Jump to content

erikraude

Members
 • Content Count

  894
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

107 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. erikraude

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Gyldigheten kan om nødvendig forlenges, men det er ikke som du blir straffeforfulgt om du ikke bruker opp innvilga søknader. Hvis du har seks og bruker tre er alt greit. Om du har tre og trengte fire, problem. Det er råd med den pølsa som er for lang. Men selvsagt, veit du at du bare trenger tre, så søk på tre våpen. Om du kan se for deg en situasjon der du for eksempel kan få noen våpen billig fra et dødsbo billig dersom du tar hele pakka, så... Salongrifla søker du på til jakt. Og selvsagt skal du trene med jaktvåpna dine, på skytebane. Så stivbeint og tåpelig er heldigvis ikke våpenloven vår.
 2. erikraude

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Når du først betaler for søknadsbehandling kan du like godt legge med fire søknader til. Det koster ikke noe ekstra. En salongrifle til mengdetrening er for eksempel ikke dumt å ha.
 3. erikraude

  Salg av kjøtt

  Litt mindre på sida spurte jeg på strøm Larsen for et par år sia om de kunne speke noe rådyr for meg. De var rimelig tydelige på hva mattilsynet ville mene om de fant kjøtt uten papirarbeid i lokalene deres. Jeg er enig i at dette høres rimelig lite ryddig ut.
 4. erikraude

  Reparasjon/service av swarowski kikkertsikte

  Jeg kontakta denne adressa for det samme: info-no@swarovskioptik.com Helt fantastisk service! Jeg kan ikke få skrytt nok av dem.
 5. erikraude

  Salg av kjøtt

  Jepp, det er galskap. Klart, det kan jo hende at hjorten beiter på et jorde som har vært sprøyta, så om det er det viktigste...
 6. erikraude

  Salg av kjøtt

  Nei, økologisk handler om godkjenning. Dette er hva debio sier om saken: "Ville planter kan markedsføres som økologiske under bestemte forutsetninger, mens vilt og villfisk ikke kan sertifiseres som økologisk." Se også: https://forskning.no/blogg/fra-fjord-til-bord/okologisk-mat-vokser-ikke-vilt
 7. erikraude

  Salg av kjøtt

  Viltkjøtt kan vel ikke sertifiseres som økologisk uansett? Men nei, jeg veit dessverre ikke hvilken butikk det kan være snakk om.
 8. erikraude

  Skogsfugljakta 2018

  De sitter gjerne i trærne, og da er det vanskelig å få skuddsjanser. Det koster dem lite å fly ut av et tre, sammenlignet med å flakse seg opp fra bakken.
 9. erikraude

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Da jeg jobba i barnehage hadde jeg også en egen variant av "kua mi", men det falt meg aldri inn å ta med NRK når barna sang "deilig biff du gir til meg".
 10. erikraude

  Skogsfugljakta 2018

  Det var ikke så lett i helga som var, fuglen var lett. De jeg så gikk opp godt utafor skuddhold. Klarte å komme overraskende på en ved å klatre opp en skrent, men det er ikke så lett å skyte når man må bruke henda til å holde seg fast med. Men prøv. Kanskje de trykker bedre denne helga/der du er? Eller kanskje du er tilstrekkelig ninja til å komme innpå dem?
 11. erikraude

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Men det spiller jo ingen rolle om Kina bruker ett, fem eller hundre andre kaliber, det er summen av alle andre skudd i verden som tydeligvis ikke utgjør > 5 %. Jeg veit ikke om MG telles som rifle i denne sammenhengen, da.
 12. erikraude

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  @M67, jeg så det, men Kina blåser da virkelig en god del aleine, og om du summerer alle ikke-natoland blir det en ikke ubetydelig del av kaka, selv om Kina er en veldig stor del av det kakestykket.
 13. erikraude

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Men at forsvaret i Kina+Russland+div andre+sportsskyttere, jegere og hobbyister verden over som bruker annet enn 5,56 likevel ikke engang til sammen utgjør > 5 %, det er fortsatt vanskelig å tro. Men jeg stoler jo på ekspertisen, så...
 14. erikraude

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Ja, at det er en soleklar førsteplass har jeg ikke vondt for å tro, men 95 % av det totale forbruket er mye. Veldig mye.
 15. erikraude

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Nærmere nr 1 leita jeg ikke etter, men at all annen rifleammo skal utgjøre < 5 % høres fortsatt rart ut.
×