Jump to content

jahiti kikkertsikte


v-max

Recommended Posts

Jeg har et Jahti jakt 1.5-6x42. Har hatt det siden jul, og har skutt en del på bane. Godt fornøyd.

Har også hatt det med ut i skogen i skumringen, da ble jeg possitivt overasket over hvor godt den regulerbare lysstyrken fungerte.

Så vil anbefale dette. Er du uheldig å ødelegger det, får du et nytt.

Link to comment
Share on other sites

Nå har det vært slik at hver gang jeg har vært på banen hittil, så har jeg hatt av siktet før skyting. Dette pga børsemakerbesøk, og at jeg skiftet fra aluminiummontasjer til stål og diverse andre ting. Så jeg kan desverre ikke uttale meg om det. Siden jeg har hatt av siktet så er selvfølgelig treffpunkt forandret. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Liker man litt selvpinsel og hodepine er det klart veien å gå, det er jo rimelig å levere kikkerten til leverandør innimellom og artig å drive med inskyting, (jakt ammo er jo nesten gratis,) tørk og kikkertbytter når andre jakter.

 

En bekjent testet en i fjor, inskyting gikk sånn passe og litt tåkete jakt, enda været var fint hele uka. Han var så overbevist om at det var et godt kjøp, at han sikkert bruker den igjen.

Link to comment
Share on other sites

Vel, etter alle tråden som har gått på div fora om disse siktene, så er vel en ting sikkert - de holder garantien sin, og gir deg ny kikkert når (ikke hvis) den ryker...

Fan hjelper det å få ny kikkert om et par uker, når du sitter langt inne på fjellet med en på børsa som ikke holder sammen?

En jakttur tapt på grunn av dette koster fort det samma som du må ut med for å få noe som duger i forhold.

En kompis har en oxo, samme ulla. Ser ut som ei skodde, og lyset har avposisjon på 7 på skalaen. Kjempekvalitet! (mener i alle fall han...)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et Jahti jakt sikte i 3-9x40 påmontert salongrifla mi og den skyter jeg kunn pappvilt med. Jeg ville aldri ha turdt å montert et slikt sikte på mine jaktrifler. Skrur jeg opp lysstyrken på rødpriken i siktet blir hele siktet fylt med et flimmer av rødskjær som forstyrrer hele siktebildet mitt. Kan neppe være noe morro å sitte i revebua og se rødt. Har prøvd å se gjennom siktet når det begynner å bli litt mørkt og det er ikke så mye å skryte av skumringsegenskapene til siktet. Det skal ikke rare mørket til for at du ikke greier å se noe klart gjennom siktet. En jaktkompis av meg kjøpte også et slikt sikte og han har samme problemet med rødskjæret i siktet når en skrur opp lysstyrken på rødprikken. Kan jo og nevne at en gang rifla hans sto lent opp mot veggen i gangen, sklei den ned i gulvet på en matte. Med det resultat at rødprikken havnet i ytterkanten på siktet. Det ble tatt en rask telefon til Vildmarks og forklart hva som hadde skjedd. Beskjeden han fikk var å send inn siktet med en gang og han skulle få et nytt sikte. For slike støt skulle kikkerten tåle. Nytt kikkertsikte kom raskt tilbake så servicen er det ingenting å si på. Men tenk å få jakten ødelagt for noe sånt. Nei, legg nå litt mer penger i et annerkjent merke.

Link to comment
Share on other sites

Eg hadde eit 4-16x 56 med rødpunkt, på winchesteren i 30-06. Dette skaut eg inn med før sista jakthelga i fjordsesongen, etter dette sto våpenet i skap i ca 3 mnd, før eg tok den ut på litt treningsskyting. Då måtte eg skru 45 knepp opp for å havne i senter. på nøyaktigt samme holdet og nøyaktig samme plassen som eg skaut det inn med. Ikkje bra. Og treffpunktet forandra seg mellom kvar 5 skudds serie, slik at diverse skriung var påkrevd. Og ein ting te det såg ut som om dei hadde sølt tre små blekkflekker på baksida av linso foran, grådigt irriterande med lys bakgrunn. Hadde aldrig kikkertsikte av våpenet mellom skytingane, og kikkerten var montert i leupold qr montasje, så vil ikkje skulda på montasjen. Bytta siktet ut i ein zeiss conquest 3-12 x 56. Som natt og dag ja. Konklusjon min e at da e i grunn lurast å styra unna dei jahti dassrullane, det virkar som om dei ikkje toler vanleg bruk/(rekyl).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har dette siktet

 

Jeg bruker ikke dette siktet

 

Jeg hater dette siktet

 

 

 

-Bakre linse løsna og bare henger i noen gjenger, dette skjedde etter en tur på skytebana, og det er fingeravtrykklignende merker inni, disse ser man svært godt i mørket dersom lysstyrken står på fullt.

