Jump to content

bobbcat123

Members
 • Posts

  731
 • Joined

 • Last visited

About bobbcat123

 • Birthday 05/07/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bobbcat123's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Er ute etter å få parret hannen min slik at jeg kan få tak en arving etter den. Hannen min er 6 år og kommer Jaktvollens kennel, Snorre W. Kvam. 1 premie unghund har den i utstilling, det er det eneste "papiret" jeg har på hunden utenom stamtavlen selvsagt, er desverre ingen prøve/utstillingsmann, teller heller alt i timer i skogen og felte dyr for bikkja. (Statistikk kan sendes på pm til interessenter) Skal være forsiktig med å skryte for mye her inne fordi det finnes mange andre gode hunder uansett rase her inne. Men, har noen ei tispe eller vet om ei mulig tispe av bra kvalitet er jeg interessert i å komme i kontakt med han/henne. Har muligens noen kjøpere av valper allerede. Håper noe kan hjelpe meg?
 2. Blåser liv i denne tråden da jeg står for valgets kvaler. Har folk forandret mening på R8 kontra R93? Hva skal jeg velge? Har bestemt meg for blaser, kaliber og utgave (proff) men hvor mye penger skal jeg svi av? Trenger jeg å svi av x-antall lapper mer bare for å få siste skrik? eller? Kan dere komme med noen tips?
 3. Trenger vel ikke være rakettforsker for å skjønne at all inngrep i naturen får konsekvenser, mindre inngrepvil forårsake adferdsendringer hos dyr, større inngrepen vil i værste fall føre til lokal "utryddelse". Det kommer an på inngrepet rett og slett. For storviltjakten sin del så kommer det an på hvor mye vei og anleggsområde som bygges i elgens rike, fjernes skjulet og maten, vandrer elgen bort. Den står neppe å teller omdreininger på mølla... Det blir håpløst å si noe konkret om vindmølleparker generellt da adkomst (veinett) og antall varier i fra park til park. Det overordnet spørsmålet i denne sammenhengen er, hva i h... skal vi med vindmøller? Ha enda større kraftoverskudd? Gjøre de rike enda rikere?
 4. Stemmer det foxhound, vi har diskutert dette før;-) Kan ikke annet si en at problemet har blitt større det siste året, og det er ikke større en at det irriterer egentlig meg mest. Når vi jakter gaupe/bjønn og rev som et jaktlag så sporer vi nøye og slipper ikke så ofte på frisøk og da går det egentlig greit. Har han tatt ut riktig dyr har det pt. aldri blitt byttet losdyr under losen, elg har blitt gjort løs flere ganger under gaupelos uten at han har blitt byttet losdyr, litt "rart" egenlig siden han forguder den jævla elgen for tiden... Ved tap og tilbakevandring langs baksporet har det skjedd at harelos blir til når man minst ønsker det, dyvåt og kald etter en dags mars etter gaupa er det ikke veldig spennende å "jobbe" seg inn på harelosen i bekmørke.... Dette var avsporing, når det gjelder elg og ung alder føler jeg at jeg har hatt kontroll egentlig, (men man vet aldri, når hunden er alene i timesvis i skogen kan det skje mye) . Men frem til 3-3 1/2 års alderen var elg egentlig ikke interessant i motsetning til nå! Det begynte med boffing og ikke mer enn det, ga seg umiddelbart da elgen stakk. Så bygde dette på seg, fra noen minutters los, til flere minutter, 10 tals minutter og nå tror jeg han kan holde på til han sulter i hjel... hmm...what to do..... Har en ide som jeg gjerne vil ha meninger om: Samle inn jaktkompiser til dugnad (postere/observanter), slippe hunden på frisøk og så strømme straks vi vet at det er elg. Gjenta dette til det kjedsommelige... Andre versjon av dette er å leite opp elg, gjerne at man har synsop. av elgen og slippe 20 m unna sporet og strømme straks han loser. Hva vil være ups and downs her? Kan dette være en måte å få bukt med elgjaging?
 5. Ser den ranger.. men når du har en hund som er ca 65-70 cm i skulderhøyde er det ikke så lett å arrestere den. Før du får opp peilen er hunden ute av synet/hørehold.. Videre går bikkja vidt, dvs at uttaket kan gjærne være 3-700 meter unna der du slapp den, med berg, daler og elver rundt om kring er det ikke lett å få fatt i bikkja, så gar finne ut hva er det den jager? Er egentlig umulig aleine det..
