Jump to content

toregil

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

toregil's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. ja, jeg får vel det da fått beskjed om at man må ha det til hagle, men at rifletennstiften ikke tar skade av det fordi den er mer solid.
  2. beklager, men tråden lå lagelig til for kupp. er det noe særlig poeng med klikkpatroner i rifle? ja jo, jeg forstår jo at det blir mindre slitasje, men er det praktisk mulig å slite ut tennstiften?
  3. kjøpte et 1-6x42 sikte for et par år siden, kjøpte det som et midlertidig sikte mens jeg sparte penger til noe mer brukbart. under jakta løsnet festeskruene til batteriholderen på rødpunktet. etter jakta, hvor jeg heldigvis ikke hadde løsnet et eneste skudd fant jeg ut at treffpunktet hadde flyttet seg 25cm opp og til høyre. dette hadde skjedd noen ganger før også, men i og med at jeg var ny med rifle skjøt jeg bare inn igjen og tenkte jeg hadde gjort en dårlig jobb med innskytingen. nå fikk jeg heldigvis byttet inn siktet i en jaktdress isteden, så servicen er det ikke noe å klage på. siktet var helt greit å skyte med, på papp.. men jeg vil aldri noensinne skyte på noe levende med et jahtijakt sikte på børsa.
  4. 160 for 20 pakk med 308 og 30-06 mener jeg å huske, american eagle. 340 for 50 6,5? rimelig sikker, husker ikke merke. noe annet selges vel ikke
  5. takk for den. er vel kanskje en grunn til at jeg spurte før jeg prøvde da, tenkte å kjøpe meg en 22lr som treningsbørse og tenkte det var like greit å kjøpe en som også holdt 22wmr hvis det var forsvarlig, hvilket det tydeligvis ikke er
  6. kan man skyte 22lr i et 22wmr våpen? er jo ikke noen hylsehals her, og kula er vel like stor. har forhørt meg litt rundt omkring og den eneste grunnen jeg kan finne er at hvis du skyter mye 22lr kan det bli kruttrester ved enden av hylsa som må pusses bort. man skyter jo 22short i lr våpen eller? noen som har noen erfaringer eller kan fortelle meg hvorfor dette ikke skulle gå? må man isåfall ha et 22lr tilpasset magasin?
  7. ja er ubeddet, men den har går såpass bra at jeg ikke har sett noen grunn til å bedde den(annet enn at rekylklakken nå forsåvidt kan kalles beddet). hørtes ikke så dumt ut med en rekylbolt nei, hvis det jeg har gjort ikke holder så kanskje.
  8. ja, sitter ved fremre skjefteskrue
  9. kjøpte for en stund tilbake en brukt 30-06 393 links børse, synes den er glimrende å skyte med, dette er min første børse, og nysgjerrig som jeg er måtte jeg plukke den ifra hverandre, ta ut noen barnåler og se hvordan ting funket. det jeg stusset på var rekylklakken, den sitter i en gjennomgående skrue og en bitteliten treskrue som for sikkerhetsskyld har gjenger med små "sagtenner"? vet ikke om dette er originalt, men det virker da slik. hver gang den blir skrudd ut vil den samtidig ødelegge treverket litt og litt. Uansett, jeg skrudde ting sammen og ting virket bra en stund, men til slutt begynte det å fly fliser av børsa, min detektivhjerne forsto da at "her er noe galt!" Det som hadde skjedd var at rekylklakken hadde løsnet, muligens hadde jeg satt den sammen feil, muligens var den slik fra før. rekylklakken var bøyd og rekylen hadde gått i det tynne treverket bak hevarmen på sluttstykket. Rekylklakken var da mistenkelig svak? en liten omgang i skrustikke, så var den like hel og fin igjen. nå har jeg ikke noe bilde her og nå, men den var satt inn med noe gulaktig behandling og virket litt som støpejern bare svakere, kan noen si om dette er originalklakken? Med litt hjelp fra svigerfar, noen små spor i klakken og treverket rundt, en tube med epoxy og litt limehjelp fra en møbelsnekker kamerat så ordnet ting seg, men lurte på om noen andre har lignende erfaringer?
×
×
  • Create New...