 

 

 

Styr unna!

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke snakke rundt grøten her, men du får det du betaler for! De som skryter av disse siktene kan umulig ha tittet i andre seriøse kikkertprodusenter modeller. Vedrørende opplyst retikel så skal ikke det synes i dagslys når du har justert det på fullt! (da må du i så fall holde handa for slik at det blir mørkt/skumt)

Vet rett og slett ikke om jeg gidder å skrive mere om disse kikkertene, jo de hører ikke hjemme på børser som skal brukes til vilt! Papp er greit.

 

PS: Ødelegge det å få nytt? fin tanke men det sier litt om hvilken vei produsenten går, lønner seg ikke å reparere det for det blir dyrere å sette en man til å åpne siktet en å sende et nytt! Hva tror dere det koster å produsere et slikt sikte? 80-90 kr tipper jeg. Seriøse merker har 30 år ++ garanti på siktene sine, send inn og du får det fikset og levert tilbake så fort det lar seg gjøre. Slik skal og bør det være..

 

Konklusjonen her blir som på SL jahtitijaktilalala er ikke et godt sikte!

Link to comment
Share on other sites

Har et 3-9x40 som jeg fikk i fjor. Første runde på skytebanen med .308'en endte med løs bakpart og løst rødpunkt (men det var nok mest min feil. Hadde glemt å skru det fast på basen... Falt i bakken, men på gummiunderlag. "Burde tåle mer enn det", fikk jeg til svar og fikk nytt). Byttet og prøvde på nytt. Funket som bare det. Kjempeservice hos Vildmarks, men etter storviltprøva endte siktet opp på salongrifla. Der skal den få sitte. Siktet gir meg samlinger på under 2 cm på 70 m, og det blir ikke noen endringer når jeg skrur på forstørrelsen, så er fornøyd til tross for pris og tvilsom kvalitet.

 

Hvordan siktet er i skumring vet jeg ikke, men tipper det ikke er det samme som hos et dyrere.

 

Tror ikke jeg vil ha det tilbake på noe som helst våpen som gir rekyl. Salongrifla er snill, så der tror jeg kikkerten vil fungere bra i mange år.

 

En kompis hadde 2,5-10x56. Fungerte utmerket på hans 30-06.

 

Tror kanskje det er litt tilfeldig, kvaliteten. En kan være uheldig å få et som ikke holder. Men hvordan skal en vite det når en kjøper det?

 

Sats heller en tusenlapp eller to til og kjøp et mer anerkjent merke. Leupold VX1 er feks et greit merke med grei kvalitet til grei pris! 2800,- for en 4-12x40 og 3 000,- for en 3-9x50 hos Jaktdepotet. Er jo ikke rødpunkt på de her, men MÅ en egentlig ha det?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et 2,5-10*50 med Rødpunkt. Den siste modellen "Supreme"

 

Må si jeg er overraskende imponert. Dette var så billig at det måtte prøves.

Det har jo vært voldsom kritikk av dette siktet. Jeg skal ikke si at det er ufortjent, da jeg kun har ett sikte, og har forstått at det kan være varierende kvaliteter ute å går.

Men den erfaringen jeg har høstet med denne er upåklagelig.

Jeg har den dog ikke på noe kraftig kaliber. Står på en Tikka T3 Laminat SS i .223. i originale montasjer.

Denne går hull i hull, også etter justering av forstørrelse, og etter lang tids lagring i våpenskapet.

 

Har ikke turt å sette denne på 308 grunnet at jeg ikke stoler på rekylfastheten. Dette skjønner jeg at hos mange er et rent argument for "Ikke kjøp".

Kommer til å stå på Tikkaen en god stund fremover, og ser ikke noen grunn til å bytte den.

Synes skumringsegenskapene er langt over forventning. Det skal sies at jeg ikke har sett gjennom et dyrt sikte i skumring, men da vet jeg heller ikke bedre, og har det bra med det.

