Jump to content

erikraude

Members
 • Content Count

  961
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

129 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Må melde meg inn jeg også. Endelig en krag i hus. En karabin produsert i 1922. Ser helt strøken ut, med montert kikkertsikte. Tenker den burde få skutt noe vilt ihvertfall det året den bikker 100, men forstår at jaktammo er vanskelig. Noen i Osloområdet som kunne tenke seg å lade noe jaktammo som holder kravet til rådyr uten å bikke trykkgrensa for en gammel krag?
 2. Tror ikke jeg ville flagga så alt for høyt at jeg ikke ville hete Adolf i 1943...
 3. Stemmer det? Det er vel masse matchkuler med hulspiss som ikke ekspanderer, ihvertfall ikke godt nok til bruk på storvilt?
 4. Du har gode argumenter for å kjøpe en salongrifle, så gjør det, bare ikke bruk den på gås. 30-06 på rype går fint både juridisk og jaktmessig. 22LR på gås går muligens fint jaktmessig, men er juridisk ikke innafor.
 5. Oslo, på sin side, brukte ganske nøyaktig en virkedag på å svare på en hyggelig mail med spørsmål om å endre kaliber i en innvilget søknad (ingen foto vedlagt, men søknadsnr), og kunne fortelle at de hadde endret søknaden i sine systemer og at det kunne være lurt å vise mailen til selger. Igjen er jeg veldig godt fornøyd med servicenivået hos våpenkontoret i Oslo, nå lokalisert i Asker eller noe sånt noe.
 6. Jeg finner altså ingenting som støtter det du sier fra offisielt hold, tvert i mot, men det er ingen relevant diskusjon, så vi lar det ligge. Kall det videregående opplæring hvis du vil, men det er det ikke.
 7. Jeg skjønner ikke hva du prøver å vise her? Grunnskole er grunnskole, videregående opplæring er videregående opplæring, fagskole er høyere yrkesfaglig utdanning, høyskole er høyskole og universitet er universitet. Jeg ser ikke noe i lovene som tilsier at fagskole ikke er høyere utdanning.
 8. Jo, fagskole er høyere utdanning. Det er ment å være en mulighet for høyere utdanning for folk med fagbrev. Igjen fra utdanning.no: Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring.
 9. Fagskole er da høyere utdanning? Sitat fra utdanning.no: FAGSKOLE Høyere yrkesfaglig utdanning som varer fra et halvt til to år.
 10. Universitetsgrad i overtro har vi hatt i 200 år. Hva er nytt? At det er skuffende at vi ikke har kommet lenger er jeg selvsagt enig i.
 11. Den skyter vel ikke noe dårligere av den grunn, skulle man tro. Takk igjen.
 12. Takk, @DoctoRoy! Ingen info om hvem som har hatt den og sånt?
 13. Noen som kan hjelpe meg med noe info om en krag? @DoctoRoy, kanskje? Merka med 1922 og 21855. Kronestempel og løve med tallet 7. På forhånd takk!
 14. Du kan selvsagt kaste kniven over huldra hvis du skulle være så uheldig å møte henne, men det er jo stålet som er poenget her, ikke at det er smidd til en kniv. En ladning stålhagl hadde antakelig gjort samme nytta. Man må sette en kniv i veggen der man gjærer ølet så ikke de underjordiske skal ta det. En gang vi brygga i skogen og glemte å sette ut en kniv mista vi halvparten av vørteren over natta. Det må ha vært vettene. Og i den sammenhengen tror jeg ikke annet stål gjør samme nytta, uten at jeg helt veit hvorfor. Ellers kan en kniv som har tatt liv helbrede sår, har jeg hørt, uten at jeg har prøvd det sjøl. Over døra har jeg vært vant til at man har en utbrukt hestesko, så slipper man å ofre en verdifull kniv til et så statisk formål.
×
×
 • Create New...