krrm Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Plukket opp en japansk single malt, Yoichi 10 y.o, tidligere i sommer. Meget velbalansert og fin whisky. Det lages avgjort god whisky andre steder enn på Islay også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Japsewhisky har gjort det knallbra i blindtester. Vi skal ikke se bort i fra at Kineserene blir en stor whiskyprodusent om noen år Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Men vær skeptisk til Belgisk whisky.. husker ikke navnet, men var det verste skvipet jeg har smakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oleelo Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Ardbeg, laphroaig, Jura er mine favoritt bryggerier. Fikk nylig en laphroaig qa cask som er helt hinsides god... For de som ikke liker speiderbål smaken så kan dere prøve Amrut Fusion. Det er noe Indisk produksjon. Det som er viktig med utenlandske whisky produksjoner, er at de kjøper inn skikkelige whisky fat som de edle dråpene lagres i. Det er der de får karakter og den avgjørende smaken. Det er derfor whisky som er lagret på sherryfat smaker dessert likør;) Noen som har prøvd å få lagret sin egen whisky via Whiskybroker eller lignende. Lurer veldig på importen av dette... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Er en del skotske single malt som bruker amerikanske burbon fat uten at jeg kommer på hvilke i farta. Leste det i en bok om skotske destilleri, som jeg heller ikke husker hvor jeg har lagt.. Merkelig nok.. så kommer det faktisk smakfulle dråper ut av Jack Daniels fat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Det er det ganske mange av dem som gjør, og de fleste er blandet av komponenter lagret på forskjellige typer fat. For noen år siden var jeg på en omvisning på Speyside Cooperage, et av de to tønneverkstedene i Dufftown, og der fikk vi et langt og interessant foredrag om dette. I USA er de lovpålagt å lagre på nye fat, de har ikke lov å gjenbruke fatene. Ifølge guiden vil første lagring på et fat ikke tilføre innholdet noe som helst, men vil derimot preparere treverket i forhold til fremtidig bruk slik at det begynner å påvirke smaken. All skotsk whisky er lagret på brukte fat. Fatene importeres flatpakket, de monteres, svis innvendig og pusses før de får montert lokk og testes for tetthet. I bourbonfat er det treverket som setter smak, mens i vinfat, hovedsakelig er det sherryfat som brukes, vil også fruktsaften og sukkeret fra vinen ha trukket inn i treverket og tilføre både smak og farge. En whisky der alle komponentene har vært lagret på bourbonfat er lys gyllenbrun på farge, f. eks. Laphroaig, mens en som kun er lagret på sherryfat er kraftig rødtonet, f. eks. MacAllan. De fleste er som sag blandet av forskjellige lagringer. Noen destillerier har spesialutgaver lagret på andre typer fat også, mest kjent er Glenmoragie sin serie der de har Port Finish og Madeira Finish. For de uinnvidde, Single Malt betyr at alle komponenter i blandingen er maltwhiskyer, at alle kommer fra samme destilleri og at alle har ligget på eikefat minst det antall år som er oppgitt å etiketten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Aha.. det var ny informasjon for meg, takker! For å dekke slike alvorlige kunnskapshull, foreslår jeg at den årlige forretningsturen for moderatorer legges til Skottland fremfor Las Vegas i årene fremover. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Tiltredes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thos Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Kjøpte meg en Bunnahabhain. Islay whisky med den kjente røyksmaken. Fantastisk god! Bunnahabhain leverer mye digg, og alltid like morsomt å høre hvordan folk uttaler det (for det uttales ikke i nærheten av hvordan det skrives en gang) Har fått litt smaken på Jura-whiskyer i det siste, og særlig 16 år Diurachs Own som man får kjøpt på diverse flyplasser og danskeferger rundt om Mild, ikke røyk, men rund og moden smak. I tillegg kan Balvenie 12 år (ca 550 på polet) anbefales på det sterkeste, og planlegger å plukke opp en 21 år av samme type litt utpå høsten for de virkelig gråe dagene Vil bare presisere at det er STOR forskjell på å SAMLE på whisky og SPARE på whisky Det skal smakes på! Det skal jeg prøve å huske på når jeg neste gang handler inn brune dråper. Høres jo meget bra ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Ardbeg, laphroaig, Jura er mine favoritt bryggerier.Fikk nylig en laphroaig qa cask som er helt hinsides god... QA'en er magisk god Den er det fortsatt rikelig med tilgang på i diverse taxfree-butikker rundt om, men dersom du får klørne i "PX-Cask" eller "An Cuan mor" som er de to andre i Laphroaigs retail exclusive serie, ville jeg anbefalt de. Har klart å få tak i 2 An cuan mor som står på hylla hjemme med rikelig med landminer rundt Har vel hatt en 6-8 flasker av PX og QA innom det siste året, men det forsvant visst en plass Helt fantastisk gode! I min mening burde QA'en være med i standardutvalget til Laphroaig. For de som er fans, så har Laphroaig et live-seminar i Stockolm med ny lansering nå 24 september. I fjor hadde de det på Hudson-elven i en gammel elvebåt, og det var et flott arrangement å følge live på streaming. De skal også lansere en "extremely rare" nordic expression på dette eventet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proud Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Hva synes dere om Lagavulin 16 Years? Dette er en av mine favoritter - sammen med Highland Park 18 Years..