Jump to content

Johs

Members
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har brukt Bergans Langevann i flere år nå, før det en amerikansk variant. Til dagsturer er den genial å både gå og skyte med. Kanskje ikke det rette hvis du bærer med deg alt mulig, men pakker du med fornuft er det veldig god plass og null problem å gå med den en hel dag. For meg er «frihetsfølelsen» som natt og dag når en unngår sekk.
 2. Spørsmålet burde vært fra hvilket niva opplever en reduserte bestander? På 80-90 tallet og tidligere gikk alt av fiskeslo o.l fra fiske- mottak/slakteri rett ut i sjøen , dette var selvsagt ett gigantisk matfat for måker. Nå er utslipp av denne typen avfall mye strengere regulert. Kanskje det er en normalisering av bestandene en ser fra tidligere kunstig høye bestander? Er få fugler som er så utbrett og tallrike som måker. Bla fiskemåker er tallrike både ved sjøen, i bykjerner og i skog/fjell ved vann. Ironisk at forvaltningen er så bekymret for Ærfugl o.l også freder de svartbak som er en predatorer på de samme artene.
 3. Her kan du få det samme gratis: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=108454373
 4. Grattis 👍 Fant ut for ikke så lenge siden at det er tispene som lager de høyeste hylene/bjeffene, mens hannene har en litt mer forsiktig lyd. Jeg har tidligere trodd at det var motsatt.
 5. Johs

  kjøpe ny hagle

  En generell utfordring er at importører/våpenbutikker gjerne fronter det de har mest avanse på, ikke det som nødvendigvis er best/riktig. Bruk forum/Internett til å samle erfaring og kjøp så der en får best tilbud (+service) på aktuelle våpen. Legg mindre vekt på det som blir anbefalt fra selger. Han er nettopp det, en selger i de fleste tilfeller.
 6. Har du vurdert 17 Fireball i steden for 17 Rem? Ellers spenstig å skyte jaktfelt med 204 Ruger. Hvordan har det fungert i vind?
 7. Ser den, men litt praktisk utfordring midt på natten å ta våpen inn gradvis. Vil helst gjør unna det praktiske så raskt som mulig å krype under dyna. Mulig beste løsningen er å ta våpenet inn i ett litt kaldere kjellerrom og la våpen (uten bolt) stå der til neste morgen? På den andre siden vil det tørke opp senere i ett kaldere rom. Kikkert/kikkertsikte har neppe heller godt av disse brå overgangene. Aluminium har enda større bevegelse enn stål ved temperaturforandringer.
 8. Reven har null problem med å lokalisere ett åte uten hjelp av kråkefugl, så skyt i vei Ny skutte kråker ser det ut til å foretrekkes av reven også, er i alle fall det første som forsvinner. Generelt er det en uting at mange reveåter fungere som gigantiske matfat for kråkefugl. De er veldig enkel å holde unna, skyt noen på åte + legg skutt kråkefugl med vingene ut/ buken opp ved åte. Hvis en har begrenset mengde skutte kråker fungerer det også bra å henge opp en vinge eller to i en tråd ved åte.
 9. Demperen skal uansett av etter hver gang en har skutt ellers ruster løp/kroning. Av noen av beskrivelsene ovenfor ser det ut til at demperen sitter på og løser over tid. Uansett bør alle lære seg å kjenne etter på demperen under skyting både for å kontrollere temperatur og at den ikke er løs. Da hadde dette vært ett ikke-problem. Jeg er enig i at det hadde vært mye enklere om alle hadde holdt seg til en standard.
 10. Ser nå at det er ulik høyde på Sako ringmontasjene 1" er 27mm, 30mm er 29mm. Jeg tenkte først å sette på en Swarovski z5 3.5-18x44, men så viste det seg at den bare kommer med BRX retikkelet uten BT. Dermed vurderer jeg Swarovski Z3 4-12x50 eller 3-10x42. Er redd at 50 mm kanskje akkurat ikke går på 1" sikter? Regner med at det er endel som har Z3 på Vixen da vekt og utsende harmonerer bra sammen. Setter stor pris på alle innspill Kaliber 222 og 17 Fireball. Bruksområdet blir rev, rådyr og fugl. Har en 22-250 AI med 56 kikkert med lys til de mørkeste kveldene.
 11. Takk 👍 Driver å ser på kikkertmontasje og kikkertsikte. Slik det ser ut kommer en ikke særlig mye lavere enn med Sako Ringsmounts uten at hevarmen tar i kikkerten. Som nevnt ovenfor ser det ut til at 50 mm går akkurat i denne montagen. Dvs at det ikke er noe å tjene på å gå for ett sikte med 42 mm åpning kontra 50 mm på en Vixen når det gjelder høyde. Kan noen bekrefte at dette stemmer? Ønsker så lav montage som mulig og så stor åpning som mulig på sikte i den montagen. Tenkte å bestille sikte og montage i dag, så setter stor pris på innspill.
 12. Sant det 🙂 Forresten veldig bra forhold for revejakt ute nå, så blir en tur ut om ikke så lenge, med påfølgende fille gjennom løpet. Forhåpentligvis er den skitten når den kommer ut 🦊
 13. Ser det tidligere har vært linket til liste hos Sako der en kan finne produksjonsår ut fra våpennr. Har noen fungerer link til disse listene?
 14. Takk for svar, da blir det enkel »nattpuss» slik jeg fryktet fremover 🙂 Liker god å stelle våpen, men etter timer på post hadde det vært greit å slippe nattestid.
 15. Blir endel turer ut etter rev på vinteren i varierende antall minus. Når en da kommer inn i varmen slår spesielt stålet seg. Tørker av og oljer lett, men har til nå ikke gjort noe inni løpet så sant jeg ikke har skutt. Skrur alltid av demper og lar rifla ligge med åpent kammer. Er dette ok eller bør jeg pusse og olje hver gang?
×
×
 • Create New...