Jump to content

AndersH

Members
  • Posts

    99
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AndersH

  1. Kjekt å vite Da blir det å prøve dette nærmere jul altså!
  2. Blåser litt liv i denne: Har ganske mye fugl selv som jeg trenger å få brukt. Noen som kan si noe om hvor lenge brystene holder seg ETTER man har speket dem? Spekeskinke blir jo dårlig etterhvert
  3. http://www.skittfiske.no/avdelinger/sup ... erfest/sko SF kjører tilbud på jaktsko, og det er på tide å pensjonere mine gamle alfa sko. Vurderer viking hunter gtx til 2 499,-. Noen her med erfaring med denne støvelen?
  4. For en helg Endte opp med 2XRøy, 1X orrhøne, 1X blåhane og 1 Hare fordelt på to jegere. Uten hund
  5. Første helgen unnagjort. Nes Seterskogen. Støkket et større orrfuglkull 50 meter fra campen. To haner falt, ungfugl. Gikk ca 1.7 mil første dagen i variert terreng, og så kun dette ene kullet og 2 røy på 2 forskjellige lokasjoner. Så ikke snurten av tiuren. På søndagen kom vi sent i gang pga bøtteregn på morgenen, og fikk tråkket ca halvparten av lørdagen. Denne dagen så jeg kun en storfugl, men fikk sola i ansiktet så klarte ikke se om det var røy eller tiur. Virker som det er noe mer fugl i skogen i år enn i fjor, dog ikke noe toppår. Neste søndag skal jeg prøve meg i mitt faste felt hvor jeg vet hvor jeg skal gå.
  6. Tar åpningshelga på Hedmarken i nytt terreng, før det blir å labbe rundt i Østfold som vanlig for min del. Får faen meg ikke sove om dagen... Har sett en del fugl i år selv. Støkket en del storfugl, i områder varierende fra Dokka til Finneskogen, så har knalltrua på at det tar seg opp i år. Morro at andre også kan melde om det samme og det tilsynelatende ikke bare er lokale variasjoner.
  7. Fant ingen tråd for årets sesong, så starter en sjøl. Andre som kjenner det klør litt om dagen? :D
  8. Jeg tråkka der for ti år siden en gang, og har aldri noensinne sett så mye fugl. Men nå har det endret seg betydelig i de lokale stammene siden den gang. Prøvde å få tak i kort der i høst nå, men hørte aldri mer fra han jeg tok kontakt med.
  9. Skriver her for å holde meg oppdatert på denne saken. Hvordan er reglene i Finland?
  10. Opplever det samme i de områdene jeg går i. Har vært en del nedi et område i Østfold jeg har brukt en del tidligere. Der spruta det orrfugl høyre og venstre, og man så gjerne 2-5 tiur på en god dags mars. I år: Ikke en eneste orrhane. Fikk et løft med to orrhønekyllinger for tre uker siden, og brente av et skudd i ren refleks hvor den ene orrhøna gikk i bakken. Innså ikke at det var brunfugl før det var for sent Utenom det har jeg felt 1 tiur i O-dalen i år, og der så jeg også årets eneste orrhane. Har hatt en 5-6 turer i høst, hvor et par har vært i O-dalen, noe i østmarka (sett kun 1 tiur der), og en del i Østfold og en tur på Hurum-landet (så 1 voksen tiur). Generelt sett: Helt begredelig! Planen til neste år er å ikke ta ut noe særlig i Norge. Kommer til å reise en tur til Nord-Sverige tenker jeg, og heller forsøke meg på fasan-jakt i sør-Sverige for å spare litt fugl på Østlandet. En ting jeg vil bemerke: Jeg har sett noe vanvittige mengder med kråke i år! Aldri vært borti makan faktisk. På tur ut i feltet i O-dalen i år måtte jeg omtrent brøyte meg igjennom tusenvis av kråker på riksveiene før man kom til feltet. Det kan umulig være særlig bra! Jeg tipper dette er en god kombinasjon av elendig vår, mye predatorer og klimaforandringer. Jeg forventer i grunn at det kommer til å bli en del reguleringer på skogsfugljakta i årene som kommer, og håper så inderlig på gode skuddpremier på predatorer.
  11. Litt bilder fra lørdagens tur:
  12. Ble en tur ut i går i Østfold. Gikk ca 5 timer effektivt denne dagen, og kom kun over to orrhøner som støkket samtidig helt på tampen av dagen. Den ene fikk bli med hjem til fryseren Hadde med bikkja til en kompis som er helt fersk på jakt, og han ble så gira når fuglen datt at jeg måtte omtrent brekke opp kjeven hans for å få ut fuglen. Heldigvis ble brystfiletene reddet, men han spiste opp det ene beinet og mesteparten av skrotten på ryggen, så det var ikke mye igjen på orrhøna. Men, det viktigste var at han fikk opplevelsen med fugl! Snakket med et par andre jegere på vei ut fra feltet som hadde sett vesentlig mer enn det vi hadde, så tenker å prøve meg i området de gikk sist, for der jeg har gått nå de siste to gangene har det ikke vært mye å rope hurra over. Skal få lagt ut noen bilder fra gårsdagens herlige tur i morgen
  13. Inatur sitt kort i O-dalen er også en mulighet. Var der for en måned siden og tok ut en tiur. Men dette var rett etter åpningen så var MYE jegere der på det tidspunktet. MEN: Det smalt konstant i skogen den dagen, så det var nok en del fugl der og. Hvor mye som evt er igjen derimot...
  14. I områdene rundt Oslo har det vært relativt labert i år mtp hønsefugl om det er det du er på jakt etter. Husk at det er mye folk i marka i helgene, så det er lengre i mellom fuglene. Dette er min erfaring etter et par sesonger som "marka-jeger"... Har testet ut områdene rundt Minnesund (i fjor. OK med fugl, men jævlig kupert), O-dalen (2015) (felte en tiur der på ren slump). Områdene i Østfold har virket bedre i år utfra samtaler med andre jegere, og støkket en monstertiur på det ene feltet der for et par uker siden. Så jeg kommer til å fokusere mest på Østfold resten av sesongen, MULIG prøve en tur på Minnesund og. Generelt sett er det lite fugl i år i sør, men går man en hel dag skal det mye til for å ikke se fugl hvertfall.
  15. Var i det området for noen uker siden. Kort fortalt: Bare å drite i. Er så vanvittig mengder med turgåere og mye brukte stier der. Kom konstant over bærplukkere, bikkjer, camper osv. Så EN tiur på en hel dag, så det terrenget er bare bortkastet tid å gå i. Pluss: Det er MEGET kuppert. Alle små-daler har turstier gjennom, så du må opp på de små kollene for å sjekke etter fugl.
  16. Tok en tur på Hurum-landet i går for å sjekke litt terreng. Kortet ble kjøpt på inatur. Terrenget i seg selv var veldig flott å gå i, og han jeg gikk med mente han så en tiur som dro av gårde, men jeg stod bak en knaus så fikk det ikke med meg. Alt i alt: Samme situasjon som de 2 andre feltene jeg har testet i år på Østlandet: Ræva! Men, blir uansett flotte skogsturer ut av dette om ikke annet
  17. Har litt utfordringer med en omfattende eksamen i desember som gjør at jeg må prioritere minst 1 dag i helgen til lesing, så det umuliggjør at jeg kan reise bort på noe annet enn dagsturer. Er derfor det må bli slik i denne sesongen Neste år derimot...
  18. Tok en test-tur i østmarka i går (inatur-kortet). Helt forferdelig dritt-terreng er vel alt jeg kan si om det. Støkket en tiur på 8 timer og dett var dett. Krydde av tur-folk, gapahuker, par som kliner ved tjernene, godt bevandrede stier overalt etc. Første og siste gang jeg prøver meg i det området. NOEN som vet om privat-terreng innen 1-2 timer unna oslo? Send meg PM! I'm in!
  19. Flott! Var 4 stk jeg hadde håpet det ville Mette og
  20. Har en 4kg tiur liggende jeg skal tilberede. Hvor mange folk metter en fugl av den størrelsen?
  21. Jeg syntes det er viktig å ta et standpunkt FØR man drar på jakt om hvor mye man faktisk trenger å ta ut, og faktisk holde seg til det. Når jeg dro til nord i år, ble det bestemt på forhånd at på de 10 dagene i villmarken (med fiske, toppturer etc inkludert), så skulle jeg og min lokale mann der oppe ikke ta ut mer enn 15 fugl hver som maks. Nå ligger det 15 fugl i fryseren hos meg som skal spises opp frem mot neste høst. Møtte derimot flere "søringer" som meg på flyplassen/buss etc som gladelig delte historier om at de har tatt ut alt fra 50-100 fugl på 2-3 mann over noen dager. Det syntes jeg er litt smådrøyt. Ikke fordi det nødvendigvis tar så store innhugg i bestanden, men heller fordi jeg skjønner faen meg ikke hva EN person skal med 30-40 fugl i fryseren? Er ikke noe poenget at rypemiddagen skal være noe man unner seg og gleder seg til? Noe spesielt?
×
×
  • Create New...