMA S

    Nylig kjøpte jeg en metalldetektor, prøveturen i hagen resulterte i en hylse. Bunnmerkingen var som overskriften sier kun NORMA S. Størrelsen er vel omtrent som en 7,62. Noen som vet hva slags kaliber dette kan være? Ingen stor sak, men artig å vite.
  7. Er ofte at sportsbutikker på kjøpesenter har et skap med ammunisjon på bakrommet. Var inne G-sport på det lokale senteret, de hadde masse 17hmr. Men kun 100 Gamepoint, de ble med meg hjem
  8. Leste ikke helt betingelsene, og bestilte to stokker i en bestilling. Fikk en trivelig mail samme ettermiddag hvor de forklarte at jeg måtte splitte orderen. Husker ikke helt hva det var, men det dukket opp et annet problem, men servicen var meget god og dialogen på mail var topp.
  9. http://www.epicmilitaria.com/search.php ... mit=Search
  10. Tok åtte rev i vinter med v-max og tnt. Skuddavstand 70+ Samtlige fikk bogskudd og var gjennomskutt med varierte utgangshull, krone til en femmer i størrelse. Ble mer søl en jeg hadde trodd, men betraktelig mindre enn med .223 som jeg brukte før. Noen hadde utras på noen meter, men ellers falt alle da de ble truffet. Åpnet et par av de og det var bare grøt igjen av vitale organer.
  11. Jada,har vært veldig nøye med det.
  12. Den er ren og pen. Kaster hylsene slik den skal. Har justert lengden på avtrekkeren, har lange fingre, så den er ganske langt fram. Men ikke rørt noe annet på avtrekkermekanismen.
  13. Var på skytebanen i går, de første seriene gikk problemfritt så sluttet våpenet å spenne seg. Patronen ble ført inn i kammeret, men noe avtrekk var ikke mulig. Ved ladegrep så spenner våpenet seg, men ikke ved skudd nummer to. Noen som har noen forslag til hva dette skyldes og hva man kan gjøre?
  14. Denne er jo mye brukt av gutta på Fieldsport Channel..
  15. Kan være verdt å få med seg denne utstillingen. http://www.gd.no/kultur/article7398496.ece
  16. Her finner man en del reproduksjonsutstyr. http://www.epicmilitaria.com/product.ph ... -light-tan Billigere enn flere som selger tilsvarende i Norge. Har kjøpt et par hylstre, god kvalitet. Kjapp levering.
  17. Sist jeg søkte, på Lillehammer, så rørte de ikke søknaden før gebyret var betalt.. De fikk da heller ikke med seg at jeg hadde betalt... Da tok det 9(ni) uker før søknaden var godkjent. Men så er Lillehammer ikke kjent for å ha et veldig smidig våpenkontor heller...
  18. Har heller ikke hatt problemer med å få rev inn på åte selv om jeg har hunder. Opplever ofte at reven følger stiene som jeg går opp for bikkjene på jorde, revene marker også på samme stedene som bikkjene gjør fra seg. Har også opplevd at bikkjene har jaget rev fra åte og reven er på plass igjen samme natt, men det kan jo også ha vært en annne rev, men hundesporene er nå ferske nok. Hadde en rev på jorde i vinter, ville ikke inn på åte, så jeg gikk inn fra bua. Lufta bikkjene en runde på jordet før jeg skulle legge meg. En halv time senere dukket det opp en rev, fikk skutt den. Ut å henta den, bikkjene er med på det. En time senere ny rev som kom inn på åtet. Nå bor jeg i et område med bikkjer på nesten hver en gård, men der det ikke er så stor tetthet av hunder vil kanskje hunder skape problem.
  19. Min erfaring med First Price pellets er at de ikke lukter noe, har smakt på de selv og de smaker bare papp. Er så vidt skjæra plukker det. Brukte noe annet fra Europris, husker ikke hva, men det innholdt nok litt mer fett. Det var mer populært og litt dyrere. Bruker nå bare boksmaten du får kjøpt på rema, 1250gr for 8,-.
  20. Jeg har åtet mitt i "bebygd" område, noen hundre meter mellom naboene. Jeg skyter alt som lander på åtet. Hadde jeg hatt åtet i skogen ville jeg nok kanskje ikke gjort det, med tanke på det som er nevnt over, men i bygda så tror jeg ikke skyting av fugl på åtet har noe å si. Her kommer reven etter mørkets frembrudd, men fugl sprer litt rester og det kan de få holde på med når jeg er på jobb. Men som alt annet i verden så er det variabler som spiller inn her også...
  21. Billig, ja. Kvalitet...Tja... Har igjen to hele verktøy, bør ikke skru på noe som sitter litt hardt. Men, den var hendig så lenge den varte.
  22. Leverte søknad på 17 hmr 12.07 Ble oppringt av lokal lensmannsbetjent 22.07: Frøkna på distriktets våpenkontoret visste ikke hva 17 hmr var for noe, jeg måtte skrive en forklaring på hva 17 hmr var. Klipp og lim fra wiki ++ sendte mail til lokal lensmann som videresendte dette. Fikk brev i dag fra våpenkontoret, datert 23.08: viser til våpensøknad mottatt 24.07, ser ikke å ha mottatt innbetaling av gebyr... ( noe som forøvrig ble betalt 12.07) vennligst betal eller send kvittering.... Greit nok at juli og august er ferietid.. Hørte med flere at det er 8-åtte ukers behandlingstid på en søknad. - At det tar så lang tid er jo hinsides all fornuft fra ett forvaltningskontor. - Hvorfor oppdaget hun ikke den påståtte manglende betaling før den 22.07, hadde jo tydeligvis sett på søknaden og ikke klart å google 17 hmr. - Når man oppgir både mailadresse og telefonnummer i en søknad så hadde det vært en smal sak å kontakte meg for å oppklare "gebyretfeilen". -Virker som en meget prinsippfast frøken som styrer, "har jeg sagt åtte uker, så er det åtte uker..." Virker som hun finner på ting for å overholde behandlingstiden.. Frustrert nå....
  23. Her jeg bor blir det bukkjakt for første gang på mange år. Jaktstart er satt til 01.09, mens tilsynelatende i resten av Norge starter den 10.08. Er jo snakk om tre uker senere, men er det for sent i forhold til aktiviteten til bukkene? Har sett flere forskremte småbukker bli jaget av jordene her allerede.
×
×
  • Create New...