Jump to content

mannen i gata

Members
 • Posts

  1,003
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mannen i gata's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Posting Machine Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. Lurer på hva som er den ideelle løsningen her. Ser mange selger nattopptikk pga "overgang til annen optikk". Det kan virke som endel kjøper nattopptikk for så å erfare at dette blir for tungvindt. Hva er det de da går over til.. Noen ganger ser ting veldig ideelt ut, men når man får det i hus, så stemmer ikke teori og praksis. Ser at det kan være en fordel med termisk spotter. Det finnes noen løsninger med kombinert spotter som også kan monteres foran på siktet. Men jeg er usikker på om dette blir mer stress enn moro i nattens mulm og mørke.
 2. Hvordan fant du dette? Jeg prøver å finne ladedata for 75 grain Swift Scirocco II til 22-250, foreløpig uten hell..
 3. Har en svart boks med kuler, vet ikke hvor gamle disse er, men de virker veldig harde. Skutt gjennom 3 spylerveskekanner med vann i dag og godt inn i en gammel askestamme, det var ikke rare ekspansjonen. Kun åpnet seg bittelitt foran de første millimeterne og maks dimensjon var vel litt over 8 mm. Men for å se på det positive så var det 100 prosent restvekt! Hastighet 804 meter i sekundet fra en 308. Kan dette være en kule som er beregnet for høyere hastighet tro? 29 kuler igjen i boksen, hvis noen trenger forresten, tror jeg går for noen andre som ekspanderer raskere.
 4. Takk sølvrev.🙂 39-43 grain 140 høres bedre ut ja..
 5. Jeg lurer litt på hardheten på denne kula. Skal lade 150 grains kule i 308 og ser at harde kuler f. eks Barnes i ladeboken kun er oppført med litt tregere krutt som 203 b og N 150, ikke 202 og N 140. Det jeg egentlig spør om er om jeg kan ta utgangspunkt i ladedata som for f. eks Laupa Mega 150 grain, og bruke 42-44 grain 140 krutt.
 6. mannen i gata