 6. Er det noen som har et "fasit svar" på hvordan man får en støver kløvren? På frisøk blir det elglos så det holder hvis han ikke finner rev/hare først, har aldri opplevd at han bytter losdyr fra hare/rev til elg. Men hunden har et bra søk og dilter borti elg før eller siden da elgstammen er stor i distriktet, da er helvete løs. Det bærer da gjerne kilometervis.... Strømhalsbånd har vært prøvd, da gjerne etter at losen har gått en stund siden jeg må være sikker på at det er elg han jager og ikke rev/hare/gaupe/bjønn.. Har dere noe ideer eller metoder på hvordan man får vekk denne elgjagingen? Slik det er nå må jeg jage hare i "elgfrie" områder. Det som kan nevnes om hunden er at den har en enorm jaktlyst, helt borti hampen egenlig, det syns jeg er bra. Er derfor "redd" for å drepe denne jaktlysten ved bruk av for mye strøming osv.. Represalier av annen karakter, kjefting og lett risting av hunden har vært prøvd men til ingen nytte... Help!!
 7. Da e det enten produksjonsfeil eller brukerfeil? alt etter som... Som alt annet som lages i verden kan også Garmin få produksjonsfeil.. send inn å få det repparert. Er det brukerfeil er det vel den klassiske med at halsbåndet slåes på og hundene slippes? La halsbåndet stå på i 5-10 minutter med god dekning før du hiver det på hunden...
 8. Ikke akkurat dette produktet fra Aclima, men har brukt balaklavaen samt at jeg har nesten rubb og stubb av annet underklær fra Aclima og jeg kan ikke si annet en at det er meget bra...
 9. 140 grs amax i 6,5 ligger vel på nesten på 0,6 i bc så det er ikke store forskjellen der kontra 7mm. 6,5-06 AI vil kanskje klare 140 grs amax opp mot 1000 m/s? (Bare antagelser, og litt dårlig hukommelse fra da jeg prøvde dette kalibret) Uansett, begge disse kalibrene er bra på lengre hold, så spørs det vel bare hvor mye du vil koste på riggen? Er det samme støtbunn på 7mm? som 30-06? Passer magasinene? Tilgang på hylser? (30-06 hylser er det vel nok av:-)) osv.. Hvor mye vil det koste for en 7mm rigg kontra 6,5-06 AI rigg? (I ytelse er det ingen praktisk forskjell) Dette blir for og i mot som du må ta en avgjørelse på selv.
 10. 6,5-06 (30-06 necket ned til 6,5)er en rimelig hissig patron for lange hold hvis du ikke er opptatt av diametern på kula? 6,5 kula er noe av det bedre når det gjelder bc, og når du trykker ut 6,5 i 950/1000 m/s blir det bra på lengre hold. En kompis av meg har dette kalibret, fikk testet det på "bare" 400-500 m og det var rimelig rått ut dit.... Var jo nesten ikke kulefall å snakk om. Ellers er det mange wsm-versjoner som egner seg for din tikka-kasse men da må du vel bytte sluttstykke, magasin osv... bare et tips...
 11. Plukket opp denne meldingen fra en svensk kjenning som jeg har på facebook. "Enl uppgift: Stövare vargdödad idag 1 sept, vid Klitta fäbod Rättvik.. på gränsen Södra Rättviks vvo och Gärdsjö vvo! Släpp för tusan inga hundar i området!! (" Sikkert vært i media også men bedre å poste dette en gang for mye enn en gang for lite... helvetes vargen....
 12. Vi som forbrukere har vel også gangsyn? Om du velger Zeiss eller Swaro er du på øverste hylle uansett og kjøper deg ikke bort. Her avgjør faktisk ditt eget øye og hva du vektlegger av egenskaper. (går ut i fra du prøver utstyrer når man kjøper dyrt) Testene for min del er litt for mye eple og pærer etter mitt skjønn, kikkerttestene har for stort sprik i pris, størrelse, forstørrelse så det går nesten ikke an å trekke konklusjoner. Dette gjelder flere segment, klær, sko. osv.. Og til bladet jakt må jeg bare si at jeg er lut lei "demper og kapping av løp" problematikken, den har jo pågått i 1 år nå! snakk om møl, den å testing av ammo.... men skal Jørund få gratis ammo må han vel skrive litt? Vurdere seriøst å si opp abonnementet, mye på grunn av elendige tester og omtaler...
 13. Som du ser til slutt så er det opp til fylkesmannen å er behandle denne søknaden. Gi meg beskjed når den er behandlet. Neida, skal ikke være hovmodig her, men det er langt i fra død hund til godkjent erstatning fra fylkesmannen desverre. Alt for langt! Her er en rekke juridiske, dokumentasjonstekniske elementer som gjør dette er ikke en "walk in the park" for hundeeier. Er det valpepris som skal erstattes? Verdi på hunden? Var hund og jeger uansvarlige? Osv. her er det flust av steiner fylkesmannen kan hjemme seg bak for i værste fall slippe å betale erstaning desverre, i beste fall utbetale noe usle kroner som plaster på såret og for å få hundeeieren til å holde kjeft. Tror bare at utfallet blir lite eller ingenting i en slik sak. Desverre... Det kan ikke glede meg mer en om at jeg tar grådig feil i denne sammenhengen! De som kjenner til denne saken må gjerne holde oss oppdatert!
×
×
 • Create New...