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Er vel egentlig aldri feil med laga 16? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Hva synes dere om Lagavulin 16 Years?Dette er en av mine favoritter - sammen med Highland Park 18 Years..... Helt nydelig den Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Det ble en Laphroaig Quarter Cask som ble innkjøpt til rypejakta. Har ikke smakt den før, så det blir spennende for min del. Likte Ardbeg 10 år godt, så det skal vel gå an å få det ned.... Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Du har en stor opplevelse i vente Quarter Cask er min favoritt av ordinære produksjonswhiskyer. Den er essensen av Islay-whiskyer samlet på en flaske, en gedigen smakseksplosjon og en ettersmak som utvikler seg i 20 - 25 minutter. Her er det tjærebredde langskip og kreosotbehandlede kaistolper i lange baner, ispedd salt sjø og feit myrjord . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 hehe, dekkende beskrivelse. Samtidig mer raffinert enn 10-åringen og med noe kortere ettersmak (dvs , henger ikke like godt i dagen etter ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Mmmmmm da røyk jeg på to stk flasker Adelphi's Liddesdale 21 i dag for å sikre meg tilgang til denne før de blir helt borte. Fantastisk flott cherry-lagret, rød Islay whisky som jeg vil anbefale på det sterkeste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Det ble en Talisker 10 på meg til jul... blir spennende. Fra før har jeg prøvd Ardbeg 10 og Lapr.... QA. Med førstnevnte som favoritt. Nå ny whisky type, blir spennende... Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Talisker fra Isle of Skye er absolutt verdt et nærmere bekjentskap. Står maken i skapet mitt også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Talisker skuffer sjeldent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 Talisker er snadder... kjøpte en 18åring dagen før prisen ble dobbla på polet(fra ca 500 til 950) og den tas kun fram ved spesielle anledinger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Det blir spennande å vere whiskyinteressert det komande tiåret. Det har vore ein eksplosjon i nyetableringar (i alle fall i whiskymålestokk) dei siste åra. For tida er 12 nye whiskyprodusentar på gang i Skottland, med enten nyopna destilleri som alt produserer (for lagring), eller destilleri som er under planlegging/bygging. I tillegg har storaktør på eigarsida, Diaego investeringsplanar for over 100 millionar i utvidingar og moderniseringar av eksisterande anlegg rundtom i Skottland. Nokre stengte destilleri blir også modernisert og gjenopna. Særleg gledeleg at det skjer i det tidlegare kjende whiskyområdet Campeltown, der det vel kun er Springbank som har overlevd fram til i dag. Oppå dette kjem det stadig betre whisky frå India, og whisky-guru Jim Murray kåra nyleg japanske Yamazaki Single Malt Sherry Cask til årets whisky - sjølvsagt til stor ståhei i Skottland Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pondoro Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Smak på Caol Ila 12 years....Islay whisky som har sjarmert meg slik at den er blitt min nye favoritt, Lagavulin 16 years er detronisert etter maange år... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Jeg fikk tak i en flaske Caol Ila 21 år gammel cask strength fra 70 tallet for mange år siden. Uten tvil en av de bedre jeg har smakt. Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villmannen Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Scapa 16yo på polet for 600 kr er et røvarkjøp. Den koste meir i england/scotland enn på polet. Meget merkelig, og den er svært god. Litt lys for dei som likar mørk wisket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Mmmmmm da røyk jeg på to stk flasker Adelphi's Liddesdale 21 i dag for å sikre meg tilgang til denne før de blir helt borte. Fantastisk flott cherry-lagret, rød Islay whisky som jeg vil anbefale på det sterkeste Anbefalingen tiltredes, faktisk på det sterkeste Dette er, etter min mening, en usedvanlig god whisky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Er det 5. eller 6. generasjon dere drikker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Batch release 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Hva syns du om den sammenlikna med femmeren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 5'ern har jeg ikke smakt, så der skal jeg ikke være så veldig påståelig. Det jeg kan si om 6'ern, med en liten skvett vann, er at den er "fløyelsmyk". Kan vagt erindre at jeg har smakt cognac som har vært på den måten, men aldri whisky. Samtidig er det mange nyanser i "detaljene". Dette er ingen brautende "mannewhiskey". Det er uhyre vanskelig å beskrive smak, men håper du får en ide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Jeg får en ide. Høres ut som det kan være verdt å prøve. Så sekseren fikk svakere omtale enn femmeren på nett, så jeg var litt skeptisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Snakker du om adelphi-batchene nå? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Jepp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Var på polet i går, og lot meg friste av denne: Angrer ikke Caol Ila Young and Feisty, The McGibbon's Provenance Single Cask Collection Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skogsmann Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Selv koser jeg meg med Glenfiddich gran reserva 21 for å få tankene bort fra stresset som møter en i morgen. Fikk en real smaksprøve med meg hjem fra en kunde jeg jobbet hjemme hos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proud Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 "Closed Destilleries - Glen Keith" 1995 - 2013 Klar for test mot jule natt!