  22-250

  Federal Fusion, er ikke dette en loddet kule da? Blir et lite hull inn og et lite hull ut. Hastigheten vil nok gjøre sitt, men et treff litt utenom sentrum vil kunne føre til at den løper lengre enn du ønsker.. Kan være vanskelig å finne igjen, og kommer den seg til hiet, så ser du den nok ikke. Selv bruker jeg 40 grain og 55 grain V-Max, litt avhengig av hold og noen andre faktorer.
 7. Gamle tråder blir som nye... håper jeg. Jeg lurer på en ting som det er litt vanskelig å Google. Hva er gevinsten i hastighet, redusert smell og munningsflamme hvis en ikke kapper, men heller velger et 66 cm løp i 308. Er det noe poeng? Ser at Howas varmintmodeller har 61 cm. Hvor langt løp vil man kunne bruke og fremdeles oppnå høyere hastighet, innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig? Hvor mye vinner man f.eks fra et 57 cm løp til et 66 cm løp, med en lik ladning, forutsatt bruk av riktig kruttype i 308? Saken er at jeg har en gammel BRNO 601 med 48 cm løp. Men løpet er fra børsa var ny i 1993 og det lukter nytt løp i overskuelig fremtid. Selvfølgelig, gå for 30-06 hvis hastighet er viktig, eller kjøp ny børse, og alt det der, men det er ikke det jeg lurer på. Når jeg prøver å Google. spørsmålet får jeg kun opp info om det å kappe løp og hvordan korte løp fungerer. Jeg skulle selvfølgelig hatt noen hastighetsmålinger med 48 cm løpet, men kronografen har kranglet i det siste.
 8. Den er god. Jeg får kjøpe tregere krutt, skyte og kronografere. Kommer tilbake med resultater når det er gjort.
 9. Takk for info. Bare en ting jeg fremdeles lurer på.. Jeg har hørt eller lest at når man bruker harde kuler så må man redusere med et grain eller så i forhold til en bløtere kule som f.eks SP eller varmintkuler?
 10. Ser at Ladeboken opererer med Norma URP 36-38 grain og Norma 204 37-39 grain. Litt høyere hastighet med URP (i deres testbørse med samme løpslengde). Jeg tenker at løpslengden er viktig for farten, jeg ønsker samme fart men mindre trykk. Jevnere forbrenning gjennom løpet. Spørsmålet blir da hvor langt ned i brennhastighet på kruttet kan jeg gå på disse 66 cm uten at farten blir redusert (kruttet brenner på utsiden av løpet). Tenker jeg riktig?
 11. Takker for svar. I følge ladetabeller skal jeg være godt innenfor mht kulevekt, men jeg tror det er hardheten på kula som her kåler det til. Og med så langt løp tror jeg at jeg kunne få bedre resultater med tregere krutt. Det er bare det at denne kombinasjonen er vanskelig å Google. Scirocco kuler og Norma krutt i langt løp med rask twist... få som har og bruker det der. Ladeboken sier for 62 grains Norma SP 32 til 34 grain Norma 203b. Men da tenker jeg de har 1:14 i tankene..?? I den grad det betyr noe.. Og kan man sammenlikne Norma sin bløte SP og Scirocco II som er hard? Hvor mye må en evt trekke i fra? Men jeg skal kjøpe tregere krutt. Tror det blir bedre.
 12. Er det noen som har erfaring med 22-250 med 1-8 snurr og harde loddede kuler? Jeg har et 66 cm langt løp med 1:8 snurr og skyter Swift Scirocco kuler i 62 grain. Dette er harde kuler og jeg bruker 33 grain Norma 203b krutt. Hastigheten ligger på 1016 meter i sekundet så jeg ville tro jeg var innenfor marginene. Men i dag fikk jeg litt hardt hevarmsløft og kulefall på kun 20 cm fra 100 til 300 meter (motvind - oppdrift?) Zeissappen sier at fallet skal være på 29.6 cm. Det jeg vel lurer på er om jeg lader for hardt, eller om jeg skulle brukt tregere krutt, f. eks Norma URP eller 204, pga det lange løpet? Er det noen som har ladedata som ligner på dette, det er lite å finne på Google med kombinasjonen Norma og Swift Schirocco i langt løp med rask snurr. Finnes det noe tommelfingerregel på reduksjon av ladning når man har harde kuler? Og ja, selvfølgelig, jeg kunne skrevet dette i en eksisterende 250-tråd, men erfaringen er at å dra opp gamle generelle tråder gir lite svar.
 13. Jeg kjører en 62 grain ttsx i en 66 cm 22-250 pipe i 1030 meter i sekundet og får fin ekspansjon. De sies dog i skriften at ttsx starter ekspansjonen litt raskere pga plasttuppen.
 14. Har 22-250 med 66 cm løp og 1-8 snurr. Har testet litt forskjellig, men ikke akkurat den kula du snakker om. Men den står på lista for ting som skal handles inn. I fjor brukte jeg 80 grains A-max på tre rådyr. Det ble knall og fall, for å si det sånn. Treskuddsserien jeg kronograferte gikk 990, 992 og 1000 meter pr sekund i den rekkefølgen. Da jeg syns det ble mye blyavlegringer langs ryggraden osv så pensjonerte jeg den kula til rådyr. Men den gikk godt. Brukte 36.5 grain IMR 4831 krutt. Col 65.30. Egentlig kjøpte jeg inn kula til bruk på gås på 200 meter ++, da det er mye av det her. I år har jeg kjøpt inn Scirocco kula i 62 grain. Ikke tatt den i bruk enda på jakt, men prøvd noen ladninger med H-380 krutt. Angrer egentlig på at jeg ikke kjøpte den i 75 grain. Men pytt pytt, den dukker vel snart opp den også. Nok av plass på hylla. Ellers har jeg skutt mye kråker med 55 grain v-max i dette løpet, og da har jeg brukt 38 grain H-380. Hastigheten er 1130 m.s. Gått veldig bra denne ladningen, men her om dagen var det varmt da jeg skøt, og plutselig gikk de for lavt. Følgende tekst ble skrevet inn i søkefeltet på Google: Hodgdon 380 temperatur sensitive. Deretter fant jeg fram en boks med Norma 203-b. Så får vi se hva tiden bringer, men jeg syns 380 kruttet har gitt ulikt treffpunkt sommer og vinter. Hadde vært artig å hørt andres erfaringer med dette, men det er vel ikke akkurat folkekaliberet, 22-250 fast twist akkurat. Så at dette blir en 10 sider lang tråd er vel tvilsomt.
×
×
 • Create New...