Jump to content

erikraude

Members
 • Content Count

  1,009
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

152 Excellent

About erikraude

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tok en tur opp i skogen etter jobb i går. Så tre rådyr på en åker på veien og tenkte det var et godt tegn, og en nydelig regnbue over jaktterrenget skal jo oppfylle ønsker, så jeg syntes alt lå til rette. Ihvertfall til det viste seg at dama ikke hadde tolka "Du er lokkeansvarlig." dithen at hun burde ta med den nyinnkjøpte buttoloen hun fikk dytta i henda. Nå har alle i hele husstanden pipi hørselsskader på hverandre i en ukes tid, men ut i skogen skulle den visst ikke. Nuvel. Ingenting å gjøre med det. Buttoloen var og blei et instrument for å skape dårlig stemning i heimen. Over på plan B. Eller egentlig plan C. Plan A var å lokke bukken ut på en hogstflate i terrenget, men etter flere forsøk der han holdt seg trygt i skogkanten var dette forkasta til fordel for postering og lokk ved et av skrapemerkene i skogen. Uten lokk fikk det bli rein postering. Smyging i tett granskog er en prøvelse, men til slutt var skytter og forhenværende lokkeansvarlig postert på en liten høyde ca 10 meter fra et solid skrapemerke. Ikke noe optimalt skuddfelt, men så bra som det blir i tetta. Jeg knakk et par tørrkvist av en liten bjørk, og klarte på det viset å få ihvertfall littegrann bevegelsesfrihet på rifla. Jeg kan ha sittet i omtrent fem minutter, jeg satt og vurderte å ta hele den lille bjørka for å få enda litt bedre skuddfelt da en bukk kom listende. Men ikke mot skrapemerket. Han gikk rett mot meg. Han må ha hørt kvistene knekke og kom for å sjekke. Jeg fikk lista opp børsa og fikk akkurat hodet i trådkorset, men kroppen var i det området jeg ikke kom til på grunn av den tidligere omtalte bjørka. Kolben lå an mot stammen, og bukken sto og så opp mot meg, og jeg gjennom siktet ned mot den, med bare fem meter imellom oss. Og så tok den ett skritt fram. Og pausa. Med trådkorset rett på bogen. 150 grs lapua mega i 308 har ikke gjort noe feil før, og børsa smeller som alltid, og bukken kaster seg rundt og løper tilbake den veien den kom. Et lite stykke. Så blir skrittene ustø, og så knekker beina under den. Den klarte vel 40 meter. Hjertet var det dessverre ingenting igjen av, og lungene var pent ventilert. Ellers var det bare et pent hull tvers igjennom. Ikke blodslått, ikke ødelagt. Det var noe annet enn de to jeg skøyt med vor-tx. Den hadde noen sår som var ganske pent grodd, men ved den venstre rosenkransen yrte det av maggot. Det var ganske uapetittlig. Jeg skar bort vevet rundt, og selvsagt maggotene før jeg begynte å slakte, men det så ikke helt bra ut. Er det noe andre har vært borti? Den virka frisk og fin ellers.
 2. Har brukt den på rådyr i flere år med en bose soundlink (eller noe sånt). Den er dessverre død nå, så i år prøver jeg en liten sony-ting. Ingenting kom inn i dag, men kanskje imorra?
 3. Var ute en tur i formiddag i et lite opphold i alt regnet. Ingen bukk å se, og ingen respons på lokk, men de drøyeste skrapemerkene jeg har sett, så bukk er det der.
 4. Holder på å pakke sekken nå. Ser ut som været har tenkt å utsette oppstart med noen timer. Jeg gidder rett og slett ikke sitte i grålysninga i pissregn. Men har noen erfaring med bruk av kamonett i bukkejakta? Jeg har bare kamuflert meg sjøl sånn noenlunde og sitti dønn stille, men bak et kamonett kunne man jo tillatt seg litt større bevegelsesfrihet.
 5. Min trofaste weatherby vanguard i 308 lada med 150 grs lapua mega. Og njff-appen og en blåtannhøyttaler.
 6. Du hadde med andre ord en "slyngel", som guttungen kaller det.
 7. Takk for en fin tråd. Hadde ellers ikke turt å publisere noe mindre enn fem tiere her inne, selv om jeg er litt stolt.
 8. Treninga hjelper. Fem skudd stående på ti meter.
 9. @jmosbakk Det må ihvertfall bli noe pent. Har hatt en sånn planke liggende i noen år, samt en enklere en som begynner å ta form. Det går ikke så fort, men jeg har trua på at det skal gå til slutt.
 10. Her har vi guttungen i aksjon. Han har gått fra å slite med å treffe en pappeske til å slite med å holde svarten på luftgeværblinken.
 11. @spindrift, det her er kjempemoro. Dette geværet er jo et ordentlig gevær, med skikkekiskikkelig tyngde og solid følelse. Virker bra presist også. Har brukt dagen til å trene stående skyting med lang arm (som jeg suger på) på 10 m, mens guttungen har fått sine første skyteopplevelser liggende med støtte. Samlingene krymper med øvelse, og imorra holder vi nok åtteren på luftgeværblinken i våre respektive øvelser. Det eneste jeg misliker er at avtrekket er så innmari lett. Skulle gjerne hatt det nærmere jaktrifla for treningas skyld. Og en del dårligere, om det skulle vært helt sammenliknbart. Fin dag, ihvertfall.
 12. Her er nyeste prosjekt luftgevær. Har kjøpt en feinwerkbau 601 og håper det skal bety verdifull og billig mengdetrening for meg og dama og en første innføring i skyting for unga. Har ingen erfaring med luftgeværskyting sjøl, annet enn et par skudd med noe rakleverk på diverse hytter oppigjennom. Det har jo ikke akkurat frista til gjentakelse, men jeg kommer meg for sjelden på banen, så om dette betyr at jeg kan få til noen avtrekk noen ganger i uka skulle man tro det kunne være nyttig. Gleder meg ihvertfall til å prøve.
 13. Antakelig, jeg har ikke prøvd. På fotballbaner blir ihvertfall overskuddet med i sko og i det hele tatt, til det faller av litt her og der og finner veien ut i naturen.
 14. Det er vel granulatet som brukes som er et problem. Jeg veit ikke om skytebanene strør med granulat eller bare bruker plastgresset uten, men jeg ville tro støtdemping ikke var like viktig på en skytebane som en fotballbane. Hvis det bare er det grønne burde det ikke være noe stort problem.
 15. Bare synd vilt ikke er økologisk. "Produkter fra viltlevende arter fra jakt og fiske skal ikke anses for å høre inn under økologisk produksjon." - https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2017-03-18-355/KAPITTEL_1#KAPITTEL_1 Noe som igjen understreker hvor tåpelig økologisk-begrepet er.
×
×
 • Create New...