Jump to content

erikraude

Members
 • Content Count

  1,127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

erikraude last won the day on April 29

erikraude had the most liked content!

Community Reputation

203 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Makspris i barnehage er rett over 3000/mnd for ett barn, så du skal ha ganske mange barn eller dårlig lønn før det lønner seg å gå hjemme.
 2. Hvis du tar denne kalkulatoren https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/937-inflasjons-og-lonnsutvikling og ser på lønnsutvikling ser du at den s&l-rifla skulle kosta over 40 000 i dag om det skulle vært en tilsvarende andel av lønna. Det er ihvertfall sånn jeg forstår det, jeg må innrømme at økonomi ikke er mitt fag, men jeg mener det høres rimelig ut. For 40 000 burde man jo kunne få en anstendig børse i dag også. Husker folk klaga over dårlige dab-radioer da det kom og så hvor mange timelønner den gamle Tandbergen hadde kosta da den var ny. Kunne fått grei lyd i dag også, om man ville bruke tilsvarende. Et annet element her er vel at langt mindre av inntektene våre nå er bundet opp i mat etc. Vi har mer disponible midler enn det som var vanlig i 1969, men for å regne ut det må noen med relevant utdanning på banen, tror jeg.
 3. Jeg har ihvertfall hatt min liggende ute på finn for en tusenlapp, og den gikk ikke som varmt hvetebrød da. Hadde en hyggelig kjøper tilbudt meg 500 for å kunne starte en jaktkarriere hadde jeg latt den gå for det. Den har vært med meg på jakt siden 1997 og aldri svikta. Tipper det fins flere sånne der ute.
 4. Si du får en baikal for 500, det er litt penger spart hvis det kniper. Men hvis det er pumpe du vil ha hjelper jo ikke det stort.
 5. Mente jeg så det var skissert 4000 for en brukt pumpe her, det virka ikke så billig. Får du den for en tusenlapp er det jo ikke noe å lure på.
 6. Nå skal du selvsagt få bruke penga dine akkurat som du vil, men en brukt baikal o/u eller s/s burde jo være mulig å få tak i for omtrent ikkeno, og de er nær opptil uslitelige. Det går jo an å vurdere en sånn løsning.
 7. Det er du nok nødt til å teste sjøl i din egen hagle, men det er en strålende tråd her om test av haglpatroner som burde gi et bra utgangspunkt for å begynne testinga. Finn noen patroner med god og jamn hastighet som passer jakta du skal drive i den tråden, kjøp en pakke av et par typer du har trua på og test noen skudd på papp for å se åssen skuddbildene ser ut i din hagle. Andres erfaring med skuddbilder er ikke mye å stole på. Det kan se helt annerledes ut hos deg, dessverre.
 8. Hvis de er knekt kan du vel få en bit som stikker ut og punkterer tennhetta? Tror jeg, ihvertfall.
 9. Er slagstiftene hele og fine?
 10. http://shotguns.se/html/second_hand_gun.html
 11. Åpne sikter er de stålsiktene som er montert på løpet og som du bruker hvis du ikke har kikkertsikte på børsa. Forsiktet forsvinner gjerne når børsa gjenges for demper. Alternativet til åpne sikter er altså ingen sikter, fram til du setter på en kikkert. Du kommer ikke til å savne dem.
 12. Det siste tallet sier hvor stor diameter linsa som vender fra deg har. Det forteller noe om hvor mye lys det fanger opp. Større diameter betyr at du kan skyte i mindre lys. Det betyr også at det blir en god del tyngre. Ut fra hva du beskriver høres det ikke ut som at du har tenkt å jakte om natta, så et så stort sikte som du viser i pakka virker unødvendig. Rundt 40 mm er ganske allround. De første talla sier hvilket forstørrelsesområde kikkerten har, f.eks 3-9x betyr at du kan justere forstørrelsen fra tre til ni ganger. Skal du skyte små ting på lang avstand bør du nok ha høy forstørrelse. Elg i tett skog... Ingen fordel med høy forstørrelse. I skogen går jeg sjelden over 3x, for holda er korte. Så er det kvalitet. Det er minst like viktig som talla på sida av kikkerten. Zeiss er bra. Swarovski er bra. De gode leupoldmodellene er gode, men jeg veit ikke om "freedom" er blant dem.
 13. Sikte kan du fint kjøpe brukt, da. Iogforseg rifla også, men kanskje lettere å sjekke om siktet er i god stand. Jeg ville også hatt demper. Heller demper enn nytt sikte.
 14. No need for full camo for small game. Just walk quietly and slowly. And check out your local njff. They probably have some introductionhunts for you.
×
×
 • Create New...