Jump to content

heandaerke

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

heandaerke's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Husk at du kan arve et våpen og få nytt våpenkort uten at du må betale gebyr. Det gjelder også arv eller forskudd av arv mellom søsken.
  2. Fant Vingfix på nettet og sendte inn min Icom jaktradio som hadde fått ødelagt uttaket for øreplugg. En uke senere var radioen fikset og testet og det bare til 250 kr og bare 25 kr i returporto. Anbefales.
  3. heandaerke

    God service

    Jeg har regisrert at Alex hos Eurooptic.com får velfortjent skryt. Men jeg vil også trekke frem Ola Thue hos Jakt & Fiskespesialisten AS i Molde. Jeg kjøpte en Meopta kikkertsikte hos Alex og den nådde meg kajpt. Dessverre viste det seg at red-doten på kikkerten ikke fungerte selv etter å ha prøvd nytt batteri. Men ingen problem. Alex henviste meg til Ola som selv ringte meg opp sist lørdag for å høre om kikkertsiktet virka. Han hadde avtalt med Alex at han kunne sende meg et nytt sikte og at jeg returnerte mitt nyinnkjøpte til Molde. Han skulle så i ettertid ordne dette med Alex. Maken til service. Slike gutter det vil gamle Norge ha.
  4. Alex i Eurooptic er topp, men jeg vet ikke om det samme gjelder conquesten som er en "billig" kopi av europaprodusert zeiss.De kan ikke sammenlignes med ekte zeiss. Begynner å lure på om også den nye classic som xxl sport selger til 7990 med lys er en utvidelse av conquest spekteret? Om du er fortrolig med netthandel fra utlandet så foreslår jeg at du tar en titt på http://www.eurooptic.com, handlet en Zeiss Conquest 3-9x50 ret 4. med montasje/ringer til 600$ for en ukes tid siden. Var i kontakt med en Alex der, veldig behjelpelig, og slo av ca 100$ etter et par mailer Tok to dager fra jeg handlet til siktet ankom tollen på Gardermoen.
  5. Er du sikker på at Meoptaen har lys? De snakker om red dot illuminated og på bildet ser jeg kun høyde og sidejusteringsknappene.
  6. Monterte en A-tec demper på min Ruger Mark 77 300 win.mag i sommer. Men denne synes i nedrekant i kikkertsiktet ( Leupold 2-8 x 33- tommesrør)) og skaper irritasjon. Hvis jeg skal bytte til høyere Rugermontasje, kan jeg liek godt vurdere å bytte til en mer lyssterk kikkert med 30 mm rør. Med lyddemper er rekylen redusert og Leupolds lange øyeavstand er ikke lenger nødvendig. Jeg er svært fornøyd med Rugeren,s presisjon og vil beholde denne. Men med høyere montasje, må jeg ganske sikkert heve kolben/ kinnkontakten på kolben. Jeg kan selvsagt skjære av øvredelen av koloben og legge inn et nytt stykke og så lime/skru fast originaldelen. Pent blir det jo ikke, men for meg er våpen en bruksgjenstand. Kanskje et bedre/enklere alternativ, er montere en egen kinnkontaktplate oppå kolben, kanskje tilog med med justerbar høyde? Eller kanskje enda enklere å bytte hele stokken?Er det noen som har erfaringer med dette/Tips?. Det går jo mot mørke og lange vinterkvelder med god tid og siden jeg er ganske nevenyttig, vurdrerer jeg dette som et mulig kjellerprosjekt. Men tar også tips på alternativ stokk/pris eller mulig børsemaker.
  7. heandaerke