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Caol Ila Young and Feisty, The McGibbon's Provenance Single Cask Collection Caol Ila blir aldri feil, men etter bildets uskarphet må du ha inntatt mye godsaker. Hvordan er den i forhold til originalen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 til alle whisky elskere og kammerater. RIKTIG god jul ikke direkte whisky relatert men når dere tar ett glass whisky i kveld etter middag så synes jeg denne låta passer meget bra dessverre har jeg vakt fra i dag til nyttårsaften klokken 12:00 så dere må drikke litt for meg og men på nyttårsaften da blir det noe god skotsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted December 26, 2014 Share Posted December 26, 2014 Erikraude: Har ikke åpnet de to bach 6 flaskene ennå. Har fortsatt en skvett igjen fra batch 5, så jeg tenkte jeg skulle sammenligne når jeg har whiskysmaking her til helgen Plukket opp en Glenfarclas 21 forrige dagen. Også en dyp, rød cherrylagret liten lekkerbisk jeg vil anbefale Dog, foretrekker liddesdalen foran glenfarclasen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 AndersH: Blir spennende å høre. Polet her hadde et par flasker batch 6 og mye av batch 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Det ble en Talisker 10 på meg til jul... blir spennende. Tror nesten jeg har funnet en ny favoritt, gitt.... Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Har til gode å smake noe dårlig fra Talisker Lot meg friste av en spesialtapping derfra, lagret på portvinstønner. Litt rundere i kantene enn ellers, men absolutt anbefalelsesverdig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 AndersH: Blir spennende å høre. Polet her hadde et par flasker batch 6 og mye av batch 7. Nå kunne jeg lekt "fin-på-det" og snakket om hint av lær og yasminblomster, men for å være ærlig smakte jeg liten/ingen forskjell på batch 5 og 6. I en blindetest hadde jeg ikke klart å skille de. Så da var det hvertfall en god investering å handle inn to nye flasker til skapet , for den whiskyen er sabla god Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Godt å vite. Da er det all grunn til å svinge innom polet en av de nærmeste dagene. Etter at jeg endelig har lært meg å drikke opp den siste drammen er det plass til noen flasker til i samlinga. For min del plukka jeg opp en flaske Auchentoshan Springwood her om dagen. Ikke helt min normale type whisky, men et forfriskende innslag i et ellers røyktungt barskap. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Har forsøkt å utforske annet enn Islay i skapet selv, og det er jo selvsagt mye godt der ute Syntes glenfarclas 21 overrasket meget positivt, dog den var noe mild for min smak. Neste på innkjøpslista blir caol ila 18 år, som en på jobben handlet inn i jula og anbefalte varmt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Scapa 16yo på polet for 600 kr er et røvarkjøp. Den koste meir i england/scotland enn på polet. Meget merkelig, og den er svært god. Litt lys for dei som likar mørk wisket. Scapa har heller ikke den største produksjonen , så denne er periodevis vrien å få tak. Sikkert 10 år siden sist jeg så den i hylla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikraude Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Scapa 16yo på polet for 600 kr er et røvarkjøp. Den koste meir i england/scotland enn på polet. Meget merkelig, og den er svært god. Arcus er en stor oppkjøper og forhandler knallhardt på pris, og alkoholavgifta i norge tar ikke hensyn til grunnpris, så eksklusiv drikke kan iblant bli billigere på polet enn i utlandet der avgiftene er lavere men fortjenesten høyere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndersH Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Plukket opp en Arran Malt 14 år i går, og ble meget positivt overrasket! Ligger på 550,- på vm's nettsider, men fant den til 505,- på Askim vm. Kraftige smaker i denne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Var på en kort harry-tur igår, siden vi måtte ha hundefôr..... Da ble det en slik: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=bowmore&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=7303&varuNr=433&filters=searchquery%2c Fortsetter min "smaksrunde" med ett eksemplar av Bowmore 12 år. Skal bli spennende. Men når jeg kom i kassa sa kassadamen: "Jasså, det blir en halv-røkig idag..." Hvorpå jeg svarte at: jaaaaa.... kanskje det? (jeg har jo ikke smakt den før..) Og da jeg fortalte at jeg syntes f.eks Ardbeg var bra.... Kassadamen spontan-hostet, skar grimaser og sa: "Det är ju som at slicka på en tjär-bredd pinne!".... Da skjønte jeg at den kanskje ikke har slik røksmak som jeg trodde.... Men samma det, prøves skal den! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Har nettopp smuttet på en Talisker10. - Kjøpte en i dag på "Ny"-Polet i Orkdal.- Ikke direkte dårlig, men... For min del står det klart,.. desto flere kreosot/tjære/tang smakene på de Scotch man prøver, så setter jeg mer og mer pris på gammel-favoritten,.. den helt ordinære Jameson. Triple distilled Irish Whiskey,..det er saker det gitt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.