 

Alt i alt, vil jeg anbefale dette sikte til andre. Det har jeg også gjort. Ingenting er bedre enn at man er fornøyd! ;)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt et 2,5-10x50 på salongen (Ruger 10/22 ALMs heldempet), suverent sikte, har forandret zoom fram og tilbake uten treffpunkt-forandring, lånte så bort montasje-ringene til luftgevær-bruk og så gjorde jeg tabben, jeg byttet Bushnell siktet på 30.06en med Jahtijakt siktet. Skaut ca. 40 skudd og sa meg fornøyd med treffpunkt, satte bort Mauser`n, og dagen derpå skulle jeg virkelig kose meg med plinking. . . .

Vel jeg nådde å skyte et eneste skudd før jeg så silhuetten av "Tommy" :shock: (i Tommy og tigern) stå lent nongalant mot nedre stolpe i siktekrysset!!!

Det ser ut for meg at rekylen i 30.06en har ristet løs lakk(?) inne i kikkertrøret.

Repparerte det hele ved i opphisset tilstand å miste siktet i veggen, plukket siktet opp neste dag og da var reklamasjons-grunnlaget borte, mulig "Tommy" var på tur med Tiger`n?

Vel Jahtijakt eller Prohunt, Forskjellig innpakning, samme skitten. . . .

Mvh. Roar

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Er det flere enn meg som ser linken ny-tikka t3-jahti jakt? :D

 

Brukt opp alle kronene på børse og spart på kikkerten?

Ville mye heller ha kjøpt en gammel svenske-mauser med kvalitetsoptikk enn Jahtijakt (eller Luger og hva de elles selges som) og ny, dyr rifle.

Importer deg en Leupold eller dyrere Bushnell i stedet, handler du på rette plassen blir det bare marginalt dyrere.

 

Joda, min Zeiss fra 1983 måtte til reparasjon i fjor, kostet meg portoen (og et hel..te med Posten-annen historie), produsenten av Jahtijakt finnes neppe om 25år:-).

Link to comment
Share on other sites

har hatt kikertsikter i prisklassen 10-15 tusen som det er feil på og jeg da

 

Kompis hadde Mercedes til 560.000,- med masse feil på..... Så hva er poenget ditt? Alle produsenter kan levere et dårlig produkt. Spørsmålet er hva de gjør når feilen oppdages?

 

Du får rett å slett ikke god optikk i 10-15.000,- klassen for bare 1000,- Kjøper du dritt, så er det som regel det :wink: Nå skal det sies at ikke alle har bruk for det ypperste innen optikk. De aller fleste klarer seg med en medium god kikkert. Da tenker jeg på klassen Leupold/Nikon m.flere. De fleste klarer seg med dette.

Link to comment
Share on other sites

kjøpte et 1-6x42 sikte for et par år siden, kjøpte det som et midlertidig sikte mens jeg sparte penger til noe mer brukbart.

under jakta løsnet festeskruene til batteriholderen på rødpunktet.

etter jakta, hvor jeg heldigvis ikke hadde løsnet et eneste skudd fant jeg ut at treffpunktet hadde flyttet seg 25cm opp og til høyre.

dette hadde skjedd noen ganger før også, men i og med at jeg var ny med rifle skjøt jeg bare inn igjen og tenkte jeg hadde gjort en dårlig jobb med innskytingen.

 

nå fikk jeg heldigvis byttet inn siktet i en jaktdress isteden, så servicen er det ikke noe å klage på.

 

siktet var helt greit å skyte med, på papp.. men jeg vil aldri noensinne skyte på noe levende med et jahtijakt sikte på børsa.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ei rifle som kosta kansje 6 lapper med 6x40 kikkert i '90 Fram til nå i år så har den tjensetegjort på denne rifla i 18 år.

 

Stolpen i den begynte å bli litt utydelig, og jeg fant et sikte jeg likte bedre. Da falt valget på 2.5-10x50 med opplyst prikk i midten. Den kosta under 1000 lappen, og så lang er jeg kjempefornøyd. Det tåler vann, slag osv. Det er nitrogenfylt, og er dermed vanntett. Forandrer ikke treffpunkt ved zoom noen gang.

 

Det funker til mitt område. Det et jævlig mye jaktporno ute her.

 

Har du f.eks. ikke en Zeiss eller Meopta, så tør du jo ikke å dra på skytebanen. Jeg har null problem med å dra på skytebanen med mitt Jahtijakt sikte. Zeiss osv. er pokker ikke verdt så mye mer. Jeg får tja. ca. 20 sikter jeg, og dere kan i værste fall få bar 1-2.