    Jaktradio

    Og felleskjøpet selger micro 3 + pakker inkl lader og skogsantenne for 1890 kr. Sikkert fordi Lafayette 5 nå er på markedet.
  8. Så sant, så sant på en dag som denne.
  9. Jeg registerer ingen gode tips foreløpig. . Nå er det jo ikke så mye skog i Finnmark, men dessto mer småkjerr som man må gjennom. Av andre tips har jeg selv tenkt på feks strikk eller borrelås som holder hevearmen nede under vandring. Lurte også på om man kunne stramme fjære i sluttstykket slik at hevarmen ikke spratt opp så lett. Men jeg avventer inntil det dukker opp flere gode råd.
  10. Hei. Lånte bort Howa 1500 i kal.30.06 under elgjakta i høst og vedkommende ble plaget av at sluttstykket spratt opp ( kom borti kvist etc) og patronen gled ut av kammeret. Howaens sikring låser ikke sluttstykket og når det i tillegg sklir lett , så blir dette et problem når man bærer våpenet ordinært. Selv bruker jeg quickaskytterrein og bærer rifla på tvers over brystet og unngår dermed dette. Er det noen som har et tips på hva som kan gjøres uten at det koster mer enn skjorta?
  11. Sønnen min har Franchi kal 20. Rekyldrevet. Flott våpen. God balanse og lett. Bruker ikke reim engnag på en hel dag i fellet. Eneste aber er at utv alget av skudd er mindre , dessuten er kal 20 skudd dyrere enn kal 12, også på jeger og fisk leirdueskyting. Han snakker om å gå over til kal 12, og ser selvsagt på Franchi.Selv har jeg en Franchi raptor i kal 12. Gassdrevet. Ingen av oss har opplevd problemer med omlading selv med 24 g stålhagl. Ingen av oss ønsker å gå tilbake til dobbeltløpet etter noen år med halvauto.
  12. Gikk over til halvauto for endel år siden og kommer ikke til å gå tilbake til dobbelløp. Haren gassdrevet Franchi predator med titan låskasse med fin balanse og med muligheter til kolbejustering. Har også skudd med en gassdrvet Franchi som sønnen har, kal 20 og meget lett og rekylsvak. Denne er rekyldrevet. Idag foretrekker jeg nok en gassdrevet halvauto. Pga liten rekyl kan man gå ned i vekt. Franchi lages jo av Beretta og det skulle borge for kvalitet. Så også xxl sport sin annonse om Franchi halvauto til under 6000 kr. Hadde slått til med engang selv om det her dreier seg om kinetisk energi for lading. Bor forresten selv i Alta
  13. Jeg haddenok ikke bestilt setetrekk heller fordi de reklammerer for Jahtijakt og det er ikke verdt det. Kjøpte en 2,5-10 m lys ifjor til ca tusenlappen. HAdde fått med meg tidligere diskusjon om at Jahtikikkeretene kunne samlingens med Zeiss til de som mente at det ligna mest på en dorull. Flott å se på. 11 ulike graderinger av lys osv. Men hva hjelper dette når treffpunktet endret seg hver gang vi vi hadde skutt inn og tok den frem igjen, Og det på en 308. Kunn selvsagt klaget og bedt om ny, men lar den heller ligge i skuffa. Mitt råd, ikke kast bort tusenlappen, selv om du selvsagt kan være så heldig å få et brukbart eksemplar. Det er det samme som å skulle kjøpe verktøy på Europris. Bortsett fra at direktøren for Europris sa det rett ut at han hadde blitt mangemillionær på å selge rusk og rask.
  14. Ta kk for raske og informative svar. Man sparer seg endel penger og ergerelser ved å bla på kammeret. Jeg måler lengden fra ytterkant av ringene og du måler mellomrøret og dersom Ok, så møtes vi over en handel? Kikkerten din var ny og selv om jeg må betale noe mer, så er et norgeskjøp mye enklere og tryggere. Kikkerten veier visstnok 3-400 gram og portoen nordover skulle ikke være så mye.
  15. Elgen averterte i april nevnte kikkert til salgs med begrunnelse at den ikke passet rifle med lang låskasse. Jeg ble noe stuss over dette da jeg selv har tenkt meg denne kikkerten til min nyervervede Ruger M77 300 win mag som kan sies å ha lang låskasse. En slik kikkert får man bestilt på nettet til omtrent 430 dollar som nå står omtrent på 5 kr. Jeg kunne forsvåvidt tenkt meg å kjøpe Elgen sin hvis denne ennå ikke er solgt, forutsatt at denne passer på Rugern. Har Elgen eller noe annet enn forklaring?
×
×
  • Create New...