Jump to content

erikraude

Members
  • Posts

    1,436
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

erikraude last won the day on February 23 2023

erikraude had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

erikraude's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

440

Reputation

  1. Takk! Autokorrektur gir iblant noen interessante utslag.
  2. De bruker samme strategi fortsatt. Politiet trenger ikke tv for å ødelegge folks tillit når de gjør en så god jobb med det sjøl. Mitt råd: Ha advokat, aldri stol på en politimann (eller -dame), uansett. Men jeg tror fortsatt trådstarter kommer til å vinne denne saken ved en eventuell rettssak.
  3. Og saksomkostninger, de gangene jeg har vært med på å idømme det (og det har vært i saker av typen: "Ja, jeg hadde drukket øl før jeg kjørte, men jeg syns det er urettferdig at jeg skal straffes for det, for jeg kjørte ikke så langt.") har vært i størrelsesorden noen få tusen. Jeg hadde ikke latt det avskrekke meg, med mindre lommeboka var helt bunnskrapt. Mulig det kan bli mer i sivile saker, men i straffesaker har det altså vært lave beløp, og bare der det har fremstått som helt meningsløst å bringe saken for retten.
  4. Godt spørsmål, men som meddommer over en håndfull år og litt til kan jeg si at politiet pleier å ha langt mer solide bevis i saker de velger å kjøre for retten. Denne kan jeg vanskelig se at du taper så lenge du opptrer noenlunde rasjonelt når du forklarer deg.
  5. @Per-S, jeg ser i den andre tråden at du nevner temperatur som en faktor for jaktammo. Jeg ser absolutt poenget, men i dette konkrete tilfellet er jeg ikke avhengig av å ha ammo som funker under alle forhold. Kragen blir uansett ikke med ut om det regner, og kan sikkert stå hjemme om det snør også. Jeg har andre, mer pålitelige våpen å gripe til ved behov, men det hadde vært så moro å få denne til å funke på en godværsdag i august etter bukken. En klar utfordring er jo opplagt at jeg ikke lader sjøl, og egentlig ikke har noe videre ønske om det (selv om jeg har spart på tomhylser siden jeg begynte med rifleskyting bare i tilfelle). Det betyr at det er relativt tungvint å eksperimentere, siden jeg er avhengig av bistand fra en bekjent (og vi kjenner hverandre ikke så godt at det er helt innafor å be om for mange tjenester). Det betyr også at jeg er litt bekymra for å bevege meg ut i @bobles hvite kartområde, for jeg veit ikke hvor langt ut i det hvite jeg er. Når jeg begynte på prosjektet å spikke stokk til en hundre år gammel rifle innså jeg at det kom til å bli utfordrende, men i min naivitet trodde jeg først og fremst de kom til å handle om trearbeid. Så feil kan man ta. Det er ihvertfall et utgangspunkt, å bevege seg opp mot ladebokens max på 45 grs og sette kula litt dypere. Da er det i det minste noe å gå etter når jeg igjen må be om en tjeneste. Hvis det er av interesse har jeg mer omfattende info om de hjemmelagde patronene, col og denslags. Jeg må bare finne det fram, for jeg husker ikke sånt som ikke sier meg så mye.
  6. Det er egne ladedata for Krag. Der er 45 max.
  7. Vi fortsetter her, jeg har jo allerede vært aktiv i denne tråden. @Per-S Jeg tar gjerne videre innspill, men sikkert greit å holde det vekk fra 7,62-tråden. Som nevnt i omtalte tråd, jeg har en Krag-Jørgensen karabin (tror jeg) jeg har laga et nytt skjefte til og hadde tenkt å bruke til jakt. Jeg brukte data fra ladeboken og fikk hjelp til å lade jaktammo med 120 grs Sierra prohunter med 42,5 grs vihta... N160 bak. Det samla overhodet ikke, og hylsene sota en del. Tar veldig gjerne imot innspill på hvordan jeg kan få hjemmelada til å gå, eller, kanskje enda heller, fabrikkammo til jakt jeg kan bruke uten overdreven risiko. Med dfs' treningsammo for Krag samler rifla godt.
  8. Det kan godt hende dette stemmer, men her har jeg blindt stolt på ladebokens oppgitte data. Jeg har nært ingen kompetanse på lading eller trykkberegning, og har bare sånn passelig lyst til å få biter av låskasse i ansiktet. Vil det kunne hjelpe å øke settedybden og fylle på mer krutt (opp mot max)? Jeg har rikelig med 160 og fortsatt en del kuler igjen før jeg er tom, og det hadde selvsagt vært fint å få brukt det opp. Alternativt, hadde fabrikklada Lapua mega vært innenfor anbefalt trykk? Som sagt lader jeg ikke sjøl, så det er litt vanskelig å drive patronutvikling. Som tidligere nevnt, dette sporer av i beste kammerånd, men det er fryktelig nyttig for meg, ihvertfall. Tusen takk!
  9. Gjerne. Husker jeg riktig var det 42,5 grs 160 bak mine. Kan være det blei i minste laget. Ja, 42,5 grains bak en 120 grains prohunter. Og jeg begynte omtrent å grine da jeg så skiva. Så mange timers arbeid med den stokken, alt klart for bukkejaktstart, og så helt ubrukelige resultater. Endte opp med å stappe kragen inn i skapet og ta med meg weatherbyen istedenfor. Nå er sesongen over, og jeg kan begynne å tenke på neste høst.
  10. Ja, de soter litt. Nok til at jeg reagerte på det. Jeg vil nesten tro det er en sånn løsning på det, for de hjemmeladde samla så håpløst dårlig mens fabrikkammo går fint. Problemet er at jeg ikke lader sjøl, så jeg må be en grei bekjent lade med meg, og da blir veien til feilsøking en del lenger. Derfor hadde det vært veldig greit om jeg kunne raska med meg en pakke Lapua mega til inn-/oppskyting og jakt. Ser de står oppført med 780 m/s på nettsidene til forhandler, fritt etter hukommelsen, er ikke det omtrent som ammoen fra dfs? Gir dette noen indikasjon på trykk?
  11. Den samler helt fint. Alt så bra ut til jeg skulle skyte inn jaktammoen. Beddinga er mitt første forsøk på sånt, og der er det garantert rom for forbedring.
  12. Det står en en s&l-pipe i den, så ikke original.
  13. Bare prøvd den ene oppskrifta i ladeboka. Sierra prohunter med noe vihta...-krutt bak. Har detaljene skrivi ned et sted, bare ikke akkurat her.
  14. @Per-SIogmed at jeg ikke har lykkes i å få den hjemmelada jaktammoen til å samle i kragen min hadde det jo vært veldig fristende å forsøke den med noe fabrikkammo for å se om den kan brukes på rådyrjakt til neste år. Jeg har brukt en liten evighet på å spikke en ny stokk til den, og det var mildt talt en skuffelse når den hjemmeladde ammoen samla omtrent som en hagle på hundre meter.
  15. Litt forvirrende. Jeg har ingen videre kjennskap til hverken Krag eller trykkmåling, men jeg har en Krag og har registrert at dfs selger to typer ammo de går god for i Krag, og har latt meg fortelle at jeg ikke kan bruke fabrikkammo til jakt. Såvidt jeg leser dine innlegg er dette en myte, men det ser da isåfall ut til å være en myte som er omfavna av både dfs og forfatter av ladeboken. Det er jo litt forvirrende.
×
×
  • Create New...