 

Nei folkens, her blir vi ikke enige, for jeg gir meg ikke på at et sikte til 20.000,- skal være så enormt mye bedre enn minn Jahtijakt. Så vi må bli enige om å være uenige.

Link to comment
Share on other sites

Er greit å bruke eit sånt sikte på skyte banen. Men når det er fleire her so forteller om treffpunkt forandring på 25 - 30 cm så er det ikkje det forsvarlig å bruke på jakt. Ein kan ikkje forsvare eit vomskudd på eit dyr med at ein skulle spare ein tusing då ein kjøpte kikkertsikte.

Link to comment
Share on other sites

hei

 

har hatt kikertsikter i prisklassen 10-15 tusen som det er feil på og jeg da

Mener du med dette at det er like stor sjanse for at det er feil på en Jathi og en Zeiss? Det aner meg at prisen på Zeiss bl.a skyldes kvalitetskontroll.

Selvfølgelig kan det forekomme sikter fra Zeiss som har feil - og jeg vil påstå at selvfølgelig kan det forekomme sikter fra Jathi som ikke har feil. Men tror vel kanskje begge deler er å regne for unntak.

Link to comment
Share on other sites

Det et jævlig mye jaktporno ute her.

 

Har du f.eks. ikke en Zeiss eller Meopta, så tør du jo ikke å dra på skytebanen. Jeg har null problem med å dra på skytebanen med mitt Jahtijakt sikte. Zeiss osv. er pokker ikke verdt så mye mer. Jeg får tja. ca. 20 sikter jeg, og dere kan i værste fall få bar 1-2.

 

 

Det der grenser til tullprat.Selv min 25år gamle Zeiss går utenpå en Jahtijakt/Luger/OXO.

Legg på en tusenlapp fra Hong-Kong-siktet og du får et av de siktene som anbefales oftest her inne; Leupold Vx-1 eller Bushnell 3200/4200, det angrer du ikke på-garantert!

Link to comment
Share on other sites

Leupold og Meopta ligger jo i samme prisklasse.

Så er no bare om hva man liker av disse! noen liker leupold noen liker meopta

 

Leupold har no sikter i alle prisklasser. VX-7 Er no i prisklasse med Zeiss og Swarovski. VX-1 og Rifleman er no berre ein tusing dyrere enn jahiti.

Link to comment
Share on other sites

Leupold og Meopta ligger jo i samme prisklasse.

Så er no bare om hva man liker av disse! noen liker leupold noen liker meopta

 

Leupold har no sikter i alle prisklasser. VX-7 Er no i prisklasse med Zeiss og Swarovski. VX-1 og Rifleman er no berre ein tusing dyrere enn jahiti.

 

Det er sant, men tenkte nå for det meste på VX-II og VX-III serien. VX-III går ut etter nyttår, ny modell på vei forresten.!

ARTEMIS 3000 SERIES er jo billigere en VX-III serien...

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal bestille setetrekk til jaktbilen fra Jahtijakt, men jeg skal IKKE bestille kikkert fra de! :wink:

 

Jeg haddenok ikke bestilt setetrekk heller fordi de reklammerer for Jahtijakt og det er ikke verdt det. Kjøpte en 2,5-10 m lys ifjor til ca tusenlappen. HAdde fått med meg tidligere diskusjon om at Jahtikikkeretene kunne samlingens med Zeiss til de som mente at det ligna mest på en dorull. Flott å se på. 11 ulike graderinger av lys osv. Men hva hjelper dette når treffpunktet endret seg hver gang vi vi hadde skutt inn og tok den frem igjen, Og det på en 308. Kunn selvsagt klaget og bedt om ny, men lar den heller ligge i skuffa. Mitt råd, ikke kast bort tusenlappen, selv om du selvsagt kan være så heldig å få et brukbart eksemplar.

Det er det samme som å skulle kjøpe verktøy på Europris. Bortsett fra at direktøren for Europris sa det rett ut at han hadde blitt mangemillionær på å selge rusk og rask.

Link to comment
Share on other sites

har hatt kikertsikter i prisklassen 10-15 tusen som det er feil på og jeg da

 

Kompis hadde Mercedes til 560.000,- med masse feil på..... Så hva er poenget ditt? Alle produsenter kan levere et dårlig produkt. Spørsmålet er hva de gjør når feilen oppdages?

 

Du får rett å slett ikke god optikk i 10-15.000,- klassen for bare 1000,- Kjøper du dritt, så er det som regel det :wink: Nå skal det sies at ikke alle har bruk for det ypperste innen optikk. De aller fleste klarer seg med en medium god kikkert. Da tenker jeg på klassen Leupold/Nikon m.flere. De fleste klarer seg med dette.

 

Du får heller ingen fin Mercedes for 560.000 vettu.

 

Folk må vel få lov til og kjøpe hva di vil,kan være feil på alt

Link to comment
Share on other sites

At det kan være feil på alt er heller et dårlig argument. Det er som å påstå at solen er varm og gresset er grønt. Selvfølgelig kan det være feil på alt, men sannsynligheten for at det er feil på et kikkertsikte du bruker noen tusen kroner mer på er LANGT mindre enn hva på et billig kikkertsikte.

 

Det er ingen nød for noen av dere å invistere i et produkt som koster en tusing eller to mer enn jahiti jakt kikkertsiktene. Å gå på jakt med sikter som har notorisk rykte for forandring i treffpunkt finnes ikke ansvarlig ovenfor viltet.

Link to comment
Share on other sites

har hatt kikertsikter i prisklassen 10-15 tusen som det er feil på og jeg da

 

Kompis hadde Mercedes til 560.000,- med masse feil på..... Så hva er poenget ditt? Alle produsenter kan levere et dårlig produkt. Spørsmålet er hva de gjør når feilen oppdages?

 

Du får rett å slett ikke god optikk i 10-15.000,- klassen for bare 1000,- Kjøper du dritt, så er det som regel det :wink: Nå skal det sies at ikke alle har bruk for det ypperste innen optikk. De aller fleste klarer seg med en medium god kikkert. Da tenker jeg på klassen Leupold/Nikon m.flere. De fleste klarer seg med dette.

 

Du får heller ingen fin Mercedes for 560.000 vettu.

 

Folk må vel få lov til og kjøpe hva di vil,kan være feil på alt

Hva er det egentlig du mener med din måte å argumentere på. Det virker som du bare lirer av deg noen setninger uten å mene noe om disse siktene konkret. Kan du ikke være litt mer spesifikk, prøve med et ressonement for eksempel?

Link to comment
Share on other sites

Det här är ett stadigt återkommande diskussionsämne hos princip alla jakt/vapenforum. Jag anser mig själv som över genomsnittet, intresserad av optik och har alltid satt pris på kvalitet. Mitt motto är,att det skall inte hänga på utrustningen när jag är på jakt,utan det är mina färdigheter och begränsningar som i så fall sätter stopp för mig.

Vad gäller Jahti Jakt,så hade min svåger detta ett kort ögonblick,jag tror närmare bestämt att det satt på bössan i ungefär 1 timme,efter att ha konstaterat att det var ett skitsikte GRANDIOSA :!::shock:

Jag tror,allvarligt talat att en tom toalettrulle av valfritt märke (Helst Lambi... :wink: ),lindad med GladPack och påritad en "retikel",hade gjort ett lika bra jobb,om inte bättre... :roll: Och om man absolut vill ha belyst riktmedel,ja då är det bara att sätta på ett värmeljus ovanpå... :lol:

Skämt åsido,jag förstår att det är inte alla som har råd att lägga ut 15000 kr på ett Zeiss kikarsikte,och det menar jag inte heller,men det jag inte kan förstå är att folk orkar köpa sådan skit och varför inte istället köpa ett gammalt tyskt kikarsikte för nästan samma pris :?:

Vill man ha upprepad framgång på jakten krävs det både bra prylar och förmåga att använda dem. Misslyckas man går det varken att skylla på jaktkamrater eller dåliga hundar. Bockjakten har fått många att skaffa både nya bössor och bättre kikarsikten. Man behöver också förbruka ammunition för att träningsskjuta på 100,150,200 och kanske 250 meter för att se hur vapnet går och vilka håll man säkert kan skjuta på. Prova gärna på långhåll också. Det är då kvaliten på utrustningen avslöjas.

Och det spelar ingen roll om man har en fin rifle och sätter på ett kikarsikte av medioker kvalitet,eller om man sätter på ett fint kikarsikte på ett dåligt vapen. Du är som man säger,redan tvåa :!:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...